Κλασική Περσία 8 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Κλασική Περσία 8 ημέρες

Από 0,00 €

Gallery

Πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για την επαρχία Παρς στην Νότια Περσία. Άφιξη αργά τη νύχτα στο ρομαντικό Σιράζ, έκδοση βίζας κατά την άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

 Πρωινή αναχώρηση για την θρυλική Περσέπολη, τελετουργική πρωτεύουσα της αρχαίας περσικής δυναστείας των Αχαιμενιδών, έναν από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Την ίδρυσε το 512 π.Χ. ο Δαρείος ο Α΄, για να χρησιμεύει ως τόπος των λαμπρών επίσημων τελετών για το περσικό Νέο Έτος, οπότε και χιλιάδες υπήκοοι του βασιλιά ταξίδευαν εδώ από τις υποτελείς χώρες, για να προσφέρουν δώρα προς τιμήν του. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Νακς-ε- Ροστάμ στη κάθετη βραχώδη πλαγιά του οποίου, υπάρχουν λαξευμένοι σε ατόφιο βράχο και σε μεγάλο ύψος οι τάφοι του Δαρείου Α΄, του Ξέρξη, του Αρταξέρξη, του Δαρείου Β και της συζύγου του Παρεισάτιδος. Επιστροφή και απογευματινή ξενάγηση στο Σιράζ, την «Πόλη των Ρόδων και των Αηδονιών» που είναι η γενέτειρα των διάσημων ποιητών του Μεσαίωνα Χαφέζ και Σααντί. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία και την Σιταντέλα του Καριμ Χαν, το πανέμορφο τζαμί Βακίλ και το περίφημο ομώνυμο παζάρι με τις πολύχρωμες πραμάτειες, καθώς επίσης το παλιό καραβανσεράι, τώρα με μικρομάγαζα κοσμημάτων λαϊκής τέχνης. Τέλος θα επισκεφθούμε τον μνημειακό τάφο του Ποιητή Χαφέζ, που αποτελεί τον πιο αγαπημένο τόπο περιπάτου των νέων της πόλης. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 Πρωινή αναχώρηση, οδικώς για το Γιαζντ, το μαργαριτάρι της περσικής ερήμου, με επίσκεψη καθοδόν στις Πασαργάδες και στον τάφο του Κύρου του Μεγάλου. Άφιξη στο Γιάζντ και επίσκεψη στους Πύργους της Σιωπής, τις πέτρινες κατασκευές στη κορυφή των οποίων οι Ζωροάστρες τοποθετούσαν τους νεκρούς τους για να τους κατασπαράξουν τα άγρια πουλιά. Συνεχίζουμε με τον Ναό των Ζωροαστρών με την άσβεστη φωτιά στο κέντρο της πόλης. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 Η πόλη του Γιαζντ αναφέρεται στα ιστορικά αρχεία με το όνομα Ισάτις (Ysatis) και την συναντάμε πρώτη φορά περίπου το 3.000 π.Χ. Υπόδειγμα μεσαιωνικής Ιρανικής πόλης, καταχωρημένη στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco περιγράφεται από τον Μάρκο Πόλο, ο οποίος την επισκέφθηκε το 1272, σαν «καλή και ευγενής πόλη». Στην σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε την πλατεία Αμιρ Τσακμάκ, όπου πραγματοποιούνται κάθε χρόνο οι εντυπωσιακές γιορτές για τον ιμάμη Χουσείν και το Τζαμί της Παρασκευής. Ο περίπατος στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, με τα πλινθόκτιστα σπίτια, τις όμορφες πορτοσιές με τα μοναδικά ρόπτρα και τους παραδοσιακούς ανεμοσυλλέκτες “badger”, χαρακτηριστικό της Γιαζντ, θα συμπληρώσουν μεστά την επίσκεψη μας. Αναχώρηση οδικώς για το Ισφαχάν ή Εσφαχάν κατά τους ντόπιους, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν, με διέλευση καθοδόν από την Ναΐν, διάσημη για τα περίφημα χαλιά της, όπου θα επισκεφθούμε το παλαιότερο τζαμί της Περσίας. Άφιξη στο Ισφαχάν και ρομαντικός περίπατος στις πανέμορφες γέφυρες της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη ξενάγηση του Ισφαχάν, μια πόλη με θαυμάσιο πολεοδομικό σχεδιασμό, πανέμορφους κήπους, ανάκτορα, εκατοντάδες υπέροχα τζαμιά, δημόσια λουτρά, βιβλιοθήκες, μεντρεσέδες, καθώς και καραβαν σεράι.
Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Αρμένικο Μουσείο με εκθέματα αρμένικης χριστιανικής τέχνης. Συνεχίζουμε με το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν, «μισός κόσμος» όπως περήφανα την χαρακτήρισε ο Σαχ Αμπάς, που επί της εποχής του διαμορφώθηκε, αποτελεί δε το πιο σημαντικό σύμπλεγμα με ισλαμική αρχιτεκτονική που σώζεται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεκινάμε με το επιβλητικό Τζαμί του Ιμάμη με τα πανέμορφα τέσσερα ειβάν του, το αιθέριο τζαμί Λοφτολάχ και το θαυμαστό παλάτι Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα. Επόμενη επίσκεψη το Παλάτι των 40 κιόνων που στην πραγματικότητα είναι 20! Ο αντικατοπτρισμός όμως στην μπροστινή λίμνη προσθέτει άλλους 20, ενώ ανάλογα με τη γωνία από την οποία θα το δεις πολλαπλασιάζονται ακόμη περισσότερο. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στις πολύχρωμες αγορές, στις στοές της πλατείας και στο θολωτό μεγάλο Παζάρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να μας αποκαλύψει η σημερινή διαδρομή, που θα ευχόσαστε η μέρα να μην τελείωνε. Η αποκάλυψη έρχεται μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας, όπου ξεπετάγεται μπροστά μας το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ, σαν να βγήκε κατευθείαν από την έρημο του Μεξικού ή τις πλαγιές του Αντιάτλαντα στο νότιο Μαρόκο. Όμως οι εντυπώσεις δεν σταματάνε. Θα σταθούμε στο Κασάν, στις παρυφές της Βόρειας ερήμου, φημισμένο για τα πλούσια σπίτια των εμπόρων του παρελθόντος. Θα επισκεφθούμε τους περίτεχνους κήπους του Φιν και το αρχοντικό Μουζαφαριάν, εξαίρετο δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Τεχεράνη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Τέσσερα από τα κορυφαία, στο είδος τους, μουσεία του κόσμου θα επισκεφθούμε σήμερα, τα οποία φιλοξενούν μοναδικούς θησαυρούς.
Νωρίς το πρωί το Μουσείο των χαλιών, που όπως ταιριάζει στην χώρα που παράγει τα ωραιότερα, φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων. Στην συνέχεια τοΑρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα της ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών καθώς και αναθηματικές πλάκες, όπλα, μπρούτζινα από το Λουριστάν, δοχεία σπονδών, φυλαχτά και ανάγλυφες πέτρινες παραστάσεις.
Στη συνέχεια το Μουσείο Γυαλιού το οποίο στεγάζεται σε κτίριο-κόσμημα του 18ου αιώνα. Εδώ θα δούμε αριστουργήματα των Ιρανών τεχνιτών του γυαλιού από τον 20 π.Χ αιώνα έως τις μέρες μας. Όμως το μεσημέρι έρχεται η μεγάλη στιγμή. Μας περιμένει το Μουσείο Κοσμημάτων του Περσικού θρόνου που φυλάσσονται στα υπόγεια της Κρατική Κεντρικής Τράπεζας. Στο θησαυροφυλάκιο βρίσκονται έργα τέχνης αμύθητης αξίας, φτιαγμένα από χιλιάδες -ναι χιλιάδες- διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια και άλλες πολύτιμες πέτρες. Εκεί βρίσκεται και ο περίφημος Θρόνος του Παγωνιού, που έφερε ο Ναντίρ Σαχ μετά την εκστρατεία του στην Ινδία τον 18ο αιώνα. Ανάμεσα τους βρίσκονται τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντερυά ε Νουρ, «η θάλασσα του Φωτός». (Η ξενάγηση πραγματοποιείται κατόπιν έγκρισης και με ειδική άδεια από την Τράπεζα).
Στη συνέχεια θα διατρέξουμε τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης και θα επισκεφτούμε την περίφημη Πύλη Αζάντι, η οποία αποτελεί το σύμβολο της Τεχεράνης.
Το βράδυ θα έχουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

 Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*. Στο Ισφαχάν διαμονή στο Παλάτι ABBASSI 5*.
 • Διατροφή: Πρωινό και δείπνο καθημερινά
 • Μεταφορές: με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός της εκδρομής σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Απαραίτητα

 • Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.
 • Για την προέγκριση της βίζας για την Περσία χρειαζόμαστε σκαναρισμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας τουλάχιστον 15 μέρες πριν την αναχώρηση.

Σας προτείνουμε

 • Ενδυματολογικός Κώδικας Ο τοπικός ενδυματολογικός κώδικας υποχρεώνει όλες τις γυναίκες στο Ιράν να φορούν στο κεφάλι μαντήλι που να καλύπτει τα μαλλιά και ένα μακρύ φαρδύ ένδυμα (καμπαρντίνα ή τσαντόρ) για το σώμα. Είναι νόμος και η παράβαση του τιμωρείται. Για τις κυρίες λοιπόν που ταξιδεύουν στο Ιράν είναι απαραίτητο το μαντήλι (οποιουδήποτε χρώματος) σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις, αεροπλάνο, κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχείου κ.λ.π. Επίσης τα ρούχα θα πρέπει να είναι ριχτά (να μην διαγράφεται το σώμα). Το πιο πρακτικό ντύσιμο που συνιστάται για την Περσία είναι παντελόνι και μακριά ζακέτα, πουκάμισο ή μπλούζα. Για τους άντρες η γραβάτα όχι απλώς δεν συνιστάται, αλλά θεωρείται και «κατακριτέα» από τους ντόπιους. Επίσης απαγορεύονται τα σορτς και γενικώς τα κοντά παντελόνια.
 • Κανόνες συμπεριφοράς: Όπως σε κάθε μουσουλμανική χώρα, έτσι και στο Ιράν δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση των γυναικών. Πριν τραβήξετε την φωτογραφία ρωτήστε την ίδια ή τον άνδρα της. Επίσης οι άνδρες δεν χαιρετούν μια γυναίκα με χειραψία. Σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπάρχει διαφορετική θέση για τις γυναίκες και τους άνδρες, έτσι στο μετρό το πρώτο και το τελευταίο βαγόνι είναι αποκλειστικά μόνο για γυναίκες ενώ όλα τα άλλα για τους άνδρες, ωστόσο πολλές φορές θα δει κανείς και γυναίκες που συνοδεύονται σε αυτά τα βαγόνια. Το ίδιο ισχύει για τα λεωφορεία όπου το μπροστινό μέρος είναι μόνο για γυναίκες και το πίσω για τους άνδρες. Για τους τουρίστες υπάρχει γενικά μια ανεκτικότητα ωστόσο δεν θα πρέπει να υπερβείτε τα όρια της κοινωνίας.
 • Φαγητό: Η Περσική κουζίνα είναι η πιο παλιά και η πιο πλούσια από τις κουζίνες της Ανατολής. Κεμπάπ, ash (σούπες), Koresh (μαγειρευτά), χουρμάδες και δροσερές φρουτοσαλάτες είναι τα βασικά πιάτα. Η περσική κουζίνα επίσης αγαπάει πολύ το πιλάφι που το μαγειρεύει με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους και προτιμά μια ποικιλία μακρύκοκκου ρυζιού που καλλιεργείται στα βόρεια της χώρας και μοιάζει με το μπασμάτι. Δοκιμάστε τους Περσικούς μπακλαβάδες και τα σιροπιαστά γλυκά. Θυμηθείτε ότι τα οινοπνευματώδη ποτά απαγορεύονται.
 • Οικονομικές συναλλαγές:Το νόμισμα της Περσίας είναι το Ριάλ (1 Ευρώ = 35,60 Ριάλ). Πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ σε κάποια μεγάλα καταστήματα. Όλες οι άλλες σας συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται σε τοπικό νόμισμα. Συνιστάται συνάλλαγμα σε ευρώ. Όλες οι τιμές στα μαγαζιά αναγράφονται συνήθως με Περσικούς αριθμούς, έτσι είναι πολύ πρακτικό να έχετε μαζί σας (ή να μάθετε) το σχετικό πίνακα.
Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας ( όσα και ότι θέλετε ) και την ζήτηση σας και στείλτε το mail . Εμεις αφού επεξεργαστούμε την ζητησή σας θα σας καλέσουμε στο τηλέφωνο για να σας στείλουμε την προσφορά μας, Ευχαριστούμε.
Αξιοθέατα στη Τεχεράνη
Αγορές στη Τεχεράνη
Φαγητό και διασκέδαση στη Τεχεράνη
Πολιτισμός και διασκέδαση στη Τεχεράνη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-33B2B084 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης