Τανζανία - Εξωτική Ζανζιβάρη - Σαφάρι σε 4 Εθνικά Πάρκα 11 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Τανζανία - Εξωτική Ζανζιβάρη - Σαφάρι σε 4 Εθνικά Πάρκα 11 ημέρες

Εκδρομή στη Τανζανία 11 ημ.

Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα καιπλουσιότερα ίχνη τωνπρώτων ανθρωπόμορφων όντων περίπου 2 εκατ. χρόνια πριν.

Σήμερα, στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5895 μ.) με τις χιονοσκέπαστες κορφές, ζουν πάνω από 120 φυλές οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις συνήθειές τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο όμως θέλγητρο του ταξιδιού είναι η Ζανζιβάρη με τις παραλίες της, τα γραφικά ψαροχώρια,τα παλιά αραβικά κτίρια τηςπόλης και τις καταπράσινες εξοχές με φυτείες από φοινικόδεντρα και γαρίφαλα.

Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε :Κιλιμάντζαρο, Νγκόρο Νγκόρο, Αρούσα, Ζανζιβάρη, Νταρ ες Σαλάμ 
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

 

Gallery

 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Κιλιμάνταζαρο, το οποίο βρίσκεται ελαφρώς νότια του Ισημερινού και παρουσιάζει όπως άλλα τροπικά βουνά, χαρακτηριστική εναλλαγή της βλάστησης. Ολονύκτια πτήση.

 

Άφιξη στο Κιλιμάντζαρο το ηφαιστειακής φύσης βουνό το οποίο υψώνεται 4.000 μέτρα πάνω από την γύρω πεδιάδα και φαίνεται επιβλητικό και απόρθητο. Συνεχίζουμε οδικώς για την συγκλονιστική Τανζανία η οποία κατοικείται από 130 διαφορετικές φυλές και ιδρύθηκε το 1964 απο την ομοσπονδιακή ενωση της Τανγκανίκα και της Ζανζιβάρης. Διασχίζοντας τα σύνορα και μέσω της Αρούσα, θα έρθουμε στο Εθνικό Πάρκο Ταρανγκίρε. Άφιξη και εγκατάσταση σε Lodge. Το Πάρκο φέρει το όνομα του ομώνυμου ποταμού που το διασχίζει και είναι πασίγνωστο, όχι μόνο για την ζωή των άγριων ζώων που ζουν εδώ και ιδιαίτερα των ελεφάντων, των οποίων ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος από όλα τα πάρκα της Αφρικής, αλλά και ως η κατοικία για εκατοντάδες είδη πουλιών. Δείπνο στο Lodge.

 

Νωρίς το πρωί θα απολαύσουμε ένα υπέροχο φωτογραφικό σαφάρι και το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το Νγκόρο Νγκόρο, Εθνικός Δρυμός με ηφαιστειακούς κώνους, που το ύψος τους πολλές φορές αγγίζει τα 2.000 μέτρα. Στο κέντρο του κρατήρα κατοικούν πολλά υδρόβια πτηνά, όπως φοινικόπτερα, πελεκάνοι και αιγυπτιακές χήνες.

 

Ο κρατήρας του Νγκόρο Νγκόρο, με 30 χιλιόμετρα μήκος και 20 πλάτος, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στη Γη και το υπερθετικό όλων των συναφών πάρκων για σαφάρι. Εντός του κρατήρα υπάρχουν η λίμνη Magati, ο ποταμός Munge, οι βάλτοι Mandusi, το δάσος Lewai, η πηγή Ngoitokirok και μια σαβάνα με μεγάλη ποκιλία ζώων όπως: λιοντάρια, τσιταχ, ελέφαντες, ιπποπόταμοι, ρινόκεροι, βούβαλοι, διάφορα είδη αντιλόπης, ζέβρες, ύαινες, στρουθοκάμηλοι και πίθηκοι. Στο σαφάρι που ακολουθεί στο εσωτερικό του κρατήρα θα ζήσουμε ένα όνειρπ μοναδικό. Picnic lunch και συνεχίζουμε για το εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι στην Βορειοκεντρική Τανζανία. Άφιξη και εγκατάσταση στο Serengeti σε Lodge.

 

Το διάσημο πάρκο του Σερενγκέτι φιλοξενεί 35 είδη ζώων και πουλιών και βεβαια φημίζεται για τα λιοντάρια του, τα οποία ζουν εδώ σε μεγαλύτερη πυκνότητα από τα υπόλοιπα εθνικά πάρκα της Αφρικής. Στη διάρκεια του σαφάρι σήμερα το πρωί, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε και τις «πέντε ζώνες» του πάρκου για να φωτογραφίσουμε τα πιο σπάνια άγρια ζώα του κόσμου. Ανάμεσα στα «big five» (ελέφαντες, ρινόκεροι, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και βούβαλοι) ζουν και αντιλόπες, ζέβρες, και περσότερα από 540 είδη πουλιών. Picnic lunch και θα συνεχίσουμε για τον Εθνικό Δρυμό της Λίμνης Μανυάρα, ο οποίος εκτείνεται στην βορειοδυτική πλευρά της ομώνυμης λίμνης, που καλύπτει τα 2/3 του ίδιου του Δρυμού, και αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τους ιπποπόταμους. Η προστατευόμενη περιοχή του Δρυμού, που περιλαμβάνει σαβάνες, δάση, έλη και θάμνους, είναι γνωστή για τα λιοντάρια της, που σκαρφαλώνουν στα δέντρα. Οι όχθες και τα νερά της λίμνης είναι το βασίλειο των ιπποποτάμων, των φοινικοπτέρων και άλλων πολλών ειδών πουλιών, τα οποία θα φωτογραφήσουμε στο σαφάρι που ακολουθεί.

 

Απολαμβάνοντας μια ακόμα υπέροχη διαδρομή θα συνεχίσουμε το πρωί για την Αρούσα, όπου και η πτήση μας για τη Ζανζιβάρη. Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

 

Στη σημερινή μας πρωϊνή ξενάγηση θα σας γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα του «Νησιού των Αρωμάτων» όπως, μεταξύ άλλων, είναι η παλιά πόλη της Ζανζιβάρης – Stone Town που ανακηρύχθηκε σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco.

 

Στις δύο ελεύθερες μέρες, που έχετε στη διάθεσή σας, απολαύστε το κολύμπι σας. Πηγαίνετε στην πόλη να δείτε τα σπίτια των προβεβλημένων οικογενειών αραβικής καταγωγής, τα οποία κατασκευάστηκαν με κοράλλινους όγκους και τα θολωτά υπόγεια των παρακείμενων σπιτιών τα οποία υπήρξαν οι χώροι που κρατούσαν τους σκλάβους. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην ψαραγορά όπου θα ζήσετε το έντονο τοπικό χρώμα βλέποντας τους ψαράδες να συναθροίζονται και να πουλούν τα προϊόντα τους.

 

Στις δύο ελεύθερες μέρες, που έχετε στη διάθεσή σας, απολαύστε το κολύμπι σας. Πηγαίνετε στην πόλη να δείτε τα σπίτια των προβεβλημένων οικογενειών αραβικής καταγωγής, τα οποία κατασκευάστηκαν με κοράλλινους όγκους και τα θολωτά υπόγεια των παρακείμενων σπιτιών τα οποία υπήρξαν οι χώροι που κρατούσαν τους σκλάβους. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην ψαραγορά όπου θα ζήσετε το έντονο τοπικό χρώμα βλέποντας τους ψαράδες να συναθροίζονται και να πουλούν τα προϊόντα τους.

 

Το Νταρ ες Σαλάμ, η αρχαία πρωτεύουσα της Τανζανίας, υπήρξε διοικητικό κέντρο της γερμανικής αποκίας από το 1891 έως το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, κτισμένη στις ακτές του Ινδικού, βασικό λιμάνι και σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος. Στο Νταρ Ελ Σαλάμ, θα έρθουμε με σύντομη πτήση το απόγευμα, όπου η ανταπόκρησή μας για την Ελλάδα. Ολονύκτια πτήση.

 

Άφιξη στην Ελλάδα με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα :
Έγκυρο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την είσοδό σας στην περιοχή
Βίζα εισόδου στην Τανζανία, 50-60 $ περίπου. Απαιτούνται 2 έγχρωμες φωτογραφίες και εκδίδεται επί τόπου.

Υγειονομικές Προφυλάξεις :
Συνιστάται λήψη αγωγής κατά της ελονοσίας (Τανζανία)
Το νερό δεν είναι πόσιμο

 • Aεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχείο A’ κατηγορίας στη Ζανζιβάρη και επιλεγμένα Λοτζ στα πάρκα.
 • Ημιδιατροφή στην Ζανζιβάρη
 • Πλήρης διατροφή στα εθνικά πάρκα
 • Mεταφορές από/προς τα αεροδρόμια
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • Φωτογραφικό σαφάρι στο Πάρκο Ταραγκίρε, Νγκόρο Νγκόρο, Σερενγκέτι και Μανυάρα, με έμπειρους τοπικούς «οδηγούς»
 • Eιδικά λεωφορεία στη διάρκεια του σαφάρι
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί
 • Έλληνας αρχηγός συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης 


Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 699 €
 • Βίζα εισόδου 50-60 $ περίπου

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-7BDC0970 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης