Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Αξιοθέατα με ξεχωριστή πνευματική σημασία


Αν αναζητάτε κάποιο βαθύτερο νόημα στα ταξίδια σας, τα αξιοθέατα αυτά είναι χώροι προσκυνήματος και μεγάλης πνευματικής σημασίας. Ακόμη και αν πιστεύετε σε κάποια άλλη θρησκεία, η ιερότητα των χώρων θα σας συναρπάσει. Αν δεν πιστεύετε, μήπως ήρθε η ώρα να συναντηθείτε με την πίστη σας;

Ινδία
Στην πόλη του Αμριτσάρ στα σύνορα Ινδία-Πακιστάν βρίσκεται ο Χρυσός Ναός, η ιερότερη τοποθεσία του Σιχισμού, μιας μονοθεϊστικής θρησκείας με επιρροές από τον Ινδουισμό και το Ισλάμ που ξεκίνησε στη Βόρεια Ινδία το 15ο αιώνα. Ο Χρυσός Ναός όπως υποδηλώνει και το όνομά του είναι καλυμμένος με ατόφιο χρυσάφι και καθρεφτίζεται στα νερά της ιερής δεξαμενής Amrit Sarovar, από την οποία έχει πάρει το όνομά της η πόλη. Οι προσκυνητές κάνουν μπάνιο στα νερά της ενώ η κουζίνα του ναού προσφέρει δωρεάν γεύματα για προσκυνητές και τουρίστες.

Ισπανία
Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα των Χριστιανών είναι αυτό στον τάφο του St James στην ισπανική πόλη του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Η σημασία του πνευματικού ταξιδιού είναι τέτοια που η διαδρομή των προσκυνητών χαρακτηρίστηκε το 1987 Παγκόσμια Κληρονομιά από την Ουνέσκο. Η διαδρομή ξεκινά από γαλλικά σύνορα και καλύπτει 783 χιλιόμετρα μέχρι τον τελικό προορισμό. Οι περισσότεροι προσκυνητές επιλέγουν να διασχίσουν τη διαδρομή με τα πόδια, κάτι που απαιτεί περίπου ένα μήνα.

Ιράν
Το όνομα της πόλης Mashhad στο Ιράν σημαίνει «Ο τόπος του μαρτυρίου» και είναι ιερή για τους μουσουλμάνους σιίτες ως ο τόπος όπου ο όγδοος ιμάμης και άμεσος απόγονος του προφήτη Μωάμεθ, ο ιμάμης Ρεζά, πέθανε το 817. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια προσκυνητές επισκέπτονται την πόλη στο ανατολικό Ιράν. Οι περισσότεροι καταφτάνουν κοντά στην ημερομηνία του νέου έτους του Ιράν, στις 21 Μαρτίου.

Ιαπωνία
Σύμφωνα με το βουδιστικό δόγμα, τα πάθη και οι αμαρτίες του ανθρώπου είναι 88, τόσοι είναι και οι ναοί στο νησί Σικόκου της Ιαπωνίας. Όσοι θέλουν να ελευθερωθούν από τα ανθρώπινα πάθη πρέπει να επισκεφτούν και τους 88 ναούς. Η διαδρομή συνολικά είναι περίπου 1500 χιλιόμετρα αφού κάθε ναός απέχει από τον επόμενο περίπου 100 χιλιόμετρα. Το προσκύνημα παλιότερα γινόταν περπατώντας, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αποδεκτό από τη βουδιστική κοινότητα και η μετακίνηση για προσκύνημα με λεωφορείο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-FFFFFFFF 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης