Θιβέτ, Νεπάλ, Σιτσουάν *

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Θιβέτ, Νεπάλ, Σιτσουάν *

Ταξιδεύοντας στο ψηλότερο σημείο του πλανήτη, το τοπίο αποκτά μια δραματική αγριότητα εξαιρετικά επιβλητική που δύσκολα συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο. Το ταξίδι στο Θιβέτ, ακόμα και για τους μη βουδιστές, αποτελεί ένα προσκύνημα. Και δεν εννοούμε φυσικά με την στενή θρησκευτική έννοια του όρου, αλλά με τον φόρο τιμής που αποτείνει κανείς στους ασκητές των ανεμοδαρμένων κι αφιλόξενων κορυφών των Ιμαλάϊων. Σε αυτό το ταξίδι ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του. H μορφές των μοναχών είναι ο καταλύτης για την πνευματική γαλήνη που σίγουρα βιώνει ο επισκέπτης. Στους πρόποδες των Ιμαλάϊων, το Νεπάλ, το εξωτικό κρατίδιο της Ινδικής υποηπείρου, που συναρπάζει με τα αρχιτεκτονικά του μνημεία και την ζωντάνια του.

Από 0,00 €

Gallery

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Tσενγκτού, τη πρωτεύουσα του Σιτσουάν που αποτελεί τη πολυπληθέστερη επαρχία της Κίνας.

Άφιξη στο Tσενγκτού το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Το πρωί αναχωρούμε για τη περιοχή του Λεσάν με το τεράστιο και επιβλητικό άγαλμα του Βούδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο του κόσμου και καταλήγουμε αργά το απόγευμα στη περιοχή του Νταζού για διανυκτέρευση.

Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη στα περίφημα σπήλαια του Νταζού με τις δεκάδες μορφές του Βούδα, δείγμα θρησκευτικής αφοσίωσης αλλά και πολιτιστικής ανάτασης στην ευρύτερη περιοχή αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Τσενγκτού.

Η πρωινή μας ξενάγηση μας αποκαλύπτει μια δυναμικά αναπτυσσομένη μητρόπολη της Δυτικής Κίνας όπου το μοντέρνο συνυπάρχει με το παραδοσιακό. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το ειδικό κέντρο όπου μελετούνται οι συνήθειες και προστατεύονται τα συμπαθητικά Πάντα που είναι γηγενή της περιοχής του Σιτσουάν. Το βράδυ μετά το δείπνο, μας περιμένει η εμπειρία της παρακολούθησης τοπικών χορών του Σιτσουάν στο Θέατρο της παλιάς πόλης.

 Αναχώρηση αεροπορικώς για τη θρυλική Λάσα, τη πρωτεύουσα του Θιβέτ, μία πόλη που ακόμη και σήμερα, παρόλο τον εμφανή εκμοντερνισμό της, συνεχίζει να γοητεύει το ταξιδιώτη με το μοναδικό της χαρακτήρα. Το υπόλοιπο της ημέρας μας είναι ελεύθερο για ξεκούραση και προσαρμογή στο υψόμετρο του οροπεδίου του Θιβέτ (3600 μ.).

Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του συμβόλου του Θιβέτ, τη θρυλική Ποτάλα, το παλάτι που αποτέλεσε από το τέλος του 17ου αιώνα την έδρα των Δαλάι Λάμα, των θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών του Θιβέτ και που σήμερα αποτελεί το σύμβολο της περιοχής. Το απόγευμα η επίσκεψη στον ιερό ναό Tζοκάνγκ, με το σημαντικότερο άγαλμα του Βούδα για το Λαμαϊσμό που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα καθώς και της πλατείας Μπαρκόρ που τον περιβάλει, κλείνει μία μέρα με δυνατές συγκινήσεις.

 Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στα μοναστήρια Nτρεπούνγκ και Σέρα που πέρα από την απαράμιλλη θιβετιανή αρχιτεκτονική τους έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον διότι αποτελούν τη ζωντανή συνέχιση της θρησκευτικής παράδοσης του μοναστικού τάγματος της Γκελούκπα με τους εκατοντάδες μοναχούς τους. Το απόγευμα μας περιμένει η διάσημη Νορμπουλίνκα, θερινή κατοικία του τελευταίου Δαλάι Λάμα από όπου και απέδρασε για την Ινδία τα ταραγμένα χρόνια της δεκαετίας του '50.

 Ολοήμερη επίσκεψη στο μοναστήρι Tσούρπου, μόλις 70 χλμ μακριά από τη πρωτεύουσα. Το μοναστήρι αποτελεί την έδρα του τάγματος των "μαύρων καπέλων" και παρότι ο ηγέτης του, Καρμάπα Λάμα, ζει σήμερα στο γειτονικό Σικκίμ της Ινδίας, το όλο μοναστικό σύμπλεγμα διατηρεί ανέπαφη τη κατανυκτική ατμόσφαιρα του παρελθόντος.

 Το οδοιπορικό στο οροπέδιο του Θιβέτ ξεκινάει από σήμερα μια και αναχωρούμε οδικώς για το Tσετάνγκ. Το μοναστήρι Σάμυε, παλαιότερο στο Θιβέτ εδώ πού ο μυθικός Γκούρου Ριπόντσε έφερε το Βουδισμό στη περιοχή τον 8ο αιώνα, και το Ντζόνγκ (Παλάτι - Κάστρο) της Γιουμπουλάνγκα, παλαιότερο κτίσμα του Θιβέτ, αποτελούν τις σημαντικότερες επισκέψεις της ημέρας.

Το ονειρικό τοπίο του Θιβέτ ξετυλίγετε σήμερα μπροστά μας αφού ανάμεσα σε περάσματα των Ιμαλάϊων στα 5000μ. και αφού απολαύσουμε λίμνες όπως η Γιάμντροκ Τσο στα 4500μ και θαυμάσουμε ποτάμια θρυλικά όπως ο Βραχμαπούτρα θα προσεγγίσουμε το απόγευμα το Γκιαντσέ που θα μας φιλοξενήσει για σήμερα.

Η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο μοναστικό σύμπλεγμα του Παλκόρ που ανάμεσα στα υπόλοιπα φιλοξενεί και τη στούπα Πάνγκο Tσόρτεν, τη σημαντικότερη και μεγαλύτερη στο Θιβέτ. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο κοντινό Σιγκάτσε, όπου το απόγευμα θα επισκεφτούμε την έδρα του Πάντσεν Λάμα, 2ο στην ιεραρχία μετά τον ίδιο τον Δαλάι Λάμα. Η έδρα του το περίφημο Tασιλχούνπο είναι ένα εκπληκτικής αρχιτεκτονικής αρμονίας σύμπλεγμα που καθηλώνει τον επισκέπτη. Η γραφική τοπική αγορά κλείνει πιο ανάλαφρα τη μέρα μας.

 Σήμερα προσεγγίζουμε τις εσχατιές του θιβετιανού οροπεδίου αφού μετά από μία ενδιαφέρουσα διαδρομή και την επίσκεψη στο σημαντικό μοναστήρι Σάκυα, έδρα του ομωνύμου τάγματος θα φθάσουμε αργά το απόγευμα στο Σεγκάρ στα 4100μ. Εάν είμαστε τυχεροί και ο καιρός το επιτρέψει, το μεγαλείο του Έβερεστ, ψηλότερης κορυφής του πλανήτη, θα αποκαλυφθεί μπροστά στα μάτια μας λίγο πριν φθάσουμε στο τελικό μας προορισμό.

Η μέρα μας σήμερα είναι επίσης αποκαλυπτική. Αφού διασχίσουμε τα τελευταία χιλιόμετρα του θιβετιανού οροπεδίου θα αρχίσουμε την συναρπαστική κατάβαση των Ιμαλάϊων εκεί που η Ινδική υποήπειρος συναντά την Ασιατική Ήπειρο, διασχίζοντας το φημισμένο Νυαλάμ Πας. Το Zανγκμού που θα μας φιλοξενήσει όχι μόνο είναι η τελευταία πόλη σε κινέζικο έδαφος, αλλά έχει και ένα μοναδικό ύφος μια και ο Ινδικός κόσμος αναμιγνύεται με τον Κινεζικό και θιβετιανό σε μία σπάνια και απόλυτα ενδιαφέρουσα συνύπαρξη.

 Αφήνοντας πίσω μας τον τελευταίο σταθμό του Θιβέτ κι αφού περάσουμε το τελευταίο φυλάκιο και εισέλθουμε στο Νεπάλ, διασχίζοντας τοπία κατάφυτα πού οι βροχές των Μουσώνων έχουν γιγαντώσει τη βλάστησή του, προσεγγίζουμε το απόγευμα τη Kατμαντού τη πρωτεύουσα του Nεπάλ.

Η πρωινή μας ξενάγηση στην γοητευτική Kατμαντού ξεκινάει από την ίδια τη περίφημη κεντρική πλατεία Ντέρμπαρ, με τα αριστουργηματικά της κτίρια που της χάρισαν τη θέση στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Αμέσως μετά η θρυλική Μποτνάθ, το Τσόρτεν (Στούπα) κέντρο των θιβετιανών εξόριστων στο Νεπάλ καθώς και το σύμπλεγμα Σουασουπατινάθ που δεσπόζει της κοιλάδας της Κατμαντού και χαρίζει την απρόσκοπτη θέα της, θα ολοκληρώσουν τη μέρα μας.

Τα γειτονικά στη Κατμαντού βασίλεια της Mπαντγκαόν και της Πατάν άνθησαν στο παρελθόν και η διάθεση τους να ανταγωνιστούν σε δόξα, πλούτο και φήμη την ίδια την Κατμαντού οδήγησαν τους βασιλείς τους στη κατασκευή μεγαλοπρεπών κτιρίων που αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού μέχρι και σήμερα. Tο απόγευμα επιστροφή στη Kατμαντού και επίσκεψη στο ιερό μέρος του Πασουπατινάθ, αφιερωμένο στο Σίβα και μέρος όπου γίνεται η καύση των νεκρών στη κοιλάδα της Κατμαντού.

 Το πρωί αναχωρούμε οδικά για την γραφική Ποκάρα στις πλαγιές των Ιμαλάϊων. Άφιξη & απογευματινή βαρκάδα στη λίμνη της Ποκάρα. Η εμπειρία των γαλήνιων νερών της λίμνης, με τη επιβλητική κορυφή των Ιμαλάϊων, Αναπούρνα να δεσπόζει στο τοπίο είναι τουλάχιστον απολαυστική.

Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την πανέμορφη περιοχή της Ποκάρα και την επίσκεψη των σημαντικότερων μνημείων της 2ης μεγαλύτερης πόλης του Νεπάλ.

 Επιστροφή οδικά για την Kατμαντού με επίσκεψη καθοδόν στη Γκόρκα, που απομονωμένη στις παρυφές της μεγαλύτερης οροσειράς του πλανήτη γαλούχησε για αιώνες άνδρες που η πολεμική τους κατάρτιση σε συνδυασμό με τη γενναιότητα και τους αυστηρούς κώδικες τιμής της ζωής τους, έγιναν σύμβολο ανδρείας με παγκόσμια φήμη και αποδοχή.

Σήμερα ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής μας με πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που φθάνουμε την επόμενη μέρα.

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ και 4 έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες για τη Βίζα Νεπάλ και Κίνας

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*
 • Διατροφή: Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Βίζα Κίνας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 •  

Παρατηρήσεις: Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση. Ωστόσο, συνιστούμε να επιβεβαιώνετε την τιμή κατά τη στιγμή της κράτησης.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας ( όσα και ότι θέλετε ) και την ζήτηση σας και στείλτε το mail . Εμεις αφού επεξεργαστούμε την ζητησή σας θα σας καλέσουμε στο τηλέφωνο για να σας στείλουμε την προσφορά μας, Ευχαριστούμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-FFFFFFFF 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης