Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Ταξίδια για Αρχιτέκτονες και Μηχανικούς


5 προορισμοί που υμνούν την παγκόσμια αρχιτεκτονική

Για μερικούς, η άνοιξη σημαίνει ένα απλό διάλειμμα. Για αυτούς που «αναπνέουν» μέσω της αισθητικής τους άποψης, σημαίνει κάτι παραπάνω. Η άνοιξη σηματοδοτεί την εποχή της εξέλιξης και δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη, παρά όταν αυτή εντοπίζεται σε διάφορα σημεία του παγκόσμιου χάρτη. Από τον «παγωμένο» Βορρά στο Νότο και από την «εξωστρεφή» Ανατολή έως και την Δύση, η εντυπωσιακή και άρτια αρχιτεκτονική ακριβοθώρητων ταξιδιωτικών προορισμών δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Μοντέρνας αισθητικής κτίρια, «βουτηγμένα» σε νεοκλασικά σκηνικά και ιστορικά αξιοθέατα συστήνονται με μια νέα ματιά στο κοινό τους, καθώς αυξάνεται η πολιτιστική τους αξία. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ταξιδέψει σε αυτά, θαυμάζοντας την σπάνια αρχιτεκτονική τους κουλτούρα, ενώ οι εμφανείς διαφορές μεταξύ τους, «καθρεφτίζουν» την ανεπιτήδευτη ομορφιά  τους.

 

Μαρόκο

maroko.jpg

Μυστηριώδες και ατμοσφαιρικό, ο Νο 1 προορισμός των περισσότερων it girls του Instagram, αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές αρχιτεκτονικά κατασκευασμένες πόλεις του κόσμου. Οι μικρές κατοικίες της ενδοχώρας, οι εν ονόματι Riad, -από την αραβική λέξη ryad που σημαίνει κήπος– προσδίδουν μια αίγλη παράδοσης και ατέρμονου ρομαντισμού. Η τοπική αρχιτεκτονική του μέρους αναδεικνύεται μεγαλειώδης σε κάθε βήμα, ιδιαίτερα, με τις χαρακτηριστικές καμπυλωτές γραμμές της, την περίτεχνη επεξεργασία των υλικών και την έμφαση στη λεπτομέρεια. 

Μπορεί η πόλη να συστήνεται για αποδράσεις στην ατελείωτη έρημο της, παρόλα αυτά, η πραγματική της αξία φαίνεται στον σχεδιασμό της. Μάλιστα, αρκετά από τα αίθρια κτίριά της έχουν αναπροσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, καθώς στεγάζονται με διαφάνειες που επιτρέπουν το φως να εισέρχεται στο εσωτερικό. Οι ανθισμένοι κήποι με την εντυπωσιακή ποικιλία λουλουδιών σε συνδυασμό με τα επιβλητικά μαρμάρινα σιντριβάνια στο κέντρο, προετοιμάζουν το καλύτερο ανοιξιάτικο κλίμα. Μεγαλοπρεπείς καμάρες που οδηγούν στο εσωτερικό των κτιρίων και ιδιαίτερη ζωγραφική δημιουργικότητα σε τοίχους, οροφές και πατώματα οργανώνουν ένα ολοκληρωμένο αρχιτεκτονικό παράδεισο. 

Δείτε περισσότερα για τον προορισμό

 

Cinque Terre

cinque.jpg

Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα της μεσογείου που μαγεύει τους επισκέπτες του κάθε φορά το ίδιο βρίσκεται στους πρόποδες της ιταλικής γης. Αυτός ο καλά κρυμμένος παράδεισος απέχει μόλις δύο ώρες από το Μιλάνο, ενώ πολλοί τον παρομοιάζουν με τα Μετέωρα της Ιταλίας. Οι πέντε πόλεις βρίσκονται «γαντζωμένες» στα βράχια της περιοχής, ενώ τα σπίτια και τα υπόλοιπα κτίρια φαντάζουν σαν πραγματικά να «κρέμονται» από μια αόρατη κλωστή. Τα δρομάκια και τα σύγχρονα ξενοδοχεία συνδυάζονται υπέροχα σε έναν χορό μεταξύ του ένδοξου παρελθόντος και του σήμερα. 

Τα πέτρινα αρχαία κάστρα των πόλεων μεταφέρουν την ενετική αίγλη στη σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση. Μάλιστα, το φημισμένο νεκροταφείο του Castello, πλέον, αποτελεί ένα από τα γνωστότερα μνημεία του Parco Nazionale delle Cinque Terre. Η μεσογειακή παράδοση του μέρους και η αγάπη του για το θαλασσινό τοπίο το καθιστά έναν από τους πιο πολυμορφικούς προορισμούς της Ευρώπης. Η αμφιθεατρική αρχιτεκτονική του διάθεση και η επιλογή χρωμάτων του ουράνιου τόξου στους τοίχους των γραφικών σπιτιών του, μεταφέρουν το κλίμα μια άλλης εποχής.

Δείτε περισσότερα για τον προορισμό

 

Λισαβόνα

lisabona.jpg

Με αέρα Ατλαντικού, η πανέμορφη πόλη της Πορτογαλίας αποτελεί σημείο –σταθμό στην Ισπανική αρχιτεκτονική του σήμερα. Η απόσταση της Λισαβόνας από τις επιρροές της υπόλοιπης Ευρώπης, τη βοήθησε να παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Το περπάτημα στο κέντρο της ανοίγει έναν νέο ορίζοντα στις διάφορες αρχιτεκτονικές καταβολές, με τα παλαιά διατηρητέα κτίρια να διαμορφώνουν σχεδόν μια «μπαρόκ» διάθεση σε ολόκληρο το τοπίο της ενδοχώρας. Οι απότομες ανηφόρες, οι σκαρφαλωμένοι λόφοι στα προάστια της πρωτεύουσας, καθώς κι οι κινηματογραφικές φτωχογειτονιές παραπέμπουν στην αισθητική ενός «αμόλυντου» παρελθόντος. 

Το ορόσημο της πορτογαλικής κουλτούρας, ο πύργος του Μπέλεμ έχει χτιστεί με βάση την αρχιτεκτονική μανουελίνο -μια αντίστοιχη παραλλαγή γοτθικού ρυθμού. Βυθιστείτε στην μελαγχολική διάθεση των κτιρίων, προσφέροντας στον εαυτό σας την ευκαιρία να γευτεί μια σειρά δυνατών συγκινήσεων, σε ένα απολύτως cult περιβάλλον.

Δείτε περισσότερα για τον προορισμό

 

 

Βιέννη

biennh.jpg

Η «βασίλισσα» των γοτθικών επιρροών και του μεγάλου πλούτου τέχνης και μνημείων κατάφερε να διατηρήσει το στοιχείο της νοσταλγίας, συνδυάζοντας το με τη σύγχρονη ανάγκη για εξέλιξη στην αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό. Πολλά από τα κτίρια της αυστριακής πρωτεύουσας παραμένουν το ίδιο εντυπωσιακά ακόμη και σήμερα. Το επιβλητικό αρχιτεκτονικό φάσμα της πόλης παρουσιάζεται στον επισκέπτη ως αποτέλεσμα έντονης δόμησης του 19ου αιώνα, ιδιαίτερα με την παρουσία ογκώδη κτιρίων, όπως η διεθνούς φήμης Όπερα, Staatsoper. 

Με μαρμάρινα αγάλματα που υμνούν την φράγκικη κουλτούρα, σε συνδυασμό με ανθοστόλιστους κήπους και καταπράσινα γρασίδια, η Βιέννη παραπέμπει στο μέρος που όλα μπορούν να συμβούν με ένα απροσδόκητα βασιλικό φόντο για background. Η μοντέρνα αισθητική δε λείπει, σε μικρές δόσεις, από το κέντρο, άρρηκτα πάντα συνδεδεμένη με το παρελθόν της Βιέννης, που δεν αφήνει περιθώρια για μεταμοντέρνες παρεμβάσεις.

Δείτε περισσότερα για τον προορισμό

 

 

Σιγκαπούρη

sigkapourh.jpeg

Το μέλλον ποτέ δεν έμοιαζε τόσο καλό. Στην πόλη-ορόσημο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής δεν πρόκειται να βαρεθείτε ποτέ. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να συμβεί, είναι να αντιμετωπίσετε πρόβλημα... συγκέντρωσης, αφού θα συνηθίσετε να περπατάτε με το κεφάλι ψηλά, θαυμάζοντας τα εντυπωσιακά κτίριά της. Αυτή η «ζούγκλα» των ουρανοξυστών παραπέμπει σε μια νέα εποχή αρχιτεκτονικής διάθεσης, με μια καινούργια μορφή μαζικότητας. 

Ο συνδυασμός του πράσινου τοπίου με το ανθρακί χρώμα των σουρεαλιστικών οικοδομημάτων εισάγει μια νέα διάσταση στη σχεδιαστική προσέγγιση. Ο εσωτερικός φωτισμός των περισσοτέρων ορόφων αντανακλάται στο γυάλινο εξωτερικό και εντυπωσιάζει. Στην Σιγκαπούρη συναντάτε το μέλλον μιας καινοτόμας ζωής σε συνδυασμό με την αποικιακή ζώνη υπέροχων κτισμάτων από την εποχή του 1819, όταν οι Βρετανοί είχαν πρωτοστατήσει στο νησί.

Δείτε περισσότερα για τον προορισμό

 

 

Πηγή glow.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-08C6A7EC 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης