Πανόραμα Ινδίας  Νεπάλ - 14 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Πανόραμα Ινδίας Νεπάλ - 14 ημέρες

Η γοητεία ενός ταξιδιού στην Ινδία συνδέεται με την ανακάλυψη του ανθρώπινου στοιχείου. Οι Ινδοί φημίζονται για την ηρεμία και την γλυκύτητά τους. Εκείνο που με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι η απουσία της ψυχρότητας και της εχθρικής ανωνυμίας που χαρακτηρίζει τα πλήθη της Δύσης. Τα καθαρτήρια νερά του Γάγγη εξαγνίζουν τα σώματα των ζωντανών, ενώ οι φωτιές που καίνε στις όχθες του, καθαγιάζουν τις στάχτες των αποτεφρωμένων νεκρών. Αυτή η απέραντη υποήπειρος, η γεμάτη μυστήριο και σαγήνη, που αποτέλεσε χωνευτήρι λαών και θρησκειών, προκαλεί τα πιο έντονα και ακραία συναισθήματα στον επισκέπτη. Την Ινδία μπορεί κανείς να την λατρέψει ή να την μισήσει για πάντα.

 

Από 0,00 €

Gallery

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για το Κατμαντού μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και απογευματινή βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ολοήμερη εκδρομή στην μεσαιωνική πόλη Μπαντγκαόν και στην Πατάν, αλλιώς «πόλη της ομορφιάς» που εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική της. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον σημαντικότερο ινδουιστικό ναό του Πασουπατινάθ, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι, και στην στούπα Μποντχνάθ που θεωρείται από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Πρωινή ξενάγηση στο Κατμαντού όπου βλέπουμε εξωτερικά τα ανάκτορα της Βασιλικής οικογένειας, τη πλατεία Ντάρμπαρ με τους ναούς στολισμένους από εντυπωσιακές παραστάσεις του Ινδουιστικού Πανθέου, και το σπίτι της ζωντανής θεάς Κουμάρι Γκαμ. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στο βουδιστικό ναό Σουαγιαμπουνάθ για να θαυμάσουμε τον ομώνυμο ναό και την όμορφη θέα της πόλης από τον λόφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Βραδινό φαγητό σε τοπικό εστιατόριο με Παραδοσιακούς χορούς.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βαρανάσι, την ιερή πόλη της Ινδίας. Το απόγευμα επισκεπτόμαστε την κοντινή πόλη Σαρνάθ όπου 2.500 χρόνια πριν πρωτοδίδαξε ο Βούδας.

Η πρωινή μας βαρκάδα στον ποταμό Γάγγη θα μας δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουμε την σπουδαιότητα του, βλέποντας τους χιλιάδες πιστούς που μαζεύονται σε καθημερινή βάση για να διαλογιστούν και να εξαγνιστούν. Το Βαρανάσι είναι η ιερή πόλη των Ινδών και διαθέτει πάνω από 100 ναούς - βωμούς για την καύση των νεκρών. Το ύψος της σωρού των ξύλων που χρησιμοποιούνται για την καύση είναι ενδεικτικό της οικονομικής επιφάνειας του νεκρού. Όσο πιο ψηλή είναι η σωρός τόσο πιο εύπορος είναι ο νεκρός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή του Σαρναθ και τους ναούς της πόλης. Το απόγευμα απολαύστε ένα γύρο με παραδοσιακά «ρίσκο» ανάμεσα από τα στενά δρομάκια και τα παζάρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Καζουράχο. Το Καζουράχο είναι μια μικρή κωμόπολη χωρίς ιδιαίτερη σημασία για τη σημερινή πραγματικότητα της Ινδίας. Εδώ όμως μεταξύ 9ου και 12ου αιώνα άνθισε ο πολιτισμός των Chandela. Στην ξενάγηση μας θα γνωρίσουμε μερικούς από τους ναούς του με την εξαιρετική αρχιτεκτονική και τις παραστάσεις ανθρώπων, θεών, ζώων που θα σας σαγηνέψουν.

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για το σιδηροδρομικό σταθμό του Τζανσί. Καθοδόν θα ξεναγηθούμε στο Παλάτι της Όρτσα, με την τυπική Μουνγκάλ αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στην ταχεία αμαξοστοιχία που σε δυόμισι περίπου ώρες θα μας φέρει στην θρυλική Άγκρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Αγκρα με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο διακοσμείται από εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επόμενος σταθμός το Κόκκινο Φρούριο, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Τέλος το μαυσωλείο του Ακμπάρ, του σπουδαιότερου αυτοκράτορα των Μουγκάλ, ολοκληρώνει τη γνωριμία μας με τη πόλη.

Μεταφορά οδικώς στην Τζαϊπούρ με ενδιάμεση επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, την πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Άφιξη το απόγευμα και αμέσως μετά θα περπατήσουμε στους γραφικούς δρόμους της «Ροζ Πόλης» όπως αποκαλείται η Τζαϊπούρ αποκομίζοντας μία πρώτη ιδέα της απαράμιλλης ομορφιάς της.

Η ξενάγηση μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το Χαβά Μαχάλ - γνωστό ως παλάτι των ανέμων - του οποίου η εξαιρετική πρόσοψη αποτελεί στολίδι της πόλης. Στο παλάτι διέμεναν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας και είχαν την δυνατότητα να παρατηρούν την κίνηση στην πόλη χωρίς να τις βλέπουν από έξω. Θα συνεχίσουμε με το Παλάτι του Μαχαραγιά, με το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ και το απόγευμα θα επισκεφθούμε το φρούριο Άμπερ, με το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα του που θα μας εντυπωσιάσει.

Μεταφορά οδικώς στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί. Η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει από την ξενάγηση στο Νέο Δελχί όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την λεωφόρο Ραζπάθ με τα κυβερνητικά κτίρια, την πύλη της Ινδίας (μνημείο των πεσόντων του Α' παγκοσμίου πολέμου), το Κοινοβούλιο και φυσικά το Ραζγκάτ το μέρος όπου έγινε η καύση της σωρού του Μαχάτμα Γκάντι.

Πρωινή ξενάγησης του Δελχί με επίσκεψη στην Παλαιά Πόλη, με το κόκκινο φρούριο όπου κάθε χρόνο την ημέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας υψώνεται η σημαία από τον πρωθυπουργό, το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας Τζαμά Μασίντ, τον τάφο του Χουμαγιούν και τον επιβλητικότατο μιναρέ Κουτούμπ Μινάρ που αποτελεί το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας.

Επιστροφή στην Αθήνα.

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • 3 έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες για την Βίζα εισόδου, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*
 • Διατροφή: Πρωινό & ένα γεύμα καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Διαβατήριο + 2 φωτογραφίες (+ 1 φωτογραφία οι ταξιδώτες μαζί τους)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Ταξίδι στη Τζαϊπούρ αεροπορικώς
Tαξίδι στο Δελχί αεροπορικώς

Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας ( όσα και ότι θέλετε ) και την ζήτηση σας και στείλτε το mail . Εμεις αφού επεξεργαστούμε την ζητησή σας θα σας καλέσουμε στο τηλέφωνο για να σας στείλουμε την προσφορά μας, Ευχαριστούμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-339360E1 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης