Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Λουτρά Πόζαρ: βουτιές στο Καϊμακτσαλάν

Βουτιές στο...χιόνι; Και όμως ναι, αρκεί να επισκεφθείτε τα λουτρά Πόζαρ στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν!

 

 

Τόλμη και μόνο δυο ευρώ χρειάζεται για να διασχίσετε στο χιόνι, φορώντας το μαγιό σας, τυλιγμένος με μία πετσέτα, τη μικρή απόσταση από τα αποδυτήρια μέχρι την πισίνα στο σημείο που αρχίζει το νερό να βγάζει ατμούς.

Αν είστε φυσιολάτρης και εκτιμάτε τις ευεργετικές ιδιότητες ενός σπα, οι ιαματικές πηγές του Λουτρακίου στην Αριδαία ή τα Λουτρά Πόζαρ όπως είναι η τοπική τους ονομασία, αποτελούν για εσάς ιδανικό προορισμό! Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε αυτές τις δυο αδυναμίες σας, βουτώντας σε μία από τις εξωτερικές πισίνες, περικυκλωμένοι από πλατάνια και καταρράκτες!

Η λουτρόπολη βρίσκεται μέσα σ΄ ένα καταπράσινο δάσος, στους πρόποδες του όρου Βόρας (Καϊμακτσαλάν). Απέχει 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 550 χιλιόμετρα από την Αθήνα και τη διασχίζει ο Θερμοπόταμος, όνομα και πράγμα! Η ονομασία της, σημαίνει κάτω από τη φωτιά (Πο=κάτω και Ζαρ=φωτιά). Οι ιαματικές πηγές αναβλύζουν σε υψόμετρο 390 μέτρων και δημιουργούνται από το νερό της βροχής, το οποίο εισχωρεί στο έδαφος σε μεγάλο βάθος, εκεί θερμαίνεται, στη συνέχεια ανεβαίνει ψηλότερα και σταδιακά εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα στοιχεία. Η θερμοκρασία των νερών παραμένει σταθερή στους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Η περιοχή έχει αναβαθμιστεί σε μία πρώτης τάξης λουτρόπολη και η ζωή περιστρέφεται γύρω από το νερό και την «ίαση». Ξενοδοχεία, εστιατόρια, πισίνες και αποδυτήρια, προσφέρουν στον επισκέπτη εξυπηρέτηση και άμεση πρόσβαση στα θεραπευτικα νερά.

Τα ιαματικά νερά έβαλαν τα Λουτρά Πόζαρ στο χάρτη για επισκέπτες τόσο από τη γύρω περιοχή όσο και για τουρίστες που κατακλύζουν το μέρος κάθε σαββατοκύριακο όλο το χρόνο, ενώ κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου το σπα συνδυάζεται και με την επίσκεψη στο κοντινό χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν.

Στη λουτρόπολη υπάρχουν δύο υδροθεραπευτήρια, το πρώτο λειτουργεί από το 1960 και το δεύτερο από το 2005. Και τα δύο υδροθεραπευτήρια έχουνμικρές πισίνες που λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο και τις οποίες μπορείτε να κλείσετε για ατομική χρήση με 15 ευρώ αν είστε μέχρι τρία άτομα και από τέσσερα άτομα και πάνω με 5 ευρώ το άτομο. Οι πισίνες κλείνονται με καθημερινά ραντεβού. Για να εξασφαλίσετε πισίνα για προσωπική σας χρήση προνοήστε, ώστε να αποφύγετε να πάρετε την απάντηση «η πρώτη διαθέσιμη πισίνα είναι στις δύο το πρωί».

 

Ακόμα λοιπόν και αν τα ιαματικά λουτρά σας αφήνουν...παγερά αδιάφορο, οπλιστείτε με τόλμη και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το: www.loutrapozar.net .

Πώς θα πάτε:

Οδικώς από Αθήνα, ακολουθείτε πορεία προς Βέροια συνεχίζετε προς Έδεσσα και Λουτρά Πόζαρ.

 

Πού θα φάτε:

Η περιοχή φημίζεται για καλό φαγητό μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα πολλά εστιατόρια στην περιοχή των Λουτρών. Στο Διόνυσο, στην κεντρικη πλατεια του κοντινου χωριου Όρμα, επίσης στον δρόμο προς τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκεται η ταβέρνα Καλοφαγάς. Επίσης η Όαση στον δρόμο Λουτράκι-Πιπεριά και ο Υδρόλιθος, μέσα στο χωριό των Λουτρών.

 

 

 

  

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-CA7E3ABF 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης