Κάιρο Αλεξάνδρεια Κρουαζιέρα Νείλου

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Κάιρο Αλεξάνδρεια Κρουαζιέρα Νείλου

 

Εκδρομή στο Κάιρο-Αλεξάνδρεια-Κρουαζιέρα Νείλου

Η Αίγυπτος ή επίσημα η αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου βρίσκεται στη βόρεια Αφρική και συνδέεται με την Ασία μέσω της χερσονήσου του Σινά.

Μοιράζεται σύνορα με τη Λιβύη, το Σουδάν, τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ και περιβάλλεται από τη Μεσόγειο στο Βορρά και την Ερυθρά θάλασσα στην ανατολή. Ο ποταμός Νείλος αποτελεί τη φλέβα ζωής για ολόκληρη τη χώρα και για αυτό λέγεται "μητέρα της Αιγύπτου".

Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Κάιρο, Ασουαν, Λουξορ
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

 

Σας καλωσορίζουμε στο... Αλ Καχίρα ή αλλιώς στο Κάιρο, την πόλη των χιλίων μιναρέδων και πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Μετά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο του Καΐρου, μεταφερόμαστε και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας. Τον ελεύθερο χρόνο μέχρι την διανυκτέρευση, σας προτείνουμε να τον εκμεταλλευτείτε κάνοντας μία πρώτη γνωριμία με το Κάιρο, με μία δίωρη κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας παρακολουθώντας εντυπωσιακό φολκλορικό σόου. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Καΐρου όπου θα πάρουμε την πτήση διάρκειας περίπου μιας ώρας για Ασουάν. Περιήγηση στο μικρό και μεγάλο φράγμα του Ασουάν που κατασκευάστηκε το 1960 και στα αρχαία ορυχεία γρανίτη όπου θα δούμε και τον γνωστό ημιτελή οβελίσκο. Στην συνέχεια μεταφερόμαστε στο κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες και απολαμβάνουμε το γεύμα μας. Ξεκινάμε για μια βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο όπου θα ατενίσουμε τη νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους αλλά και το λαμπρό μαυσωλείο του Αγά Χαν. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση. Από το Ασουάν υπάρχει η δυνατότητα, για όσους το επιθυμούν προαιρετικά, να επισκεφθούν το Αμπου Σίμπελ (με πτήση από το Ασουάν) και να ξεναγηθούν στους ναούς του Ραμσή ΙΙ και της βασίλισσας Νεφερτάρη. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις για την εκδρομή αυτή, επικοινωνήστε με τους εκπροσώπους του γραφείου μας.

3η ΜΕΡΑ : ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - Κομ Ομπο, Έτφου & Έσνα

Πρωινή πλεύση στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, με κατεύθυνση το Κομόμπο. Άφιξη στο Κομόμπο και ξενάγηση στο ναό του θεού κροκοδείλου, Σόμπεκ. Ο ναός κατασκευάστηκε κατά την Ελληνορωμαϊκή περίοδο και είναι μοναδικός, γιατί στην πραγματικότητα αποτελεί σύμπλεγμα δύο ναών, αφιερωμένων στους δύο θεούς Σόμπεκ και Χαροέρις. Συνεχίζουμε τη πλεύση μας με προορισμό το Έτφου. 'Αφιξη και ξενάγηση στον ναό του θεού Χόρους, τον θεό του Ουρανού που αναπαρίστατο με ανθρώπινο σώμα και κεφάλι γερακιού. Ο ναός χτίστηκε κατά την δυναστεία των Πτολεμαίων και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός της Αιγύπτου ύστερα από αυτόν του Καρνάκ. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

Πλεύση για το Λούξορ. Μετά την άφιξή μας ξεκινάμε την ολοήμερη ξενάγησή μας στο Λούξορ, αρχίζοντας από την δυτική όχθη. Εκεί θα θαυμάσουμε τους κολοσσούς του Μέμνονος, τον τριώροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ και θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων, όπου θα δούμε τους πιο αξιόλογους τάφους από αυτούς που είναι διαθέσιμοι για το κοινό. Το απόγευμα η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί με τους επιβλητικούς ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, που βρίσκονται στην ανατολική όχθη. Γεύμα και δείπνο στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

 

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λούξορ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Ελλάδα, μέσω Καΐρου.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
 • Ξενοδοχεία με πρωινό όπως αναφέρονται στον αντίστοιχο τιμοκατάλογο
 • Πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας
 • 2 γεύματα όπως αναφέρονται στον αντίστοιχο τιμοκατάλογο
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Επαγγελματίες ελληνόφωνοι αρχηγοί / συνοδοί
 • Επαγγελματίες διπλωματούχοι ξεναγοί
 • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα Αιγύπτου
 • Φιλοδωρήματα (πληρωτέα εκεί)
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή και κατά την κρουαζιέρα
 • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Πυραμίδες της Γκίζας: σύμβολα της Αιγύπτου, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας και τα πλέον διάσημα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο. Εκεί που τελειώνουν τα σπίτια της πόλης, υψώνονται οι τρεις τάφοι των Χέοπα, Χεφρήνου και Μυκερίνου μέσα στην έρημο. Αιώνιος φρουρός μπροστά στα μνημειώδη οικοδομήματα, η θρυλική Σφίγγα αποσβολώνει τους επισκέπτες με το κολοσσιαίο της μέγεθος. Μπορείτε να επισκεφθείτε το εσωτερικό μιας από τις Πυραμίδες και να ανεβείτε σε καμήλα με φόντο τα αινιγματικά μνημεία της Γκίζας. 
Διεύθυνση: Οδός των Πυραμίδων Al Ahram, www.sca-egypt.org/eng/SITE_GIZA_MP.htm

Αρχαιολογικό Μουσείο: αν το Κάιρο αποκαλείται Umm al-Dunya δηλαδή η μητέρα του κόσμου, τότε το Αρχαιολογικό του Μουσείο είναι αναμφισβήτητα η μητέρα όλων των μουσείων. Το ροζ κτίριο του 19ου αιώνα στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ αποδεικνύεται μικρό για να στεγάσει την σημαντικότερη συλλογή στον κόσμο από αιγυπτιακές αρχαιότητες, αμύθητης αξίας, ασφυκτικά σωρευμένες στους χώρους του. 
Στην Αίθουσα με τις Βασιλικές Μούμιες, θα έρθετε τετ α τετ με το Ραμσή το Μέγα, τον Φαραώ που διαφέντεψε σε Άνω και Κάτω Αίγυπτο και τώρα αναπαύεται στο παχύ βελούδο. Απόλυτο must οι θησαυροί του Τουταγχαμών, στον πάνω όροφο. Εκθαμβωτική είναι η λάμψη του χρυσού στα αντικείμενα που συνόδευαν το 18χρονο βασιλιά στο ταξίδι του στην αιωνιότητα.
Διεύθυνση: πλατεία Ταχρίρ, 0020 2 5794596  www.sca-egypt.org/eng/MUS_Egyptian_Museum.htm

Τζαμί Αλ Άζχαρ: κορυφαίος τόπος λατρείας και διδασκαλίας, το τζαμί-πανεπιστήμιο ισλαμικής θεολογίας με τη χιλιόχρονη ιστορία, εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του. Έργο του 10ου αιώνα, το Αλ Άζχαρ με τους τρεις κύριους μιναρέδες και το κομψό εσωτερικό προαύλιο, είναι ένα αρμονικό σύμπλεγμα με πολλές προσθήκες ανά περιόδους, καθώς σουλτάνοι κι εμίρηδες πρόσθεταν ο καθένας το στίγμα του στο πέρασμα των αιώνων. Μπορείτε να επισκεφθείτε τους εσωτερικούς χώρους του όπως το προσευχητάριο με τον γυάλινο ψηφιδωτό διάκοσμο και την αίθουσα προσευχής στρωμένη με χαλί. 
Διεύθυνση: Gama' al-Azhar. 

Κάστρο του Σαλαντίν: στην ανατολική άκρη της πόλης ορθώνεται το Citadel, εκπληκτικό μεσαιωνικό φρούριο του12ου αιώνα που υπήρξε έδρα των Αιγυπτίων ηγεμόνων για περισσότερα από 700 χρόνια. Για να χτιστούν τα τείχη του, ο στρατηγός Σαλαντίν χρησιμοποίησε μέχρι και ογκόλιθους από τις Πυραμίδες της Γκίζας. Εντός της οχύρωσης θα δείτε τρία τζαμιά, πύργους, κήπους, το Μουσείο Αστυνομίας, το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο ενώ από τους εξώστες του θα απολαύστε το πανόραμα της αχανούς μητρόπολης του Νείλου.
Διεύθυνση: Al Abageyah, Qesm Al Khalifah,  0020 2 25121735
 
Παζάρι Χαν Αλ Χαλίλι: αποθέωση του φολκλόρ, το διάσημο παζάρι του Καΐρου μοιάζει να ξεπήδησε από τα παραμύθια με τον Αλί Μπαμπά και τον Αλαντίν. Λαβύρινθος από σοκάκια και μικρομάγαζα όπου μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα: υφάσματα,  μουσικά όργανα, μπαχάρια και έλαια, κοσμήματα και πέπλα, μπακίρια και ναργιλέδες. Κάντε και μια στάση στο καφέ Fishawi, το παμπάλαιο καφενείο με τον καθρέφτες όπου σύχναζε ο Νομπελίστας συγγραφέας Ναγκίμπ Μαχφούζ και η αιγυπτιακή διανόηση τον 19ο αιώνα.  
Διεύθυνση: πλατεία Al-Hussein

Nησάκι Γκεζίρα: όαση πρασίνου στη μέση του Νείλου, το νησάκι Γκεζίρα μοιάζει περισσότερο κομμάτι της δυτικής Ευρώπης παρά της βόρειας Αφρικής. Από την πλατεία Ταχρίρ, η κομψή γέφυρα Κασρ αλ-Νιλ οδηγεί στο νησάκι με τις βίλες, τις πρεσβείες, την Όπερα, το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακής Σύγχρονης Τέχνης και το υπερπολυτελές ξενοδοχείο που ήταν κάποτε το ανάκτορο της δυναστείας του Μοχάμεντ Άλι. Ανεβείτε στον ύψους 187 μέτρων Πύργο του Καΐρου για να αγναντέψετε την πόλη και τις Πυραμίδες. 

Κρουαζιέρα στο Νείλο: ατενίστε το Κάιρο από την οπτική γωνιά του Νείλου κάνοντας την παρόχθια διαδρομή με το καραβάκι, μέρα ή νύχτα, με δείπνο και οριεντάλ μουσική ή μπείτε σε μια φελούκα για μια βόλτα στο ποτάμι. Κρατήσεις για κρουαζιέρες γίνονται στα ξενοδοχεία καθώς και τα ταξιδιωτικά γραφεία. 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

H Aίγυπτος είναι η χώρα με τον παλαιότερο ίσως πολιτισμό στον πλανήτη. Oι πυραμίδες, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, κρατούν ακόμα και σήμερα κρυμμένα τα μυστικά τους. Zωοδότης ποταμός ο Nείλος που στις όχθες τους οι Φαραώ έχτισαν περίλαμπρους ναούς και νεκρικές κατοικίες για βασιλείς και βασίλισσες που ευτύχισαν να ζήσουν εκεί. Tο ταξίδι στην Aίγυπτο, είναι κατάδυση στον πολιτισμό της ανθρωπότητας. H Aίγυπτος της ιστορίας, του θρύλου και του χθες, συναντά το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας σε παζάρια και αγορές που τραβούν τον επισκέπτη όχι μόνο για την ποικιλία των ειδών τους αλλά για τη μαεστρία και την φινέτσα των εμπόρων τους.
Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας (όσα και ότι θέλετε) και ζητήστε την προσφορά μας για το ταξίδι που θέλετε. Εμείς, αφού επεξεργαστούμε την ζήτησή σας, θα σας καλέσουμε τηλεφωνικά και θα σας στείλουμε με e-mail την προσφορά μας. Ευχαριστούμε.

Τουριστικός Οδηγός για την Αλεξάνδρεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-76AB3DE2 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης