Στοκχόλμη | 5ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Στοκχόλμη | 5ημ.

Εκδρομή στη Στοκχόλμη | 5 ημ.  

Η πρωτεύουσα της Σουηδίας γνωστή και ως Βενετία του Βορρά εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατούν, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωση της πόλης.                                                  

Αν και δεν έχει τόση ηλιοφάνεια κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι μία από τις πιο όμορφες, ζωντανές και κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά. Οι κάτοικοί της κινούνται πάνω σε 14 νησάκια μέσω πολυάριθμων γεφυρών, ανάμεσα στη λίμνη Malaren και τη Βαλτική, απολαμβάνουν τη φύση στα καταπράσινα πάρκα και πίνουν στην υγειά του αρχιπελάγους, το οποίο έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα της περιοχής.

 
Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε :  Στοκχόλμη
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Άφιξη στην Στοκχόλμη και ξεκινάμε αμέσως για μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι γνωστή και ως "Βενετία του Βορρά" αφού είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την εξαιρετική της αρχιτεκτονική, την απίστευτη καθαριότητα, τα μεγάλα πάρκα και την φαινομενικά υποδειγματική οργάνωση της πόλης.
Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε την Παλιά Πόλη (Gamla Stan) με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας.
Yπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για επίσκεψη ίσως στα σπουδαία μουσεία της Στοκχόλμης. Επιλέξτε ανάμεσα στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής στο μικροσκοπικό νησί Skeppsholmen, το περίφημο πλοίο Vasa και το υπαίθριο μουσείο - ζωολογικό κήπο Skansen. Ο πύργος του Δημαρχείου τέλος, με ύψος 106 μέτρα, προσφέρει την ωραιότερη πανοραμική  θέα της πόλης. Στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και σας προτείνουμε αμέσως μετά να ζήσετε την Στοκχόλμη στον ρυθμό της Τριλογίας του Millennium. Εάν είστε θαυμαστής του Stieg Larsson και θέλετε να δείτε την Στοκχόλμη από την οπτική γωνία των χαρακτήρων των βιβλίων, σήμερα μπορείτε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι.  Ένας είναι να πάρεις μέρος στη δημοφιλή και βραβευμένη ξενάγηση «Stieg Larsson Millennium Tour» στο Μουσείο πόλης της Στοκχόλμης. Η ξενάγηση με τα πόδια εμπλουτίζεται με πραγματικά γεγονότα και ενδιαφέρουσες ιστορίες που “δένουν “ απόλυτα την πραγματική  Στοκχόλμη με τη φανταστική.
Αλλά ακόμη κι αν θέλετε να ψάξετε τις τοποθεσίες μόνοι σας, μπορείτε. Aγοράστε ένα χάρτη Millenium στο Μουσείο της Πόλης και ακολουθείστε τα βήματα  των ηρώων.
Μετά το πρωινό προτείνουμε να ζήσετε στην ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Στοκχόλμης! Επισκεφθείτε το Μουσείο της Μεσαιωνικής Στοκχόλμης «Κάθε σπίτι κρύβει μια ζωντανή ιστορία εδώ», μας είπε η Tina Rodhe, υπεύθυνη του Μεσαιωνικού Μουσείου και μία από τις ξεναγούς στο Gamla Stan.
Το Μουσείο της Μεσαιωνικής Στοκχόλμης είναι ο μοναδικός κάτοχος των κλειδιών για το κελάρι στο μοναστήρι του Μαύρου Μοναχού στο Gamla Stan. Αν είστε τυχεροί  θα κατεβείτε στο μεσαιωνικό τάφο και θα μάθετε για τους  μύθους των θαυμάτων από την εποχή των Δομινικανών.
Αγαπημένο αξιοθέατο είναι και το τουρ Ιστορίας και Φαντασμάτων που, με τη βοήθεια του ξεναγού θα δείτε να ζωντανεύει η μεσαιωνική ιστορία της πόλης, ιστορίες, μύθοι και υποθέσεις φόνων που θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε! Όσο περνά η ώρα και βραδιάζει, ο έμπειρος σε «φαντάσματα» ξεναγός θα σας περιπατήσει σε σοκάκια και σημεία όπου η ιστορία συναντά το μυστήριο στην πιο επιβεβλημένη δραστηριότητα της Στοκχόλμης!
Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα σας προτείνουμε ένα άλλο, διαφορετικό... χορευτικό μουσείο. Το Μουσείο ABBA: Μπείτε και να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως. Το Μουσείο Abba δεν είναι  ένα συνηθισμένο μουσείο. Φυσικά, τα κοστούμια των μελών, οι  χρυσοί δίσκοι, τα αυθεντικά αντικείμενα, τα ενθύμια και πολλά άλλα είναι εδώ. Μπορείτε να μάθετε πώς θα φαινόσασταν με τα θρυλικά  τους κοστούμια, να τραγουδήσετε στο studio Polar, να ζήσετε συναρπαστικές ψευδαισθήσεις 3D και να βγείτε στη σκηνή μαζί με το συγκρότημα. Το υλικό σας θα καταγραφεί στον προσωπικό σας αριθμό πάνω στο εισιτήριό σας! Έτσι δημιουργείται η σελίδα σας και μπορείτε να ξαναζήστε την επίσκεψή σας. Να δείτε τον εαυτό σας επί σκηνής με τα  κοστούμια των ΑΒΒΑ, να ακούστε το τραγούδι σας ή να δείτε το βίντεο με τη μουσική.  
Στην συνέχεια επισκεφθείτε το Βασιλικό Δραματικό Θέατρο αποτελεί την κοιτίδα του "σουηδικού δράματος" Το κτίριο του θεάτρου χτίστηκε το 1908 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Fredrik Lilljekvist. Η δραματική σχολή που στεγάζεται και λειτουργεί στο θέατρο εκπαίδευσε πολλούς ηθοποιούς αλλά και σκηνοθέτες που αργότερα μεγαλούργησαν σε εθνικό  και διεθνές επίπεδο.
Εαν υπάρχει ακόμη χρόνος μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το Μουσείο FotografiskaΕγκαινιάστηκε το 2010 και είναι το μεγαλύτερο σημείο συνάντησης για τη σύγχρονη φωτογραφία. Οι εκθέσεις του θεωρούνται από τις καλύτερες διεθνώς και ο χώρος διαθέτει εστιατόριο και μπαρ. 
Μετά το πρωινό σας προτείνουμε μια τελευταία βόλτα, στο SkyView για να σας αφήσει με τις καλύτερες των εντυπώσεων πριν την αναχώρηση σας, το SkyView «στην κορυφή της σφαίρας» (On top of the Globe) είναι μια παγκόσμιας κλάσης ατραξιόν που θα σας πάει στην κορυφή του μοναδικού σφαιρικού κτηρίου, του Εricsson Globe, ένα κτήριο – σήμα κατατεθέν της Στοκχόλμης! Στα 130 μέτρα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια φανταστική περιμετρική θέα της πόλης! Οι δύο γόνδολες του SkyView έχουν χωρητικότητα 16 ατόμων η κάθε μια, αναχωρούν κάθε 10 λεπτά, και η επίσκεψη κρατάει συνολικά περίπου 30 λεπτά. Κινούνται πάνω σε ράγες και ενδείκνυται κυρίως για τους περιπετειώδεις! 
Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Στοκχόλμη και Στοκχόλμη - Αθήνα
  • Μεταφορές από και προς το Αεροδρόμιο της Στοκχόλμης
  • Ξενάγηση Στοκχόλμης από ελληνόφωνο ξεναγό
  • Διαμονή για 4 νύκτες σε ξενοδοχείο Α' κατηγορίας
  • Καθημερινό πλούσιο Σκανδιναβικό πρωινό
  • Κάρτα απεριορίστων διαδρομών με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς  στην Στοκχόλμη διάρκειας έξι ημερών
  • Πλούσιο έντυπο υλικό και χάρτης πόλης

Δεν περιλαμβάνει:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 
  • Προτεινόμενες δραστηριότητες, γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Φαγητό στην Στοκχόλμη
 
Φαγητό στους δρόμους 
Τα αγαπημένα σημεία με φαγητό στο δρόμο που προτιμούν οι ντόπιοι είναι εκείνα όπου βρίσκεις φανταστικό παραδοσιακό σουηδικό φαγητό γνωστό ως husmanskost.  Δοκιμάστε εκλεκτή ρέγκα στο χέρι και χοτ ντογκς μαγειρεμένα με μαστοριά.
 
Σημεία με φαγητό
Το Οstermalmshallen στο Östermalmstorg είναι γεμάτο με προσεγμένους φούρνους, ειδικούς τυριών, πάγκους με θαλασσινά, αγορά με λαχανικά και φρούτα, καφέ και εστιατόρια για μεσημεριανό.  Το πιο χαρακτηριστικό προϊόν της Σουηδίας βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό κτίριο του 1888. To Hotorgshallen στο Ηotorget είναι η επιτομή της κοσμοπολίτικης κίνησης στη Στοκχόλμη. Πάρτε τις κυλιόμενες σκάλες από το  Hotorget για ένα γρήγορο σάντουιτς με ρέγκα στο Kajsas Fisk, ένα τούρκικο μπιφτέκι στο Izmir ή ένα ζουμερό, πικάντικο σάντουιτς με λουκάνικο και λαχανικά στο La Gazelle. Και σουηδικές σπεσιαλιτέ Bondens Matbod. Θαλασσινά Melanders.
 
Δοκιμάστε
Καρδιά καπνιστού σολωμού Andersson Fågel & Vilt’s και το σαλάμι της αλκής. Όσο για τη σουηδική παράδοση στα θαλασσινά; Ρέγκα με πίκλες, καπνιστός σολομός, ζουμερό αυγοτάραχο και γλιστερά μύδια από τη δυτική ακτή της Σουηδίας.
 
Οι χώροι για φαγητό προτιμώνται  τις μεσημεριανές ώρες. Αγκαλιάστε την πολυκοσμία και κατευθυνθείτε στην αρχή της σειράς μεταξύ 11.30 και 13.00.
 
Tα αγαπημένα της γειτονιάς
 
Πάρτε μια γερή δόση από παζάρι στο ισόγειο του Strömmingskiosken κοντά στη στάση του μετρό στο Slussen. Μπορείτε να μασουλήσετε stromming (βαλτική ρέγκα), τηγανητό ή με πίκλες πάνω σε ξεροψημένο ψωμί με λιωμένες πατάτες, κατευθείαν από τον πάγκο με όλα αυτά τα ψάρια. Ετοιμάζεται επί παραγγελία και σερβίρεται φρέσκο. Αξίζει να περιμένετε στην ουρά.
Το Östermalms Korvspecialist στην οδό Nybrogatan 55 είναι ένας πάγκος σε ένα πολύ μικρό δρόμο, με στρατηγική θέση κοντά στο Östermalmshallen όπου ο αξιαγάπητος, για κάθε φίλο του λουκάνικου, ιδιοκτήτης Bruno σερβίρει 40 τύπους λουκάνικου με ξινολάχανο, καλή μουστάρδα και τις μυστικές του σάλτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Οι περισσότεροι παραγγέλνουν το κλασικό Coburger Berzelii, ζεστό λουκάνικο ή ένα γερμανικό άσπρο λουκάνικο Thuringer, το βάζουν σε μισή μπαγκέτα με έξτρας και το καταβροχθίζουν χωρίς ντροπή. 
 
Καιρός
Αν και σε βορινό υψόμετρο, η Σουηδία έχει αρκετά ήπιο κλίμα. Την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο έχει κάποιες βροχοπτώσεις, αλλά ποτέ δεν βρέχει πολύ. Τον χειμώνα έχει πάντα χιονοπτώσεις και κάνει παγωνιά, ειδικά όσο βορειότερα κινείται κανείς στην χώρα! Οι μέρες τείνουν να είναι μικρές (λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας) και «βαριές» τον χειμώνα οπότε και η μέση θερμοκρασία είναι στους -3°C τον Φεβρουάριο, που είναι ο ψυχρότερος μήνας του έτους και ο ήλιος δύει στις 3 το μεσημέρι. Τα καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα με μέση θερμοκρασία στους 22°C. Ο ήλιος δεν δύει τελείως στην Βόρεια Σουηδία (Ήλιος του Μεσονυχτίου - Midnight Sun) και το φως μπορεί να κρατήσει μέχρι και τις 11 το βράδυ.
Η Σουηδία είναι εντός της Συνθήκης Σέγκεν και δεν είναι απαραίτητο το διαβατήριο παρά μόνο η ταυτότητά μας.
 

Αξιοθέατα στη Στοκχόλμη

Mουσείο Βάσα: επισκεφτείτε πιο δημοφιλές μουσείο της Σκανδιναβίας για να δείτε από κοντά ένα αυθεντικό πλοίο-ναυάγιο του 17ου αιώνα, άριστα διατηρημένο έξω από το νερό. Πρόκειται για το τρικάταρτο πολεμικό Βάσα, ένα από τα δυνατότερα της εποχής του, που βούλιαξε στο λιμάνι της Στοκχόλμης στο παρθενικό του ταξίδι το 1628. Ανασύρθηκε από το βυθό 333 χρόνια αργότερα για να αποκατασταθεί στο παλιό του μεγαλείο σχεδόν ολοκληρωτικά. Θαυμάστε τα εκατοντάδες σκαλιστά γλυπτά που στολίζουν το πλοίο, καθώς και τα παλαιότερα πανιά στον κόσμο, ανάμεσα στα χιλιάδες αντικείμενα που ανασύρθηκαν ακέραια από το ναυάγιο, όταν ο χρόνος για το Βάσα σταμάτησε στα παγωμένα νερά της Βαλτικής. 

Βασιλικό Παλάτι: η έδρα της σουηδικής βασιλικής οικογένειας δεσπόζει στο βόρειο άκρο της παλιάς πόλης. Με περισσότερα από 600 δωμάτια σε επτά ορόφους, το μπαρόκ ανάκτορο του 18ου αιώνα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα παλάτια της Ευρώπης. Επισκεφθείτε το Θησαυροφυλάκιο, το μουσείο Tre Kronor που αφηγείται τη μεσαιωνική ιστορία του σουηδικού στέμματος και το μουσείο αρχαιοτήτων του βασιλιά Γουσταύου ΙΙΙ. Αξίζει να δείτε την παρέλαση των στρατιωτών και την καθημερινή αλλαγή φρουράς. 

Μουσείο Νόμπελ:  η ιστορία της απονομής των διάσημων βραβείων της Σουηδικής Ακαδημίας, από το 1901 ως σήμερα, ζωντανεύει στο υπερσύγχρονο Μουσείο Νόμπελ που στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα κτίρια του 18ου αιώνα στην πλατεία Stortorget. Εμπνευστείτε από ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο, γνωρίστε τις προσωπικότητες που τιμήθηκαν για τα ξεχωριστά επιτεύγματα στον τομέα τους, από τη Μαρία Κιουρί και τον Νέλσον Μαντέλα ως τους βραβευμένους με Νόμπελ Λογοτεχνίας Έλληνες ποιητές Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη. Μέσα από φιλμ, θεματικά τουρ, multimedia εκθέματα, μάθετε γιατί ο κοσμοπολίτης εφευρέτης της δυναμίτιδας, Άλφρεντ Νόμπελ, θέσπισε την παγκοσμίου κύρους διάκριση και πώς ακριβώς γίνεται η απονομή. 

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης: χτισμένο στο νησί Skeppsholmen, τo εντυπωσιακό κτίριο του Moderna Museet με την υπογραφή του Καταλανού αρχιτέκτονα Rafael Moneo, είναι αξιοθέατο από μόνο του. Στεγάζει εξαιρετική συλλογή με πίνακες ζωγραφικής, installations, γραφικές τέχνες και γλυπτά από Σουηδούς και διάσημους διεθνείς καλλιτέχνες του 20ου και 21ου αιώνα όπως Πικάσο, Νταλί, Ματίς, Πόλοκ, Καντίνσκυ καθώς και φωτογραφικά έργα από το 1840 ως σήμερα.

Αρχιπέλαγος: μόλις είκοσι λεπτά από το κέντρο της πόλης, ξεκινά το Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης με τα 30.000 νησιά. Μικροί επίγειοι παράδεισοι με ανέγγιχτη φύση, γραφικά χωριά, για σάουνα, καγιάκ και χαλαρωτικούς περιπάτους σε βραχονησίδες που κουβαλούν τα ίχνη των Βίκινγκς. Τα καραβάκια ξεκινούν από την αποβάθρα Strömkajen της πόλης. 

Κανάλια Στοκχόλμης:
 κάντε τον γύρο των καναλιών της Στοκχόλμης που, απλωμένη σε δεκατέσσερα νησιά, έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της Βενετίας του Βορρά. Τα καραβάκια αναχωρούν από την αποβάθρα Strömkajen για διαδρομές κάτω από τις γέφυρες, δίπλα σε ιστορικά κτίρια στις όχθες. 

Νησί Djurgården: αστική όαση μόλις 7 λεπτά από το κέντρο της Στοκχόλμης, αγαπημένος προορισμός για τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες. Μέσα σε καταπράσινη έκταση συγκεντρώνει ενυδρείο, ζωολογικό κήπο, λούνα παρκ και 22 μουσεία, ανάμεσα στα οποία και ένα αφιερωμένο στο θρυλικό συγκρότημα των ΑΒΒΑ. Δείτε ολόκληρη τη Σουηδία σε μικρογραφία στο υπαίθριο πάρκο Skansen. Ελάτε για περιπάτους και ποδηλατάδα, για κανό και βαρκάδες στο κανάλι. 


Ιστορικό Μουσείο Σουηδίας: μάθετε την αλήθεια πίσω από τις φοβερές ιστορίες για τους Βίκινγκς, μπείτε στο Χρυσό Δωμάτιο με τους θησαυρούς από ασήμι και χρυσάφι, σε μια συναρπαστική διαδρομή από την Εποχή του Λίθου ως τον Μεσαίωνα. 

Μουσείο Στρίντμπεργκ: η βιβλιοθήκη, τα προσωπικά αντικείμενα άθικτα στο σπίτι του μεγάλου σουηδού δραματουργού. 

Αγορές στη Στοκχόλμη

Ανακαλύψτε τους Σουηδούς σχεδιαστές μόδας στον εμπορικό πεζόδρομο της Bibliotekstan στο κέντρο. Στις μπουτίκ ανάμεσα στις πλατείες Stureplan και Norrmalmstorg θα βρείτε εμπνευσμένες δημιουργίες prêt a porter όπου επικρατεί η απλότητα του nordic look. 

Εξερευνήστε τα καταστήματα design όπου κυριαρχούν οι λιτές γραμμές, τα χρώματα και τα σχήματα εμπνευσμένα από τη σκανδιναβική φύση, με υλικά όπως το σουηδικό ξύλο, η πορσελάνη, το γυαλί. 

Ελάτε στην ανερχόμενη γειτονιά του SoFo, ακρωνύμιο της περιοχής νότια του Folkungagatan, για σαφάρι αγορών στα vintage μαγαζιά και στις μπουτίκ γύρω από την πλατεία Nytorget. Θα βρείτε groovy ρούχα και μικροαντικείμενα, κοσμήματα και είδη για το σπίτι με τη σφραγίδα του σουηδικού στυλ. 

Για σουβενίρ, πάρτε μαζί σας διακοσμητικά με μοτίβο από μαύρα τρίγωνα σε λευκό φόντο στο δάπεδο της εμβληματικής πλατείας Sergels Torg, ψωνίστε μαλακές καραμέλες με γεύση βανίλια, αρώματα και σουηδικά τσόκαρα που θα βρείτε στα εμπορικά κέντρα και στα δρομάκια της Gamla Stan.

Πολιτισμός και διασκέδαση στη Στοκχόλμη

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Στοκχόλμης: Οι σινεφίλ δίνουν ραντεβού στο διεθνούς κύρους φεστιβάλ της πόλης για nonstop προβολές όλο το 24ωρο, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες στην guest list ενώ στην ταινία που διακρίνεται στο διαγωνιστικό τμήμα απονέμεται το Bronshästen, Μπρούντζινο Άλογο. 

Γεύση Στοκχόλμης: Παρέλαση από γκουρμέ γεύσεις της Βαλτικής, παραδοσιακές συνταγές της σουηδικής γαστρονομίας αλλά και πιο δημιουργικές εκδοχές κλασικών πιάτων, παρουσιάζονται από τους σεφ των εστιατορίων της πόλης στην υπαίθρια γιορτή γαστρονομίας στο πάρκο Kungsträdgården την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Παράλληλα μουσικά events σε αυτό το υπαίθριο food party που δίνει έμφαση στις οργανικές πρώτες ύλες. 

Χριστουγεννιάτικη αγορά Skansen: Από τις πιο ιστορικές της Σουηδίας, με παράδοση από το 1903. Από αρχές Δεκεμβρίου ως την παραμονή της Άγιας Νύχτας στις 24 Δεκεμβρίου, το υπαίθριο μουσείο στο νησί Djurgården αντηχεί χριστουγεννιάτικες μελωδίες ενώ οι πάγκοι γεμίζουν με ξύλινα παιχνίδια, χειροποίητα κεριά, ζαχαρωτά polkagris με λευκές και κόκκινες ρίγες σε γεύση μέντας, καπνιστό σολομό, χέλι, λουκάνικα και ζεστό κρασί glögg.  

Ημέρα τραμ: Τα ιστορικά τραμ της Στοκχόλμης γιορτάζουν στις 31 Μαΐου με θεματικές διαδρομές από το Norrmalmstorg ως το Djurgården, ξεναγήσεις και χάπενινγκ όπως οδήγηση των ρετρό βαγονιών από τα παιδιά.  

Φαγητό και διασκέδαση στη Στοκχόλμη

Οι επιλογές για φαγητό είναι ανεξάντλητες στην πόλη με τα τρεις χιλιάδες εστιατόρια και καφέ. Σουηδική κουζίνα δεν σημαίνει μόνο smorgasbord, καπνιστή ρέγκα με βραστές πατάτες, κράκερ πιπερόριζας και πικάντικο τυρί Västerbotten. H παραδοσιακή κουζίνα της Στοκχόλμης συναντά τις fusion τάσεις σε hip εστιατόρια όπου το χέλι της Βαλτικής συνυπάρχει με το γιαπωνέζικο σούσι σε φόντο μίνιμαλ. 

Αναζητήστε θαλπωρή στα παλαιότερα λουτρά της Στοκχόλμης από το 1885 και κλείστε ραντεβού για ένα σουηδικό μασάζ. Ελάτε για πατινάζ στο πάρκο Kungsträdgården, μέσα σε σημύδες και φλαμουριές.  

Παράδεισος των hipster η γειτονιά του Hornstull με τα ψαγμένα μπαράκια και καφέ. Τα δρομάκια της Gamla Stan είναι γεμάτα γουστόζικα μπιστρό ενώ μια καλή λύση για γρήγορο και νόστιμο φαγητό είναι τα StreetKäk, είκοσι κινητές καντίνες σε διάφορα σημεία της πόλης. 

Τελευταία τάση στη νυχτερινή ζωή της σουηδικής πρωτεύουσας είναι η mixology, το δημιουργικό ανακάτεμα ποτών στα μπαρ για τη δημιουργία πρωτότυπων κοκτέιλ στα όρια του γευστικού σουρεαλισμού. Ζήστε την glamorous πλευρά της νύχτας στην party zone της πλατείας Stureplan όπου είναι συγκεντρωμένα τα πιο μοδάτα κλαμπ. Πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και ψαγμένοι μουσικοί ήχοι στα εναλλακτικά στέκια της περιοχής Södermalm και στην trendy γειτονιά SoFo.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Αν και δεν έχει τόση ηλιοφάνεια κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι μία από τις πιο όμορφες, ζωντανές και κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-4A25773D 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης