Αρμενία 9 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Αρμενία 9 ημέρες

Εκδρομή στην Αρμενία 9 ημ.

Μυστηριακή, αυθεντική και αγέρωχη, η Αρμενία έχει να αφηγηθεί μια πανάρχαια ιστορία 3000 χρόνων.Η «χώρα της πέτρας», των αρχαίων μοναστηριών και του βιβλικού Αραράτ, είναι ένας προορισμός γεμάτος εκπλήξεις και θαύματα.

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Χραζντάν και με αδιάκοπη ιστορία 17 αιώνων, η πρωτεύουσα Γερεβάν (Yerevan) είναι η πολιτιστική και οικονομική καρδιά της χώρας. Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη με φαρδιές λεωφόρους, απλόχωρες πλατείες, καταπράσινους κήπους, επιβλητικά κτίρια και καταπληκτικά μουσεία. Σήμα κατατεθέν της είναι το Κασκάντ, ένα μνημειώδες αρχιτεκτονικό και φυσικό συγκρότημα με τεράστια πέτρινα σκαλοπάτια και καταρράκτες που ανηφορίζουν προς το «Πάρκο της Νίκης» (Haghtanak), με την ωραιότερη θέα στην πόλη.

Το Βαγαρπασάτ (Vagharshapat), γνωστό και ως Ετσμιατζίν, είναι το πνευματικό κέντρο των Αρμενίων και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου. O καθεδρικός ναός του 4ου αιώνα και τα ερείπια του ναού Ζβάρνοτς, αποτελoύν μοναδικά μνημεία εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής με τη σφραγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Πόλη ενθύμιο της δόξας και αίγλης της Τσαρικής Ρωσίας, το Γκιουμρί (Gyumri) είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Αρμενίας. Το ιστορικό του κέντρο συνιστά ένα ανοιχτό μουσείο με πάνω από 100 υπέροχες κατοικίες κλασικιστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και σημαντικά μουσεία.

Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Ερεβάν, Γκαρνί, Γρέκαρτ, Ετσμιαζίν, Τσακχκαντζίρ, Άμπερντ
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα στης Αρμενίας, το Ερεβάν. 

Άφιξη νωρίς το πρωί και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας. 

Στη σημερινή μας πρωινή περιήγηση, θα περάσουμε από τις λεωφόρους Μάστοτς και Αμποβιάνι για να καταλήξουμε στο Ινστιτούτο Ματενανταράν, όπου φυλάσσονται 17.000 σπάνια χειρόγραφα της αρμενικής γλώσσας που αντιπροσωπεύουν την αρχαία μεσαιωνική επιστήμη και την κουλτούρα από όλες τις περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων και το Erebuni Museum. 

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Γκαρνί, με τον παγανιστικό ναό μοναδικό δείγμα της ειδωλολατρικής κουλτούρας της Αρμενίας. Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε τα φαράγγια του ποταμού Αζάτ (1700μ.) όπου στο άνω μέρος της κοιλάδας του ποταμού θα επισκεφθούμε τη μονή Γκέκαρτ η οποία συνίσταται από τις εκκλησίες και τους τύμβους που σκάφτηκαν μέσα στο βράχο, κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα και προστατεύεται από την Unesco. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο παραγωγής τοπικού μπράντι και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. 

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τα ερείπια της ακρόπολης του αρχαίου Ερεμπούνι, το οποίο υπήρξε σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της εποχής. Στη διαδρομή μας προς την επαρχία Armavir θα επισκεφθούμε την εκκλησία St Hripsime του 7ου αιώνα (Αγία Χριπσίμε) ένα εξαιρετικό δείγμα κλασσικής αρμενικής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα έρθουμε στο Ετσμιαζίν του οποίου οι ναοί και τα ερείπια της εκκλησίας του ανακτόρου στο Zvartnots αποτελούν δείγματα του βυζαντινού ρυθμού που άφησε την σφραγίδα του στην αρχιτεκτονική της περιοχής τον 7o αιώνα . Το Ετσμιαζίν υπήρξε θρησκευτικό κέντρο της Αρμενικής αποστολικής εκκλησίας και τόπος διαμονής του πνευματικού της ηγέτη και ιδρυτή της αρμενικής εκκλησίας του Άγιου Γρηγορίου του Πεφωτισμένου. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο Ερεβάν και θα έχουμε χρόνο για να σεργιανίσουμε στη γνωστή αγορά Βερνισάζ. 

Σήμερα θα έχουμε μία ολοήμερη εκδρομή για το Tsakhkadzor. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Kecharis (11ος – 13ος αιώνας), σπουδαίο θρησκευτικό κέντρο και επιστρέφοντας στο Ερεβάν θα έρθουμε στην πανέμορφη λίμνη Sevan, από τις ψηλότερες στον κόσμο και γνωστή για τα διαφορετικά είδη ψαριών, αποκαλούμενη και «Πριγκίπισσα των ψαριών». Στη Χερσόνησο θα δούμε τα μοναστήρια St. Karapet και Arakelots και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. 

Το πρωί θα συνεχίσουμε με μία ενδιαφέρουσα εκδρομή προς την περιοχή του Αραράτ το οποίο υψώνεται μεταξύ των συνόρων της Τουρκίας, Αρμενίας και του Ιράν και στο οποίο κατά την παλαιά διαθήκη προσάραξε η Κιβωτός του Νώε. Καθ΄οδόν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χορ Βιραπ, το πιο διάσημο προσκύνημα στην Αρμενία, όπου ο Γρηγόριος Lusavorich (Άγιος Γρηγόριος, ο Πεφωτισμένος) φυλακίστηκε για 13 χρόνια γιατί διέδιδε το Χριστανισμό. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι Νοραβάνγκ, που θεωρείται ένα από τα πέντε αριστουργήματα της αρμενικής αρχιτεκτονικής, φωλιασμένο στα 1560 ύψος. 

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την περιοχή Ashatarak, στους πρόποδες του όρους Aragats, του ψηλότερου βουνού της Αρμενίας (4090 μέτρα), όπου βρίσκονται οι εκκλησίες Karmravor και Tsiranavor (5ος αιώνας) οι παλαιότερες της περιοχής. Μία σύντομη βόλτα και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κάστρο Amberd. Αργότερα επιστροφή στο Ερεβάν. 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Ελλάδα. 

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

Σημειώσεις:
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 130 € το άτομο

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή.
Βίζα στην Αρμενία, εκδίδεται επί τόπου.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μεενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία A’ κατηγορίας ή 5* επιλογής σας
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως ακριβώς περιγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης


Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα/ Αχθοφορικά
 • Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη
 • Βίζα εισόδου
 • Τοπικοί φόροι 35 € 
Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-835F508B 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης