Παταγονία, Γη του Πυρός 18 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Παταγονία, Γη του Πυρός 18 ημέρες

Γεωγραφικά είναι το νότιο άκρο της Νοτίου Αμερικής, μοιρασμένη ανάμεσα στην Χιλή και την Αργεντινή. Οι πλούσιοι εθνικοί δρυμοί, η μοναδική ενδημική πανίδα, οι απόκρημνες παραλίες και οι πάγοι, συνθέτουν ένα τοπίο εξαίσιο.

Τα μικρά νησάκια σπαρμένα και στις δύο πλευρές των ακτών της, αποτελούν τόπο συγκέντρωσης σπάνιων πουλιών. Στο Πάρκο των Παγετώνων, οι τεράστιοι όγκοι του νερού που αργοπλέουν φέρνουν στ' αυτιά τριγμούς σαν ψίθυρους ενός άλλου κόσμου. Στην Παταγονία, όλα είναι γοητευτικά, σε παρασύρουν σ' έναν κόσμο βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού που μια καλή νεράιδα ζωντάνεψε με το ραβδί της για χάρη του επισκέπτη. Μόλις οι καλοκαιρινές μέρες περάσουν, ο βαρύς χειμώνας θα βυθίσει και πάλι την περιοχή στο βαθύ χειμερινό ύπνο της. 

Από 0,00 €

Gallery

Πρωινή πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπουένος Άιρες.

 Άφιξη το πρωί το πρωί στην αρχοντική πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε την Ιστορική πλατεία Πλάθα δελ Μάγιο με την Κάσα Ροσάδα και τον Καθεδρικό Ναό. Θα διασχίσουμε την λεωφόρο της 9ης Ιουλίου με τον Οβελίσκο σύμβολο της Πόλης και το περίφημο θέατρο Κολόν. Στο τέλος του δρόμου η συνοικία Λα Μπόκα, απομεινάρι της κουλτούρας κυρίως των γενοβέζων ναυτικών αποτελεί σήμερα την πιο χαρακτηριστική γειτονιά της πόλης με τα πολύχρωμα σπίτια στο στενό δρομάκι Ελ καμινίτο.
Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε την πάλε ποτέ αριστοκρατική συνοικία του Σαν Τέλμο για να χαζέψουμε το υπαίθριο παζάρι της στην πλατεία Ντορέγκο και θα συνεχίσουμε για το Πουέρτο Μαδέρο. Εκεί όπου κάποτε βρίσκονταν οι αποθήκες του λιμανιού σήμερα συναντά κανείς κομψά καφέ και ακριβά εστιατόρια καθώς και καινούρια κτίρια χτισμένα με όλες τις προδιαγραφές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Ρετίρο με τους ψηλούς ουρανοξύστες και το πολύβουο μεγάλο λιμάνι, στο Παλέρμο με τις ακριβές κατοικίες πνιγμένες στο πράσινο και στη Ρικολέτα, την πιο σοφιστικέ συνοικία της πόλης όπου στο ομώνυμο κοιμητήριο αναπαύεται η θρυλική πλέον Εβίτα Περόν. 
Το βράδυ θα απολαύσουμε παράσταση Tango σε κάποιο από τα φημισμένα κέντρα της πόλης.

Πτήση για το Σαντιάγκο της Χιλής. Άφιξη έναρξη της ξενάγησης της πόλης. Μία ζωντανή μητρόπολη με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους. Θα ξεναγηθούμε στη γοητευτική πρωτεύουσα όπου θα δούμε το προεδρικό Μέγαρο «Λα Μονέδα», την Πλατεία των όπλων, τον Καθεδρικό ναό και το Ταχυδρομείο. Θα περπατήσουμε στους εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης και θα ανέβουμε στο λόφο Σάντα Λουτσία. Την ξενάγησή μας θα συμπληρώσει η επίσκεψη στη μποέμικη συνοικία Μπέλα Βίστα και στα προάστια Βατικούρα, Λας Κόντες και Προβιντέντσια με την μοντέρνα αρχιτεκτονική και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Για όσους έχουν επιλέξει την ( προαιρετική 2ήμερη εκδρομή στο Νησί του Πάσχα), πρωινή πτήση για το θρυλικό Νησί του Πάσχα που έγινε γνωστό για τα γιγάντια αγάλματα. Το πιθανότερο είναι να τα έχετε δει σε φωτογραφίες ή σε κάποιο ντοκιμαντέρ τους εντυπωσιακούς ανθρωπόμορφους ογκόλιθους, που ατενίζουν το μοναδικό τοπίο του νησιού. 'Έτσι, με ξαναμμένη τη φαντασία, ετοιμαστείτε να τους αντικρύσετε διά ζώσης. Το Νησί του Πάσχα είναι κάτι σαν θρύλος! Είναι πράγματι απορίας άξιον πώς οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού λάξευσαν χωρίς μεταλλικά εργαλεία , εκατοντάδες αγάλματα με γιγάντιες διαστάσεις από σκληρή ηφαιστειακή τύρφη, τα έσυραν χιλιόμετρα από το λατομείο και τα έστησαν πάνω σε πέτρινες πλατφόρμες κοντά στις ακτές. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το εσωτερικό του νησιού στην περιοχή Ακου Αχίβι , όπου στέκουν σιωπηλά ατενίζοντας τον ωκεανό τα περίφημα 7 Μοάϊ. Θα περάσουμε απ το μικρό μουσείο για μια σύντομη ενημέρωση και θα καταλήξουμε στην τοποθεσία Αχου Ταχά όπου ανάμεσα στα διάσπαρτα μοάϊ υπάρχει και το μοναδικό με αυθεντικά κοραλλένια μάτια. Για όσους θα παραμείνουν στο Σαντιάγκο θα έχουμε ολοήμερη εκδρομή στο Βαλπαραΐσο με γεύμα.

Σήμερα , θα επισκεφθούμε το Αχου Χανγκα –τέε που βρίσκονται ακόμη πεσμένα τα 8 μοάϊ απ’ την ημέρα που ξέσπασε ο εμφύλιος στο νησί. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στον ηφαιστειακό κρατήρα Ράνο Ραράκου. Εδώ βρίσκονται σκορπισμένα σε μεγάλη έκταση αγάλματα σε όλα τα στάδια της δημιουργίας τους. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες διακόπηκαν ξαφνικά, αφού έχουν βρεθεί περίπου 320 μοάϊ σε ημιτελή μορφή. Δίπλα μας περιμένει το υπερθέαμα του Τονγκαρίκι, όπου 15 -ναι 15 μοάϊ στη σειρά -, όλων των μεγεθών προκαλούν ρίγος στους επισκέπτες. Καταλήγουμε στη μοναδική κατάλευκη αμμουδιά του νησιού, την Ανακένα, όπου οι ντόπιοι θρύλοι τοποθετούν την άφιξη των πρώτων κατοίκων. Τα αγάλματα μοάϊ που αντικρίζουν τον ωκεανό, όπως πιστοποιεί η Αρχαιολογία, δεν ήταν τυφλά, αλλά είχαν στολισμένα με κοράλλια μάτια που ήταν στραμμένα προς τον ουρανό. Το βράδυ επιστρέφουμε στο Σαντιάγκο. Για όσους παραμείνουν στο Σαντιάγκο, ελεύθερη μέρα .

 

Ένας άλλος κόσμος μας περιμένει σήμερα καθώς οι μαγευτικές Άνδεις αλλάζουν πρόσωπο και μετατρέπονται σε δασωμένους παραδείσους κωνοφόρων δένδρων. Άφιξη στο Πουέρτ Μονττ απ’ όπου αναχωρούμε για την περιοχή των Λιμνών στο χαριτωμένο Πουέρτο Βάρας.

Το Πέρασμα των Άνδεων! Μια αλησμόνητη εμπειρία αρχίζει σήμερα για τους επισκέπτες καθώς θα διατρέξουμε εκπληκτικής ομορφιάς κοιλάδες, λίμνες και δάση στους ορεινούς όγκους της Νότιας Αμερικής. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα θαυμάσουμε την ομορφιά των λόφων Τροναδόρ και Πουντιαγκούδ καθώς και το ηφαίστειο Οσόρνο. Θα πάμε από το Πετροχούεμε μία ακόμη διαδρομή με πλοίο και θα καταλήξουμε στην απέναντι όχθη της λίμνης Τόδος λος Σάντος στην Πέουλα. Μπαίνοντας στην Αργεντινή οδικώς θα φτάσουμε στο λιμάνι Πουέρτο Φρίας. Ξανά με πλοίο ταξιδεύουμε κατά μήκος των Άνδεων μέχρι τη Λαγκούνα και κατά μήκος της λίμνης Ναχουάλ Χουάπι θα φτάσουμε στο λιμάνι Μπλεστ και από κει στο κοσμοπολίτικο Σαν Κάρλος Μπαριλότσε.

Η πρωινή εξόρμηση είναι κάτι παραπάνω από διείσδυση στην «καρδιά» των Άνδεων. Με τελεσιέζ θα ανηφορίσουμε στην κορυφή του λόφου Καμπανάριο στην Παναγία των Αιθέρων, όπου αποκαλύπτεται το πανόραμα των ρομαντικών Άνδεων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη λίμνη Τρέμπολ, το Πανόραμα, τον κόλπο Λοπέζ και την περιοχή Γιάο Γιάο. Η υπόλοιπη ημέρα δική σας όπου μπορείτε ν' ανεβείτε με τελεφερίκ στο χιονοδρομικό κέντρο στα 2000 μέτρα.

Από την περιοχή των λιμών στην περιοχή των παγετώνων. Πτήση για το ήσυχο θέρετρο του Καλαφάτε, στις όχθες του Λάγκο Αρχεντίνο, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Μια ασύλληπτη εμπειρία μας περιμένει σήμερα που ακούει στο όνομα Ουψάλα. Το πρωί θα επιβιβαστούμε σε σκάφος και θα καταπλεύσουμε στο λιμναίο κόλπο Ονιέλι, όπου ανάμεσα από επιπλέοντα παγόβουνα και ονειρικά τοπία του παγετώνα Ουψάλα θα απολαύσουμε τις Άνδεις.

Πρωινή εξόρμηση στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO φυσικό μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ταξιδεύοντας στις νότιες ακτές της λίμνης Αρχεντίνο, σύντομα προσεγγίζουμε την άκρη του παγετώνα Περίτο Μορένο, ενός από τους λίγους παγετώνες στον πλανήτη που συνεχώς επεκτείνονται. Συνεπαρμένοι, θα μείνουμε άναυδοι μπροστά στη φυσική ομορφιά του παγετώνα που «έχει την όψη ενός φανταστικού καθεδρικού ναού γοτθικού ρυθμού».
Αφού χορτάσουμε το μοναδικό αυτό οπτικο-ακουστικό υπερθέαμα, διασχίζουμε την αργεντίνικη στέπα και περνώντας ξανά τα σύνορα με τη Χιλή κατευθυνόμαστε στη δυτική πλευρά της νοτιοαμερικανικής ηπείρου. Εδώ, ανάμεσα στις κορυφές των«χαμηλών» Άνδεων, βρίσκεται ο εθνικός δρυμός Τόρες ντελ Πάϊνε. Άφιξη στο Πουέρτο Νατάλες στα τρομερά φιόρδ της Χιλιανής Παταγονίας.

 Όλη η ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του δρυμού Τόρες ντελ Πάϊνε με περιπάτους γύρω από την λίμνη και τον παγετώνα Γκρέϊ. Στα νερά της λίμνης καθρεφτίζονται οι γρανιτένιες κορυφές των απολήξεων των Άνδεων προβάλλοντας ένα τοπίο σχεδόν σουρεαλιστικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα με επίσκεψη στη σπηλιά που βρέθηκαν τα οστά του προϊστορικού Μυλόδοντος.

Ταξιδεύοντας για τις εσχατιές της Αμερικανικής Ηπείρου διασχίζουμε τα τοπία της νότιας Παταγονίας. Την κατάλληλη στιγμή παρακάμπτουμε και κατευθυνόμαστε στον εσωτερικό κόλπο Οτβάϋ που βρίσκουν καταφύγιο οι μαγγελανικοί πιγκουίνοι της νότιας Χιλής . Αφού παρατηρήσουμε την ...παρέλαση θα καταλήξουμε στην Πούντα Αρένας την πόλη που φυλάει το θρυλικό πέρασμα του Μαγγελάνου, όνειρο κάθε θαλασσοπόρου που έψαχνε να βρει την έξοδο στον Ειρηνικό.

Ταξίδι στην Ακρη της Γης! Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για το Πρώτο Στενό του Μαγγελανικού Δίαυλου. Εδώ μαζί με άλλους ταξιδιώτες που έχουν καταφτάσει από την γειτονική Αργεντινή και τη Νότια Χιλή, θα πάρουμε το πορθμείο για την Γη του Πυρός. Διασχίζοντας την ενδοχώρα του μεγαλύτερου νησιού της Νότιας Αμερικής, θα περάσουμε για τελευταία φορά τα χιλιανά σύνορα και θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στην Ουσουάϊα, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου πρωτεύουσα της θρυλικής Γης του Πυρός, και φυσικά το νοτιότερο σημείο του ταξιδιού μας (πιθανότατα και όλων των μελλοντικών σας ταξιδιών!)

Πρωινή εκδρομή στο γειτονικό Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός με την ενδιαφέρουσα ενδημική πανίδα. Εδώ θα δούμε τον παχουλό και ανοιχτοπράσινο παπαγάλο Αουστράλ, το σπάνιο θαλασσοπούλι Ταπακούλο των Άνδεων, τα λυκόσκυλα της Ανταρκτικής, τους κάστορες και το μεγάλο παραγώνιο δρυοκολάπτη. Διασχίζουμε την κοιλάδα του ποταμού Πίπο με τους ομώνυμους καταρράκτες που προσφέρουν υπέροχη θέα στα Στενά του Μπιγκλ, φθάνοντας στις λαγκούνες Βέρντε και Νέγκρα. Το βράδυ μας περιμένει παταγωνικό δείπνο σε τυπικό εστιατόριο της Ουσουάϊα με αργεντίνικο ...αντικριστό!

 Με πρωινή πτήση θα βρεθούμε στο Μπουένος Άιρες απ' όπου με ανταπόκριση πετάμε πίσω στην Ελλάδα.

 

Άφιξη στην Ελλάδα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες 

Απαραίτητα

 • Διαβατήριο νέου τύπου με 6μηνη ισχύ.
Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Το Σαντιάγο είναι μια από αυτές τις μητροπόλεις που, όσο περισσότερο τις εξερευνείς, τόσο περισσότερα πράγματα ανακαλύπτεις. Η περιοχή Μπελαβίστα είναι γεμάτη καφετέριες και κλαμπ.
Η γενέτειρα του τάνγκο, όπως και ο ίδιος ο χορός, είναι μαγευτική, σαγηνευτική και γεμάτη ενέργεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-6AB307F2 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης