Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Αλόννησος και Θρησκευτικός τουρισμός


Ο θρησκευτικός τουρισμός εξελίσσεται όλο και περισσότερο και η Αλόννησος είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους λάτρεις του είδους. Τα μικρά  ξωκλήσια είναι αυτά που κυρίως τραβάνε την προσοχή των επισκεπτών, καθώς εκτός από την ιστορία βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες με φανταστική θέα.

Τα δύο μικρά ξωκλήσια των Αγίων Αναργύρων είναι κτισμένα ακριβώς στην άκρη του γκρεμού που βλέπουν προς τη θάλασσα στην ΒΔ ακτή του νησιού και βρίσκονται μόλις τέσσερα  (4) χλμ από το Πατητήρι. Οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν τα τελευταία 500 μέτρα με τα πόδια, καθώς δεν φτάνει ο δρόμος για το αυτοκίνητο ως εκεί. Η διαδρομή είναι μοναδική μέσα από το πυκνό πευκοδάσος.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι ένα άλλο μικρό διάσημο ξωκλήσι της Αλοννήσου. Είναι τοποθετημένο σε μία ρεματιά επίσης στη ΒΔ ακτή του νησιού, περίπου 12 χλμ από το Πατητήρι. Η περιοχή καλύπτεται από πυκνή βλάστηση με θάμνους και δέντρα ενώ υπάρχει πιθανότητα οι επισκέπτες να συναντήσουν και βοσκούς, κυρίως σε σημεία με θέα την Σκόπελο.

Μοναδικό για να το επισκεφτεί κανείς είναι και το ξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου, σε περίπου 350 μέτρα υψόμετρο, γύρω στα 10,5 χλμ από Πατητήρι. Οι επισκέπτες θα φτάσουν έως εκεί με το αυτοκίνητο, καθώς η άσφαλτος φτάνει ως την πόρτα του και υπάρχει και μεγάλος χώρος στάθμευσης. Από το ξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου η θέα προς την ΝΑ ακτή του νησιού είναι μοναδική.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και η Κυρα-Παναγιά ή Πελαγονήσι που αποτελεί το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί των Βόρειων Σποράδων. Η πρόσβαση στην Κυρά Παναγιά μπορεί να γίνει μόνο με σκάφος, σε ένα από τα δύο φυσικά λιμάνια που διαθέτει το νησί, τον Πλανήτη στα βόρεια και τον Άγιο Πέτρο στα νότια. ΝΑ του νησιού βρίσκεται το μοναστήρι της Γεννήσεως της Θεοτόκου, μετόχι της Μονής της Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, που χτίστηκε το 16ο αιώνα. Είναι ένα τυπικό δείγμα μοναστηριού της μεταβυζαντινής περιόδου. Σήμερα, σώζονται από τις εγκαταστάσεις του το παλιό λιοτρίβι και ο παλιός ανεμόμυλος.

Οι εκκλησίες και τα γραφικά ξωκλήσια έχουν όμως ένα ακόμη δέλεαρ για τις επισκεφτεί κανείς. συνδυάζονται αρμονικά με το μοναδικό φυσικό τοπίο της Αλοννήσου και φτιάχνουν το καλύτερο σκηνικό για νεόνυμφους και ζευγάρια που επιθυμούν την ανανέωση των όρκων τους ή ακόμα και τον εορτασμό των επετείων τους. Οι οργανωμένες υποδομές του νησιού και η υποστήριξη από έμπειρους επαγγελματίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για… βίο ανθόσπαρτο!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-C55A177D 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης