Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Συνδυασμός πακέτων


ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΗ ΜΕΘΩΝΗ ΜΕ ΤΟ SAN PIETRO ΣΤΗ BEVAGNIA - 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

Από τη Μεθώνη στο Σαν Πιέτρο: Ακλουθώντας τα  ίχνη του Peter Throckmorton

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ

Το 1962, ο «Πατέρας της Υποβρύχιας Αρχαιολογίας» Peter Throckmorton, ανακάλυψε τις Σαρκοφάγους της Μεθώνης κατά τη διάρκεια της πρώτης αρχαιολογικής υποβρύχιας εκστρατείας που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1967 μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινώντας από τη Μεθώνη, ταξίδεψε προς το San Pietro στη Bevagna, όπου υπήρχαν φήμες για ύπαρξη σαρκοφάγων στον βυθό. Όντας φωτορεπόρτερ, το 1969 έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Το αρχαίο ναυάγιο φέρνει στο φώς νέα στοιχεία - και ένα παράξενο φορτίο -μαρμάρινοι τύμβοι», το οποίο δημοσιεύτηκε από το περιοδικό National Geographic, όπου διηγείται αυτή την εκπληκτική υποβρύχια αρχαιολογική περιπέτεια. Ας ακολουθήσουμε το ταξίδι του ταξιδιού του, αναζητώντας τις χαμένες σαρκοφάγους, κατά μήκος των αρχαίων θαλάσσιων διαδρομών!

 

> ΗΜΕΡΑ 1 | Άφιξη στη Μεθώνη

Ενημέρωση από τον συνεργάτη μας στην αίθουσα άφιξης του αεροδρομίου και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο με αυτοκίνητο με οδηγό. Μετά από μία διαδρομή 10 λεπτών φτάνουμε στο νησί Σαπιέντζα στο παλιό αρχαίο ναυάγιο, όπου οι σαρκοφάγοι βρίσκονται σε βάθος 8μ. Κολυμπώντας με αναπνευστήρα ή με ελεύθερη κατάδυση  μπορείτε να δείτε τα αρχαία αντικείμενα και να θαυμάσετε το "Ναυάγιο των σαρκοφάγων". Τα ναυάγια γύρω από τη Σαπιέντζα είναι πολυάριθμα και μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, ενώ η δημιουργία υποθαλάσσιου αρχαιολογικού πάρκου είναι σε εξέλιξη .  

Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Μια προαιρετική γενική περιήγηση στο νησί μπορεί να προσφερθεί αργά το απόγευμα. Δείπνο (προαιρετικό) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 2 | Καταδύσεις στην Πύλο

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο νησί Σφακτηρία για να βουτήξουμε στο σπήλαιο της Ανεμώνης που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κόλπου του Ναυαρίνου και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Μεσημεριανό γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό ελληνικό χωριό με τοπικές λιχουδιές. Σας προτείνουμε προαιρετική κατάδυση το βράδυ στα καθαρά νερά της Πύλου. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 3 | Καταδύσεις στη Μεθώνη

 Μετά το  πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο με πιστοποιημένους δύτες εκπαιδευτές για κατάδυση στο Ναυάγιο Admiral, με μέγιστο βάθος 38μ. Στη συνέχεια, προγραμματίζεται δεύτερη κατάδυση στο ύφαλο Βαρέλα, με μέγιστο βάθος 25μ. και μετά επιστροφή στο κέντρο καταδύσεων. Σας προτείνουμε προαιρετική κατάδυση το βράδυ στα καθαρά νερά του Ιονίου. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 4 | Ημέρα αναχώρησης - Άφιξη στο San Pietro (ανάλογα με τις ανταποκρίσεις των πτήσεων)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Άφιξη στο λιμάνι του Brindisi  ή στο αεροδρόμιο του Bari με σημείο συνάντησης στην αίθουσα αφίξεων, και μεταφορά στο ξενοδοχείο με αυτοκίνητο και οδηγό. Η υπόλοιπη μέρα είναι στη διάθεσή σας με προαιρετική περιήγηση στη Manduria, το Porto Cesareo ή το Gallipoli αργά το απόγευμα. Προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 5 | Καταδύσεις στο "Ενυδρείο" και στον " Γκρεμό του αστακού "

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος οδηγός θα σας μεταφέρει στην περιοχή καταδύσεων San Pietro γνωστή ως το "Ενυδρείο", ένας παράδεισος καθαρού νερού και θαλάσσιας ζωής σε μια προστατευόμενη περιοχή. Γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές γεύσεις. Το απόγευμα, είναι διαθέσιμη μια άλλη κατάδυση σε ένα θαυμάσια χρωματισμένο και ιριδίζον περιβάλλον: τον "Γκρεμό του αστακού". Μεταφορά στο San Pietro της Bevagna. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 6 | Καταδύσεις στις σπηλιές "Santa Caterina" και "Santa Maria al Bagno"

Πρωινό γεύμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την περιοχή καταδύσεων. Στη σπηλιά της Santa Caterina θα εξερευνήσετε το ναυάγιο ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους “Junkers Ju 88” που έπεσε στην ακτή της Santa Caterina κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και βρίσκεται άψογα διατηρημένο σε ένα θαλάσσιο αμμόλοφο. Το αεροσκάφος είναι απόλυτα ορατό, λόγω της καθαρότητας του θαλάσσιου νερού και χρωματισμένο από τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα που έχει αποικίσει τις επιφάνειές του τα τελευταία εβδομήντα χρόνια. Μεσημεριανό γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Το απόγευμα, η τελευταία κατάδυση γίνεται στην τοποθεσία «Santa Maria al Bagno», όπου βρίσκονται σπηλιές που περιμένουν να τις ανακαλύψετε μαζί με το ναυάγιο ενός πλοίου του 3ου αιώνα μ.Χ. που μετέφερε ελληνορωμαϊκούς αμφορείς που ανακαλύφτηκε το 1982. Σας προτείνουμε νυχτερινή κατάδυση σε 6μ βάθος στο κρυσταλλικό νερό της περιοχής San Pietro της Bevagna  . Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 7 | Ημέρα αναχώρησης

Μετά το πρωινό, μεταφορά με αυτοκίνητο και οδηγό στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή σας.

 

Το πακέτο σας περιλαμβάνει:

► 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (διανυκτέρευση & πρωινό)

► Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση με βοήθεια από συνεργάτη ► Οδηγός καταδύσεων ή εκπαιδευτής.

 

Το πακέτο σας δεν περιλαμβάνει:

► Εισιτήρια - Πτήσεις ► Προσωπικά έξοδα ► Προαιρετικά γεύματα ► Προαιρετικές εκδρομές και επισκέψεις

 

 

 

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΗ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΟ CROTONE - 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

Από την Αλόννησο στο Crotone: κατά μήκος των θαλάσσιων οδών της Αχαΐας

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ

Σύμφωνα με την μυθολογία η Αλόννησος ήταν το νησί από όπου οι Αχαιοί ξεκίνησαν με τα πολεμικά τους πλοία προς την Τροία, ξεκινώντας έτσι τον θρυλικό 10ετή πόλεμο με την Τροία. Πέρα από το μύθο, η Ιστορία μας λέει ότι οι Αχαιοί εγκαταστάθηκαν στην Πελοπόννησο και τις γύρω περιοχές και κατά τον 8ο αιώνα π.Χ. έβαλαν πλώρη για την Καλαβρία και αποίκισαν ένα μεγάλο μέρος της ακτής του Ιονίου, από το Sibari έως την Caulonia. Ίδρυσαν το Crotone, μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Κλασικής Εποχής, και δημιούργησαν σπουδαίες εμπορικές συναλλαγές μέσω των θαλάσσιων διαδρομών συνδέοντας την Ελλάδα με τη νότια Ιταλία. Οι Ρωμαίοι κατακτητές της λεκάνης της Μεσογείου, χρησιμοποίησαν αυτές τις εμπορικές διαδρομές για αρκετούς αιώνες μετά τους Έλληνες αποίκους. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα ίχνη τους κατά την διάρκεια των χιλιετιών.

 

> ΗΜΕΡΑ 1 | Άφιξη στην Αλόννησο

Ενημέρωση από τον συνεργάτη μας στην αίθουσα άφιξης του λιμανιού ή του αεροδρομίου και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο με αυτοκίνητο και οδηγό. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Μια προαιρετική γενική περιήγηση στο νησί μπορεί να προσφερθεί αργά το απόγευμα. Προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 2 | Καταδύσεις στην Περιστέρα

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος εκπαιδευτής θα σας μεταφέρει στην περιοχή καταδύσεων. Στις βορειοανατολικές ακτές της Αλοννήσου υπάρχουν έξι ερημικές νησίδες, ιδανικοί προορισμοί για κάθε είδους καταδυτικής εμπειρία. Το μεσημεριανό γεύμα παρέχεται στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό της περιοχής, με τοπικές λιχουδιές. Σας προτείνουμε προαιρετική κατάδυση το βράδυ στα καθαρά νερά της Περιστεράς. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 3 | Εξερευνήστε τις σπηλιές

Μετά το πρωινό γεύμα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο προς την τοποθεσία των καταδύσεων με δύο γοητευτικές σπηλιές, όπου μπορείτε να δείτε λευκές αμμουδιές, τσιπούρες, πολύχρωμες μέδουσες, χταπόδια και δελφίνια. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 4 | Ημέρα αναχώρησης - Άφιξη στο Crotone (ανάλογα με τις ανταποκρίσεις των πτήσεων)

Μετά το πρωινό, μεταφορά με αυτοκίνητο και οδηγό στο λιμάνι για αναχώρηση. Άφιξη στο Crotone (ή Lamezia Terme)  με σημείο συνάντησης στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου. Μεταφορά με αυτοκίνητο και οδηγό  στο ξενοδοχείο για check-in, ενώ το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο προγράμματος. Μια προαιρετική γενική περιήγηση στην πόλη μπορεί να προσφερθεί αργά το απόγευμα. Δείπνο προαιρετικό και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 5 | Καταδύσεις στην "Punta Scifo D" και "Cala Cicala"

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος οδηγός θα σας μεταφέρει από το ξενοδοχείο στην περιοχή καταδύσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πρωινή κατάδυση στο ναυάγιο "Punta Scifo D" και μία κατάδυση το απόγευμα στο ναυάγιο "Cala Cicala". Οι δύτες θα εξερευνήσουν τα φορτία των δύο ρωμαϊκών ναυαγίων, αποτελούμενα κυρίως από μεγάλους όγκους από πλάκες λευκού ακατέργαστου μαρμάρου σε βάθος μικρότερο από 7μ, σε βραχώδη ακρογιαλιά με αμμώδη βυθό τα ονομαζόμενα «Λιβάδια της Ποσειδωνίας». Εκτός από τις υποθαλάσσιες αρχαιολογικές διαδρομές, οι δύτες θα μπορούν να θαυμάσουν τη θαλάσσια ζωή. Γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Σας προτείνουμε προαιρετική κατάδυση το βράδυ. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 6 | Καταδύσεις στα ναυάγια "Gunny " και "Bengala "

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την περιοχή των καταδύσεων. Το πρόγραμμά περιλαμβάνει το πρωί δύο καταδύσεις: στο σύγχρονο ναυάγιο του Βρετανικού φορτηγού πλοίου “Gunny” που βυθίστηκε το 1963, και κατάδυση στο ναυάγιο του φορτηγού πλοίου “Bengala” που βυθίστηκε το 1889, το οποίο μετέφερε μπουκάλια κρασιού από το Porto της Πορτογαλίας. Γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές. Το απόγευμα  βουτήξτε στα ρηχά στην τοποθεσία “Ancore”, μια περιοχή πλούσια σε βιοποικιλότητα όπου θα δείτε τις αρχαίες άγκυρες που βρίσκονται στον πυθμένα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 7 | Ημέρα αναχώρησης

Μετά το πρωινό, μεταφορά με αυτοκίνητο και οδηγό στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση.

 

Το πακέτο σας περιλαμβάνει:

► 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (διανυκτέρευση & πρωινό)

► Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση με βοήθεια από συνεργάτη ► Οδηγός καταδύσεων ή εκπαιδευτής.

 

Το πακέτο σας δεν περιλαμβάνει:

► Εισιτήρια - Πτήσεις ► Προσωπικά έξοδα ► Προαιρετικά γεύματα ► Προαιρετικές εκδρομές και επισκέψεις

 

 

 

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΟ SAN PIETRO ΣΤΗ BEVAGNA ΚΑΙ ΤΟ CROTONE - 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ

 

 

> ΗΜΕΡΑ 1 | Άφιξη στο San Pietro στην Bevagna

Ενημέρωση από τον συνεργάτη μας στην αίθουσα αφίξεων του λιμανιού, στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο με τον οδηγό. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Προαιρετική περιήγηση στη Manduria, το Porto Cesareo ή το Gallipoli μπορεί να προσφερθεί αργά το απόγευμα. Δείπνο (προαιρετικό) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 2 | Καταδύσεις με αναπνευστήρα στο Torre Ovo, το Campomarino και τον ποταμό Chidro

Νωρίς μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την τοποθεσία καταδύσεων Torre Ovo, στο "Απολιθωμένο Δάσος", σημείο που παρουσιάζει μοναδικές γεωλογικές μορφοποιήσεις με μόλις 6μ βάθος, που μπορούν εύκολα να απολαύσουν οι δύτες με αναπνευστήρες. Μια προαιρετική δεύτερη εμπειρία κατάδυσης είναι διαθέσιμη στη τοποθεσία καταδύσεων Torre Lapillo, γνωστή ως "le Grotte", όπου ένα μεσαιωνικό πλοίο βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας. Μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές. Το απόγευμα, προσφέρεται μια ακόμη εμπειρία κατάδυσης στον ποταμό Chidro, τον δεύτερο πιο σημαντικό ποταμό του Salento. Ο θρύλος λέει, ότι το πλοίο που οδήγησε τον Απόστολο Πέτρο στη Ρώμη σταμάτησε εδώ για να προμηθευτεί νερό, ενώ ο Πέτρος έκανε τα πρώτα βαπτίσματα των χριστιανών στην Ιταλία. Τα νερά της πηγής είναι ακόμα άφθονα και επιτρέπει θεαματικές καταδύσεις λόγω της διαύγειας του νερού.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 3 | Καταδύσεις στις σπηλιές "Santa Caterina" και "Santa Maria al Bagno"

Πρωινό γεύμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την περιοχή καταδύσεων. Στη σπηλιά της Santa Caterina θα εξερευνήσετε το ναυάγιο ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους “Junkers Ju 88” που έπεσε στην ακτή της Santa Caterina κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και βρίσκεται άψογα διατηρημένο σε ένα θαλάσσιο αμμόλοφο. Το αεροσκάφος είναι απόλυτα ορατό, λόγω της καθαρότητας του θαλάσσιου νερού και χρωματισμένο από τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα που έχει αποικίσει τις επιφάνειές του τα τελευταία εβδομήντα χρόνια. Μεσημεριανό γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές. Το απόγευμα, η τελευταία κατάδυση γίνεται στην τοποθεσία «Santa Maria al Bagno», όπου βρίσκονται σπηλιές που περιμένουν να τις ανακαλύψετε μαζί με το ναυάγιο ενός πλοίου του 3ου αιώνα μ.Χ. που μετέφερε ελληνορωμαϊκούς αμφορείς που ανακαλύφτηκε το 1982. Σας προτείνουμε νυχτερινή κατάδυση σε 6μ βάθος στο κρυσταλλικό νερό της περιοχής San Pietro. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> Ημέρα 4 | ημέρα άφιξης στο Crotone

 Άφιξη στο αεροδρόμιο Crotone ή Lamezia Terme με σημείο συνάντησης με τον συνεργάτη μας στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Εκτός από τα ιστορικά και αρχαιολογικά μέρη θα θαυμάσετε τη γραφική και άσπιλη ομορφιά κατά μήκος του Ιονίου Πελάγους. Προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 5 | Καταδύσεις σε "Punta Scifo D" και "Cala Cicala"

Μετά το πρωινό ένας πεπειραμένος οδηγός θα σας μεταφέρει από το ξενοδοχείο στις περιοχές των καταδύσεων. Το πρόγραμμά μας περιέχει μια κατάδυση το πρωί στο ναυάγιο «Punta Scifo D» και μία κατάδυση το απόγευμα στο ναυάγιο «Cala Cicala». Οι δύτες θα εξερευνήσουν τα δύο ρωμαϊκά φορτία των ναυαγίων, αποτελούμενα κυρίως από μεγάλους όγκους από πλάκες λευκού ακατέργαστου μαρμάρου σε βάθος μικρότερο από 7μ, σε βραχώδη ακρογιαλιά με αμμώδη βυθό τα ονομαζόμενα «Λιβάδια της Ποσειδωνίας». Εκτός από τις υποθαλάσσιες αρχαιολογικές διαδρομές, οι δύτες μπορούν επίσης να θαυμάσουν τη θαλάσσια ζωή. Γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές. Προτείνουμε προαιρετική νυχτερινή κατάδυση. Προαιρετικό πακέτο δείπνου παρέχεται.

 

> ΗΜΕΡΑ 6 | Καταδύσεις στην "Le Castella" και "Capo Alfieri"

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την περιοχή των καταδύσεων. Το πρόγραμμά περιέχει μια κατάδυση το πρωί στο χώρο που ονομάζεται "Capo Alfieri", και μία κατάδυση το απόγευμα στο χώρο "Le Castella". Κοντά στο περίφημο φρούριο του Aragonese του 15ου αιώνα, ο βυθός στο σημείο "Le Castella" φιλοξενεί τα ερείπια ενός αρχαίου λατομείου μαζί με αυτά ενός επιβλητικού ναυαγίου, ενώ στην τοποθεσία "Capo Alfieri", οι δύτες θα μπορούν να εξερευνήσουν αρχαίες ρωμαϊκές μυλόπετρες. Εκτός από τις υποθαλάσσιες αρχαιολογικές διαδρομές, οι δύτες θα θαυμάσουν τη θαλάσσια ζωή, ειδικά την πλούσια και πολύχρωμη χλωρίδα και πανίδα που έχουν αποικήσει τα αρχαία ναυάγια. Γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 7 | Ημέρα αναχώρησης

Μετά το πρωινό, μεταφορά με οδηγό στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση.

 

Το παραπάνω πακέτο πραγματοποιείται και αντίστροφα

 

Το πακέτο σας περιλαμβάνει:

► 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (διανυκτέρευση & πρωινό)

► Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση με βοήθεια από συνεργάτη ► Οδηγός καταδύσεων ή εκπαιδευτής.

 

Το πακέτο σας δεν περιλαμβάνει:

► Εισιτήρια - Πτήσεις ► Προσωπικά έξοδα ► Προαιρετικά γεύματα ► Προαιρετικές εκδρομές και επισκέψεις

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ - 13 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ταξιδεύοντας από τη Graecia στη Magna Graecia.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ

Ο Ελληνορωμαϊκός Κόσμος της Κλασικής Αρχαιότητας, η ιστορική αυτή περίοδος που δημιούργησε τη δημοκρατία και έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης πολιτειακής διακυβέρνησης, ήταν ένας κόσμος με οργανωμένες πολιτιστικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ πολλών και διαφορετικών πολιτισμών που εγκαταστάθηκαν στις ακτές και τα νησιά της Μεσογειακής λεκάνης. Ας δούμε μερικά από τα κοσμήματα της αρχαίας Ελλάδας και των αρχαίων αποικιών της Μεγάλης Ελλάδας στη νότια Ιταλία, μέρη που έχουν χτίσει Ιστορία στην Ελληνική και Ρωμαϊκή Εποχή. Ας απολαύσουμε μια μοναδική υποβρύχια εμπειρία στον κόσμο της Κλασικής Αρχαιότητας!

 

> ΗΜΕΡΑ 1 | Άφιξη στην Αλόννησο

Ενημέρωση από τον συνεργάτη μας στην αίθουσα άφιξης του λιμανιού ή του αεροδρομίου και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο με αυτοκίνητο και οδηγό. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Μια προαιρετική γενική περιήγηση στο νησί μπορεί να προσφερθεί αργά το απόγευμα. Δείπνο (προαιρετικό) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 2 | Καταδύσεις στην Περιστέρα

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος οδηγός θα σας μεταφέρει στην περιοχή καταδύσεων. Στις βορειοανατολικές ακτές της Αλοννήσου υπάρχουν έξι ερημικές νησίδες, ιδανικοί προορισμοί για κάθε είδους καταδυτική εμπειρία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 καταδύσεις -πρωί και απόγευμα, στον υποθαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο του κλασικού ναυαγίου κοντά στην Περιστέρα (ύστερα από λήψη άδειας από τη Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων). Το μεσημεριανό γεύμα παρέχεται στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Σας προτείνουμε προαιρετική κατάδυση το βράδυ στα καθαρά νερά της Περιστεράς. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 3 | Εξερευνήστε τις σπηλιές

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο προς μια καταδυτική περιοχή σε δύο γοητευτικές σπηλιές όπου μπορείτε να δείτε λευκές αμμουδιές,  πολύχρωμες μέδουσες, χταπόδια, τσιπούρες και δελφίνια. Στην περιοχή υπάρχει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων, το οποίο είναι το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας, και η μεγαλύτερη προστατευμένη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη έκτασης περίπου 2,220 km2Το βράδυ προσφέρεται προαιρετικό πακέτο δείπνου. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 4 | Αναχώρηση - Άφιξη στη Μεθώνη (ανάλογα με τις ανταποκρίσεις των πτήσεων)

Ενημέρωση από τον συνεργάτη μας στην αίθουσα αεροδρομίων και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο με οδηγό. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Προαιρετική γενική περιήγηση στην πόλη μπορεί να προσφερθεί αργά το απόγευμα. Δείπνο (προαιρετικό) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 5 | Καταδύσεις στην Πύλο

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος οδηγός θα σας οδηγήσει στην περιοχή καταδύσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 καταδύσεις, πρωί και απόγευμα. Στην κατάδυσή σας (ύστερα από λήψη άδειας από τη Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων) θα θαυμάσετε το "Ναυάγιο με τις σαρκοφάγους" ενώ εκτός από την υποβρύχια αρχαιολογία, οι δύτες μπορούν να απολαύσουν τη θαλάσσια ζωή της Μεσογείου. Οι υποβρύχιες σπηλιές, οι ύφαλοι και τα δελφίνια είναι κοινό θέαμα στον κόλπο της Πύλου. Μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσιακό ελληνικό χωριό με τοπικές λιχουδιές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Σας προτείνουμε προαιρετική κατάδυση το βράδυ στα καθαρά νερά της Πύλου. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 6 | Καταδύσεις στη Μεθώνη

 Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για καταδύσεις γύρω από τη Μεθώνη, όπου μπορείτε να δείτε κοντά στο Ακρωτήρι Σπίθα το «ναυάγιο των κιόνων» ή αλλιώς «η Γαλέρα με τους Γρανιτένιους Κίονες» (ύστερα από λήψη άδειας από τη Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων). Οι κολώνες είναι διάσπαρτες σε μια έκταση 30μ² και απέχουν 10μ από την άκρη του ακρωτηρίου. Τμήματα των κολώνων είναι ευθυγραμμισμένα στον πυθμένα, ενώ άλλα μέρη είναι διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή. Γύρω  στο 1920 οι ντόπιοι ψαράδες εντόπισαν τα αρχαιολογικά ευρήματα κοντά στο βόρειο ακρωτήριο της Σαπιέντζας απέναντι από την Μεθώνη. Μετά την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο, προσφέρεται προαιρετικό πακέτο δείπνου το βράδυ.

 

> ΗΜΕΡΑ 7 | Αναχώρηση - Άφιξη στο San Pietro της Bevagna (ανάλογα με τις ανταποκρίσεις των πτήσεων)

Μετά το πρωινό, μεταφορά με αυτοκίνητο και οδηγό στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας  για την αναχώρηση. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Brindisi  ή του Bari με σημείο συνάντησης στην αίθουσα άφιξης του αεροδρομίου, και μεταφορά με αυτοκίνητο και οδηγό στο ξενοδοχείο σας στο San Pietro της Bevagna. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Μια προαιρετική περιήγηση στη Manduria, το Porto Cesareo ή το Gallipoli μπορεί να προσφερθεί αργά το απόγευμα. Δείπνο προαιρετικό και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο σας.

 

> ΗΜΕΡΑ 8 | Καταδύσεις στο "Ενυδρείο" και στον "Γκρεμό του αστακού"

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος οδηγός θα σας μεταφέρει στην περιοχή καταδύσεων San Pietro γνωστή ως το "Ενυδρείο", ένας παράδεισος καθαρού νερού και θαλάσσιας ζωής σε μια προστατευόμενη περιοχή. Γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το απόγευμα είναι διαθέσιμη άλλη μία κατάδυση σε ένα θαυμάσια χρωματισμένο και ιριδίζον περιβάλλον: στον "Γκρεμό του αστακού". Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας και στο προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 9 | Καταδύσεις στις σπηλιές "Santa Caterina" και "Santa Maria al Bagno"

Πρωινό γεύμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την περιοχή καταδύσεων. Στη σπηλιά της Santa Caterina θα εξερευνήσετε το ναυάγιο ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους “Junkers Ju 88” που έπεσε στην ακτή της Santa Caterina κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και βρίσκεται άψογα διατηρημένο σε ένα θαλάσσιο αμμόλοφο. Το αεροσκάφος είναι απόλυτα ορατό, λόγω της καθαρότητας του θαλάσσιου νερού και χρωματισμένο από τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα που έχει αποικίσει τις επιφάνειές του τα τελευταία εβδομήντα χρόνια. Μεσημεριανό γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές. Το απόγευμα, η τελευταία κατάδυση γίνεται στην τοποθεσία «Santa Maria al Bagno», όπου βρίσκονται σπηλιές που περιμένουν να τις ανακαλύψετε μαζί με το ναυάγιο ενός πλοίου του 3ου αιώνα μ.Χ. που μετέφερε ελληνορωμαϊκούς αμφορείς που ανακαλύφτηκε το 1982. Σας προτείνουμε νυχτερινή κατάδυση σε 6μ βάθος στο κρυσταλλικό νερό της περιοχής San Pietro της Bevagna  . Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 10 | Αναχώρηση - Άφιξη στo Crotone (ανάλογα με τις ανταποκρίσεις των πτήσεων)

Ενημέρωση από τον συνεργάτη μας  στην αίθουσα αεροδρομίου, και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο με οδηγό. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Προαιρετική γενική περιήγηση στην πόλη μπορεί να προσφερθεί αργά το απόγευμα. Δείπνο (προαιρετικό) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 11 | Καταδύσεις στην "Punta Scifo D" και "Cala Cicala"

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος οδηγός θα σας μεταφέρει από το ξενοδοχείο στην περιοχή καταδύσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πρωινή κατάδυση στο ναυάγιο "Punta Scifo D" και μία κατάδυση το απόγευμα στο ναυάγιο "Cala Cicala". Οι δύτες θα εξερευνήσουν τα δύο ρωμαϊκά φορτία των ναυαγίων, αποτελούμενα κυρίως από μεγάλους όγκους από πλάκες λευκού ακατέργαστου μαρμάρου σε βάθος μικρότερο από 7μ, σε βραχώδη ακρογιαλιά με αμμώδη βυθό, τα ονομαζόμενα «Λιβάδια της Ποσειδωνίας». Εκτός από τις υποθαλάσσιες αρχαιολογικές διαδρομές, οι δύτες θα μπορούν επίσης να θαυμάσουν τη θαλάσσια ζωή. Γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σας προτείνουμε προαιρετική κατάδυση το βράδυ. Προαιρετικό πακέτο δείπνου προσφέρεται.

 

> ΗΜΕΡΑ 12 | Καταδύσεις στην "Le Castella" και "Capo Alfieri"

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την περιοχή των καταδύσεων. Το πρόγραμμά περιέχει μια κατάδυση το πρωί στο χώρο που ονομάζεται "Capo Alfieri", και μία κατάδυση το απόγευμα στο χώρο "Le Castella". Κοντά στο περίφημο φρούριο του Aragonese του 15ου αιώνα, ο βυθός στο σημείο "Le Castella" φιλοξενεί τα ερείπια ενός αρχαίου λατομείου μαζί με αυτά ενός επιβλητικού ναυαγίου, ενώ στην τοποθεσία "Capo Alfieri", οι δύτες θα μπορούν να εξερευνήσουν αρχαίες ρωμαϊκές μυλόπετρες. Εκτός από τις υποθαλάσσιες αρχαιολογικές διαδρομές, οι δύτες θα θαυμάσουν τη θαλάσσια ζωή, ειδικά την πλούσια και πολύχρωμη χλωρίδα και πανίδα που έχουν αποικήσει τα αρχαία ναυάγια. Γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικές λιχουδιές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 13 | Αναχώρηση (ανάλογα με τις ανταποκρίσεις των πτήσεων)

Μετά το πρωινό, μεταφορά με αυτοκίνητο και οδηγό στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση.

 

Το πακέτο σας περιλαμβάνει:

► 12 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (διανυκτέρευση & πρωινό) ► Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση με βοήθεια από συνεργάτη ► Οδηγός καταδύσεων ή εκπαιδευτής.

 

Το πακέτο σας δεν περιλαμβάνει:

► Εισιτήρια - Πτήσεις ► Προσωπικά έξοδα ► Προαιρετικά γεύματα ► Προαιρετικές εκδρομές και επισκέψεις

 

ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΣ Ή ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-BE1C0847 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης