Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Κούβα


Ταξίδι στην Κούβα

Το μεγαλύτερο και ομορφότερο νησί της Καραϊβικής περιβαλλόμενο από μια ακτογραμμή ήρεμης θάλασσας που ακόμη και σήμερα παραμένει το ίδιο αποπλανητικό όπως εκείνη την ημέρα που πρώτο-φανερώθηκε στα μάτια του Χριστόφορου Κολόμβου κάνοντας τον να αναφωνήσει << Αυτή είναι η ομορφότερη γη που έχουν αντικρύσει ανθρώπου μάτια>>.

Μία γοητευτική μίξη πόλεων αποικιακής αρχιτεκτονικής, φυσικών τοπίων σε μια μαγευτική ύπαιθρο και τους ανθρώπους της ,παγκόσμια γνωστούς για τον φιλόξενο χαρακτήρα τους η Κούβα του χορού και μουσικής κερδίζει επάξια μία σημαντική θέση στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα.

Δεν είναι απλώς ένας ακόμη τουριστικός προορισμός διακοπών.

Αβάνα

Ιστορία και χρώματα συνθέτουν την εικόνα της μοναδικής αυτής πόλης που φέρει έντονη τη σφραγίδα του Ισπανικού εποικισμού και της Ινδιάνικης παράδοσης με την επιρροή της Αφρικής. Οι σκούρες επιφάνειες των Ισπανικών μνημείων δίνουν τη θέση τους στα παστέλ χρώματα των κτισμάτων στην Παλιά Αβάνα και το Μαλεκόν, εναλλάσσοντας την αυτοκρατορική Ισπανική αρχιτεκτονική με το μοντερνισμό.

Στην Παλιά Αβάνα την καρδιά του ιστορικού κέντρου βρίσκονται τα περισσότερα ιστορικά κτίρια και η μείξη των αρχιτεκτονικών μορφών από την αποικιοκρατική στο μπαρόκ και το Αρτ Ντεκό είναι εντυπωσιακή.

Η σύγχρονη ιστορία της Κούβας σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων ,ως γνήσια έκφραση της κουλτούρας της Καραϊβικής αποτελούν ένα ελκυστικό μείγμα ιστορίας, μουσικής και αίσθησης επιστροφής σε ένα παρελθόν έντονα γοητευτικό για την εποχή μας.

Εκδρομές

Η Κοιλάδα Βινιάλες διεκδικεί θέση ανάμεσα στις ωραιότερες περιοχές του νησιού και ο χρόνος εδώ μοιάζει να έχει σταματήσει. Στην ομώνυμη μικρή πόλη οι χαλαροί ρυθμοί θα σας δώσουν τη δυνατότητα να απολαύσετε απερίσπαστοι το καταπράσινο τοπίο. Το Βαραδέρο, από την άλλη, είναι το πιο αναπτυγμένο τουριστικό θέρετρο της Κούβας και αυτό που έρχεται στο μυαλό όσων επιθυμούν διακοπές στην Καραϊβική με τον καυτό ήλιο, τα γαλαζοπράσινα νερά και τη λεπτή λευκή άμμο.

Γαστρονομία

Η τοπική κουζίνα δεν έχει ιδιαίτερη ποικιλία. Ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του ’90, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, βασικού εμπορικού εταίρου και την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη «ειδική περίοδο», ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αναζητούσε μόνο τα βασικά, γεγονός που προφανώς λειτούργησε ανασταλτικά στην εξέλιξη της τοπικής κουζίνας. Συνηθισμένα πιάτα είναι το χοιρινό και το κοτόπουλο με ρύζι ή οι γαρίδες, αλλά κυρίως στην πρωτεύουσα. Σε ό,τι αφορά τα ποτά, βέβαια, το περίφημο κουβανέζικο ρούμι δεν είναι τυχαία πασίγνωστο σε ολόκληρη την υφήλιο.

 

Ένα νησί, λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές της Αμερικής, κι όμως τόσο διαφορετικό στη φιλοσοφία και στον τρόπο ζωής. Με το πανόραμα της Κούβας, απομυθοποιεί κανείς την εικόνα του νησιού με τις ατέλειωτες τροπικές παραλίες και τις πανέμορφες κουβανέζες να χορεύουν στο ρυθμό της σάλσα. Ταξιδεύοντας στην ενδοχώρα, στα μέρη που λίγοι ξένοι επισκέπτονται, αποκαλύπτεται η άλλη Κούβα, η αγροτική, η παραμελημένη, η Κούβα στην πραγματική της διάσταση. Ένα ταξίδι για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το πραγματικό πρόσωπο της χώρας.
Από 1.220,00 €

Η Αβάνα, μια πόλη που παγιδεύτηκε στο χρόνο, εξάπτει τη φαντασία όσο καμία άλλη. Η ξεθωριασμένη αίγλη του παρελθόντος συναντά την επιμελή αποικιακή ανοικοδόμηση, με φόντο τα ακαταμάχητα χρώματα των κτιρίων.
Ταξίδι στο Βαραδέρο αεροπορικώς
Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας ( όσα και ότι θέλετε ) και την ζήτηση σας και στείλτε το mail . Εμεις αφού επεξεργαστούμε την ζητησή σας θα σας καλέσουμε στο τηλέφωνο για να σας στείλουμε την προσφορά μας, Ευχαριστούμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-16842627 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης