Σρι Λανκα 8 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Σρι Λανκα 8 ημέρες

Εκδρομή στη Σρι Λάνκα 8 ημ.

Ετοιμάσαμε για σας ένα μεστό πρόγραμμα στην πανέμορφη Σρι Λάνκα που επιτρέπει στον ταξιδιώτη όχι απλώς να δει κινηματογραφικά τα «βασικά» αξιοθέατα του νησιού αλλά να απολαύσει περιεκτικές ξεναγήσεις σε ένα μέρος που ο πολιτισμός άνθισε ήδη από τον 3ο π.Χ αιώνα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το πρόγραμμά μας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, περιλαμβάνει την περιοχή της Τρινκομαλί στα βορειοανατολικά του νησιού και έχει 3 διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Αρχαιολογικού τριγώνου. Έτσι θα ξεναγηθείτε σωστά στις δύο παλιές πρωτεύουσες του νησιού Ανουρανταπούρα και Πολοναρούβα, μέρη που η Ουνέσκο προστατεύει σαν μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιά. Έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα «σαφάρι» στο εθνικό Πάρκο της Μινερίγια, να ανεβείτε στο βράχο της Σιγκιρίγια αλλά και να περπατήσετε στους θαυμάσιους κήπους που κοσμούν τους πρόποδες του βράχου με την θεαματική τάφρο. Θέλοντας επίσης να σας προσφέρουμε το καλύτερο περιλάβαμε στο πρόγραμμά μας τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένια καθώς και την εξαιρετική Φολκλορική παράσταση στο Κάντυ με παραδοσιακούς χορούς και κοστούμια και… πυροβασία. Το πολιτιστικό πρόγραμμα συμπληρώνεται από το ορφανοτροφείο των ελεφάντων στην Πιναουέλα και την μεστή και πλούσια ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού. Είναι σίγουρα το πληρέστερο ταξίδι της αγοράς. Μην το χάσετε!

Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Κολόμπο, Ανουρανταπούρα, Πολονάρουα, Μιννερίγια, Σιγκιρίγια, Μάλατε, Κάντυ, Περαντινίγια, Πιναουέλα
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και ολονύχτια πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα το Κολόμπο.

 

Άφιξη στο Κολόμπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένη από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε μεταξύ άλλων στο Δημαρχείο, στην Πλατεία ανεξαρτησίας, στην περιοχή του Σίναμον Γκάρντενς και στην γραφική αγορά Πέταχ. Χρόνος ελεύθερος να χαρείτε την αγορά της πόλης.

 

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ανουρανταπούρα, την παλιά πρωτεύουσα και αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πόλη του αρχαίου βασιλείου της Σρι Λάνκα. Εδώ βρίσκεται το ιερό δέντρο Σρι Μάχα Μπόντι 2200 ετών, το οποίο προέρχεται από ένα φιντανάκι του δέντρου κάτω από το οποίο ο πρίγκιπας Σιντάρτα - ο Βούδας - δέχτηκε τη φώτιση. Άφιξη και αμέσως θα επισκεφθούμε τη Ruwanweliseya, μια από τις πλέον γνωστές παγόδες της περιοχής, χτισμένη το 2ο π.Χ. αιώνα η οποία αναπαριστούσε αρχικά το τέλειο "σφαιρικό σχήμα", το οποίο η μεταγενέστερη αναπαλαίωση δεν μπόρεσε να αποδώσει ακριβώς, το άγαλμα του Samandhi Βούδα του 4ου μ.Χ. αιώνα το οποίο απεικονίζει τον Βούδα σε στάση περισυλλογής και τον πέτρινο ναό Isurumuniya ο οποίος είναι γνωστός για το λαξευτό κομψοτέχνημα των "Εραστών". Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

Το πρωί αναχώρηση για την Πολονάρουα, την μεσαιωνική πόλη της Σρι Λάνκα, κτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αιώνα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα ερείπια του παλατιού, στην Αίθουσα Ακροάσεων και στο βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης το Gal Viharaya με τα 4 υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν το Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Θα κλείσουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στους εκπληκτικούς Ναούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του Δοντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντυ, καθώς και στα ερείπια του μοναστηριού. Αναχώρηση αργότερα για το Εθνικό Πάρκο της Μιννερίγια, όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά τζιπ για να περιηγηθούμε στο Πάρκο, που προσφέρει καταφύγιο μεταξύ άλλων σε 24 είδη θηλαστικών, 160 είδη πτηνών, 9 είδη αμφιβίων και σε 25 είδη ερπετών. Θα φωτογραφήσουμε μεταξύ άλλων λεοπαρδάλεις, ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοβούβαλους ,μαϊμούδες, σκαντζόχοιρους, μυρμηγκοφάγους και βέβαια τα μεγάλα κοπάδια των ελεφάντων. Το απόγευμα άφιξη στην Σιγκιρίγια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε ένα ενδιαφέρον ιστορικό αξιοθέατο της Σρι Λάνκα, τον Βράχο της Σιγκιρίγια, ύψους 200 μέτρων. Πρόκειται για ένα πέτρινο φρούριο που χτίστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ. από το βασιλιά Kasyapa. Είναι γνωστό και σαν το "φρούριο-λιοντάρι", λόγω του τεράστιου λιονταριού ύψους περίπου 3 μέτρα που φύλαγε την είσοδό του. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο αξιοθέατο είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις "Παρθένες της Σιγκιρίγια", οι οποίες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Σήμερα η Σιγκιρίγια βρίσκεται ανάμεσα στα τοπία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.  Αργότερα συνεχίζουμε για το Μάταλε όπου θα επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών Το απόγευμα άφιξη στην ιερή πόλη του Κάντυ που είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Σρι Λάνκα. Η «Μάχα Νουβάρα», η Μεγάλη Πόλη όπως την ονομάζουν, είναι η πρωτεύουσα των υψιπέδων και ο πληθυσμός της είναι περισσότερος από 100.000 κάτοικοι.

 

Το πρωί θα επισκεφτούμε τους Βοτανικούς κήπους της Περαντινίγια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών (περίπου 4,000 είδη) και έχουν έκταση 147 εκτάρια. Θα απολαύσουμε μία όμορφη βόλτα στον καταπράσινο κήπο με τα θεσπέσια αρώματα και θα δούμε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Αργότερα επιστρέφουμε στην Κάντυ (την τελευταία αρχαία πρωτεύουσα της χώρας) όπου θα επισκεφθούμε τα κτίρια του Πανεπιστημίου και την τοπική αγορά. Κατόπιν θα καταλήξουμε στο κορυφαίο αξιοθέατο της περιήγησης μας στον Ναό του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία. 

 

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Κολόμπο. Στη διαδρομή μας θα έχουμε μια στάση στην Πιναουέλα για να δούμε το ορφανοτροφείο των ελεφάντων, το οποίο ιδρύθηκε το 1975. Εδώ θα δούμε τους ελέφαντες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν τραυματισμένοι και εγκαταλελειμμένοι. Θα ζήσουμε πολύ όμορφες στιγμές βλέποντας τα μικρά ελεφαντάκια την ώρα που τα ταΐζουν με μπιμπερό και θα συνεχίσουμε για το αεροδρόμιο του Κολόμπο, όπου και η πτήση μας για την Ελλάδα.

 
Άφιξη στην Ελλάδα

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

 

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

 

Σημείωση:
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 130 € το άτομο.

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
• Έγκυρο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την είσοδό σας στην χώρα.
• Βίζα εισόδου περίπου 35 $, η οποία εκδίδεται επί τόπου.
 

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
• Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
• Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

 
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* και 5* στο Κολόμπο 
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα 
 • Επίσκεψη σε ορφανοτροφείο Ελεφάντων
 • Επίσκεψη στον Βράχο της Σιγκιρίγια
 • Επίσκεψη Βοτανικού κήπου της Περαντινίγια
 • Ασφαλή λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί Ξεναγοί
 • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική Ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 630 €
 • Βίζα Εισόδου 35$

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads









Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 




Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία Δεδομένων



Πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-96C864D0 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης