Βόρεια Ινδία, Βομβάη, Νεπάλ

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Βόρεια Ινδία, Βομβάη, Νεπάλ

Από 0,00 €

Gallery

Αναχώρηση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Άφιξη και αμέσως μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, μεταφορά και άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε για το κέντρο της Παλιάς Πόλης του Δελχί αφού πρώτα κάνουμε μία στάση στο Rajghat, το μέρος όπου έγινε η καύση της σωρού του Μαχάτμα Γκάντι. Το εντυπωσιακότερο σημείο του Κόκκινου Φρουρίου είναι η Πύλη της Λαχόρης, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Παλιά Πόλη, όπου στις 15 Αυγούστου 1947 ο πρώτος πρωθυπουργός της Ινδίας Jawaharlal Nehru ύψωσε τη σημαία της χώρας. Επόμενη στάση στο σημερινό μας πρόγραμμα είναι το Μεγάλο Τζαμί της Παρασκευής (Jama Masjid), το οποίο κατασκευάστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα μαζί με την Παλιά Πόλη και το Κόκκινο Φρούριο, προκειμένου να αποτελέσει το θρησκευτικό κέντρο της πόλης. Το τζαμί είναι κατασκευασμένο από κόκκινο αμμόλιθο και λευκό μάρμαρο, ένας συνδυασμός που θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα αρχιτεκτονική των Mughal. Το Μεγάλο Τζαμί του Δελχί είναι το μεγαλύτερο της Ινδίας. Συνεχίζουμε με το μαυσωλείο του αυτοκράτορα Humayun. Μία ωραία βόλτα με ρίσκο στην παλιά αγορά Chandni Chowk θα κλείσει τη σημερινή μας ξενάγηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε οδικώς στην πόλη της Τζαϊπούρ, αφού πρώτα κάνουμε μία στάση για να επισκεφτούμε το συγκρότημα Qutub Minar. Το συγκρότημα βρίσκεται νότια από το Ν. Δελχί και περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, όπως ο πύργος Qutub Minar, ο ψηλότερος μιναρές κατασκευασμένος από πλίνθους, και το αρχαιότερο τέμενος της πόλης, το Quwwat-ul-Islam. Χαρακτηριστικό δείγμα ισλαμικού μαυσωλείου της προ-Mughal εποχής, κι ένα από τα πρώτα που χτίστηκαν στην Ινδία, αποτελεί ο τάφος του Iltutmish, δεύτερου σουλτάνου του Δελχί. Πρόκειται για μία μικρή τετράγωνη κατασκευή με θόλο, η οποία παρόλη την απλότητα του σχεδίου είναι πλούσια και πολύπλοκα διακοσμημένη. Άφιξη το απόγευμα στην Τζαϊπούρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε και να γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Η πόλη της Τζαϊπούρ, πρωτεύουσα του Rajastan, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1727 από τον Μαχαραγιά Jai Singh. Μέσα σε πέντε χρόνια η ζούγκλα, οι βάλτοι και τα χωριά της περιοχής μετατράπηκαν σε μία μοντέρνα πόλη με μεγάλους και φαρδύς δρόμους σε οριζόντια και κάθετη διάταξη, σπίτια, καταστήματα και ναούς, καθώς επίσης και το παλάτι στο κέντρο της. Η ξενάγησή μας ξεκινάει από το Φρούριο του Άμπερ, το οποίο βρίσκεται 11 χλμ. βόρεια από το κέντρο της πόλης. Ανηφορίζουμε προς το κάστρο με ελέφαντες και εισερχόμαστε σε αυτό από την Πύλη της Ανατολής (Suraj Pol). Επισκεπτόμαστε το ναό της Shila Devi και θαυμάζουμε τα περίτεχνα σκαλίσματα από λευκό μάρμαρο και τις περίφημες ασημένιες πόρτες. Η θεότητα σχετίζεται με τη λατρεία της θεάς Kali. Αργά το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ομαδική προσευχή «Αάρτι» στον ινδουιστικό ναό που βρίσκεται εντός του ανακτορικού συγκροτήματος της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μεταφερόμαστε οδικώς στην Άγκρα αφού προηγουμένως επισκεφτούμε το χωριό Αμπανέρι, το οποίο βρίσκεται 95 χλμ. ανατολικά της Τζαιπούρ στην περιοχή της Dausa. Εκεί θα δούμε μία δεξαμενή νερού Chand Baori του 11ου αιώνα χτισμένη με την παραδοσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική που άνθισε στη Βόρεια Ινδία. Το κτίριο όμως που εντυπωσιάζει και μαγνητίζει περισσότερο τον επισκέπτη είναι το Μαυσωλείο του Salim κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο, ξύλο και φίλντισι, του οποίου την κατασκευή διέταξε ο ίδιος ο Akbar. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε 37 χιλιόμετρα ανατολικά, στην πόλη της Άγκρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινά με το Φρούριο της Άγκρας, με τις δύο πύλες και διπλές εισόδους. Από την νότια πύλη Amr Singh Pol εισερχόμαστε στα ενδότερα του κάστρου, και συναντάμε το μεγάλο και εντυπωσιακό παλάτι του αυτοκράτορα Jahangir, το Jahangirmahal. Η οργάνωση της σχεδίασης θυμίζει έντονα το αντίστοιχο τζαμί στο Δελχί κι αποτελείται από έναν μεγάλο τετράγωνο αίθριο χώρο, ο οποίος περιβάλλεται από επάλληλες τοξοστοιχίες. Κεντρικά βρίσκεται δεξαμενή με τέσσερα γωνιακά παραδοσιακά ινδικά Chattris. Χωρίς να έχει το μέγεθος του αντίστοιχου ναού στο Δελχί είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμος, έχει ελάχιστους τουρίστες, κι έτσι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ανενόχλητος τις λεπτομέρειες και τα τεχνουργήματα, όπως το Mihrab (εσοχή προς την κατεύθυνση της Μέκκας) και τον άμβωνα από λευκό μάρμαρο. Βρισκόμενοι στο κέντρο του μουσουλμανικού τομέα της πόλης κάνουμε βόλτα στο Kinari Bazzar και παρατηρούμε τις συνήθειες και τα έθιμα των κατοίκων της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης για να ταξιδέψουμε με το τραίνο  για το Τζανσί και κατόπιν οδικώς για την πόλη της Όρτσα, η οποία βρίσκεται στο βόρειο μέρος του κρατιδίου της Madya Pradesh. Εμείς πρόκειται να επισκεφτούμε τα σπουδαιότερα από αυτά, όπως το κάστρο – παλάτι, Jahangir Mahal, το ανάκτορο Raj Mahal και το παλάτι Sheesh Mahal. Το Sheesh Mahal (το Παλάτι με τους Καθρέπτες) βρίσκεται στο κέντρο του συγκροτήματος και πλαισιώνεται από τα Jahangir Mahal και Raj Mahal, αποτελείται από μια μεγάλη και ψηλοτάβανη αίθουσα υποδοχής με πλούσια διακόσμηση, ενώ τα δωμάτια στους επάνω ορόφους έχουν μετατραπεί σε σουίτες και σήμερα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο. Μεταφορά οδικώς στο Καζουράχο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Το Καζουράχο είναι σήμερα, μετά το Taj Mahal το πιο συχνά επισκεπτόμενο μέρος της Ινδίας. Ο Αρχαιολογικός χώρος αποτελείται κυρίως από ναούς οι οποίοι κατασκευάστηκαν μεταξύ του 9ου και του 11ου αιώνα από τους Chandela τοπικούς ηγέτες της περιοχής. Τα περίφημα ερωτικά ανάγλυφα τα οποία κοσμούν τους ναούς είναι γνωστά παγκοσμίως και αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της χώρας. Πιστεύεται ότι αρχικά υπήρχαν περισσότεροι από 84 ναούς ενώ σήμερα σώζονται μόνο 25, σε διάφορα στάδια αποκατάστασης. Είναι αφιερωμένοι σε δημοφιλείς θεούς κυρίως τον Shiva και τον Vishnu. Επισκεπτόμαστε τους σημαντικότερους από αυτούς τους ναού, όπως ο ναός Lakshmana , ο οποίος είναι αφιερωμένος στο θεό Vishnu. ο ναός ο οποίος είναι αφιερωμένος στο θεό Garuda και σύμφωνα με την παράδοση ήταν το “όχημα” του θεού Vishnu. Ακολουθεί επίσκεψη στον Kandariya Mahadeva, τον μεγαλύτερο σε μέγεθος στο δυτικό σύμπλεγμα και εν συνεχεία μετάβαση στο μικρότερο σε μέγεθος αριθμό ναών, ανατολικό. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης μας μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο και πετάμε για το Βαρανάσι. Μετά την άφιξη στην πόλη, θα απολαύσουμε μία βόλτα με παραδοσιακά δίκυκλα «ρίσκο» στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να βιώσουμε την μοναδική ατμόσφαιρα της θρησκευτικής πρωτεύουσας της Ινδίας.

H πόλη βρίσκεται στις όχθες του ιερού ποταμού Γάγγη και θεωρείται το πνευματικό κέντρο της χώρας. Είναι σημαντική για τρείς θρησκείες τον Ινδουισμό, τον Τζαινισμό και το Βουδισμό. Κέντρο της Ινδουιστικής θεολογίας αλλά και πολλών θρησκειών και αιρέσεων. Το Βαρανάσι θεωρείται ότι ιδρύθηκε από το θεό Σίβα και παίζει κεντρικό ρόλο στο έπος Μαχαμπαράτα. Η πρωινή μας βόλτα με πλοιάριο στην δυτική όχθη του Γάγγη είναι συγκλονιστική καθώς θα μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά όλο το τελετουργικό και τη διαδικασία της αποτέφρωσης.  Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το ναό Tulsi Manas. Συνεχίζουμε με το αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο είναι το παλαιότερο μουσείο της αρχαιολογικής υπηρεσίας της Ινδίας και φιλοξενεί κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα της χώρας. Αποτελεί σήμερα έναν από τους τέσσερις σημαντικότερους χώρους προσκυνήματος για τους βουδιστές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας, ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα στην ιερή πόλη. Μεσημεριανό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κατμαντού. Η ιστορία του Νεπάλ ξεκινάει κι επικεντρώνεται κυρίως στην κοιλάδα του Κατμαντού. Η περιοχή βρίσκεται σε ένα πλατό στους πρόποδες των Ιμαλαίων και βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρων. Η χώρα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις, την Ινδία και την Κίνα, κι η ιστορία της επηρεάζεται έντονα από τις εξελίξεις που συμβαίνουν στις δύο αυτές χώρες. Άφιξη αργά το βράδυ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Η μέρα ξεκινάει με τη πρωινή μας ξενάγηση στη Stupa του Swayambunath, ένα αρχαίο θρησκευτικό κτίσμα σε έναν λόφο δυτικά του Κατμαντού. Το Swayambunath ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ., αν και λέγεται πως ήδη τον 3ο αιώνα π.Χ. είχε επισκεφτεί ο αυτοκράτορας Ashoka την περιοχή κι είχε χτίσει έναν ναό πάνω στο λόφο, ο οποίος όμως καταστράφηκε αργότερα. Η stupa είναι πιθανώς ο ιερότερος χώρος προσκυνήματος των Θιβετιανών βουδιστών. Κάθε πρωί πριν την ανατολή του ήλιου βουδιστές και ινδουιστές προσκυνητές ανεβαίνουν τα 365 σκαλοπάτια της ανατολικής πλευράς και κάνουν μια σειρά από περιφορές γύρω από τη stupa. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο κέντρο του Kathmandu στην πλατεία Durbar. Θα γνωρίσουμε επίσης το Kumari Bahal, την Κατοικία της Ζωντανής Θεάς, ένα τριώροφο κτίσμα από κόκκινο τούβλο, στο οποίο διαμένει η Kumari, το κορίτσι που έχει επιλεγεί να είναι η ζωντανή θεά της πόλης μέχρι να αιμορραγήσει, οπότε και ξαναμετατρέπεται σε κοινή θνητή. Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης είναι η πόλη του Patan, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά το Kathmandu και την Pokhara. Επιστροφή στο Κατμαντού και περιήγηση στο εμπορικό κέντρο Thamel. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Η σημερινή μέρα ξεκινάει με μία επίσκεψη στην πόλη Bhaktapur (Πόλη των Πιστών), που ονομάζεται επίσης Bhadgaon (Πόλη του Ρυζιού). Είναι η τρίτη μεγάλη πόλη της Κοιλάδας και μαζί με το Kathmandu και το Patan σχηματίζει το ιστορικό τρίγωνο του Νεπάλ. Εδώ θα συναντήσουμε ναούς, αυλές και μνημειακές πλατείες καθώς επίσης βωμούς, πηγές και δεξαμενές νερού. Καθώς απαγορεύονται τα οχήματα στην πόλη, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ανενόχλητοι όχι μόνο τον ιστορικό της πλούτο αλλά και τις παραδοσιακές της τέχνες, όπως την κεραμική, την υφαντική και την ξυλογλυπτική. Αργά το απόγευμα αλλάζουμε κλίμα και μεταφερόμαστε σε ένα βουδιστικό αυτή το φορά προσκύνημα, τη μεγάλη stupa του Βούδα Bodhnath. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος παγκοσμίως, ενώ γύρω της βρίσκονται πολλά βουδιστικά μοναστήρια κι άλλοι θρησκευτικοί χώροι. Δείπνο σε τυπικό Νεπαλέζικο εστιατόριο με παραδοσιακούς χορούς.

Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*. 
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ Περιλαμβανονται

 • Φόροι αεροδρομίων & επιβάρυνση καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
 • Επιπλέον πακέτο ταξιδιωτικής ασφάλειας
Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Ταξίδι στη Τζαϊπούρ αεροπορικώς
Tαξίδι στο Δελχί αεροπορικώς
Ταξίδι στην Βομβάη αεροπορικώς
Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας (όσα και ότι θέλετε) και ζητήστε την προσφορά μας για το ταξίδι που θέλετε. Εμείς, αφού επεξεργαστούμε την ζήτησή σας, θα σας καλέσουμε τηλεφωνικά και θα σας στείλουμε με e-mail την προσφορά μας. Ευχαριστούμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-FFFFFFFF 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης