Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Σαββατοκύριακο στο Άγκιστρο


124 χιλιόμετρα βόρεια της Θεσσαλονίκης και 50 χιλιόμετρα μακριά από τις Σέρρες, στους πρόποδες του βουνού Τσιγκέλι βρίσκεται το χωριό Άγκιστρο.

 

Με μόλις 350 κατοίκους, το Άγκιστρο αν και μικρό, αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας όσο και για τους κατοίκους της γείτονας χώρας. Αναρωτιέστε τον λόγο; Μα φυσικά λόγω των φημισμένων θερμών λουτρών του!

Πιο συγκεκριμένα το παλιότερο χαμάμ της Ελλάδας βρίσκεται σε αυτό το χωριουδάκι. Το βυζαντινό χαμάμ χτίστηκε το 950 μ.Χ. και μέχρι πρόσφατα δεν ήταν πολλοί εκείνοι που γνώριζαν την ύπαρξή του…

Επισκεφθείτε το παλαιότερο χαμάμ της Ελλάδας

Η ατμόσφαιρα στο παλαιό βυζαντινό χαμάμ είναι μυστηριακή, από τους κρουνούς ξεχύνεται ασταμάτητα άφθονο καυτό νερό, θερμοκρασίας 40-41°C, προσφέροντας ένα τέλειο φυσικό υδρομασάζ.

Το νερό χύνεται σε μια πισίνα διαστάσεων 3×3 μέτρων και βάθους 1,20 μ. Με τους πυκνούς υδρατμούς να παίζουν με το φως των κεριών και το καυτό νερό από τα έγκατα της γης να κυλά στο σώμα σας θα βιώσετε μια εμπειρία απόλυτης και μοναδικής χαλάρωσης.
Η δράση των νερών έχει χαρακτηριστεί ευεργετική για μια σειρά παθήσεων όπως ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, δισκοπάθειες, μυαλγίες, δερματικές παθήσεις, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, μετατραυματικές φλεγμονές, χολολιθίαση κ.α. Διατίθενται, επίσης, άλλα εφτά σύγχρονα χαμάμ, και όλα λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο

Πού να φάτε μετά το χαμάμ;

Όσον αφορά στις λιχουδιές της περιοχής οι πηγές μου μού μεταφέρουν τα ονόματα «Πεκάμ» για μια πέστροφα που θα σας μείνει αξέχαστη και την ταβέρνα της «Κυρά-Μαρίας» για γευστικά και διαλεκτά κρεατικά.

Αν σας άνοιξε η όρεξη για μεζεδάκι και τσιπουράκι σταματήστε στο εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων «Η Παράδοση». Πολύ κοντά στο Άγκιστρο θα βρείτε τη λίμνη Κερκίνη και κοντά στο Προμαχώνα το Οχυρό Ρούπελ.

 Συνδυάζοντας τη χαλάρωση με τις επιλογές για περιηγήσεις θα έλεγα πως το Άγκιστρο συνθέτει ένα προορισμό που εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη!

 

 Επικοινωνήστε μαζί μας και δώστε μας τις επιθυμητές ημερομηνίες - Αναχωρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-B6795EDB 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης