Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Αζερμπαιτζάν

Αζερμπαϊτζάν: το νέο... Ντουμπάι της Ευρασίας
Ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία, το Αζερμπαϊτζάν αποτελεί μια χώρα αντιφάσεων και αντιθέσεων, με ταχεία ανάπτυξη και τουρισμό που βρίσκεται ακόμη στα «σπάργανα». Πρόκειται για μια χώρα που αποτελεί ένα συναρπαστικό μίγμα αρχαίων ιστορικών αυτοκρατοριών, αλλά και σύγχρονων αναζητήσεων.

Πολιτισμός και τουρισμός
Περιτριγυρισμένη από ημιέρημο, στις όχθες της πλούσιας σε πετρέλαιο Κασπίας Θάλασσας, η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της χώρας, Μπακού, είναι ένα δυναμικό αστικό κέντρο, με φανταχτερές λιμουζίνες και πληθώρα ουρανοξυστών, γύρω από έναν γραφικό αρχαίο πυρήνα, την παλιά πόλη, Icheri Sheher, που προστατεύεται από την UNESCO και στολίζεται από εντυπωσιακά αξιοθέατα όπως ο πύργος Maiden Tower. Επισκεφτείτε το εντυπωσιακό Μουσείο Χαλιών, το Ιστορικό και άλλα μουσεία της πρωτεύουσας, της πολύβουη κεντρική αγορά, αλλά και το ζωροαστρικό ναό Ateshgah με την αιώνια φωτιά, στη χερσόνησο Apsheron.


Πολιτιστική εξέλιξη,
Το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί επίσης να βελτιώσει την εικόνα του διεθνώς. Το 2011, η χώρα κέρδισε στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision και φιλοξένησε την επόμενη χρονιά την διοργάνωση που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία. Απώτερος Στόχος ήταν να προβάλει έτσι τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας, στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το Μπακού είναι η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με την απογραφή του 2015 η πόλη έχει 2.225.800 κατοίκους.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-F9CE6CE2 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης