Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Καππαδοκία, ένας προορισμός για... εναλλακτικούς


Καππαδοκία. Η χώρα των όμορφων αλόγων όπως δηλώνει το όνομά της που προέρχεται από το περσικό «καππατούκα». Καταλαμβάνει μια τέραστια έκταση της Μικράς Ασίας, ενώ το έδαφός της σήμερα ανήκει σε 5 τουρκικές επαρχίες.
 
Το ταξίδι στα βάθη της Τουρκίας είναι μοναδικό και απευθύνεται μάλλον... στους «εναλλακτικούς» του τουρισμού, που αναζητούν να δουν κάτι διαφορετικό.
 
Το τοπίο θυμίζει κάτι εξωγήινο. Ένα απέραντο οροπέδιο γεμάτο φαράγγια και παράξενους βράχους συνθέτουν το σκηνικό, ενώ οι εκκλησιές και τα ασκηταριά στους μαλακούς ψαμμόλιθους προκαλούν δέος και συγκίνηση. Το τραχύ περιβάλλον με τους δυνατούς ανέμους και την φτωχή βλάστηση σε κάνει να αναρωτιέσαι για το αν ζουν άνθρωποι εκεί. Κι όμως! Όχι απλά ζουν, αλλά είναι ιδιαίτερα φιλικοί και μας μοιάζουν αρκετά! Εδώ υπάρχει Ελληνισμός από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ξεριζώθηκε μόλις πριν μερικές δεκαετίες με τις ανταλλαγές πληθυσμών που επιβλήθηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Γι’αυτό και το ταξίδι στην Καππαδοκία είναι για τους Έλληνες κάτι πιοιδιαίτερο, που προκαλεί ποικίλλα συναισθήματα.
 
Σε απόσταση 10 χλμ. από το Νεβσεχίρ (Νύσσα), στο Γκιόρεμε (Κόραμα) απλώνεται το υπαίθριο μουσείο -που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς- με τις υπόσκαφες βυζαντινές εκκλησίες της Καππαδοκίας. Η περιοχή αναπτύχθηκε τουριστικά όταν «ψαγμένοι» ταξιδιώτες αναζήτησαν εκεί φιλοξενία, αποφεύγοντας τα ακριβά ξενοδοχεία του Οργκιούπ (εκεί χτυπά η καρδιά του τουρισμού στην Καππαδοκία) και του Νεβσεχίρ. Το χωριό ταυτίστηκε με το ορόσημο της Καππαδοκίας και άρχισε να συγκεντρώνει ολοένα περισσότερους τουρίστες.
 
Τα επισμαλτωμένα κεραμικά, αλλά και τα πλεκτά και οι δαντέλες είναι τα χαρακτηριστικότερα σουβενίρ, που πάντα θα σας θυμίζουν αυτό το υπέροχο ταξίδι στην «παράξενη» γη της Καππαδοκίας.
 
Η γεωλογική διαμόρφωση της ευρύτερης περιοχής και το γεγονός ότι αυτός ο τόπος κατοικείται κανονικά μοιάζουν εξωπραγματικά και είναι απόλυτα συναρπαστικά.. Αν, λοιπόν, αναζητάτε έναν προορισμό λιγότερο «τουριστικό», σας προτείνουμε να ταξιδέψετε στα βάθη της Τουρκίας, στην εκπληκτική και με έντονο άρωμα Ελλάδας, Καππαδοκία.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-80E6BC28 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης