Πολιτιστικό Πανόραμα Κεντρικής Ασίας 14 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Πολιτιστικό Πανόραμα Κεντρικής Ασίας 14 ημέρες

Πανόραμα Κεντρικής Ασίας 14 ημ.

Πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και τα τέσσερα κράτη της Κεντρικής Ασίας, αποτελούν μία πολιτιστική περιοχή του πλανήτη με πλούσια ιστορία και εξαιρετικά μνημεία.

Αχανείς εκτάσεις μίας τραχιάς και αφιλόξενης φύσης, η οποία όμως αποτέλεσε το ορμητήριο λαών και πληθυσμών που περνώντας από αυτές τις περιοχές πλημμύρισαν στη συνέχεια τη ανατολική Ευρώπη αλλά και τις περιοχές του σημερινού Πακιστάν και της Βόρειας Ινδίας. Εμείς θα επισκεφθούμε τα καλοσχεδιασμένα μουσεία των νεόκοπων πρωτευουσών αυτών των χωρών, καθώς και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους τους. Θα γευτούμε την πλούσια παραδοσιακή κουζίνα τους και θα ανακατευτούμε με τους ντόπιους που ακόμα και σήμερα αγωνίζονται να ξεφύγουν από το νομαδικό παρελθόν τους και να επιβιώσουν σε αντίξοα πολιτικά καθεστώτα. Ένα ταξίδι καλοσχεδιασμένο και μεστό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

 

\

 
Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Ασχαμπάντ, Νουκούς, Χίβα, Μπουχάρα, Σαχριζάμπζ, Σαμαρκάνδη, Τασκένδη, Αλμάτυ, Μπίσκετ
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Ασχαμπάντ, την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν. Άφιξη αργά το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

 

Δεκαοχτώ χιλιόμετρα έξω από το Ασχαμπάντ βρίσκονται τα ερείπια της Αρχαίας Νίσσας, της κραταιής πρωτεύουσας του Παρθικού βασιλείου ήδη από τον 3ο π.Χ. αιώνα. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει την ακρόπολη, η οποία από το 2007 προστατεύεται ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, ταφικά μνημεία, ιερά και μαυσωλεία καθώς και άλλα κτίρια, κυρίως της εποχής του Μιθριδάτη του 1ου (171 -138 π.Χ). Μετά την ξενάγηση θα επιστρέψουμε στο Ασχαμπάντ, για να συνεχίσουμε την ξενάγηση μας στην «πόλη της αγάπης». Θα επισκεφθούμε το Εθνολογικό και Ιστορικό Μουσείο της πόλης και θα φυσικά το εκπληκτικό τζαμί του Ερτουγκρούλ, του πατέρα του Οθμάν του 1ου, ιδρυτή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια θα δούμε το Πάρκο της Ανεξαρτησίας, την πλατεία Τουρκμέν, καθώς και το παλιό και το νέο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο, όπου μία σύντομη πτήση θα μας φέρει στην Τασαούζ, στα βορειοδυτικά της χώρας, κι από εκεί θα κάνουμε άλλα 110 χλμ οδικώς μέχρι την Κούνυα Ουργκέντς. Χτισμένη στην αριστερή πλευρά του Αμούρ Νταριά, του ποταμού που ορίζει τα σύνορα με το Ουζμπεκιστάν, αποτελεί ένα κόσμημα μέσα στην έρημο με μοναδικά ισλαμικά μνημεία και μιναρέδες, που δικαίως την έκαναν να συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Unesco. Μετά την ξενάγηση κατευθυνόμαστε στα σύνορα, για να περάσουμε στο έδαφος του Ουζμπεκιστάν. Προορισμός μας το Νουκούς, πρωτεύουσα της αυτόνομης δημοκρατίας του Καρακαλπακστάν.

Το Νουκούς, πόλη χτισμένη από τον νομαδικό λαό των Καρακαλπάκ στην μέση της ερήμου, διαθέτει ένα εκπληκτικό Μουσείο Καλών Τεχνών με μια μοναδική συλλογή έργων από την εποχή της Σοβιετικής Αβαν Γκαρντ. Αμέσως μετά την επίσκεψη μας στο μουσείο αναχωρούμε για την Χίβα, την πόλη κόσμημα της Κεντρικής Ασίας.

Η σημερινή μέρα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην Χίβα που επί αιώνες υπήρξε η πρωτεύουσα του Εμιράτου της Χορεσμίας και έπεσε κατά την επέλαση του τσαρικού στρατού. Η περιήγηση μας στα καλντερίμια της πόλης μας αποκαλύπτει την αύρα της εξωτικής Ανατολής στην περσοσαρακηνή της εκδοχή. Οικείες με βαριές, σκαλιστές πορτοσιές, στριμωγμένες ανάμεσα σε τζαμιά, μεντρέσες, χάνια, χαμάμ, καραβάν σεράι, σκεπαστά παζάρια και παλάτια δερβίσηδων με υπέροχους μιναρέδες με λείες επιφάνειες, καθαρή οβάλ γραμμή, διακοσμητικούς δακτύλους και εμαγιέ επενδύσεις σε αποχρώσεις τιρκουάζ, λαδί, γκρι, μπλε και σμαραγδί. Ανάμεσα τους και ο περίφημος Ημιτελής Μιναρές. Αν είχε ποτέ αποπερατωθεί θα ήταν σήμερα η δεσποτική σιλουέτα της πόλης. Το ενδιαφέρον μας απογειώνεται καθώς μια-μια ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας οι ομορφιές της πόλης: το συγκρότημα Παχλεβί Μαχμούντ, με τις στρογγυλές κουπόλες του, το παλάτι του Νουράλα Μπέη, η ιδιαίτερη πρόσοψη του φρουρίου Κούνια Αργκ, το «δάσος» από σκαλιστές κολώνες του τζαμιού Μέτσετ, ο Μιναρές και η Μεντρέσα του Ισλάμ Χότζα, τα χαρέμια του Τας Χαουλιόλα... τι να πρωτοθαυμάσουμε!

Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για την Μπουχάρα διαμέσου της ερήμου Κιζίλ Κουλ. Δύσκολος δρόμος αλλά μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε αυθεντικές εικόνες της κεντρασιατικής υπαίθρου, όπως τα γυμνά τοπία που «κοσμούνται» από νομαδικές σκηνές Τουρκομάνων, κοπάδια συμβατικής κτηνοτροφίας και καμηλών, διάσπαρτα κοντά στο ρου του Αμούρ Νταρία, του ποταμού Όξου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η γνωριμία μας με την Μπουχάρα θα ξεκινήσει με την Σιταντέλλα Αργκ, το τζαμί Μαγκόκι Ατάρι που ξεχωρίζει με τους οκταγωνικούς του τρούλους και το σύμπλεγμα Λυάμπι, που περιλαμβάνει τις μεντρέσες Κουκελντάς και Ναντίρ Ντεβανμπέγκι.

Πάνω από 140 είναι τα ιστορικά κτίσματα της πόλης που έχουν χαρακτηριστεί ως δείγματα άφθαστης ισλαμικής χάρης. Η Χαγάκα Ντιβάν Μπέγκι -καραβάν σεράι του 17ου αιώνα- θα μας συναρπάσει με τις μωσαϊκές αναπαραστάσεις παγονιών, που κοσμούν την πρόσοψη της κι αποτελεί ένα από τα ωραιότερα πανδοχεία πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού. Το θερινό Παλάτι του Σιτόρα Χότζα μας προσκαλεί στον κόσμο των απολαύσεων του τελευταίου εμίρη κι εκθέτει τους θησαυρούς του. Το τζαμί Μπολό Χάουζ είναι μια σκέτη ζωγραφιά, με αψιδωτούς νάρθηκες, μιχράμπ φιλοτεχνημένα σαν δαντέλα, καθιστές βεράντες «ιβάν» και ξύλινες κιονοστοιχίες, που στεφανώνονται με λαξευτές σταλακτιτικές κόγχες. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας με την επίσκεψη στο Μαυσωλείο των Σαμανιδών του 9ου αιώνα -χώρος που, χρόνια θαμμένος στο χώμα- διατήρησε τη σελτζούκικη επίδραση. Η μέρα μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στην ανακαινισμένη σκεπαστή αγορά της πόλης, όπου κάτω από αλλεπάλληλες «κουπόλες» βρίσκονταν τα ανατολίτικα παζάρια των συντεχνιών και μας βοηθούν ν’ αναπλάσουμε εικόνες από την καθημερινή ζωή της εποχής εκείνης.

Το πρωί ξενάγηση στο γειτονικό Σαχριζάμπζ, γενέτειρα του Ταμερλάνου. Στο Ακ Σαράι (Λευκό Παλάτι), από το οποίο σώζονται σήμερα μόνο οι υποβαστάζουσες αψιδωτές γωνιές των προπυλαίων, έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Ταμερλάνος. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την Σαμαρκάνδη.

Το πρωί θα επισκεφθούμε το μοναδικό αστεροσκοπείο του Ουλουγκπέκ και στην συνέχεια η ολοήμερη ξενάγηση μας αρχίζει να ξετυλίγεται σαν παραμύθι, αποκαλύπτοντας τα μνημεία της περίφημης Πλατείας Ρεγκιστάν, που είναι στολισμένη στις τρεις πλευρές της με μνημεία τεραστίων διαστάσεων –το ένα σχεδόν αντικατοπτρισμός του άλλου– κι αποτελούν φόρο τιμής στη δόξα του Ισλάμ. Συνεχίζουμε με ένα από τα πιο εξεζητημένα μνημεία της Κεντρικής Ασίας, το μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ. Στεγάζει τον τάφο του Ταμερλάνου, του ανθρώπου που ανέδειξε τη Σαμαρκάνδη σε «πρωτεύουσα των πρωτευουσών» μιας απέραντης μουσουλμανικής αυτοκρατορίας. Μαγευόμαστε από τον λεπτοδουλεμένο τρούλο του κι από την όψη του μνημείου που μοιάζει με τουρμπάνι, τέλεια κεντημένο με γαλάζια, τιρκουάζ και σμαραγδένια πλακίδια. Η περιήγησή μας θα μας φέρει στην αγορά και στο τέμενος Μπιμπί-Χανούμ, αφιερωμένο σε μια από τις γυναίκες του Ταμερλάνου, γνωστή για την ομορφιά της και τέλος, στη νεκρόπολη Σάζι-Σίντα, ένα μακρόστενο σύμπλεγμα είκοσι μαυσωλείων, με κύριο χαρακτηριστικό τις επενδύσεις των προσόψεων με γαλάζιες φαγιάνς.

Πρωινή αναχώρηση για την Τασκένδη οδικώς μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή με αμπελώνες, μποστάνια και βαμβακοφυτείες. Η ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν ξεκινά από το Μουσείο Εφαρμοζομένων Τεχνών, όπου θα πάρουμε μια γεύση από το πολιτιστικό και ανθρωπογεωγραφικό μωσαϊκό, όχι μόνο της χώρας αλλά και του ευρύτερου πλαισίου της Κεντρικής Ασίας. Στη συνέχεια θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Θέατρο Ναβόι, τις πλατείες Ανεξαρτησίας και Αμίρ Τιμούρ, τις Μεντρέσες Κουκελντάς και Μπαράκ Χάν και τα τζαμιά του Καστ Ιμάμ και του Σείχη Τίλλια.

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αλμάτυ. Μπορεί το 1997 πρωτεύουσα του Καζακστάν να έγινε η Αστάνα, όμως η Αλμάτυ εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας και οικονομικό και εμπορικό κέντρο του Καζακστάν. Εμείς θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την πόλη με επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία σε ολόκληρη την Κεντρική Ασία, μέσα από τα εκθέματα του οποίου θα αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας του Καζακστάν ανά τους αιώνες. Η Πλατεία της Δημοκρατίας είναι ο επόμενος σταθμός μας. Τέλος, η ημέρα μας θα κλείσει με ανάβαση στο λόφο Κοκ Τιούμπ, όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της μεγαλούπολης.

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Μουσικών οργάνων, το πάρκο Πανφίλοβ (συνώνυμο με αυτό στο Μπίσκεκ) και τον μοναδικό ξύλινο καθεδρικό ναό Ζενκόβ. Στην συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την πρωτεύουσα του γειτονικού Κιργιστάν, το Μπίσκεκ.

Το Μπίσκεκ υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές πόλεις πάνω στο Δρόμου του Μεταξιού. Ένας θρύλος της Κιργιζίας αναφέρει, πως σε αυτή την πόλη θάφτηκε ο ήρωας Μπισκέκ, που πολέμησε για την Ανεξαρτησία της χώρας τον 18ο αιώνα και, ίσως, προήλθε από αυτόν το όνομα της πόλης. Το 1926, η Μπισκέκ έγινε πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος Κιργίζιου Αυτόνομου Σοβιετικού Κράτους και μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμή του Μιχαήλ Φρούνζε, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο κοντινούς συνεργάτες του Λένιν, και γεννήθηκε στην πόλη αυτή. Εμείς θα αφιερώσουμε το πρωινό μας στην γνωριμία με την συμπαθητική πρωτεύουσα, που παρά τους μεγάλους της δρόμους αποπνέει ένα επαρχιώτικο αέρα. Έτσι, αφού δούμε την κεντρική πλατεία και το Πάρκο Πανφίλοβ, θα επισκεφθούμε το Ιστορικό μουσείο της πρωτεύουσας, για να ανακαλύψουμε το παρελθόν της χώρας. Αφήνοντας για λίγο την πόλη, θα κάνουμε μια μικρή εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό Αλα Αρχα, αγαπημένο προορισμό των ντόπιων για τα Σαββατοκύριακα.

Γεμάτοι από μοναδικές εικόνες και πλούσιες ιστορικές αναφορές επιστρέφουμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Ελλάδα.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

 

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

Απαραίτητα

 • Διαβατήριο νέου τύπου με 6μηνη ισχύ.
 • Για τις βίζες χρειαζόμαστε τα διαβατήρια σας με 8 πρόσφατες φωτογραφίες τουλάχιστον 25 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Turkish Airlines
 • Διαμονή: 3*, 4*, 4*sup Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-46111403 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης