Εκδρομή στο Πανόραμα Περού - Αρεκίπα 12ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Εκδρομή στο Πανόραμα Περού - Αρεκίπα 12ημ.

Το Περού βρίσκεται στην καρδιά της πλουσιότερης και πιο ποικιλόμορφης περιοχής του κόσμου, στις Τροπικές Άνδεις. Εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους, υπάρχουν πολλοί φυσικοί θησαυροί, όπως τα πιο βαθιά φαράγγια του κόσμου και η ψηλότερη πλεύσιμη λίμνη.

Είναι ένα μείγμα πολιτισμών που αποτελείται από αυτόχθονες, μεστίσο και Αφρικανούς, Κινέζους και Ιάπωνες μετανάστες. Η Λίμα, πρωτεύουσα του Περού, είναι η πόλη των αντιθέσεων και του πολιτισμού. Το διασημότερο αξιοθέατο σε όλη την Νότια Αμερική είναι αναμφισβήτητα το Μάτσου Πίτσου, η χαμένη πόλη των Ίνκα.

Από 0,00 €

Gallery

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και πτήση για τη Λίμα. Άφιξη το απόγευμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Η πρωινή μας ξενάγηση είναι αποκαλυπτική των συνιστωσών του χαρακτήρα της πρωτεύουσας του Περού, αφού η επίσκεψη στη πλατεία των Όπλων με το προεδρικό Μέγαρο και στο Καθεδρικό Ναό - στον οποίο βρίσκεται ο τάφος του κατακτητή Πιζάρο - στο μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου με τις κατακόμβες, συνδυάζεται με τα μοντέρνα αριστοκρατικά προάστια Μιραφλόρες και Σαν Ισίδρο. Στη συνέχεια μας περιμένει η επίσκεψη στο Παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού όπου φυλάσσονται μερικά από τα κορυφαία ευρήματα των Προκολομβιανών Πολιτισμών της περιοχής. Απόγευμα ελεύθερο για την αγορά της πόλης.

Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το παράκτιο Παράκας όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά ταχύπλοα για να απολαύσουμε μια δίωρη κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος) στον υδροβιότοπο των Iσλας Mπαγιέστας, με τη σπάνια πανίδα που αποτελείται από θαλάσσια λιοντάρια και άφθονα είδη πτηνών. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην έρημο της Nάσκα, η οποία είναι παγκοσμίως διάσημη για τις μυστηριώδεις γραμμές της.

Το πρωί μας περιμένει η μοναδική εμπειρία της πτήσης με ελαφρά αεροπλάνα πάνω από τις ιδιότυπες γραμμές με τα διάφορα σχήματα που τόσες συζητήσεις έχουν γίνει σχετικά με τη προέλευση τους ( καιρού επιτρέποντος ). Αναχώρηση μέσω μίας θαυμάσιας διαδρομής κατά μήκος του ωκεανού στην αρχή και διασχίζοντας τις Άνδεις στη συνέχεια, για την Aρεκίπα, τη «Λευκή» πόλη – κόσμημα αποικιακής αρχιτεκτονικής και τελικό μας προορισμό για σήμερα. Ο απογευματινός μας περίπατος στην υπέροχη κεντρική πλατεία της πόλης με τα αποικιακά κτίρια-κοσμήματα είναι αποκαλυπτικός της σπάνιας ομορφιάς της.

Η μέρα μας ξεκινά με τη ξενάγηση της « Λευκής Πόλης» των Άνδεων. Ο Καθεδρικός Ναός, η διάσημη κεντρική πλατεία, οι εξαίρετες αποικιακές εκκλησίες και βέβαια το περίφημο μοναστήρι της Σάντα Καταλίνα είναι τα κυριότερα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε. Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για τη λίμνη Τιτικάκα, που στα 3890μ. είναι η μεγαλύτερη λίμνη στο κόσμο σε τέτοιο υψόμετρο. Άφιξη στο παραλίμνιο Πούνο, χτισμένο αμφιθεατρικά στις όχθες της λίμνης και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Η ολοήμερη ξενάγηση ξεκινάει με βαρκάδα στη λίμνη Tιτικάκα όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «επιπλέοντα νησιά» που είναι φτιαγμένα από καλάμια και που κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους Ούρος. Στη συνέχεια μας περιμένει το Σιλουστάνι με τα περίφημα Τσούλπας, τους τάφους – πύργους που χρησιμοποιούνταν ως τελευταία κατοικία για τους πολίτες της ανώτατης τάξης της φυλής των Αϊμαρά. Τέλος μία βόλτα στο ίδιο το Πούνο θα κλείσει τη μέρα μας.

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Κούσκο τη «μυθική» πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, στη καρδιά των Άνδεων. Η απογευματινή μας ξενάγηση στην κατά πολλούς ομορφότερη αποικιακή πόλη του Περού, θα μας γοητεύσει με την εξαίρετη αποικιακή αρχιτεκτονική της, η οποία οφείλεται στους Ισπανούς που ξεδίπλωσαν τις αρετές τους πάνω στα προϋπάρχοντα παλάτια και κτίρια των Ίνκας. Η διάσημη πλατεία των Όπλων με το Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο, ο ναός του Αγίου Δομίνικου που χτίστηκε πάνω στη περίφημη Κορικάντσα καθώς και ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Σακσαϊχουαμάν, που δεσπόζει της πόλης, είναι τα κυριότερα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε. Το δείπνο μας σήμερα συνοδεύεται με παραδοσιακούς χορούς των Ίνκας σε τοπικό εστιατόριο.

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη επίσκεψη με τραίνο στο θρυλικό Mάτσου Πίτσου, το οποίο ανακάλυψε το 1911 ο σπουδαίος Αμερικάνος αρχαιολόγος Χίραμ Μπίγκαμ και που αποτελεί αναμφισβήτητα το κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο της Νοτίου Αμερικής. Ο μοναδικός συνδυασμός της εξαιρετικής τοπογραφίας της περιοχής, της οργιώδους βλάστησης και της επιβλητικής αρχιτεκτονικής αποτελούν ένα σύνολο απαράμιλλης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε για την Ιερή κοιλάδα των Ίνκας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την αγορά του Πίσακ με τη αυθεντική της γραφικότητα, ενώ αμέσως μετά μας περιμένει το φρουρίου του Ογιανταϊτάνμπο, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τεχνοτροπία που ανέπτυξαν οι Ίνκας. Όλα αυτά συνοδεύονται από τη τραχιά ομορφιά των τοπίων των Άνδεων και τη γαλήνια εικόνα των χωριών των ιθαγενών. Το απόγευμα αναχώρηση για το Κούσκο.

Πρωινό και το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λίμα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

Χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στην αγορά της πόλης και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη.

 Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3*, 4 * & 5*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά (δεν περιλαμβ. ποτά και αναψυκτικά)
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Έλληνας Αρχηγός & τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Aνδεις, Λίμα, Μάτσου Πίτσου, Iνκας, Κούσκο... Λέξεις χαρακτηριστικές ενός προορισμού στη δυτική πλευρά των Aνδεων που αποτελεί μύθο για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν επιθυμούν να γνωρίσουν τη χώρα που δίδαξε την τέχνη της επεξεργασίας του χρυσού, ανήγαγε την υφαντουργία σε τέχνη και φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα των αρχαίων ινδιάνικων πολιτισμών. Αμέτρητοι είναι αυτοί που ευτύχησαν να έρθουν σε επαφή με την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Περού και να φτάσουν έως την πολιτεία του Μάτσου Πίτσου, το σύμβολο της χώρας
Δείτε αναλυτικά τις τιμές για όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια. Δείτε επίσης αναλυτικά τα περιλαμβανόμενα σε κάθε τιμή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-FFFFFFFF 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης