Σμύρνη 4ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Σμύρνη 4ημ.

Εκδρομή στη Σμύρνη 4ημ.

Ταξιδέψτε στη Σμύρνη, όπου τίποτα σχεδόν δε μένει που να θυμίζει την ελληνικότητα της πόλης αυτής. Περικυκλωμένη από βουνά και θάλασσα, σ' ένα εντυπωσιακό σημείο, δημιουργεί αντιφατικά συναισθήματα στον έλληνα επισκέπτη, τόσο για το ταραχώδες παρελθόν της, όσο και για το μοντέρνο παρόν της.                                                                              

Ηighlights: Καντιφέ Καλέ, Άλσαντζακ, προκυμαία, Μπεζεστένι, Ρωμαϊκή αγορά, Αγία              Φωτεινή, Ελληνικό προξενείο, Καθολικός ναός του Αγίου Πολυκάρπου, Άγιος Βούκολος,    Ελληνιστική Ρωμαϊκή Αγορά, Αρχαιολογικό χώρος της Αρχαίας Έφεσου, Κιρκιντζές,  Κουσάντασι 


Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Σμύρνη, Έφεσος, Κιρκιντζες, Κουσαντασι
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Σμύρνη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στο ιστορικό κάστρο Καντιφέ Καλέ, με πανοραμική άποψη της όλης της πόλης.  Στην συνέχεια  θα κατηφορίζουμε στη συνοικία του Άλσαντζακ, για περιήγηση στις κεντρικές πλατείες με τα πολλά παλιά ελληνικά σπίτια και τα παλατάκια των παλιών Σμυρνιών. Στην συνέχεια θα δούμε την περίφημη προκυμαία, το Μπεζεστένι, την Ρωμαϊκή αγορά, την Αγία Φωτεινή, το ελληνικό προξενείο, τον Καθολικό ναό του Αγίου Πολυκάρπου, το πρώην παρθεναγωγείο και τον Άγιο Βούκολο. Στο τέλος θα επισκεφθούμε την Ελληνιστική Ρωμαϊκή Αγορά της πόλης η οποία χτίστηκε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρωινό και  αναχωρούμε  για την Αρχαία Έφεσο. Η πόλη όπου αναπτύχθηκαν οι επιστήμες και οι καλές τέχνες. Θα θαυμάσουμε τον σημαντικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο, την Εμπορική οδό, το Πρυτανείο, την οδό των Κουρητών, την πύλη του Ανδριανού, την βιβλιοθήκη του Κέλσου. Και θα συνεχίσουμε, αφήνοντας πίσω μας, την μοναδική κολώνα που έχει απομείνει από το Ναό της Αρτέμιδας, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου, για να επισκεφθούμε το ιστορικό χωριό Κιρκιντζές, την ιστορία του οποίου μας περιγράφει η Διδώ Σωτηρίου στο βιβλίο της, «Ματωμένα χώματα». Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το γνωστό τουριστικό θέρετρο Κουσάντασι. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη αγορά κι επιστρέφουμε το απόγευμα στη Σμύρνη.

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση μας μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο.

 

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

 Επικοινωνήστε μαζί μας και δώστε μας τις επιθυμητές ημερομηνίες - Αναχωρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογή σας, (αναφέρονται στον τιμοκατάλογο)
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα
  • Συνοδός-τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό η δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

 

Πλατεία Κονάκ: η καρδιά της πόλης με τον Πύργο του Ρολογιού, σύμβολο της Σμύρνης. Το αρχιτεκτονικό αυτό στολίδι ύψους 25 μέτρων, σαν κεντημένο με δαντέλα, χτίστηκε το 1901 για την 25η επέτειο από την ενθρόνιση του σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ II. Δίπλα του, θα δείτε το μικρό Γιαλί Τζαμί του 18ου αιώνα. 

Χισάρ Τζαμί: το μεγαλύτερο και παλαιότερο τζαμί της πόλης, χρονολογείται από το 1592. Θαυμάστε τη στιβαρή κατασκευή του, την αυλή με το τελετουργικό σιντριβάνι και τους  επτά τρούλους, αλλά και την εκπληκτική εσωτερική διακόσμηση, από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα οθωμανικής τέχνης. 
Διεύθυνση: Konak Mh., 35250 Konak/İzmir

Kάστρο Καντιφέ-καλέ: ανεβείτε στο «βελούδινο κάστρο» της Σμύρνης, που ύψωσε στην κορυφή του λόφου Πάγος ο στρατηγός Λυσίμαχος, στα χρόνια του Μεγαλέξανδρου. Σύμφωνα με την παράδοση, η κατασκευή του ήταν δώρο του Μακεδόνα στρατηλάτη προς τους κατοίκους της περιοχής για την υποστήριξή τους στον πόλεμο εναντίον των Περσών. Τα σημερινά τείχη είναι μεσαιωνικά, όχι αρχαία. Η θέα στην πόλη της Σμύρνης και στο Αιγαίο είναι συγκλονιστική. 

Κορδελιό: Κοντά στο παλιό τελωνείο βρίσκεται και η μαρίνα από όπου ξεκινούν τα βαποράκια για τα παραλιακά περίχωρα της Σμύρνης, όπως το Κορδελιό, σήμερα Karsikaya. Δεν σώζεται τίποτα από τα παλιά, αλλά θα πιείτε τον καφέ σας με θέα την πόλη. 

Κουλτούρ-παρκ: τεράστια έκταση πρασίνου στο βόρειο κομμάτι της πόλης που οριοθετεί τη θέση της πυρπολημένης το 1922 παλιάς ελληνικής συνοικίας. Οι κάτοικοι της Σμύρνης έρχονται για τζόγκινγκ στους όμορφους κήπους, παιχνίδια στη ρόδα του λούνα παρκ, outdoor δραστηριότητες και artsy περιπάτους στην υπαίθρια γλυπτοθήκη. 

Αρχαιολογικό Μουσείο Σμύρνης: το τριώροφο κτίριο στο πάρκο Bahribaba στην περιοχή Κονάκ, στεγάζει θησαυρούς που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην αρχαία Σμύρνη, την Έφεσο, την Πέργαμο, τη Μίλητο, τις Κλαζομενές. Πλούσια συλλογή κεραμικής από τα νεολιθικά ως τα βυζαντινά χρόνια, με ξεχωριστό εύρημα τους μελανόμορφους αττικούς γαμικούς λέβητες του ζωγράφου Σοφίλου που απεικονίζουν τους γάμους του Μενέλαου με την ωραία Ελένη. 
Διεύθυνση: Bahribaba Park in Konak a Halit Rıfat Paşa Caddesi 4, oo90232 489 07 96 
 
Ρωμαϊκή Αγορά: επισκεφθείτε το φόρουμ που έχτισε στη Σμύρνη ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος το 178 μ.Χ. πάνω στα ερείπια ελληνιστικής αγοράς της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου που καταστράφηκε από  σεισμό το 178 μ.Χ. Εντυπωσιάζει η αψιδωτή οδός με τα σωζόμενα σε εξαιρετική κατάσταση περιστύλια.
Διεύθυνση: περιοχή Namazgah
  
Μουσείο Ατατούρκ: η νεοκλασική έπαυλη στην οποία κατέλυε ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας κατά τις επισκέψεις του στη Σμύρνη, το 1930-34. Βαρύτιμα χαλιά από τις περιοχές Isparta και Usak της Μικράς Ασίας, μαρμάρινα αγάλματα, τζάκια, προσωπικά αντικείμενα του Κεμάλ Ατατούρκ κι ένα ευμέγεθες πορτραίτο του ηγέτη στο σπίτι-μουσείο στη σικάτη γειτονιά του Αλσαντσάκ, κομμάτι της παλιάς ελληνικής συνοικίας.  
Διεύθυνση: λεωφόρος Atatürk 24, οο9232421 70 26

Τσεσμέ: μισή ώρα απόσταση από τη Σμύρνη, η παραλιακή πόλη του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, είναι δημοφιλής προορισμός της τουρκικής Ριβιέρας. Το όνομά της, Çesmçe, σημαίνει σιντριβάνι, από το πλήθος των πηγών στην περιοχή κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Ένα γενοβέζικο φρούριο που επεκτάθηκε αργότερα από τους Οθωμανούς, δεσπόζει στο μικρό λιμάνι με τα γιοτ και τα ξενοδοχεία.

Αλατσάτι: ελάτε για εκδρομή στο Αλατσάτι, 85 χλμ. από τη Σμύρνη. Θα κολυμπήσετε στην κοντινή παραλία και θα γευματίσετε σε εστιατόρια που στεγάζονται σε παλιούς ανεμόμυλους.

Έφεσος: ταξιδέψτε 107 χιλιόμετρα νότια, για το Κουσάντασι. Σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το παραθαλάσσιο θέρετρο απέναντι από τη Σάμο βρίσκεται η Έφεσος, η πιο καλοδιατηρημένη αρχαία πόλη της Ιωνίας. Στη ρωμαϊκή περίοδο γνώρισε αίγλη με το εμπόριο ανάμεσα στη Ρώμη, τις αγορές του Λιβάνου και της Αλεξάνδρειας.  Επισκεφθείτε το θέατρο της Εφέσου, χωρητικότητας 24.000 θεατών και τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, όπου κάποτε φυλάσσονταν χιλιάδες πάπυροι.  

 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Tαξίδι στη Σμύρνη αεροπορικώς
Σμύρνη - Έφεσσος - Αϊβαλί Δαρδανέλια - Τροία - Πέργαμος Μνήμες και συναισθήματα θα ξυπνήσουν μέσα σας. Μία επίσκεψη που δεν μπορεί να αφήσει κανένα αδιάφορο. Αλλωστε, τα οικοδομήματα στέκουν ακόμα για να θυμίζουν τη δόξα του παρελθόντος.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-7950E154 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης