Νότια Ινδία - Διαμάντια της Κεράλα 10 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Νότια Ινδία - Διαμάντια της Κεράλα 10 ημέρες

Εκδρομή σε Νότια Ινδία - Διαμάντια Κεράλας 10 ημ.  

Η πολιτεία Κεράλα στη Νοτιοδυτική Ινδία δεν έχει μετατραπεί τυχαία σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο. Η εκπληκτική φυσική ομορφιά της, οι χαλαροί ρυθμοί ζωής κι ένας πληθυσμός υπερήφανος που ζει σε αυτήν τη γωνιά του κόσμου είναι μόνο ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους η Κεράλα κατακτά γρήγορα και σταθερά την κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών, ξεπερνώντας ακόμη και το Ταζ Μαχάλ, το μέτρο της τουριστικής κίνησης στην Ινδία.

Εκεί δεν βλέπει κάποιος σμήνη παιδιών να ζητιανεύουν ή ενήλικους στην άκρη του δρόμου με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό να περιμένουν τη ζωή να διαγράψει τον κύκλο της. Και δεν τους βλέπει, διότι δεν υπάρχουν. «Στην Κεράλα η κοινωνία προστατεύει τα μέλη της, δεν τα εγκαταλείπει», μας είχε πει ένας Ινδός φίλος λίγες ημέρες προτού την επισκεφθούμε. Με αρκετές δυσάρεστες εικόνες στον νου από άλλες περιοχές της χώρας, αναρωτήθηκα πόσο ρεαλιστική μπορεί να είναι η άποψη κάποιου που την επισκέφθηκε κάνοντας ταξίδι του μέλιτος.


Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Τσενάι, Μαχαμπαλιπουράμ, Ποντίτσερυ, Ταντζόρ,Μαντουράι, Περιγιάρ Κουμαρακόμ, Αλεπέι, Κότσι
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

 

Ένα ταξίδι γεμάτο με εναλλαγές τοπίων και χρωμάτων που μένουν αξέχαστες. ‘Eνα ανεπανάληπτο φολκλόρ που προσφέρει ο συνδυασμός των πόλεων με τα μνημειακά γκοπουράμ και τα πανέμορφα λιθόγλυπτα των αρχαίων ναών της Νότιας Ινδίας. H Iνδία παρά τον πρόσφατο εκσυγχρονισμό της, παραμένει μια χώρα βαθιά διαποτισμένη από τη θρησκεία. Πετάμε με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για να σας μυήσουμε στα μυστήρια και στις ακαταμάχητες ομορφιές της. Ολονύκτια πτήση. 

 

 
 
 

Πριν από λίγα χρόνια, η Ρομαντική πρωτεύουσα της επαρχίας Ταμίλ Ναντού, λεγόταν Μαντράς. Τώρα την βάπτισαν Τσενάϊ και καμαρώνει, γιατί ξέρει ότι είναι όμορφη και τέταρτη στη λίστα με τις μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας. Μας υποδέχεται το πρωί καμαρωτά καμαρωτά και είναι έτοιμη να μας γνωρίσει τα πλουμιστά «βαπτιστικά» της. Είμαστε τυχεροί που είμαστε εδώ και θα ζήσουμε ένα μοναδικό μωσαικό ομορφιάς. Ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, λαμπροί ναοί, μεγαλοπρεπή gοpuram, σ΄ένα παζλ απρόσμενης φαντασίας, που στολίζει την πόλη. Αλλά οι εκπλήξεις δεν έχουν τελειωμό. Συνεχίζουμε με προορισμό το αχαμπαλιπουράμ, για να κάνετε κτήμα σας μοναδικό, τους λαξευτούς και παράκτιους ναούς ­ ένας από τους πιο επιβλητικούς αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Ινδίας ­ που έχτισε η δυναστεία Παλλάβα. Είναι χάρμα οφθαλμών. Η επίσκεψη μας αρχίζει από τη Ράθας – ναοί σε σχήμα άμαξας ­ ένα συγκρότημα μια φανταστική πολιτεία από πέντε τον έναν κοντά στον άλλον πολυεργασμένους μονολιθικούς ναούς οι οποίοι έχουν πάρει τα ονόματα τους, από τους πέντε κύριους ήρωες που υμνεί το έπος Μαχαμπαρατα. Τους πέντε αδελφούς Παλλάβα που είχαν μία μόνο γυναίκα την Ντροουπάτι. Κάθε ναός είναι ένας συμπαγής βράχος των οποίων μοναχά οι προτομές έχουν διαμορφωθεί απέξω για να φαίνονται ως ναοί. Το Ράθας Νταρμπαράγια διακρίνεται τόσο για την αρχιτεκτονική μορφή του όσο και για τα εκλεκτά ανάγλυφα του. Λέγεται ότι από το υπέροχο ανάγλυφο της θεάς Ντουργκά που κάθεται πάνοπλη πάνω σ’ ένα λιοντάρι και χτυπάει τον δαίμονα Μασσίνα που έχει βουβαλίσιο κεφάλι, πήρε ο Πικασσό την έμπνευση για τον περίφημο πίνακα του «Γκουαρνίκα». Το καταπληκτικό «Κατέβασμα Του Γάγγη» είναι το πιο μεγάλο σε διαστάσεις, το πιο εντυπωσιακό ανάγλυφο που έχει ποτέ γίνει στον κόσμο. Με την άφθαστη τελειότητα που διακρίνεται και στις πιο μικρές λεπτομέρειες θεωρείται ένα από τα πρώτα αριστουργήματα που έχει να δείξει η Ινδία. Μη τα χάσετε. Αφήνουμε το εντυπωσιακό σκηνικό πίσω μας και πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας. Μια μέρα αληθινά ξεχωριστή η σημερινή, θα σας μείνει αξέχαστη. Θα τη θυμάστε όπως το όνομά σας. 

 

 
 
 

Φιλόξενο, μυστηριακό, αξιολάτρευτο το Μαχαμπαλιπουράμ. Το πρωί συνεχίζουμε για το Ταντζόρ, μία πόλη με υπέροχα αξιοθέατα. Στη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το Ποντίτσερυ ή «VILLE BLANCHEN” ανάμνηση από την γαλλική αποικιοκρατία στην Ινδία που τερμάτισε το 1965. Η πόλη εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα με νοσταλγική ατμόσφαιρα και αποικιακό ύφος. Αργότερα άφιξη στην Ταντζόρ και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Στο δικό σας απόγευμα μη ξεχνάτε πως η λαική τέχνη στη Νότια Ινδία είναι ονομαστή στον κόσμο ολόκληρο. Έτσι θα ήταν μια ευκαιρία να ψωνίσετε στον τόπο που δημιουργούνται. 

 

 
 
 

Μια νέα πινακοθήκη εικόνων είναι και η σημερινή μας μέρα. H Tαντζόρ έχει αρκετά ενδιαφέροντα αξιοθέατα να επιδείξει. Θα ξεκινήσουμε με έναν από τους παλαιότερους ναούς της περιοχής, τον Mπριχαντεσβάρα, από τα ψηλότερα μνημεία της χώρας. Tο ιερό του αποτελείται από έναν πύργο σε σχήμα κλιμακωτής πυραμίδας, η οποία έχει 13 επίπεδα και η κορυφή του στα 72 μέτρα στηρίζει έναν μονόλιθο, που ζυγίζει 80 τόνους. Είναι δίπλα από το ποτάμι απ’ όπου σε πλατιές πέτρινες σκάλες κατεβαίνουν εκεί οι πιστοί για καθαρμό χωρίς όμως να υπάρχει ιερή δεξαμενή. Θα φωτογραφίσουμε το γιγάντιο βούβαλο Nάντι του Σίβα και θα συνεχίσουμε για το Mαντουράι, την ιερή πόλη των Iνδουϊστών. Στη διάρκεια της διαδρομής, θα επισκεφθούμε το Tιροντσιραπάλι, γνωστό και σαν Tριτσί, πολιτιστικό κέντρο της Ινδίας όπου θα περιηγηθούμε στο μεγάλο συγκρότημα ναών του γειτονικού Σριραναγκάμ που βρίσκεται στο νησί του ποταμού Kάβερν. Eπτά σειρές τοιχών με είκοσι γκοπουράμ κατάφορτα από αγάλματα περιβάλλουν το συγκρότημα στο οποίο έχουν ενσωματωθεί σπίτια και μαγαζιά, δημιουργώντας μια πόλη, που δε θα πιστεύουν τα μάτια σας. Αφού είδαμε περισσότερους ναούς και περισσότερα αγάλματα, παρά ανθρώπους και όλα αυτά τα θαύματα καλοδουλεμένα και φορτωμένα με χίλια δυο στολίδια, θα πάρουμε τρισευτυχισμένοι το δρόμο για το Μαντουράι. 

 

 
 
 

Το όνειρο συνεχίζεται. Το πρωί θα περιηγηθούμε το Μαντουράϊ, μια πολυπρόσωπη πόλη πανάρχαια, η οποία υπήρξε τόπος διαμονής για τις δυναστείες Pandyam και Chola, προσκυνηματική τοποθεσία, βιομηχανικό κέντρο και πυρήνας της Ταμίλ. Αργότερα θα σας φέρουμε στο ναό Μενασκί, για να θαυμάσετε ένα αριστούργημα της δραβιδικής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα, που είναι αφιερωμένος στην ομώνυμη θεά Μενασκί και στο Σίβα, την αρσενική δύναμη στην Iνδουϊστική θρησκεία. Πρόκειται για ένα συνταρακτικά μεγάλο συγκρότημα το οποίο θεωρείται ως ο μεγαλύτερος ίσως ναός στον κόσμο από περιτοιχισμένα κτίσματα, με απλούς διαδρόμους, εσωτερικές αυλές, κιονοστοιχίες και γκοπουράμ, τα οποία στολίζονται με φανταχτερά γλυπτά και φρεσκομπογιατισμένους σε διαφορά χρώματα από πλήθος θεών. Στο περιβάλλον του ναού υπάρχουν 12 συνολικά αξιοθαύμαστα gopuram για να φωτογραφίσετε. Το απόγευμα έχετε χρόνο ελεύθερο στην πόλη για να την περιτριγυρίσετε και να σκεφτείτε, πόσο πολύ έχει ανάγκη ο άνθρωπος να υποταχθεί και να στηριχτεί σε κάποια υπερφυσική δύναμη. Σ΄ένα θεό που θέλει να τον πιστεύει παντοδύναμο να τον λατρεύει, να τον θεωρεί προστάτη του. 

 

 
 
 

Με τα μάτια μας γεμάτα από τις χθεσινές πλούσιες εικόνες, δύσκολα θα βρούνε χώρο σήμερα για να «αποθηκεύσουνε» ελέφαντες, τίγρεις και πολλά άλλα. Φεύγουμε για το Περιγιάρ, μια μικρή πόλη στην περιοχή της Κεράλα με ατελείωτους λόφους και φυτείες μπαχαρικών, γνωστή για τα άγρια ζώα που υπάρχουν στην περιοχή και τα πανέμορφα τοπία της. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Σπουδαίοι εξερευνητές, στην συνέχεια θα «φύγουμε» με μια μινι κρουαζιέρα στην λίμνη, για το γνωστό φυσικό καταφυγίο αγρίων Ζώων, το Εθνικό Πάρκο Περιγιάρ, όπου πηγαινοέρχονται ελέφαντες, μαύρα ελάφια, πίθηκοι μακάκοι, ακόμα και τίγρεις, που κατοικούν στα δάση του. Το Εθνικό πάρκο του Περιγιάρ είναι το πιο προσφιλές στην Ινδία (777 χλμ.) και το πλέον επισκέψιμο της χώρας. Είναι μια ακόμα εμπειρία που θα ζήσουμε γεμάτη από εικόνες και συγκλονιστικές εντυπώσεις. 

 

 
 
 

Υδατορρεύματα της στο αστραφτερό Κουμαρακόμ, θα σας πάμε σήμερα όπου πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάρκεια της καλοσχεδιασμένης διαδρομής μας, τον έχει η παρθένα φύση. Απέραντες εκτάσεις από πράσινο, ένα συγκλονιστικό δίκτυο από λίμνες, που συνδέονται μεταξύ τους με υδατορρεύματα και κανάλια που είναι παγκόσμια γνωστά, αποκαλύπτουν τις σπάνιες ομορφιές τους. Άφιξη στην προβλήτα επιβίβασης σε Houseboat, και αμέσως αθόρυβα «γλιστράμε» για άλλες....πολιτείες. Αυτές της Κεράλα. Η μεγαλύτερη λίμνη της Κεράλα, η Vembanad Lake, ανήκει στα λεγόμενα «Kerala Backwater» ­ δίκτυο από λίμνες – τις οποίες θα διασχίσουμε για να ανακαλύψουμε αναρίθμητα εξαιρετικά τοπία, που στολίζουν την διαδρομή μας. Είναι ίσως ο πιο μεθυστικός γύρος που έχετε κάνει με πλοιάριο στη ζωή σας. Το βράδυ, κρατώντας την καρδιά σας, ασάλευτη στην ευτυχία, θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι στο πλοιάριο που αρμενίζει σε όργιο λουλουδιών. Διανυκτέρευση εν πλω. 

 

 
 
 

Η φανταστική μας διαδρομή, στα υδάτινα «κομμάτια» της Κεράλα, τελειώνει σήμερα το πρωί στο Αλεπέϊ.  Ζήσαμε την ευτυχία. Αμέσως φεύγουμε για το Κότσι και την παρακείμενη πόλη Ernaculam. Στο Ernaculam, αντανακλάται η εικόνα της μεγαλούπολης με τους ουρανοξύστες και τους φαρδείς και θορυβώδεις δρόμους, ενώ το Κότσι απεναντίας απλώνεται περισσότερο πάνω στα νησιά, για να φαίνεται πιο όμορφο και χαριτωμένο. Φοίνικες και άμμος, φτάνουν μέχρι τα κύμματα στα προάστιά της πόλης και της δίνουν ένα χαρακτήρα αληθινά ξεχωριστό. Μας αρέσει πολύ. Κανένα άλλο μέρος της δυτικής ακτής της Ινδίας, δεν έχει περισσότερα νησιά και χερσόνησους για να σας χαρίσει απλόχερα. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Αργότερα τριγυρίστε στην κεντρική πλατεία και στο ιστορικό κέντρο το οποίο άλλωστε θα σας γνωρίσουμε την αυριανή μας μέρα. 

 

 
 
 

Στη σκιά των παλιών κατοικιών από τον καιρό της Πορτογαλικής, Ολλανδικής και Βρετανικής εξουσίας, και τη μοναδικότητά του, θα χαθούμε σήμερα το πρωί προσπαθώντας να σας το γνωρίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Αφού πάμε στο ονομαστό Dutch Palace (16ος αιώνας), το οποίο παρά το όνομά του, Ολλανδικό, εξαντλείται στην αρχιτεκτονική των Πορτογάλων, θα έρθουμε στη συναγωγή Pardesi, που ιδρύθηκε το 1568, αν και το κτίριο είναι από τον 18ο αιώνα. Η μοναδική αξία του ναού του Αγίου Φραγκίσκου, δεν είναι μόνο στην τέχνη του κτιρίου, αλλά και ότι είναι ξεχωριστός σε ολόκληρη την Ινδία, την παλαιότητα του οποίου την ξέρει όλη η Ινδία. Η χορταστική μας μέρα, θα έχει σαν επιδόρπιο, το πολυάσχολο Ιστορικό κέντρο και τους γύρω δρόμους του, όπου η κυκλοφοριακή κίνηση το «στολίζει», με μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, που συχνά το κάνει μαγευτικό. Το τελευταίο απόγευμα που έχετε εδώ, περιπλανηθείτε στους αιώνια μπλοκαρισμένους δρόμους, και πάρτε τις τελευταίες εντυπώσεις από τον τρόπο που ζούνε οι Ινδοί. Το βράδυ θα το «γλεντήσουμε» μ’ ένα παραδοσιακό σόου από χορούς Καθακάλι (Kathakali), ένα είδος χοροθεάτρου της Κεράλα, που αναπαριστά τα μεγάλα Ινδικά έπη. Έτσι θα αποκτήσετε και την εμπειρία του πιο πλούσιου είδους παραδοσιακού χοροδράματος σε «Mudras», την γλώσσα των κινήσεων των χεριών. Δεν είστε ευχαριστημένοι... 

 

 
 
 

Σε αυτό το ταξίδι στη Νότια Ινδία ζήσαμε μαζί ό,τι η φαντασία μπορούσε να λαχταρίσει. Τίποτα δεν αφήσαμε πίσω, όλα τα δοκιμάσαμε Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Ελλάδα. Άφιξη αυθημερόν. 

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

 

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με Επιβάρυνση 100€ το άτομο.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
 • Έγκυρο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή
 • Βίζα εισόδου στην Ινδία περίπου 55$, η οποία εκδίδεται ηλεκτρονικά (https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html)  
 • Απαραίτητο σκαναρισμένο διαβατήριο και σκαναρισμένη φωτογραφία διαβατηρίου
 
Υγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

 

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 5* ή 4* επιλογής σας.
 • Hμιδιατροφή κάθε μέρα στα ξενοδοχεία.
 • Φιλοξενία σε Houseboat την 7η μέρα με πλήρη διατροφή.
 • Κρουαζιέρα στα υδροφράγματα της Κεράλα.
 • Παράσταση χοροθεάτρου «Kathakali» στο Κοτσίν.
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος .
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται.
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί.
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα.
 • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα.
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.


Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική Ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 650 €
 • Βίζα εισόδου 55 $
 • Τοπικοί Φόροι 30 € περίπου.

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-FFFFFFFF 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης