Ομάν, Στενά Ορμούζ, Ντουμπάι, Κατάρ 10 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Ομάν, Στενά Ορμούζ, Ντουμπάι, Κατάρ 10 ημέρες

Ομάν, Στενά Ορμούζ, Ντουμπάι, Κατάρ 10 ημ.

Το Ομάν, στα νοτιοδυτικά της Αραβικής Χερσονήσου αποτέλεσε από αρχαιοτάτων χρόνων, ένα σταυροδρόμι εμπορικών και πολιτιστικών διαδρομών. Τυχοδιώκτες έμποροι και πειρατές, μετέφεραν με τα καράβια τους όχι μόνο αγαθά και σκλάβους αλλά και τα πολιτιστικά ρεύματα της εποχής τους από την ανατολή στη δύση κι από την Αφρική στις ακτές του Λεβάντε. Άλλωστε μύθοι, όπως αυτός του Σεβάχ του θαλασσινού, αυτήν ακριβώς την ιδιαιτερότητα της περιοχής αναδεικνύουν. Εμείς ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα μοναδικό στην Ελληνική Αγορά, που χτενίζει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του αυθεντικότερου σουλτανάτου της Αραβίας.

Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Σαλαλά, Μάσκατ, Κασάμπ, Ντουμπάι, Ντόχα 
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

 

Αναχώρηση για την μητρόπολη του νότιου Ομάν, το Σαλαλά μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αργά το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

 

Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην γύρω περιοχή, όπου κυριαρχεί το παλάτι Μαμούρα, τα ερείπια του Σουμουράμ, που αποτελούσε το παλάτι της μυθικής βασίλισσας του Σαββά και το Μιρμπάτ, με το θαυμάσιο τζαμί του Μπιν Αλί. Επιστροφή στο Σαλαλά αργά το απόγευμα.

 

 

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Σουλτανάτου και πρωτεύουσα της επαρχίας Ντοφάρ. Η παραλιακή Κορνίς είναι εντυπωσιακή και το γραφικό παλιό τμήμα της πόλης του Σαλαλά με το θερινό ανάκτορο του Σουλτάνου, καθώς και το διάσημο σουκ Χάφφα. Στη συνέχεια το επαρχιακό μουσείο Ντοφάρ θα κλείσει την ξενάγησή μας και αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στο Μάσκατ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση του Μάσκατ. Πρώτος σταθμός το Μεγάλο τζαμί με την υπεροχή αρχιτεκτονική και τον μοναδικό διάκοσμο. Στη συνέχεια μας περιμένει το μουσείο, το οποίο φέρει το όνομα του Σουλτάνου Αλ Ζουμπαϊρ και φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κειμήλια της μεσαιωνικής και σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το παλιό Μάσκατ, εδώ που κυριαρχούν τα φρούρια Τζαλάλι και Μιρανί καθώς και το παλάτι Αλ Αλάμ το οποίο θα δούμε εξωτερικά και αποτελεί την κατοικία του Σουλτάνου Καμπούζ. Το απόγευμα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με μία θαυμάσια κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν με παραδοσιακό πλεούμενο "ντόου".

 

 Η σημερινή μέρα θα μας φέρει σε επαφή με το παραδοσιακό και ιστορικό Ομάν. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στη Νίζα, η οποία αποτελεί μία ζωντανή πόλη στην οποία κυριαρχεί το κάστρο του 17ου αιώνα και τα θαυμάσια σούκ με πολλά χρυσά και αργυρά έργα τέχνης. Στη συνέχεια μας περιμένει η παλιά πρωτεύουσα Τζαμπρίν, έδρα των Σουλτάνων της δυναστείας Γαρούμπα, ενώ η μέρα μας θα τελειώσει με την ιστορική πόλη της Μπαϊα, διάσημη για το περίφημο κάστρο της -το οποίο και θα φωτογραφήσουμε εξωτερικά- και τη παραδοσιακή της αρχιτεκτονική που την ενέταξε στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

 

 

 

 Πρωινή πτήση για το Κασάμπ, την πόλη που χτίστηκε από τους Πορτογάλους τον 17ο αιώνα, για να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ανεφοδιασμού για τα πλοία τους, που διέπλεαν στην περιοχή. Θα επισκεφθούμε το Πορτογαλικό φρούριο, στο οποίο φιλοξενείται Μουσείο με τοπικά χειροτεχνήματα και στην συνέχεια το γειτονικό χωριό του Κουαντάχ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ανάγλυφα προϊστορικά γλυπτά που μας δίνουν μια εικόνα για τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής. Επιστροφή στο Κασάμπ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

 

Σήμερα θα απολαύσουμε την υπέροχη κρουαζιέρα στα διάσημα φιόρδς του Μουσαντάμ, όπως ονομάζονται οι θαλάσσιοι δίαυλοι που συνθέτουν τα παγκοσμίως φημισμένα στενά του Ορμούζ. Η υπέροχη γαλάζια θάλασσα, το καταπληκτικό άγριο τοπίο της ερήμου -εδώ που τα επιβλητικά αραβικά βουνά καταλήγουν στην ένωση της θάλασσας της Αραβίας με τον Περσικό κόλπο– σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αραβική φιλοξενία στο τυπικό πλοιάριο Ντάου θα κάνουν τη σημερινή μέρα πραγματικά μοναδική.

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Ντουμπάι, την λαμπερή μητρόπολη του Αραβικού κόλπου, η οποία φιλοξενεί μερικά από τα πιο φιλόδοξα οικιστικά projects των τελευταίων δεκαετιών. Το περίφημο Burj Al Arab, το ξενοδοχείο θεσμός της νέοαραβικής χλιδής καθώς και το Burj Khalifa, το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή μας. Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο της Τζουμέιρα για την Μπαστακίγια θα επισκεφτούμε το φρούριο και το Μουσείο Al Fahidi. Με τα άμπρα (θαλάσσια ταξί) θα διασχίσουμε το creek για να επισκεφτούμε το παραδοσιακό παζάρι του Ντουμπάι και να πάρουμε μια έντονη γεύση Ανατολής.

 

Πρωινή πτήση για την Ντόχα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Κατάρ. Η πανοραμική ξενάγηση που ακολουθεί θα μας δείξει την ιστορική κληρονομιά του Κατάρ που παραμένει ζωντανή σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου. Θα διασχίσουμε την παραλιακή Κορνίς, θα δούμε το λιμάνι με τα παραδοσιακά σκάφη (ντόου) και φόντο τους μοντέρνους ουρανοξύστες και φυσικά θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το οποίο έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Ι.Μ. Πέι.

Πλήρεις από τα χρώματα και τα αρώματα της Ανατολής παίρνουμε την πτήση της επιστροφής για Αθήνα.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar airways
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά. Μόνο πρωινό στη Ντόχα.
  • Μεταφορές: Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

Απαραίτητα

  • Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.
  • Δύο έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες σε διαστάσεις φωτογραφίας διαβατηρίου, σε άσπρο φόντο και χωρίς γυαλιά οράσεως.

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

H χώρα με τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία στον κόσμο, τους ψηλότερους ουρανοξύστες, τα πιο εξεζητημένα malls.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-0C9C8B99 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης