Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Σε ποιες χώρες της Ευρώπης μπορούμε ακόμα να δούμε άγρια ζώα;


Σε ποιες χώρες της Ευρώπης μπορούμε ακόμα να δούμε άγρια ζώα;

Δε χρειάζεται να ταξιδέψετε στην Αφρική για να παρατηρήσετε άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Παρθένα μέρη της Ευρώπης, προσφέρουν ανάλογες εμπειρίες, για να θαυμάσετε λύκους, λύγκες, βίσωνες και άλλα θαυμαστά ζώα στο… σπίτι τους.

 

 1. Καφέ αρκούδες, ΡουμανίαΕάν είστε θαυμαστές της άγριας πανίδας, σας… προκαλούμε για ένα φωτογραφικό σαφάρι, προκειμένου να θαυμάσετε όμορφα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και μάλιστα στην Ευρώπη! Καλά ακούσατε. Η ήπειρός μας, διαθέτει ομορφιές και πανίδα που μπορεί να μην έχουμε φανταστεί και αν ξέρουμε πού να πάμε και τι να αναζητήσουμε, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης και της ζωής από κοντά, χωρίς να το απειλούμε…

Κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Τσαουσέσκου, η καφέ αρκούδα προστατευόταν αυστηρά στη Ρουμανία -αν και όχι ως μέρος μιας γενικότερης παγκόσμιας προσπάθειας προστασίας της- αποτελώντας βέβαια κομμάτι της εξουσίας του.

Σήμερα η Ρουμανία φιλοξενεί πάνω από το μισό του πληθυσμού της καφέ αρκούδας στην Ευρώπη, ο οποίος προστατεύεται από κυνηγούς και οτιδήποτε άλλο τον απειλεί. Μπορεί κανείς να τις παρατηρήσει με ασφάλεια, από ξύλινα καταφύγια στους πρόποδες των νοτίων Καρπαθίων ορών, κοντά στο Zarnesti ( http://bit.ly/oiRV5O ). Επίσης μπορεί να δείτε λύκους και λύγκες.

2. Ιβηρικός λύγκας, Ισπανία

 

Πριν από δέκα χρόνια υπήρχαν λιγότεροι από 100 ιβηρικοί λύγκες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Χάρη στις προσπάθειες προστασίας του ζώου αυτού, ο αριθμός τους τώρα έχει φτάσει σε περίπου 300. Όχι μεγάλος, αλλά αρκετός για να αποτραπεί η εξαφάνιση τους είδους και να υπάρχει δυνατότητα για παρατήρησή του στην Ανδαλουσία της Ισπανίας.

Η παρατήρηση αυτού του άγριου, θαυμαστού αιλουροειδούς στα δάση της Sierra Morena ( http://bit.ly/ofddwM ) δεν είναι εύκολη υπόθεση -εκτός αν έχετε άπειρη υπομονή, τύχη και έναν έμπειρο οδηγό. Κάποιες εταιρείες προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες , οδηγώντας τους ενδιαφερόμενους στο Φυσικό Πάρκο Sierra de Andujar ( www.andalucia.com/environment/protect/andujar.htm ) για ένα 5ήμερο «σαφάρι» σε αναζήτηση του ιβηρικού λύγκα, με την ευκαιρία επίσης να δείτε ενυδρίδες, αγριογούρουνα και ελάφια.

3. Κάστορες, αρκούδες και ιπτάμενοι σκίουροι, Φινλανδία

 

Κάστορες, αρκούδες και σκίουροι που πετάνε, μπορεί να σας ακούγονται σαν ένα… τσίρκο κι όμως, είναι κάποια είδη ζώων που μπορείτε να παρατηρήσετε στο φυσικό τους περιβάλλον στα δάση της Φινλανδίας.

Μια εναέρια παρατήρηση με εταιρεία που αναλαμβάνει σχετικές περιηγήσεις, θα σας επιτρέψει να θαυμάσετε την άγρια φύση και να δείτε πολλά από τα είδη που κατοικούν στα παρθένα τοπία, πάνω και κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο ( http://bit.ly/pdKpA8 ) κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, όπως λύκους, λύγκες και αρκτικές αλεπούδες.

4. Βίσωνες, Πολωνία

 

Μπορεί η Αφρική να έχει ελέφαντες, αλλά η Πολωνία έχει επίσης τα δικά της θηλαστικά… βαρέων βαρών, τους ευρωπαίους βίσωνες -ένα δυνατό και βαρύ ζώο που ζυγίζει μέχρι και 900 κιλά. Πριν από μια δεκαετία περίπου ήταν στην λίστα των απειλούμενων ειδών, αλλά ευτυχώς τώρα ανήκει πια στα πιο «ευάλωτα».

Ο χειμώνας είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος για να παρατηρήσετε το πιο δυσκίνητο θηλαστικό της Ευρώπης, ειδικά στην παρθένα δάση της Puszcza Borecka ( http://bit.ly/pkbL7U ) και της Romincka. Η άλκη, το κόκκινο ελάφι και ο κάστορας μπορεί επίσης να βρεθούν στο δρόμο σας.

5. Λύκοι, Σουηδία

 

Τα άγρια τοπία του Bergslagen ( http://bit.ly/qOaxRt ), δυτικά της Στοκχόλμης, είναι μια από τις καλύτερες περιοχές για να παρατηρήσει κανείς από κοντά λύκους, παρά την πλήρη εξαφάνισή τους από τη Σουηδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Μετά την επανεμφάνισή τους το δεύτερο μισό της ίδιας δεκαετίας, ο πληθυσμός τους ελέγχεται πλέον προσεκτικά και προστατεύεται από τις σουηδικές αρχές.

Παρακολουθήστε και παρατηρήστε τις αγέλες των λύκων, συνοδευόμενοι από έμπειρους οδηγούς του ερευνητικού κέντρου της Σουηδίας. Αν μάλιστα κοιμηθείτε στον υπνόσακό σας, στις παραδοσιακές σκηνές, ακούγοντας τα αρχέγονα ουρλιαχτά του πιο μυστηριώδους αρπακτικού της Ευρώπης, θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-ABC58469 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης