Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Μυστράς, η παραμυθένια καστροπολιτεία


Στο φυσικά οχυρωμένο λόφο του Μυζηθρά στη Λακεδαίμονα, ο ηγεμόνας του φράγκικου πριγκιπάτου της Αχαΐας Γουλιέλμος Βιλλεαρδουίνος χτίζει το 1249 ισχυρό κάστρο, που θα παίξει σημανικό ρόλο στην ιστορία της βυζαντινής αυτοκρατορίας των τελευταίων αιώνων μέχρι την πτώση του στους Τούρκους το 1460.

Από το 1262, που οι Βυζαντινοί γίνονται κύριοι του Μυστρά, αρχίζει μια λαμπρή περίοδος για την μεσαιωνική κασροπολιτεία. Ο λόφος γεμίζει σπίιτα, χτίζονται αρχοντικά και παλάτια, εκκλησίες και οχυρωμένα μοναστήρια, και η πυκνοκατοικημένη πολιτεία περιτειχίζεται με δύο περιβόλους.

Μετά τα μέσα του 14ου αι., όταν τη διοίκηση του Μυστρά αναλαμβάνουν μέλητης αυτοκρατιορική ςοικογένειας της Κωσταντινούπολης, - οι Καντακουζηνοί (1348-1383) και οι Παλαιολόγοι (1383-1460) - , το Δεσποτάτο ακάζει και εξελίσσεται σε σπουδαίο κέντρο πολιτισμού, στενά συνδεδεμένο με την Κωνσταντινούπολη. Εδώ καλλιεργούνται οι τέχνες και τα γράμματα από σημαντικούς καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους, που θα παίξουν σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των ανθρωπιστικών σπουδών και στη μεταξέλιξη των καλλιτεχνικών τάσεων στην Ευρώπη το 15ο αιώνα. 

Η επίσκεψη στο Μυστρά, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Σπάρτης, είναι μοναδική εμπειρία για Έλληνες και ξένους!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-248F0643 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης