Καππαδοκία, Σμύρνη, Κων/πολη 8 ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Καππαδοκία, Σμύρνη, Κων/πολη 8 ημ.

Εκδρομή στην Καππαδοκία, Σμύρνη, Κων/πολη 8 ημ.

Ένα οδοιπορικό σε χώρους που σχετίζονται άμεσα με τους Έλληνες και τον ελληνικό πολιτισμό. Ένα ταξίδι που θα ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα και θα προκαλέσει συγκίνηση σε όσους το ακολουθήσουν.

Οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, οι ναοί, και οι κρυμμένες πολιτείες συνθέτουν μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας για το ένδοξο παρελθόν που άφησε ατράνταχτες αποδείξεις για τους νεότερους. Η Καππαδοκία με τα αξεπέραστα ιστορικά μνημεία είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα ταξίδια στη Μεσόγειο.

 

 

Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Καππαδοκία, Ιεράπολη, Σμύρνη, Τσανάκαλε
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Πρωινή αεροπορική πτήση για το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ξεκινώντας απευθείας την ξενάγηση θα επισκεφθούμε την Aγία Σοφία, σήμερα μουσείο και παλαιότερα μητρόπολη του Bυζαντίου. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε τις βυζαντινές οχυρώσεις της πόλης, τον οβελίσκο του Θεοδοσίου, την στήλη του Πορφυρογέννητου, το Oρθόδοξο Πατριαρχείο στο Φανάρι, το Tοπκαπι, την παλαιά αγορά από 5.000 καταστήματα όπου στο παρελθόν ήταν οι στάβλοι του Iουστινιανού. Συμπληρώστε την μέρα σας με βραδινή φολκλορική διασκέδαση.

Οδική αναχώρηση για την τουρκική πρωτεύουσα. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την Ακρόπολη - Σιταντέλα, τη στήλη του Ιουστινιανού και το τζαμί Χατζί Μπαϊράμ και το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Το επιστέγασμα όμως της επίσκεψης μας στην Άγκυρα είναι το παγκόσμιας φήμης Μουσείο ανατολικών Πολιτισμών, όπου στεγάζονται οι ανεκτίμητης αξίας θησαυροί παλαιολιθικών και νεολιθικών πολιτισμών, καθώς και των Χάτι, Χιτιτών, Μιτάνι, Φρύγων, Μήδων, Χαλδαίων και Ουραρτιανών.

 Aναχώρηση οδικώς για την Kαππαδοκία. Άφιξη και ξενάγηση στην υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλί, λαξευμένη σε tufa (πορώδης πέτρα στερεοποιημένης ηφαιστειακής στάχτης), στην ακρόπολη της Ουτσχισέρν και στην Ιχλάρα που φέρνει αβίαστα το στίγμα του «αλλιώτικου». Μια φιλόξενη και απομονωμένη κλειστή κοιλάδα, κατάσπαρτη από ζωγραφισμένες πρωτοχριστιανικές εκκλησίες που λαξεύτηκαν στους βράχους. Η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψη μας στο γεωλογικό συγκρότημα του Ζέλβε.

Σήμερα θα «αφουγκραστούμε» τον ενδότερο παλμό της Καππαδοκίας, κατευθυνόμενοι στα ορεινά τοπία του Ουργκιούπ, με τις κατοικίες των τρωγλοδυτών και στο υπαίθριο μουσείο της κοιλάδας Γκορέμ, το ιδιαίτερο μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια. Στην Άβανο, τις εντυπώσεις κλέβουν τα εργαστήρια που παρασκευάζουν ιδιόρρυθμα αντικείμενα από πηλό και όνυχα.

 Αναχώρηση οδικώς και μέσω της αχανής ερημιάς της Κεντρικής Ασίας με τις αποξηραμένες λίμνες άλατος, θα κατευθυνθούμε προς το Ικόνιο αφού πρώτα επισκεφθούμε τα Σελτζούκικα Καραβάν Σεράϊ. Φθάνοντας στο Ικόνιο το ενδιαφέρον μας θα μονοπωλήσει το Μουσείο Μεβλάνα που στεγάζει το μαυσωλείο του Ρούμι με τα ωραία πράσινα φαγιάνς. Διασχίζοντας τις βαμβακοφυτείες της εύφορης πεδιάδας του ποταμού Μαίανδρου θα καταλήξουμε στην Ιεράπολη όπου και θα διανυκτερέσουμε.

Σήμερα θα επισκεφθούμε την Έφεσο, την πιο καλοδιατηρημένη και μεγαλοπρεπή αρχαιολογική ζώνη της λεκάνης του Αιγαίου. Η «μύηση» μας θα ξεκινήσει από το Μουσείο με τα μαρμάρινα αγάλματα της Κυβέλης Αρτέμιδος και τις απεικονίσεις του φαλλικού Θεού Πρίαπου. Η περιήγηση μας συνεχίζεται στην Αρκαδική οδό, το ελληνιστικό θέατρο, το Νυμφαίο, το Στάδιο, το Γυμναστήριο του Βέδιου, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, την οδό των Κουρητών, το Σιντριβάνι του Τραϊανού, και τον κορινθιακού ρυθμού ναό του Αδριανού. Ολοκληρώνουμε την επίσκεψη μας με το ναό της Εστίας Βουλαίας, όπου φυλασσόταν η αέναη φλόγα, και το κομψό μαρμάρινο Ωδείο για να καταλήξουμε σε μικρό χρονικό διάστημα στην Σμύρνη.

 

 Αναχώρηση για το Τσανάκαλε με επίσκεψη καθ' οδόν στην εκτεταμένη αρχαιολογική ζώνη της Περγάμου όπου θα δούμε μέρος της θρυλικής Βιβλιοθήκης, τη βάση του βωμού του Δία, το εντυπωσιακό θέατρο και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Μετά την επίσκεψη μας στο τοπικό μουσείο θα κλείσουμε την ξενάγηση μας στο χώρο του Ασκληπιείου, όπου λατρευόταν ο θεός της Ιατρικής, Ασκληπιός. Κατεύθυνση προς το Αϊβαλί με καθ' οδόν επίσκεψη στην ακρόπολη της Τροίας.

 

Ακολουθώντας την ειδυλλιακή διαδρομή των νοτίων ακτών της ανατολικής Θράκης στη θάλασσα του Μαρμαρά και μετά από επίσκεψη στα Προύσα, καταλήγουμε στην Κωνσταντινούπολη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτηση της επιστροφής στην Ελλάδα.

 

 Επικοινωνήστε μαζί μας και δώστε μας τις επιθυμητές ημερομηνίες - Αναχωρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

 

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Αγια-Σοφιά:  Ότι και να διαβάσει κανείς για την Αγια-Σοφιά είναι λίγο μπροστά σ’ αυτό που αισθάνεται όταν βρεθεί κάτω από τον επιβλητικό τρούλο της (ύψους 55 μέτρων!) που χάρη στην ανυπέρβλητη τεχνική των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου μοιάζει να αιωρείται. Η κορυφαίο αυτό δείγμα βυζαντινής ναοδομίας ανεγέρθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. στα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Επίτευγμα μηχανικής και αριστούργημα αρχιτεκτονικής, αποτέλεσε για αιώνες σύμβολο της Ορθοδοξίας και της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μετά την Άλωση, το 1453, μετατράπηκε σε τζαμί ενώ από το 1935 λειτουργεί ως μουσείο. 
Πληροφορίες: www.ayasofyamuzesi.gov.tr

Μπλε Τζαμί: Δείγμα κλασσικής οθωμανικής αρχιτεκτονικής, το Τζαμί Sultanahmet, επονομαζόμενο και «Μπλε Τζαμί», είναι η «ισλαμική απάντηση» στην Αγιά-Σοφιά και βρίσκεται ακριβώς απέναντί της. Το μεγαλοπρεπές τέμενος χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Μεχμέτ Αγά από το 1609 ως το 1616 και ξεχωρίζει για τον περίτεχνο διάκοσμό του με τα 20.000 μπλε πλακάκια από το Ιζνίκ –που του δίνουν και το όνομα του- και τους έξι μιναρέδες του. 

Τοπ Καπί: Το αχανές παλάτι που χτίστηκε από τον Μωάμεθ Β΄ πάνω στα ερείπια της Ακρόπολης του αρχαίου Βυζαντίου, αποτέλεσε την κύρια κατοικία των Οθωμανών Σουλτάνων, αλλά και κυβερνητικό κέντρο όπου εκπαιδεύονταν οι στρατιώτες και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο σουλτάνος Αβδούλ Μετζίτ Α΄ το εγκατέλειψε το 1853 για να κατοικήσει στο νεότερο και λαμπρότερο Ντολμά Μπαχτσέ. Θαυμάστε τα εκτυφλωτικά πετράδια και κοσμήματα στο Θησαυροφυλάκιο και το δαιδαλώδες χαρέμι με τα 300 δωμάτια όπου διέμεναν οι σύζυγοι, οι παλλακίδες και τα παιδιά των σουλτάνων. 
Διεύθυνση: Topkapi Sarayi, Bab-i Humayun Caddesi, Sultanahmet

Βασιλική Κινστέρνη: Από τα πιο υποβλητικά αξιοθέατα της Πόλης, δεν είναι τυχαίο ότι είναι γνωστή και ως Γερεμπατάν Σαράι που σημαίνει Υπόγειο Παλάτι. Και πράγματι αυτή η υπόγεια δεξαμενή, με την οποία ο Ιουστινιανός φρόντισε τις ανάγκες ύδρευσης ολόκληρης της Πόλης, είναι κατασκευασμένη με τόση πολυτέλεια που θυμίζει παλάτι. Όλη η κατασκευή στηρίζεται σε ένα δάσος από 336 μαρμάρινους κίονες ύψους 8 μέτρων. Μια επίσκεψη στον χώρο αποτελεί μια εμπειρία μυσταγωγίας. 
Διεύθυνση: Yerebatan Caddesi 13

Το Παλάτι του Πορφυρογέννητου: Από τα ελάχιστα δείγματα Βυζαντινών ανακτόρων που σώζονται ακόμα, το Παλάτι του Πορφυρογένητου ή Tekfur Saray είναι ένα εντυπωσιακό τριώροφο δείγμα ύστερης βυζαντινής κατοικίας. Λέγεται ότι ήταν ένας από τους χώρους όπου πήγαιναν  οι βυζαντινές αυτοκρατόρισσες για να γεννήσουν τα παιδιά που θα έφερναν τον τίτλο του Πορφυρογέννητου, του παιδιού που γεννήθηκε ενώ ο πατέρας του ήταν ήδη αυτοκράτορας. 
Διεύθυνση: Sisehane Caddesi

Μονή της Χώρας: Το σημαντικότερο μνημείο της εποχής των Παλαιολόγων κι ένα από τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά δημιουργήματα της βυζαντινής τέχνης, η Μονή της Χώρας διαθέτει έναν τόσο ιδιαίτερο ψηφιδωτό διάκοσμο που όχι άδικα χαρακτηρίστηκε μια από τις ωραιότερες πινακοθήκες στον κόσμο. Το χριστιανικό μοναστήρι, που μετονομάστηκε σε Καριγέ Τζαμί τον 16ο αιώνα, για να λειτουργήσει ως μουσείο από το 1958, διαθέτει μια συλλογή εκπληκτικών ψηφιδωτών από  τη ζωή της Παναγίας και τα παιδικά χρόνια του Ιησού. Καλό θα ήταν κατά την επίσκεψή σας να έχετε οδηγό ή ξεναγό που θα επεξηγεί τις παραστάσεις. 
Διεύθυνση: Εντιρνέ Καπί, Kariye Cami Sokak

Τείχη του Θεοδοσίου: Είναι το πρώτο μεγάλο μνημείο που υποδέχεται τον επισκέπτη της Κωνσταντινούπολης καθώς μπαίνει στο Βυζαντινό της τμήμα από τα ανατολικά. Από τη Θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι τον Κεράτειο Κόλπο, τα Θεοδοσιανά τείχη προστατεύουν την Πόλη από το 448 μ.Χ. και αποτελούν το σημαντικότερο οχυρωματικό έργο της. Μην παραλείψετε μια βόλτα κατά μήκος ή πάνω στα τείχη και μια στάση στο εντυπωσιακό Επταπύργιο.

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Παρόλο που στερείται της λαμπρότητας που θα περίμενε κανείς από την έδρα της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν παύει να αποτελεί μια απαραίτητη στάση στην περιπλάνηση στην Πόλη. Αν και βρίσκεται σε αυτό το οίκημα από τον 17ο αιώνα, το Πατριαρχείο πήρε τη σημερινή του μορφή επί των ημερών του πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ το 1797. Επισκεφτείτε τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου για να θαυμάσετε το επιβλητικό τέμπλο, και τον όμορφο πατριαρχικό θρόνο ύψος 4 μέτρων αλλά και την συλλογή βυζαντινών και μεταβυζαντινών εικόνων. 

Ντολμά Μπαχτσέ: Ότι πιο κοντινό σε παλάτι δυτικού τύπου έχει να δείξει η Κωνσταντινούπολη αυτό είναι αναμφισβήτητα το Ντολμά Μπαχτσέ που  αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922. Από τα 250 πολυτελή δωμάτια του, εντύπωση προκαλεί η περίτεχνη διακόσμηση, τα έργα τέχνης, τα έπιπλα και υφάσματα που σταματούν τον χρόνο σε μια στιγμή πολυτέλειας και λαμπρότητας αλλά και ο τεράστιος κρυστάλλινος πολυέλαιος της αίθουσας του θρόνου.
Διεύθυνση: Dolmabahce Besiktas Ιstanbul, www.dolmabahce.gov.tr

Moυσείο Μοντέρνας Τέχνης: Στεγασμένο σε παλιές αποθήκες πάνω στο Βόσπορο, ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις το 2004 ως το πρώτο τουρκικό μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Η πολύ αξιόλογη μόνιμη συλλογή παρουσιάζει την τουρκική τέχνη από τον 19ο ως τις αρχές του 20ού αιώνα. Επίσης φιλοξενεί εντυπωσιακές περιοδικές εκθέσεις, εργαστήρια, φεστιβάλ και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις.
Διεύθυνση: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4, Καράκιοι, Web: www.istanbulmodern.org

Αρχαιολογικό μουσείο: Από τα σημαντικότερα στο είδος του με περισσότερα από 1.000.000 εκθέματα από τ’ αρχαία ελληνικά χρόνια, τη Βυζαντινή εποχή και την Οθωμανική αυτοκρατορία. Από εκθέματά του ξεχωρίζουν οι σαρκοφάγοι που βρέθηκαν στην περιοχή Σιδώνας στο σημερινό Λίβανο. Διεύθυνση: πάρκο Γκιουλχανέ μέσα στους χώρους του Τοπ Καπί

Μουσείο Τουρκικής και Ισλαμικής Τέχνης: Στο παλάτι του Ιμπραήμ πασά φιλοξενούνται 40.000 εκθέματα τουρκικής και ισλαμικής τέχνης από τον 7ο ως τον 19ο αιώνα με δείγματα ισλαμικής καλλιγραφίας, πλακιδίων, χαλιών καθώς και αντικείμενα της καθημερινής ζωής των διάφορων τουρκικών φυλών.
Διεύθυνση: Atmeydani Sok., Σουλταναχμέντ. 

Το κάστρο της Ρούμελης: Επιβλητικό οχυρωματικό έργο στο στενότερο σημείο του Βοσπόρου, κατασκευάστηκε ένα χρόνο πριν την Άλωση από τον Μωάμεθ τον πορθητή για να αποκλείσει την Πόλη από τυχόν ενισχύσεις από τα ανατολικά. Υπέροχο φυσικό περιβάλλον, εντυπωσιακή μεσαιωνική μηχανική, όμορφη θέα κι ένα υπαίθριο θέατρο που το καλοκαίρι φιλοξενείς θεατρικές παραστάσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ Θεάτρου. 

Çemberlitas Hamam: Το χαμάμ στην Πόλη είναι μοναδική εμπειρία. Το διάσημο Çemberlitas, κοντά στη στήλη του Ιουστινιανού, είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Mimar Sinan το 1584 και λειτουργεί αδιάλειπτα από τότε μέχρι σήμερα ως χαμάμ. Πεντακάθαρο και ατμοσφαιρικό με μια πανέμορφη, μαρμάρινη αίθουσα ατμού και απολαυστικές θεραπείες.
Διεύθυνση: Vezirhan Caddesi 8, www.cemberlitashamami.com.tr

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Tαξίδι στη Σμύρνη αεροπορικώς
Καμία λέξη δε μπορεί να περιγράψει τη μαγεία που νιώθει κανείς όταν περπατά στη γέφυρα του Γαλατά το σούρουπο, με τους δεκάδες ψαράδες να δολώνουν τα αγκίστρια τους στη θάλασσα του Βοσπόρου και τους γλάρους να «στολίζουν» τον ουρανό σα λευκά, ιπτάμενα λουλούδια.
Ταξίδι στη Καππαδοκία αεροπορικώς
Ταξίδι στην Άγκυρα απο Θεσσαλονίκη
Δείτε αναλυτικά τις τιμές για όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια. Δείτε επίσης αναλυτικά τα περιλαμβανόμενα σε κάθε τιμή.

Ένα ταξίδι στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου. Δύο χώρες, δύο διαφορετικά έθνη, αλλά με την ίδια θάλασσα, το ίδιο κλίμα, πανομοιότυπη χλωρίδα και πανίδα και πολλούς αιώνες κοινής ιστορίας. Και κορωνίδα, η πόλη που έλαμπε για αιώνες στη Μικρά Ασία και δίκαια ονομάστηκε « βασίλισσα » και « μάτι » της Ανατολής, η πόλη που έσωσε και διατήρησε την ελληνική κληρονομιά της Ιωνίας, το κέντρο που άπλωσε το Χριστιανισμό στη χώρα ολόκληρη, αυτή που φώτιζε με το φως του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού την Ανατολή, η πόλη των Αγίων και των Μαρτύρων της Ορθοδοξίας, η άπιστη, « γκιαούρ » για τους Οθωμανούς: Σμύρνη…
Αξιοθέατα στη Κωνσταντινούπολη
Αγορά στη Κωνσταντινούπολη
Φαγητό και διασκέδαση στη Κωνσταντινούπολη
Πολιτισμός και διασκέδαση στη Κωνσταντινούπολη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-ED0D7675 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης