Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Τρόφιμα & Ποτά


Το τελετουργικό της ντόπιας κουζίνας αποτελεί σημαντικό μέρος του πολιτισμού της Κύπρου και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, από οικογενειακές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις μέχρι και θρησκευτικές γιορτές. Η κάθε περίσταση έχει τα δικά της ξεχωριστά εδέσματα και συνταγές.

Η κυπριακή κουζίνα αποτελεί μείγμα του Ελληνικού πολιτισμού με τους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής, εφόσον συνδυάζει χορταστικά πιάτα που έχουν ως βάση τους το κρέας καθώς και ξεχωριστά τυριά, όπως επίσης και μοναδικά γλυκά από χαρουπόμελο και σταφύλι. Όλα αυτά πασπαλίζονται με κατάλοιπα στοιχείων από τους αρχαίους πολιτισμούς: όπως είναι τα ντόπια λαχανικά και οι παλιές φοινικικές λιχουδιές. Και δεν είναι μυστικό ότι η «μεσογειακή διατροφή» θεωρείται από τις πιο υγιεινές, χάρη στην αφθονία του ελαιόλαδου που κάνει καλό στην καρδία, τα όσπρια, το άπαχο κρέας, τα βότανα και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Προσθέστε σε αυτό το ευνοϊκό κλίμα - που δίνει στα νωπά προϊόντα την έντονη γεύση τους- και τους συχνούς εορτασμούς με τις ξεχωριστές λιχουδιές και θα βρείτε μια μεγάλη γαστρονομική περιπέτεια να σας περιμένει σε αυτό το μικροσκοπικό νησί!

Κουμανταρία

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-0F4093E2 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης