Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Κύπρος


Ταξίδια εκδρομές στην Κυπρο

Πέρασμα λαών και πολιτισμών, ανοιχτή στους ξένους από πάντα -πληρώνει ακόμα τα σπασμένα της δημιουργίας των «εθνικών» κρατών στον ταραγμένο 20ό αιώνα-, εξακολουθεί να διατηρεί το πολυπολιτισμικό προφίλ μιας σύγχρονης Βαβέλ. Οι νέοι έποικοι δεν είναι πια Τούρκοι. Είναι πάρα πολλοί Βορειοευρωπαίοι που την έχουν επιλέξει ως δεύτερο ή και πρώτο τόπο κατοικίας (σε άκομψες βίλες, που δυστυχώς έχουν κατακλύσει το νησί). Είναι Ρώσοι που έχουν εγκατασταθεί στη Λεμεσό (περίπου 40.000), επιλέγοντάς την ως έδρα των εμπορικών τους δραστηριοτήτων (οι παράκτιες εταιρείες δεν είναι de rigueur μόνο στην Ελλάδα).

Είναι μια κοινωνία που εξακολουθεί να δονείται, εξ ου και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι ελληνική με την έννοια της γλώσσας, της κουλτούρας και της θρησκείας και ταυτόχρονα ένα από τα τελευταία ζωντανά κομμάτια της λεβαντίνικης πολυεθνικής, πολυθρησκευτικής Ανατολής - σαν τη Βηρυτό, τη Σμύρνη πριν από την καταστροφή ή την Αλεξάνδρεια πριν από την επανάσταση του Νάσερ. Είναι μια χώρα με μια υπόγεια γοητεία, που σε κερδίζει στη δεύτερη ανάγνωση, με μια διαβρωτική ομορφιά, που της μένεις πιστός και επανέρχεσαι... 

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΕΙΣ

Λευκωσία: Η τειχισμένη πρωτεύουσα είναι η πιο γοητευτική πόλη της Κύπρου και η λιγότερο αλλοτριωμένη. Περπατήστε στη συνοικία του Αγίου Ανδρέα και στους Αγίους Ομολογητές. Αποφύγετε τη λαϊκή γειτονιά στην παλιά πόλη.
Λεμεσός: Το λιμάνι της Κύπρου. Το κέντρο και η παραλία διατηρούνται σε καλή κατά-σταση. Αποφύγετε όσο γίνεται την τουριστική ζώνη. Υπέροχο το παραθαλάσσιο μονοπάτι που έχουν κατασκευάσει, το οποίο συνδέει το κέντρο με το τέλος της τουριστικής ζώνης.
Λάρνακα: Εχει ένα από τα πιο όμορφα μνημεία της Κύπρου, τον τεκέ της Hala Sultan, θείας του Μωάμεθ, που την έθαψαν εδώ όταν έπεσε και σκοτώθηκε από το μουλάρι της κατά τη διάρκεια της πρώτης επιδρομής των Αράβων στην Κύπρο.
Πάφος: Σώζεται αρκετά καλά το νεοκλασικό κέντρο της άνω πόλης. Στην κάτω πόλη και στον τάφο της Αγίας Σολωμονής, της μητέρας των επτά Μακκαβαίων (στην πραγματικότητα, το λείψανό της φυλάσσεται στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), επιζεί ακόμα η παλιά λατρεία των δέντρων.
Αγία Νάπα: Θα πάτε κυρίως για τη θάλασσά της -που είναι καταπληκτική- και για τη νυχτερινή ζωή της. Η πόλη είναι καινούργια και χτίστηκε περισσότερο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολλών ξενοδοχείων που λειτουργούν στα πέριξ.

 

Η Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου, έχει ενσωματωμένα στοιχεία των πολλών αυτοκρατοριών και βασιλείων που τη διεκδίκησαν ανά τους αιώνες, ξεκινώντας από την εποχή του χαλκού.
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου ελκύει μεγάλο εύρος τουριστών, από εκείνους που ενδιαφέρονται για διακοπές με ήλιο και αμμουδιές μέχρι εκείνους που προτιμούν να εμβαθύνουν στον πολιτισμό του νησιού, στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του.
Η Λάρνακα ,είναι πόλη στην νοτιοανατολική ακτή της Κύπρου. Αποτελεί τη διάδοχο πόλη του αρχαίου Κιτίου, ενός από τα σημαντικά βασίλεια της αρχαίας Κύπρου, γενέτειρα μεταξύ άλλων του αρχαίου φιλοσόφου Ζήνωνα.
Η Πάφος, η πρωτεύουσα της δυτικής Κύπρου, είχε πάντα σημαντική θέση στην ιστορία. Με τους τεράστιους τάφους των βασιλέων του 4ου αιώνα π.Χ., σε μια βουνοπλαγιά πάνω από τη λαμπερή θάλασσα, καθώς κι ένα εντυπωσιακό βυζαντινό κάστρο και υπέροχα μωσαϊκά, είναι επίσης γνωστή ως η γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης.
Αυτό το θέρετρο, με τις καταπληκτικές παραλίες, έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των Spring Break, όπου τα πάρτι ξεκινούν αργά το απόγευμα και διαρκούν όλη τη νύχτα. Εάν τα beach parties δεν είναι του στυλ σας, μην ανησυχείτε.
Ανακαλύψτε ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες που σας περιμένουν να τις απολαύσετε.
Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας ( όσα και ότι θέλετε ) και την ζήτηση σας και στείλτε το mail . Εμεις αφού επεξεργαστούμε την ζητησή σας θα σας καλέσουμε στο τηλέφωνο για να σας στείλουμε την προσφορά μας, Ευχαριστούμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-FFFFFFFF 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης