Θιβέτ - Τρένο των Ιμαλαΐων - Κίνα 14 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Θιβέτ - Τρένο των Ιμαλαΐων - Κίνα 14 ημέρες

Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Κατμαντού, Ζανγκμού, Λαζέ, Ξιγκάζε, Γιαντσέ, Λάσα, Τζοχάνγκ, Λανζού, Πεκίνο
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για το Κατμαντού. Ολονύκτια πτήση. 

 

 

Άφιξη και αργότερα συνεχίζουμε με μία περιήγηση στην πόλη για να δούμε την κεντρική πλατεία Ντουρμπάρ,την ψυχή της πρωτεύουσας,που τα έχει όλα. Ρούχα,ζαρζαβατικά,υφαντά,αρωματικά,παλάτια,παγόδες,βουδιστές,ινδουιστές Σαντσού και ότι βάλλει ο νου σας.Θα δούμε τα σπουδαιότερα μνημεία της,όπως τα ανάκτορα ΧανουμάνΝτόκα που χτίσθηκαν τον 10ο αιώνα,το ναό του πολεμοχαρή θεού Σίβα και της Παρβάτι,την παγόδα ΜάτζαΝτεβάλ,την κατοικία της «ζωντανής Θεάς»Κουμάρι, ένα μνημείο επίκεντρο της λατρείας ενός κοριτσιού που θεωρείται ζωντανή ενσάρκωση της Ντούργκα,της μητέρας-θεάς του Ινδουισμού που έσφαξε τον δαίμονα και τον πανάρχαιο ναό Σβαγιαμπουνάθ, κτισμένο πριν 2.500 σε λόφο δυτικά της πόλης.Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. 

 

Αναχώρηση το πρωί οδικώς για τα σύνορα του Θιβέτ. Άφιξη στη γέφυρα της φιλίας την οποία θα περπατήσουμε και συνεχίζουμε για το Ζανγκμού,το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με το Θιβέτ. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο,απαραίτητο σταθμό για την συνέχεια της διαδρομής μας προς την Λάσα. 

 

Το πρωί συνεχίζουμε οδικώς για να σας γνωρίσουμε τις κρυφές και φανερές ομορφιές του Θιβέτ. Διασχίζοντας χιονισμένες ορεινές περιοχές όπου το υψόμετρο ξεπερνά τα 5.000 μέτρα και κλείνοντας στο φακό μας μνημειώδεις εικόνες,θα βρεθούμε τελικά στο στενό πέρασμα Laloung-La όπου σε υψόμετρο 5.200 μέτρων θα οδηγηθούμε στα γυμνά υψίπεδα του Θιβέτ. Εδώ βρίσκεται το Gutsno και τoTingri το οποίο έγινε γνωστό λόγω της εκπληκτικής θέας που μπορεί να απολαύσει κανείς προς το Chooyo(8.153 μέτρα). Άφιξη αργότερα στο Λαζέ ένα χωριό κτισμένο σε υψόμετρο 4.030 μέτρα σε μία γόνιμη κοιλάδα με έντονο χρώμα. 

 
 
 

Η μονή Sagya/Sakya που θα επισκεφθούμε σήμερα το πρωί χτίσθηκε το 1073 και είναι η ιδρυτική μονή του Τάγματος των Sakya. Από τους 108 αρχικούς ναΐσκους του Βορείου τμήματος της μονής έχει διασωθεί μόνο ένας,κοντά στον οποίο, στην άκρη της βουνοπλαγιάς υπάρχει μία Stupa(ναός με θολωτή στέγη). Το νότιο τμήμα της μονής είναι οχυρωμένο με τέσσερα φυλάκια. Αργότερα στον δρόμο προς το Ξιγκάζε θα περάσουμε το στενό πέρασμα Tso-La που βρίσκεται σε υψόμετρο 4.500 μέτρα από, αν υπάρχει καλή ορατότητα θα απολαύσουμε μία εξαιρετική θέα προς το Έβερεστ. Άφιξη στο Ξιγκάζε (3840 μέτρα) παλιά πρωτεύουσα του Θιβέτ στην οποία μετά τις ολοκληρωτικές καταστροφές που επέφερε η κινεζική πολιτιστική επανάσταση καταστράφηκαν πολλά από τα αξιοθέατα του. 

 

Το σημαντικό αξιοθέατο στο Ξιγκάζε είναι η μονή Τhasilhupo που αποτελεί έδρα του Πάντσεν Λάμα(ο δεύτερος ηγέτης του λαμαïσμού μετά τον Δαλάι Λάμα) η οποία ιδρύθηκε το 1447 και είναι κτισμένη στους πρόποδες του Drolma με κτίσματα βαμμένα σε ωχροκόκκινα χρώματα με επιχρυσωμένες στέγες. Θα την επισκεφθούμε το πρωί και θα συνεχίσουμε για την μικρή κωμόπολη της Γιαντσέ,που είναι κτισμένη σε υψόμετρο 4070 μέτρα στην βόρεια όχθη του ποταμού Nyangch,μια έντονα παραδοσιακή πόλη. Η Γιανγκτσέ περιβάλλεται από ένα επιβλητικό τζόνγκ (οχυρό) που κατασκευάστηκε το 1.268 με πανοραμική θέα στο PalkhorChode,μοναστήρι το οποίο κατοικείται από μοναχούς Gelugra,Sakyapa και Kahdampa. Στην πόλη δεσπόζει η στούπαKubum,ένα chorten με οκταγωνικό βολβοειδή τρούλο,που εκτείνεται σε πέντε επίπεδα,στα οποία είναι κτισμένοι 108 ναΐσκοι. Άφιξη, στην συνέχεια στην θρυλική Λάσα,πόλη των Δαλάι Λάμα. 

 

Το μεγαλειώδες ανάκτορο Ποτάλα με τη χρυσή στέγη που θα επισκεφθούμε το πρωί,είναι η καρδιά της Λάσα,της πιο ιερής πόλης της χώρας.Είναι παραδοσιακή κατοικία του Δαλάι Λάμα ,πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ, κτισμένο στο Μαρπόρι(κόκκινο βουνό). Το σημερινό κτίσμα ανάγεται στα τέλη του 17 ου αιώνα. Η λέξη Ποτάλα σημαίνει κατοικία του μποντισάτβαΑβαλοκιτεσβάρα,ο οποίος εκφράζει την ουσία της Φώτισης. Αργότερα, θα επισκεφθούμε επίσης τον πιο ιερό ναό στη Λάσα, το ναό Τζοχάνγκ,ο οποίος είναι προσανατολισμένος στον άξονα Ανατολής-Δύσης και λέγεται ότι χτίσθηκε στη θέση της λίμνης Γουοθάνγκ που γέμισε με νερό ύστερα από αίτημα της βασίλισσας. 

 

 

Συνεχίζουμε και σήμερα με μια ακόμη ολοήμερη Περιήγηση δυτικά της πόλης στο μοναστήρι Ντρεμπούνγκ,το οποίο κτίσθηκε το 1.416 και ήταν χώρος εκπαίδευσης μελλοντικών Δαλάι Λάμα και κατοικία του ανώτατου ιερέα. Εντυπωσιακή είναι εδώ η αίθουσα Γκουοτσίν και το άγαλμα του Βούδα. Αργότερα θα επισκεφθούμε στους πρόποδες του λόφου Γουότου, το μοναστήρι Σέρα που σημαίνει «χαλάζι»και είναι το τελευταίο από τα τρία μοναστήρια των Κιτρίνων. Συνεχίζουμε με μία επίσκεψη στο πάρκο Νορμπουλίνγκα,όπου και το ομώνυμο παλάτι,το οποίο αποτελούσε το θερινό ανάκτορο του Δαλάι Λάμα. 

 

Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο θρυλικό τρένο των Ιμαλαΐων που μοιάζει σαν μια τεράστια χελώνα. Αναχώρηση για την Κίνα, σε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή, όπου θα διασχίσουμε υπέροχα τοπία της Θιβετιανής ενδοχώρας.Στο απόμακρο και εξωκόσμιο Τσινγκάι, θα ανεβούμε στα 5.000 μέτρα,θα περάσουμε από πανέμορφες περιοχές νομάδων και προσκυνητών και την επόμενη θα έρθουμε στο Λανζού. Διανυκτέρευση σε (4-6 κλινες κλινάμαξες). 

 
Άφιξη στο Λανζού το οποίο βρίσκεται κτισμένο στο σημείο όπου ο δρόμος απομακρύνεται από τον διάδρομο Hexi και συνεχίζει κατά μήκος του κίτρινου ποταμού(χουόνγκ χο). Η πρωτεύουσα της επαρχίας Gansu απλώνεται στις δυο όχθες του κίτρινου ποταμού ο οποίος πηγάζει από τα βουνά Κunlun μεταφέροντας λάσπη που χρωματίζει κίτρινα τα νερά. Πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο μας θα διαπιστώσουμε ότι πάνω από την πόλη δεσπόζει ένας βράχος ύψους 60 μέτρων στον οποίο λαξεύτηκε η μορφή ενός Βούδα μήκους 27 μέτρων.
Το πρωί θα περιηγηθούμε την πόλη για να δούμε μεταξύ άλλων,το Επαρχιακό μουσείο,την γέφυρα Zhongshan-την πρώτη γέφυρα που κτίσθηκε πάνω από τον κίτρινο ποταμό, τους γιγάντιους αρδευτικούς τροχούς στις όχθες του κίτρινου ποταμού,τους μουσουλμάνους Χούι που κατασκευάζουν σχεδίες με φουσκωμένα δέρματα κατσικιών και το πάρκο των Πέντε Πηγών(Wu-guanGongyan)στη νότια πλευρά ενός λόφου όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τον ναό που χτίσθηκε περίπου 600 χρόνια πριν. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πεκίνο. Άφιξη στην μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, μια πόλη 18.000.000 κατοίκων, μοντέρνα πόλη, που συνεχώς αλλάζει χρώμα και φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2008. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου σε τοπικό εστιατόριο. 
 
      

Το πρωί θα σας γνωρίσουμε τα καλοκαιρινά ανάκτορα των Αυτοκρατόρων της Κίνας, που τον 18ο αιώνα κτίσθηκαν στις όχθες της λίμνης Κουνμίνγκ. Στη συνέχεια θα έρθουμε να περπατήσουμε στο Σινικό Τείχος που χτίσθηκε πριν 3.000 χρόνια και συμβολίζει με την έκτασή του και την αντοχή του την δύναμη της κινέζικης θέλησης και υπομονής. Αργότερα θα έρθουμε στους τάφους των 13 Αυτοκρατόρων της δυναστείας των Μίνγκ (1368-1644), που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε μία έκταση 40 χλμ. σε τόπο που έχει επιλεγεί από αρχαίους γεωμάντηδες, ως ιδανικός για την αιώνια ανάπαυση. Το βράδυ θα διασκεδάσουμε απολαμβάνοντας το δείπνο μας παρακολουθώντας Μογγολικούς Χορούς.

 

Το πρωί θα έρθουμε στην τεράστια Πλατεία Τιέν Αν Μεν και στη συνέχεια θα περάσουμε στην Απαγορευμένη Πόλη, που απλώνεται απέραντη. Εδώ υπάρχουν τα μεγαλόπρεπα ανάκτορα των παλιών αυτοκρατόρων, μία αισθητική αρμονία αρχιτεκτονικής. Σε άλλο σημείο της πόλης θα επισκεφθούμε τον Κυκλικό Ναό του Ουρανού με την τριπλή στέγη που μαρτυράει μία πολιτιστική παράδοση μεγάλης αξίας. Το βράδυ μετά από το δείπνο μας θα παρακολουθήσουμε τοπική παράσταση Kung Fu στο «Κόκκινο Θέατρο» της πόλης. 

 

Άφιξη στην Ελλάδα.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

 

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν

 

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

 

Σημειώσεις:
Για χρήση δίκλινης κλινάμαξας στο Τρένο, προαιρετική επιβάρυνση το άτομο.
Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 250 € το άτομο

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
Έγκυρο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό σας στην περιοχή.
Βίζα εισόδου για το Θιβέτ 80$ και το Νεπάλ 35€ περίπου το άτομο. Απαιτούνται 4 έγχρωμες φωτογραφίες. Η Βίζα στο Νεπάλ εκδίδεται επί τόπου.

Yγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Το νερό δεν είναι πόσιμο.

 
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέσημε ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους
 • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 5* στο Κατμαντού και στο Πεκίνο, στη Λάσα 4* και τα καλύτερα διαθέσιμα ξενοδοχεία χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στο γύρο του Θιβέτ
 • Φιλοξενία σε 4-6 κλινες κλινάμαξες στο τρένο των Ιμαλαΐων
 • Ημιδιατροφή κάθε μέρα εκτός του τρένου
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια.
 • Μεταφοράμε ειδικά λεωφορεία ή ΜiniBus στην διαδρομή Κατμαντού-Λάσα
 • Επισκέψεις,περιηγήσεις,εκδρομές,όπως περιγράφονται
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 
Δεν περιλαμβάνονται :
 • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα / αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 750 €
 • Βίζα εισόδου στο Νεπάλ 35$ περίπου
 • Βίζα εισόδου στο Θιβέτ Θιβέτ 80 €

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-CD7E780C 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης