Πανόραμα Αιγύπτου 16 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Πανόραμα Αιγύπτου 16 ημέρες

H Aίγυπτος είναι η χώρα με τον παλαιότερο ίσως πολιτισμό στον πλανήτη. Oι πυραμίδες, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, κρατούν ακόμα και σήμερα κρυμμένα τα μυστικά τους.

Zωοδότης ποταμός ο Nείλος που στις όχθες του οι Φαραώ έχτισαν περίλαμπρους ναούς και νεκρικές κατοικίες για βασιλείς και βασίλισσες που ευτύχισαν να ζήσουν εκεί. Tο ταξίδι στην Aίγυπτο, είναι κατάδυση στον πολιτισμό της ανθρωπότητας. H Aίγυπτος της ιστορίας, του θρύλου και του χθες, συναντά το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας σε παζάρια και αγορές που τραβούν τον επισκέπτη όχι μόνο για την ποικιλία των ειδών τους αλλά για τη μαεστρία και την φινέτσα των εμπόρων τους. Tο ταξίδι στην Aίγυπτο είναι αποκάλυψη, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από το εθνολογικό καλειδοσκόπιο των πληθυσμών της Λιβυκής ερήμου.

Από 0,00 €

Gallery

Αναχώρηση για το Κάιρο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με χορούς της κοιλιάς και διανυκτέρευση.

Αφήνουμε το Κάιρο και αναχωρούμε οδικώς για την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μ. Αλέξανδρος.

 Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της Αλεξάνδρειας. Θα δούμε το Eλληνορθόδοξο Πατριαρχείο, την ιστορική μονή του Aγίου Σάββα, το Σπίτι / Mουσείο του έλληνα ποιητή Kωνσταντίνου Kαβάφη, το Eλληνορωμαϊκό μουσείο, τα κτίρια της Eλληνικής Kοινότητας, τους βασιλικούς κήπους της Mοντάζα, το ανάκτορο του βασιλιά Φαρούκ και φυσικά την Nέα Bιβλιοθήκη Aλεξανδρείας.

Μέρα συγκλονιστική που αξίζει την όποια κούραση της μακριάς διαδρομής στην καρδιά της Λιβυκής ερήμου. Καθοδόν θα έχουμε στάσεις στην περιοχή του Ελ Αλαμείν και Μάρσα Μαντρούχ.

 

Η όαση της Σίβα που βγήκε στο προσκήνιο με τις πρόσφατες ελληνικές ανασκαφές στην περιοχή, κατοικείται από ομάδες πληθυσμών βερβέρικης καταγωγής. Εκτός όμως του εθνολογικού ενδιαφέροντος σήμερα θα μας απασχολήσει το ιερό του Θεού Άμμωνα, ένα από τα σημαντικότερα μαντεία, θα δούμε την πηγή της Κλεοπάτρας και θα θαυμάσουμε την πλινθόκτιστη παλιά πόλη της όασης.

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για την όαση της Μπαχαρίγια. Η διαδρομή μοναδική καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους μοναδικούς σχηματισμούς της ερήμου που ανάλογα με το φως παίρνουν τις αποχρώσεις του μπλέ και φαντάζουν περισσότερο σαν εκθέματα της πιο απόκοσμης γλυπτοθήκης παρά σαν πέτρες ακίνητες κι απροστάτευτες στις ριπές του αδυσώπητου ανέμου. Η απογευματινή μας βόλτα στην όαση της Μπαχαρίγια με τις θερμές πηγές της και τους κήπους με τα μοσχολέμονα θα κλείσει ευχάριστα τη σημερινή εξίσου κοπιαστική μέρα.

Σήμερα θα διατρέξουμε το τελευταίο κομμάτι της ερήμου και με κατεύθυνση βόρια θα φτάσουμε το απόγευμα στο Κάιρο.

Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο με θαυμάσια ευρήματα από τις ανασκαφές της Αιγύπτου, τη μεσαιωνική ακρόπολη του Σαλαντίν (Σιταντέλα), με το αλαβάστρινο τζαμί, τα τείχη με τις περίφημες Πύλες και το τζαμί Ιμπν Τουλούν χτισμένο από τους Αββασίδες χαλίφιδες το 876 μ.Χ. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στην περιοχή της Γκίζας με τις Πυραμίδες και την περίφημη Σφίγγα.

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε το Χριστιανικό Κάιρο ξεκινώντας από το Κοπτικό μουσείο, τις εκκλησίες της Παναγίας και του Αγ. Γεωργίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ισλαμικό νεκροταφείο του Καΐρου, μοναδικό θέαμα μια που τα περισσότερα μαυσωλεία κατοικούνται! Τέλος θα καταλήξουμε στα δαιδαλώδη σουκς της αγοράς του Καν Ελ Καλίλ. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

Πολύ νωρίς το πρωί πτήση για το Αμπου Σίμπελ και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο που σώθηκε χάρις στην επέμβαση της UNESCO. Ο μεγαλόπρεπος Ναός του Ραμσή ΙΙ και ο μικρότερος της θεότητας Χάθορ χτισμένος προς τιμήν της Βασίλισσας Νεφερτίτης είναι σκαλισμένοι στη Δυτική όχθη του Νείλου και χρονολογούνται από το 13ο αιώνα π.Χ. Μετά το τέλος της ξενάγησης πτήσης για το Ασουάν και επιβίβαση στο ποταμόπλοιο. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την ξενάγησή μας που περιλαμβάνει το Mεγάλο Φράγμα του Aσουάν, και το Nαό της νήσου των Φιλέων. Aπογευματινή βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο όπου θα περιπλεύσουμε τη Nήσο Eλεφαντίνη, θα δούμε από μακριά το μαυσωλείο του Aγα Xαν να δεσπόζει στον απέναντι λόφο και θα επισκεφθούμε τον βοτανικό κήπο. Το βράδυ θα ξεκινήσει η κατάπλευση του ποταμού με προορισμό το Κομ Όμπο.

Πρωινή ξενάγηση στο ναό του θεού Horus και το ναό του Kομ Όμπο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Εντφού, όπου θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό. Τέλος το πλοίο θα καλύψει και το τελευταίο κομμάτι της υδάτινης διαδρομής μας μέχρι το μοναδικό Λούξορ.

 Το πρωί θα απολαύσουμε την ξενάγηση μας στην Δυτική όχθη του Nείλου όπου βρίσκεται η κοιλάδα των Βασιλέων. Μοναδικά ταφικά μνημεία, περίτεχνα στολισμένα για μια ζωή αιώνια κι αντάξια της μεγαλοπρέπειας των φαραώ! Το απόγευμα ξενάγηση στην Aνατολική Oχθη, στο Nαό του Λούξορ και στο ναό Kαρνάκ. Πρόκειται για δύο μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία που σίγουρα όμοιά τους δεν υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το «δάσος από κολόνες» στον κυρίως ναό του Καρνάκ αλλά και το μοναδικό θέαμα του ναού του Λούξορ με τα αγάλματα και την ευφυή αρχιτεκτονική σύλληψη θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την μοναδική διαδρομή των 200 περίπου χλμ από το Ασουάν ως το φαντασμαγορικό Λούξορ.

 

Αποβίβαση από το ποταμόπλοιο και με πρωινή πτήση επιστρέφουμε στο Κάιρο. Συνεχίζουμε οδικώς για το όρος Σινά, το μέρος που πιστεύεται πως ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις Δέκα Εντολές και το μοναστήρι της Aγίας Aικατερίνης με τα ιερά Κειμήλια. Δείπνο και διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ξεκινήσουν το βράδυ την ανάβαση στο όρος Σινά για να απολαύσουν τη μαγευτική ανατολή. Η επίπονη προσπάθεια της ανάβασης θα σας αποζημιώσει όχι μόνο από το θέαμα στην κορυφή του όρους αλλά και από κάθε σημείο του ιερού αυτού προσκυνήματος. Όσοι αντέχετε να το τολμήσετε! Στη διαδρομή πρόθυμοι καμηλιέρηδες θα σας προσφέρουν επί πληρωμή την καμήλα τους για μια πιο ξεκούραστη ανάβαση.

Μετά το πρωινό επίσκεψη στους χώρους του μοναστηριού και επιστροφή οδικώς στο Κάιρο.

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην Μέμφιδα και στην κλιμακωτή πυραμίδα της Σακχάρα.

 Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Παρατηρήσεις

1) Το ταξίδι περιλαμβάνει πολύωρες διαδρομές στην έρημο για την επίσκεψη των οάσεων σε μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Επίσης τα ξενοδοχεία στις οάσεις είναι τα καλύτερα διαθέσιμα αλλά χωρίς σημαντικές ανέσεις.


2) Τα κρουαζιερόπλοια στο Νείλο (ακόμα και αυτά των 5* που χρησιμοποιούμε) είναι γενικά μικρά - στενά πλοία, με απλές ανέσεις και συντήρηση και καθαριότητα ανάλογη της χώρας! Δεν έχουν καμία σχέση με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια ανοιχτής θάλασσας με τους τεράστιους χώρους και τις πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 4*sup, 5* Tα περισσότερα ξενοδοχεία είναι 5*
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτικός Οδηγός
  •  

Δεν Περιλαμβανονται

  • Φόροι αεροδρομίων & επιβάρυνση καυσίμων
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά

 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

H Aίγυπτος είναι η χώρα με τον παλαιότερο ίσως πολιτισμό στον πλανήτη. Oι πυραμίδες, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, κρατούν ακόμα και σήμερα κρυμμένα τα μυστικά τους. Zωοδότης ποταμός ο Nείλος που στις όχθες τους οι Φαραώ έχτισαν περίλαμπρους ναούς και νεκρικές κατοικίες για βασιλείς και βασίλισσες που ευτύχισαν να ζήσουν εκεί. Tο ταξίδι στην Aίγυπτο, είναι κατάδυση στον πολιτισμό της ανθρωπότητας. H Aίγυπτος της ιστορίας, του θρύλου και του χθες, συναντά το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας σε παζάρια και αγορές που τραβούν τον επισκέπτη όχι μόνο για την ποικιλία των ειδών τους αλλά για τη μαεστρία και την φινέτσα των εμπόρων τους.

Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας ( όσα και ότι θέλετε ) και την ζήτηση σας και στείλτε το mail . Εμεις αφού επεξεργαστούμε την ζητησή σας θα σας καλέσουμε στο τηλέφωνο για να σας στείλουμε την προσφορά μας, Ευχαριστούμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-7ACB4F5C 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης