Αυτοκρατορική Ιαπωνία, Χιροσίμα

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Αυτοκρατορική Ιαπωνία, Χιροσίμα

Σύμβολο της χώρας τα ''τορίι'', το διακριτικό στοιχείο του σιντοϊσμού που περισσότερο από θρησκεία πρέπει μάλλον να θεωρηθεί ως ένας κώδικας ηθικών κανόνων.

Ο δράκοντας, πέρα από το γεγονός ότι είναι το πιο τυχερό ζώδιο,θεωρείται ο θεός του νερού και το κυριότερο σύμβολο της ιαπωνικής μυθολογίας.Οι ''γκέισες'' που από την τρυφερή ηλικία των δέκα ετών διδάσκονται πώς να κρατούν συντροφιά στους θαμώνες των σπιτιών του τσαγιού, αντιπροσωπεύουν το ιδανικό της καλλιεργημένης γυναίκας, με λεπτούς τρόπους και ακαταμάχητη γοητεία. Η ίδια η χώρα θα σας εντυπωσιάσει για τις φυσικές ομορφιές και τις υπερμοντέρνες πόλεις της. Οι Ιάπωνες θα σας εκπλήξουν με την αγάπη τους για την τάξη και την πειθαρχία. Μια χώρα που σίγουρα αξίζει να την γνωρίσετε από κοντά!

 
Από 0,00 €

Gallery

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τόκιο, τη λαμπερή πρωτεύουσα της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου» που όχι μόνο είναι μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη αλλά που ανάμεσα στα εντυπωσιακά μοντέρνα δημιουργήματα διατηρεί «γωνιές» που παραπέμπουν σε παλαιότερες, πιο ρομαντικές εποχές.

Άφιξη με την αλλαγή της ώρας το απόγευμα στο Ναρίτα, το εντυπωσιακό διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο, που βρίσκεται 63 χλμ μακριά από το κέντρο του και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Μετά το δείπνο, ο μικρός περίπατος θα μας χαρίσει τις πρώτες εικόνες της φωταγωγημένης πόλης.

Η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει από το Σιντοϊστικό Ναό αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Μέιτζι ο οποίος στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα μετέτρεψε την Ιαπωνία από ένα φεουδαρχικό έθνος σε παγκόσμια δύναμη. Αμέσως μετά οι χαρακτηριστικοί ιαπωνικής τεχνοτροπίας κήποι του Αυτοκρατορικού Παλατιού με την απέριττη κομψότητα τους θα μας μυήσουν στη ψυχοσύνθεση ενός έθνος όπου το λειτουργικό θριαμβεύει του φανταχτερός. Αμέσως μετά σειρά έχει η παραδοσιακή συνοικία της Ασακούσα με τον Ιερό Ναό αφιερωμένο στη θεότητα Κάνον. Τέλος διατρέχουμε τον εμπορικό δρόμο της Γκίνζα με τα ακριβά καταστήματα και τα κομψά καφέ, ακριβότερος εμπορικός δρόμος του κόσμου. Για το βράδυ προτείνουμε μία βόλτα με το μετρό μέχρι την αριστοκρατική συνοικία της Ακασάκα ή μέχρι το νεανικό Ροποντζι με τα δεκάδες κέντρα διασκέδασης που κατακλύζονται από Ιάπωνες κάθε ηλικίας, αποδεικνύοντας ότι οι «εργασιομανείς» κάτοικοι της πόλης γνωρίζουν ενίοτε να διασκεδάζουν.

Η σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα μας μεταφέρει στο μαγευτικό Νίκκο, τόπο λατρείας και προσκυνήματος για την μεσαιωνική Ιαπωνία και διάσημο τουριστικό προορισμό σήμερα. Αφού φωτογραφηθούμε με φόντο την Ιερή τοξωτή γέφυρα Σινκίο μας περιμένει ανάβαση στον Ναό Τοσόγκου με τα υπερβολικά διακοσμημένα κτίρια που έρχονται σε αντίθεση με τον Ιαπωνικό μινιμαλισμό και το μαυσωλείο του Σογκούν (Φεουδάρχη) της περιοχής Ιεγιάσου που χτίστηκε το 1634 από τον εγγονό του. Στη συνέχεια λίμνη Τσουτζέντζι με το υπέροχο ορεινό τοπίο που τη περιβάλλει και ο ορμητικός καταρράκτης Κέγκον όπου η υδατόπτωση του είναι 97 μέτρα θα μας γεμίσουν με συναισθήματα γαλήνης όπως χιλιάδες άλλους επισκέπτες της περιοχής ανά τους αιώνες. Το γεύμα που ακολουθεί, με τυπικά ιαπωνικά εδέσματα κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μία «de profuntis» ιαπωνική εμπειρία. Επιστροφή στο Τόκιο με το τρένο αργά το απόγευμα. Μία βόλτα στη Γκίντζα όπου τα κυριαρχούν τα φωτισμένα με Neon Lights κτίρια είναι μία σπάνια φουτουριστικής χροιάς εμπειρία που μόνο η Ιαπωνική πρωτεύουσα μπορεί να προσφέρει.

Αναχώρηση το πρωί, με τελικό προορισμό τη Χιροσίμα. Στη διαδρομή μας, θα διασχίσουμε την κοιλάδα Οβακουντάνι και θα έρθουμε στο μαγευτικό Χακόνε. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μικρή κρουαζιέρα στη καταγάλανη λίμνη Άσι και θα ανεβούμε με ειδικό τελεφερίκ στο βουνό Κοματαγκάκε με τους ατμούς, προϊόν της γεωθερμικής δραστηριότητας του υπεδάφους να κυριαρχούν. Αργότερα, θα μεταφερθούμε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ατάμι, όπου θα επιβιβαστούμε στο φουτουριστικό τρένο βολίδα. Άφιξη αργά το βράδυ στη Χιροσίμα που το όνομά της ξυπνά μνήμες από τις ζοφερές τελευταίες μέρες του πολέμου αλλά που σήμερα είναι μία μοντέρνα πόλη που δείχνει να έχει ξεπεράσει το τραύμα της Ατομικής Βόμβας.

Η μέρα μας σήμερα θα ξεκινήσει με την πολυφωτογραφημένη πύλη «Ιτσουκουσίμα» στο νησάκι της Νιγιατζίμα, Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό Τορίι σύμβολο της Ιαπωνικής κουλτούρας. Στη συνέχεια η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί με το "Πάρκο της Ειρήνης" με το μοναδικό κτίριο που έμεινε στο σημείο που εξερράγη η Ατομική Βόμβα την 6η Αυγούστου του 1945, το κενοτάφιο προς τιμήν των χιλιάδων θυμάτων, την Αιώνια Φλόγα και τα εκθέματα από τις τραγικές εκείνες μέρες όχι μόνο προκαλεί συγκίνηση αλλά σύναμμα αφήνει τον επισκέπτη βαθιά προβληματισμένο από τις επιπτώσεις της χρήσης των πυρηνικών όπλων. Το απόγευμα μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου με το τρένο βολίδα θα ταξιδέψουμε για το Κιότο.

Το Κιότο είναι η πιο ιστορική και αριστοκρατική πόλη της Ιαπωνίας, με έντονο αυτοκρατορικό παρελθόν αφού αποτέλεσε τη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από το 794 έως τα μέσα του 17ου αιώνα. Εκατοντάδες ναοί και δεκάδες ιστορικά κτίρια απαρτίζουν τη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Το περίφημο κάστρο Νίτζο, έδρα του Σογκούν Ιεγιάσου από το 1603, το Σανζουσαντζέντο με τα 1000 και πλέον αγάλματα της θεάς Κάνον και φυσικά το ανυπέρβλητο «Χρυσό Περίπτερο», το διασημότερο αξιοθέατο της Ιαπωνίας είναι τα κυριότερα σημεία της σημερινής μας περιήγησης. Η Νάρα, πρώτη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι σήμερα μία μικρή αλλά γραφική πόλη με έντονη την αύρα του ένδοξου παρελθόντος. Η απογευματινή μας επίσκεψη εκεί, θα συνοδευτεί με την επίσκεψη στο Ναό Κασούγκα Τάισα που είναι χτισμένος το 10ο αιώνα σε κινεζικό ρυθμό και στο Τοντατσί που φιλοξενεί το πελώριο χάλκινο άγαλμα του Νταιμπούτσου ( Μεγάλος Βούδας ) ύψους 16 μέτρων. Επιστροφή στο Κιότο.

Η σημερινή μας μέρα είναι στη διάθεσή σας. Για τον ελεύθερο σας χρόνο, η πρόταση μας είναι μία βόλτα στη περιοχή Γκιόν, κάποτε συνοικία Γκεισών και σήμερα περιοχή για διασκέδαση των πολιτών του Κιότο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας με την αρχοντική πόλη.

Πρωινή αναχώρηση για την κοντινή Οσάκα, 3η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας και μεγάλο οικονομικό και εμπορικό κέντρο. Δεν είναι τυχαίο ότι η πόλη περιλαμβάνεται εδώ και χρόνια στη λίστα με τις πέντε πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, απόρροια της συνάθροισης χρήματος και της φρενήρους οικονομικής δραστηριότητας. Το κάστρο της Οσάκα πιστό αντίγραφο του παλιού κάστρου που καταστράφηκε στο πόλεμο, η περιοχή της Ουμέντα με τα φουτουριστικά κτίρια και ο Ναός Σουμιγιόσι θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της σημερινής μας ξενάγησης. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε τυπικό ιαπωνικό γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Για το βράδυ, όσοι αντέχετε... μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας στη γειτονιά της διασκέδασης Ντοτομπούρι όπου η νύχτα γίνεται μέρα από τα έντονα χρώματα των Neon Lights των νυχτερινών κέντρων.

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο Κανσάι, χτισμένο πάνω σε τεχνητό νησί και κορυφαίο κατασκευαστικό επίτευγμα της Ιαπωνίας από όπου αναχωρούμε αεροπορικώς μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways
  • Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά (τα ποτά δεν περιλαμβάνονται)
  • Μεταφορές: Εσωτερικές μετακινήσεις με "Τρένα Βολίδα", περιλαμβάνονται τα εισιτήρια του τρένου
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

Παρατηρήσεις: Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση. Ωστόσο, συνιστούμε να επιβεβαιώνετε την τιμή κατά τη στιγμή της κράτησης.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Ταξίδι στην πρωτεύουσα της Χώρας του ανατέλλοντος ηλίου είναι μια δυναμική πόλη και μια από τις πολυπληθέστερες του πλανήτη. Μνημεία και ανάκτορα, ουρανοξύστες και υψηλή τεχνολογία κάνουν το Τόκιο μια άκρως ενδιαφέρουσα πόλη.

Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας ( όσα και ότι θέλετε ) και την ζήτηση σας και στείλτε το mail . Εμεις αφού επεξεργαστούμε την ζητησή σας θα σας καλέσουμε στο τηλέφωνο για να σας στείλουμε την προσφορά μας, Ευχαριστούμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-FFFFFFFF 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης