Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Ορεινή Αρκαδία: για τετραήμερο-και όχι μόνο..

Ορεινή Αρκαδία: για τετραήμερο-και όχι μόνο...

Ταξίδι εκδρομή στην Ορεινή Αρκαδία. Τα καλύτερα στη ζωή έρχονται εντελώς απρόοπτα, όταν δεν τα έχουμε προγραμματίσει. Η αργία που σε λίγο ξημερώνει σε συνδυασμό με άδεια μίας ημέρας, ισούται με ένα τετραήμερο πρώτης τάξεως. Βάλτε την αναβλητικότητα στην άκρη και ξεκινήστε για την ορεινή Αρκαδία που δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις.

Η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου-Τρίπολης έχει σχεδόν εκμηδενίσει τις αποστάσεις και έτσι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, βρισκόμαστε στην ειδυλλιακή Αρκαδία. Η πανέμορφη αυτή γη, με την απίστευτη εναλλαγή χρωμάτων και τοπίων αποτελεί ένα ακόμη καλά κρυμμένο «θησαυρό» της ελληνικής υπαίθρου, που αποκαλύπτει σε λίγους τα μυστικά του.Τα καλύτερα στη ζωή έρχονται εντελώς απρόοπτα, όταν δεν τα έχουμε προγραμματίσει. Η αργία που σε λίγο ξημερώνει σε συνδυασμό με άδεια μίας ημέρας, ισούται με ένα τετραήμερο πρώτης τάξεως. Βάλτε την αναβλητικότητα στην άκρη και ξεκινήστε για την ορεινή Αρκαδία που δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις.

Με το φθινοπωρινό σκηνικό να χρωματίζει την περιπλάνησή μας, καταστρώνουμε πορεία στα ήδη διάσημα χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό, καθώς το αυτοκίνητο αρχίζει να ανεβαίνει τις φιδίσιες στροφές του δρόμου προς την Κάψα και το Λεβίδι. Ο επιβλητικός ορεινός όγκος του Μαινάλου μονοπωλεί το βλέμμα μας και η περιέργεια χτυπάει «κόκκινο». Ακόμη, να φτάσουμε;

 

Το κάστρο της Καρύταινας 

Το μεσημεράκι φτάνουμε στον τελευταίο σταθμό μας, την επιβλητική Καρύταινα, με το κάστρο που στέγαζε τον Κολοκοτρώνη το 1821 αλλά και τη γέφυρα του Αλφειού με τα 6 τόξα. Οι βόλτες στο γραφικό χωριό δεν έχουν τελειωμό και εμείς, εξαντλημένοι πια, αναζητούμε το νυχτερινό κατάλυμά μας σε έναν παραδοσιακό, πέτρινο ξενώνα. Οι μέρες δεν έχουν πια σημασία καθώς το τετραήμερό μας έχει πάρει μακριά την καθιερωμένη Κυριακάτικη θλίψη… Οι εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη και οι καθημερινές αποκτούν την ομορφιά μιας αργίας μέσα στην καταπράσινη φύση. Μετά από ένα ακόμη «γερό» πρωινό στη γραφική πλατεία της Καρύταινας, ανηφορίζουμε για το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας, που απέχει μόλις 25 χλμ. από την Τρίπολη. Οι ντόπιοι μας ενημέρωσαν πως το πρώτο χιόνι δεν θα αργήσει να φανεί και οι συζητήσεις μας στο καφέ περιστρέφονται γύρω από τι άλλο- τα τοπία και τις ομορφιές της γοητευτικής Αρκαδίας. Και καθώς έφθασε η ώρα της επιστροφής στο αυτοκίνητο έχουν βγει ήδη τα ημερολόγια και υπολογίζονται οι επόμενες αργίες. Μήπως, δεν τα είδαμε όλα; Μήπως πρέπει να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν; Aλλωστε, η Παρασκευή είναι και πάλι κοντά...

-

Μην παραλείψετε:

-Αν ο χρόνος σας το επιτρέπει αναζητήστε στα περίχωρα της Βυτίνας, την ιστορική Μονή της Κερνίτσας, ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της περιοχής.

-Αν αγαπάτε τα extreme sports, εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία να κάνετε rafting ή canyoning στο Λούσιο ποταμό.

-Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης της Δημητσάνας. Εκεί, η ιστορία και η παράδοση ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας.

Βυτίνα
Δημητσάνα
Στεμνίτσα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-FFFFFFFF 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης