Στα πολλά και καλά εστιατόρια της Τεχεράνης θα γευτείτε πιάτα της ιρανικής γαστρονομίας μαγειρεμένα με πατροπαράδοτες συνταγές και σερβιρισμένα με περίτεχνο στολισμό. Επίσης, θα δοκιμάσετε διεθνείς σπεσιαλιτέ που σας ταξιδεύουν γευστικά στην Καλιφόρνια, τη Νάπολι, το Τόκιο ή την Μπανγκόγκ.
Βασιλιάς ανάμεσα στα φαγητά του τόπου είναι το ρύζι, κυρίως μπασμάτι, μαγειρεμένο σε διάφορες παραλλαγές, όπως εκείνη που γαρνίρεται από πάνω με σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κρυσταλλική ζάχαρη και μπαχαρικά. Δοκιμάστε το εθνικό πιάτο του Ιράν, το κεμπάπ chelow σερβιρισμένο με περσικό ρύζι που παίρνει άρωμα και κίτρινο χρώμα από τη ζαφορά, καθώς και το κεμπάπ barg μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, ζαφορά και μαύρο πιπέρι.
Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δοκιμάστε υγιεινά φυσικά σνακ όπως αποξηραμένα φρούτα και χυμό ροδιού. Πιείτε αρωματικό σαλέπι και δροσιστικό sharbat, ποτό με βάση το ροδόνερο και τα φύλλα του περσικού βασιλικού που πίνεται ευχάριστα το καλοκαίρι.
Στα κέντρα διασκέδασης της πόλης με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα θα ακούσετε περσική παραδοσιακή μουσική από μουσικούς που παίζουν μπροστά σας σαντούρι, νταάφ, σεταάρ, βιολί και καλλιτέχνες που τραγουδούν στα φαρσί.