Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Προσκύνημα στον Άγιο Βαλεντίνο


Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε μαζί με το ταίρι σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το να επισκεφτείτε τη γενέτειρά του και να συμμετέχετε στο Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο προς τιμήν του στο Τέρνι της Ιταλίας.

Οι απανταχού ερωτευμένοι τον τιμούν και τον γιορτάζουν με ζήλο κάθε χρόνο, οι ζαχαροπλάστες και οι ανθοπώλεις τον ευγνωμονούν για τις εισπράξεις τους. Πώς ξεκίνησε όμως η λατρεία του Αγίου Βαλεντίνου;

Γεννήθηκε στην πόλη Τέρνι της Ουμπρίας στην Ιταλία και λέγεται ότι συχνά μοίραζε στους πιστούς λουλούδια από τον κήπο του. Ένα ζευγάρι πιστών ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε και συνέδεσε για πάντα την αγάπη του με τον Άγιο Βαλεντίνο.

Στο Τέρνι όλος ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στην αγάπη με τους εορτασμούς να κορυφώνονται τη μεγάλη ημέρα, στις 14 Φεβρουαρίου. Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οι εορτασμοί τελούνται γύρω από τη βασιλική όπου τα λείψανα του αγίου έχουν ενταφιαστεί.

Ιστορικά αρχεία αναφέρουν τουλάχιστον τρία διαφορετικά άτομα με το όνομα του Αγίου Βαλεντίνου που μαρτύρησαν για την πίστη τους και έχουν αναγνωριστεί από την Καθολική Εκκλησία. Ο πρώτος Βαλεντίνος περιγράφεται ως ιερέας ο οποίος διέμενε στη Ρώμη και ο δεύτερος περιγράφεται ως Επίσκοπος ο οποίος διέμενε στην Interamna, γνωστή σήμερα ως Terni, στην Ιταλία χωρίς να αποκλείεται να είναι το ίδιο πρόσωπο. Μαρτύρησε στον αρχαίο δρόμο της Via Flaminia, κοντά στην Πύλη που ονομάζεται πλέον Porta del Popolo, αλλά προηγουμένως ονομαζόταν ως Πύλη του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο τρίτος Άγιος Βαλεντίνος λέγεται ότι είχε αναλάβει δράση στην Αφρική πριν μαρτυρήσει, αλλά δεν είναι γνωστό τίποτε περισσότερο και είναι αμφίβολο ότι συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη σύγχρονη γιορτή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Η μέρα που μαρτύρησε είναι και η μέρα που γιορτάζεται και ο Άγιος Βαλεντίνος εκτός από πολιούχος των ερωτευμένων και των αρραβωνιασμένων ζευγαριών σχετίζεται σαν προστάτης από την επιληψία, την πανούκλα, είναι προστάτης των μελισσοκόμων, των ταξιδιωτών και των νέων.

Αν και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν μερικά χωριά που τον τιμούν ιδιαιτέρως εκτός από το Τέρνι, όπως το Saint-Valentin στη Γαλλία (επίσης γνωστό ως χωριό των ερωτευμένων), το Saint-Valentin στην Αυστρία, το Saint-Valentin στο Κεμπέκ του Καναδά και το Cho Sakuto στην Ιαπωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-6D3DF0CD 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης