Πανόραμα Αιθιοπίας 12 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Πανόραμα Αιθιοπίας 12 ημέρες

Πανόραμα Αιθιοπίας 12 ημ.

Μια περιοχή του πλανήτη με τουλάχιστον 3000 χρόνια ιστορία. Πολιτισμοί που άκμασαν και άφησαν υπέροχα μνημεία, όπως τα μοναστήρια στην λίμνη Τάνα και οι λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες της Λαλιμπέλας.

Κι ακόμα πιο πίσω στο χρόνο η Λούσυ, ο παλαιότερος γυναικείος σκελετός που βρέθηκε στη χώρα και τώρα εκτίθεται στο μουσείο της Αντίς Αμπέμπα. Όποια περιγραφή κι αν επιχειρήσει κανείς γι’ αυτή τη χώρα σίγουρα δεν μπορεί να φθάσει την ομορφιά του τοπίου, την αθωότητα των ματιών των παιδιών της και την ένταση των συναισθημάτων που προκαλούν στον επισκέπτη. Ένα ταξίδι που δεν πρέπει να χάσετε!

Από 0,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Αντίς Αμπέμπα, Αξούμ, Λαλιμπέλα, Γκοντάρ, Μπαχάρ Ντάρ
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

 

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη τα ξημερώματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

 Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση στην πόλη, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, το Εθνικό μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και τα λαογραφικά εκθέματα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το Μαυσωλείο του Μενελίκ και, φυσικά, τις κεντρικές οδικές αρτηρίες με τα διοικητικά μέγαρα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής, το δαιδαλώδες «Μερκάτο». Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβαση μας στο όρος Εντότο για μια πανοραμική θέα της αιθιοπικής πρωτεύουσας.

 

 Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής, που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων, που επέκτειναν τα εδάφη τους μέχρι την Ασιατική Ήπειρο. Η ολοήμερη ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς μόλις λίγα χρόνια πριν. Το αποκορύφωμα, όμως, θα είναι η επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης, η οποία αποτελεί ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

 Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λαλιμπέλα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ταξιδιού μας αλλά και ένα από τα πιο εκπληκτικά αρχιτεκτονικά μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο βασιλιάς Λαλιμπέλα θέλοντας να δημιουργήσει την Νέα Ιερουσαλήμ στην Αιθιοπία και εμπνευσμένος, όπως λέγεται, από τους αγγέλους, έσκαψε μέσα στα βράχια και δημιούργησε ένα εκπληκτικό σύμπλεγμα εκκλησιών, μερικές από τις οποίες επικοινωνούν με υπόγεια τούνελ. Η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή από τις εκκλησίες λέγεται ότι χτίστηκε υπό τις οδηγίες του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της Αιθιοπίας. Η μικρή πόλη της Λαλιμπέλα μοιάζει ανέγγιχτη από τον χρόνο, κάτι που θα διαπιστώσουμε κάνοντας μια βόλτα στις γειτονιές της με τα πέτρινα διώροφα σπίτια.

 Οι έντεκα εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο ύφος και με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο προσκυνηματικό χώρο των Αιθιόπων, που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να παρευρεθούν στις συγκλονιστικές τελετές του Αιθιοπικού εορτολογίου.

 

 Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας το Γκοντάρ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί επισκεπτόμαστε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα, με τις αίθουσες υποδοχής και τη βιβλιοθήκη, ενώ κλείνουμε την γνωριμία μας με το Γκοντάρ με επίσκεψη στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή, στην οποία αναπαριστώνται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση.

 

 Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό στο βουνό Σεμιέν, που ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, όπου θα απολαύσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί κάποια εξαιρετικά σπάνια είδη ζώων όπως ο μπαμπουίνος Gelada, η αλεπού Simien και το αγριοκάτσικο Walia, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

 

 

 Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάρ Ντάρ. Χτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα είναι μια ευχάριστη πόλη με καλοσχεδιασμένους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Η απογευματινή μας βαρκάδα στην λίμνη των 6.000 τ.χλμ θα μας συναρπάσει. Περίπου 37 νησιά βρίσκονται διάσπαρτα στην λίμνη και στα 20 από αυτά είναι χτισμένα επάνω μοναστήρια. Εμείς θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Ura Kidan Mehret, το οποίο είναι από τα πιο σπουδαία στην Ορθόδοξη Αιθιοπική Εκκλησία και φημίζεται για τις παλιές εικόνες που βρίσκονται σε αυτό και άλλους ακόμα ανεκτίμητους θησαυρούς. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

 

Πρωινή εξόρμηση στο Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ. Θα διασχίσουμε μια παλιά πορτογαλική γέφυρα, για να βρεθούμε σε ένα σημείο απ' όπου θα έχουμε μια μαγευτική θέα προς τους Καταρράκτες. Αυτό είναι το σημείο απ' όπου ο μεγάλος ποταμός ξεκινάει το χιλιάδων μιλίων ταξίδι του. Η ποσότητα των νερών του ποταμού ανάλογα με την εποχή μπορεί να αυξομειώνεται, όμως η δραματικότητα του τοπίου και η γραφικότητα των χωριών που είναι χτισμένα στις όχθες του μας αποζημιώνουν.

 

 Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Κατά την άφιξη μας θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Γαβριήλ, την εκκλησία του Αγίου Φρομεντίου και τα κτίρια του Πανεπιστημίου. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

 Άφιξη Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

Παρατηρήσεις

Η Αιθιοπία είναι μία χώρα συγκλονιστική! Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι μία χώρα με ελάχιστη τουριστική υποδομή. Τα καταλύματα είναι απλά χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις ενώ και το φαγητό είναι επαρκές αλλά χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία. Σε ότι αφορά το ταξίδι στο νότο ο σχεδιασμός του έγινε έτσι ώστε να επισκεφθείτε όσο περισσότερες φυλές γίνεται. Οι συνθήκες όμως απαιτούν ΥΨΗΛΗ ταξιδιωτική συνείδηση μια που υπάρχουν πολύωρες διαδρομές σε χωματόδρομους και σαβάνες καθώς και εντελώς υποτυπώδη καταλύματα. Ο τοπικός ξεναγός καθώς και ο Αρχηγός της Αποστολής από Ελλάδα είναι εμπειρότατοι και θα σας εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ.

 

Σημείωση: Για όσους το επιθυμούν, μπορεί να γίνει 2ημερη επέκταση στη Ντίρε Ντάουα & στο Χαράρ με Αγγλόφωνο ξεναγό. Η επιβάρυνση θα είναι 650€ κατ άτομο σε δίκλινο και 790 € σε μονόκλινο

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5* στην Αντις Αμπέμπα και τα καλύτερα διαθέσιμα στις υπόλοιπες πόλεις (3* & 4*)
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Τοπικός έμπειρος ξεναγός για όλο το ταξίδι
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό

  

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Συνιστούμε χάπια για τη Μαλάρια για την Νότια Αιθιοπία
 • Η βίζα της Αιθιοπίας δίνεται κατά την άφιξη. Να έχετε μαζί σας 1 έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου.

 

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-05A913E5 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης