Ισλανδία, Aurora Borealis, Γκέιζερ Ηφαίστεια Παγετώνες 7 ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Ισλανδία, Aurora Borealis, Γκέιζερ Ηφαίστεια Παγετώνες 7 ημ.

Ισλανδία, Aurora Borealis, Γκέιζερ Ηφαίστεια Παγετώνες 6,7 ημ.

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί την Ισλανδία, την πιο γοητευτική εποχή του χρόνου! Μια εποχή κατά την οποία όχι μόνο μπορούμε να απολαύσουμε την ξεχωριστή φύση της με τις γεωθερμικές πηγές, τα μεγάλα ρήγματα, τις απόκοσμες ακτές της, αλλά να ατενίσουμε στον σκοτεινό ορίζοντα το φαινόμενο Αορόρα Μπορεάλις (Βόρειο Σέλας) που τις κρύες σκοτεινές νύχτες του βορρά “αυλακώνει” υπέροχα το στερέωμα! Εμείς σε αυτό τα ταξίδι θα σας μυήσουμε σε όλα τα μυστικά της κουλτούρας των κατοίκων της, θα σας ιστορήσουμε τις περιπέτειες τους στο βάθος των αιώνων και θα σας δείξουμε έναν τρόπο ζωής που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με την φύση σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας και δύναμης. Ακόμα κι αν έχετε ξαναπάει, αξίζει να γνωρίσετε αυτή τη χώρα μέσα από μια άλλη οπτική, πιο διεισδυτική και πιο πολυδιάστατη.

Από 2.210,00 €

Πόλεις που επισκεπόμαστε :  Ρέικιαβικ (3), Βικ (2)
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης βρίσκετα στην χερσόνησο του Ρέκιανες, μια περιοχή σχεδόν σεληνιακού τοπίου, καλυμμένη από λάβα. Το γυμνό, απόκοσμο τοπίο δίνει τη θέση του στα προάστεια της πρωτεύουσας όπου κυριαρχούν κτίρια γραφείων μεγάλων εταιριών με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ζει σήμερα το 70% του πληθυσμού της χώρας! Όμως η πρωτεύουσα η «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου». Όπως την αποκαούν οι ίδιοι και η βορειότερη Πρωτεύουσα του Κόσμου, διατηρεί τον «επαρχιακό» της χαρακτήρα – κυρίως στο κέντρο της πόλης – ενώ κοσμείτε από αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα κτίρια όπως το καινούριο κτίριο της Οπερας στο λιμάνι, το παλιό Πολιτιστικό Κέντρο και τι ιστορτικές οικίες στην ανακαινισμένη προκυμαία της.
Εμείς φυσικά θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Ρέυκιαβικ όπως το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό (με το αγαλμα του Ερικσον), την εκκλησία Hallgrνmskirkja στο κέντρο της πόλης, και το Δημαρχείο και θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο εμπορικό κομμάτι. Η μερα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο μουσίο Perlan στο λόγο Οσκγιουχλιο. Στη ουσία είναι η μετασκεβή των δεξαμενών νερού της πόλης σε έναν εξαιρετικό εκθεσικό χώρο όπου φιλοξενούνται συλλογές που θα μαει μυήσουν στην ιδιαίτερη χλωρίδα πανίδα αλλά και γεωλογική διαφορετικότητα του νησιού! Στο υπέροχο εστιατόριο που διαθέτει θα απολαύσουμε το πρώτο μας δείπνο με θέα τη φωτισμένη πρωτεύουσα!

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο μπουφέ του ξενοδοχείου μας, ξεκινάμε μέσω του Husavell για μια υπέροχη ταξδιωτική εμπειρία στον παγετώνα Langjokull. Η χειμωνιάτικη φύση στην Ισλανδία είναι καθηλωτική! Τεράστιοι όγκοι πάγου, εκατομμύρια χρόνια, συμπιέζονται, συνθλίβοντας το υπόστρωμα. Ντυμένοι με ειδικές στολές, θα ανέβουμε στις πλαγιές του παγετώνα με ειδικά οχήματα snowmobile.
Ο παγωμένος αέρας, η αντανάκλαση του λευκού χιονιού και η απεραντωσύνη του τοπίου δεν περιγράφονται! Ο άνθρωπος σίγουρα δαμάζει τη φύση αλλά η ανυπέρβλητη δύναμη και ομρφιά της θα μας αποκαλυφθεί στην επίσκεψη των τεχνητών σπηλαίων μεσα στο χιόνι όπου θα ξεναγηθούμε και θα μάθουμε τα μυστικά… των πάγων. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ρέκιαβικ. Ένα χαλαρωτικό σκανδιναβικό μασάζ ή ζεστή σάουνα είναι ό,τι καλύτερο για να χαλαρώσετε λίγο πριν το βραδυνό φαγητό. Αν παλι αισθάνεστε αρκετά δραστήριοι επισκεφθείτε κάποιο από τα μοντέρνα εμπορικά κέντρα της πόλης.

Μετα το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα και ξεκινάμε για την εξερεύνηση του νησιού. Προορισμός μας οι νότιες ακτές. Πρώτη μας στάση το μουσείο της Λάβας όπου θα μάθουμε τα πάντα για την έκκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull που το 2010 εκτίναξε λάβα και ηφαιστιακή σκόνη που σκέπασε τον ουρανό της Ευρώπης και καθήλωσε όλη την αεροπορική βιομηχανία για αρκετές μερες με τεραστιο οικονομικό φυσικά κοστος. Σε ειδική αιθουσα προβολής θα απολάυσυμε ένα κατατοπιστικόηττα φιλμ, θα μάθουμε για τα ηφαίστια και την ηφαιστιακή δραστηριότητα καθώς και για τον τρόπο που γίνεται η παρακολούθησή τους και θα δούμε πετρώματα σπανια από τις διάφορες εκρήξεις.
Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μερικούς από τους ομορφοτερους καταρράκτες, τον Σελιαλάντ και τον ιδιαίτερα φωτογενή Σκόγκα, καθώς και τη προστατευόμενη περιοχή του Ντιρχολέ, όπου έχουν τις φωλιές τους εκατοντάδες σπάνια πτηνά Paffins.
Τελικός μας προρισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε. Το βράδυ θα «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ ή Βάτναγιοκουλ όπως είναι επίσης γνωστό. Είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της Ισλανδίας και καλύπτει το 13% του εδάφους της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον ομώνυμο παγετώνα Vatnajökull. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως εδώ, όπου η αέναη μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και να δημιουργεί ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά τοπία που προέρχονται από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η διάσημη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιοκούλσαρλον που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στη γύρω περιοχή. Σήμερα έχει μέγεθος περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Παράλληλα είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί με την Diamond Beach, όπου εκατομμύρια μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια πάγου καταλήγουν στις ακτές και μοιάζουν με μικρά διαμαντάκια λίγο πριν λιώσουν κι ενωθούν με τα άγρια νερά του ωκεαού. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Βικ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την περιοχή του διάσημου Γκέισιρ, του Μεγάλου Πίδακα, ο οποίος έδωσε το όνομά του και χαρακτηρίζει τους θερμοπίδακες παγκοσμίως. Πρώτα ο ίδιος ο Γκέισιρ και αμέσως μετά ο Στρόκουρ, που εκτοξεύει το θερμό νερό σε ύψος 30μ. μαζί με τις θερμές πηγές που τους περιστοιχίζουν συνθέτουν ένα υπέροχο, ξεχωριστό τοπίο, ενδεικτικό της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης της Ισλανδίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αμέσως μετά μας περιμένει ο επιβλητικός Γκούλφος, ο «Χρυσός» καταρράκτης που αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της νησιωτικής χώρας. Αμέσως μετά μας περιμένει η παγκοσμίως διάσημη περιοχή του Θίνκβελιρ που όχι μόνο είναι το πιο ιστορικό σημείο του νησιού μιας και εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό σε συνεχή λειτουργία κοινοβούλιο της παγκόσμιας ιστορίας, που ιδρύθηκε το 930, αλλά είναι και το σημείο που συνατούνται οι τεκτονικές πλάκες της Βορείου Αμερικής και της Ευρασίας. Ο μοναδικός αυτός συνδιασμός Πολιτικής Ιστορίας και Γεωλογικών Φαινομένων κάνουν το μέρος πραγματικά μοναδικό. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέυκιαβικ.

Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας γιατί στη συνέχεια σας περιμένει μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία: Η φημισμένη Ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon). Εδώ θα απολαύσετε ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο στα θερμά κατάλευκα νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο. Η εν λόγω λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας ενός γειτονικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο και συσσωρεύτηκε στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας τη λαγκούνα. Κάντε τρεις μοναδικές μάσκες ομορφιάς, όσο απολαμβάνετε τη θαλπωρή των νερών και απολαύστε ένα ποτήρι σαμπάνια! Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα τέτοιο ταξίδι στις εσχατιές της Ευρώπης! Μετά το χαλαρωτικό μπάνιο θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ από όπου πετάμε για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 (1) διανυκτέρευση στην Φρανκφούρτη στην επιστροφή.

Credits to : Eugene Belsky

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Lufthansa.
 • Διαμονή: Ξενοδοχείο 4*sup, 3*.
 • Γεύματα: Πλούσιο πρωινό καθημερινά & πέντε (5) γκουρμέ δείπνα τριών πιάτων.
 • Μεταφορές: Mε πολυτελές λεωφορείο (ΜΟΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!) .
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Εισόδους στα δύο μουσεία.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις σε δύο μουσεία.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Premium είσοδο στο BLUE LAGOON (περιλαμβάνει, μπουρνούζι, σαγιονάρες με λογότυπο Blue LAGOON, 3 μάσκες ομορφιάς και 1 ποτό)

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Αχθοφορικά.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-8B745E5E 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000175001
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης