Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Περισσότερα για το Πήλιο

Χειμωνιάτικες εξορμήσεις στο Πήλιο

Από τους πλέον ευνοημένους νομούς της Ελλάδας η Μαγνησία -για να μη φτάσουμε στο σημείο να της αποδώσουμε ανθρώπινους χαρακτηρισμούς όπως χαρισματική! Και το ευλογημένο βουνό της, το Πήλιο, κάνει τα λόγια να μοιάζουν φτωχά...

Το Πήλιο, με τα 24 χωριά του, είναι ο καλύτερος προορισμός του νομού Μαγνησίας για χειμερινές εξορμήσεις: πεζοπορίες, ποδηλασία και φυσικά σκι με... θέα τη θάλασσα. Μια θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου που δίχως άλλο είναι και το μεγάλο ατού αυτού του βουνού. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, ούτε οι διαδρομές που θα ακολουθήσεις πηγαίνοντας από το ένα χωριό στο άλλο ούτε και τα ίδια τα γραφικά χωριά του, με υπέροχα αρχοντικά του προηγούμενου και του προ-προηγούμενου αιώνα και όλη την αισθητική που «αρμόζει» στον ορεινό χαρακτήρα τους.

Μοναδική παραφωνία, φετινής κοπής, η καμένη πλαγιά του βουνού, που είδαμε πηγαίνοντας από την Τσαγκαράδα στις Μηλιές, αλλά και η μεγάλη καταστροφή που έγινε στο νότιο Πήλιο.

Πορταριά

Με έντονη τουριστική ανάπτυξη, αλλά ευτυχώς με σεβασμό στο παραδοσιακό οικιστικό περιβάλλον, η Πορταριά μάς προσφέρει μια πρώτη «δυνατή» γεύση από τα χωριά του Πηλίου. Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη ήταν τα καλντερίμια του χωριού, τα οποία περπατήσαμε και δη το σηματοδοτημένο μονοπάτι των Κενταύρων, μεγάλο μέρος του οποίου ακολουθήσαμε. Τυπική πηλιορείτικη και αρκετά γραφική η κεντρική πλατεία, επιβάλλεται οπωσδήποτε να την περπατήσετε, ενώ μην παραλείψετε να περάσετε και από το εκκλησάκι της Παναγίας της Πορταρέας (11ος αιώνας), στο οποίο -κατά μια εκδοχή- οφείλει και το όνομά του το χωριό. Η πηγή Μάνας, ο καταρράκτης Κάραβος και οι πλατείες Αδάμαινας και Ταξιαρχών είναι σημεία που αξίζουν λίγο ή περισσότερο από το χρόνο σας, όπως και το Αθανασάκειο Νηπιαγωγείο, από τα πρώτα στην Ελλάδα, το Αρχοντικό Ζούλια, το Τσοπότειο Σχολαρχείο όπου στεγάζεται το σημερινό σχολείο και η Ιερά Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας σε κοντινή απόσταση από το χωριό.

Μακρινίτσα

Απέχει μόλις 16 χλμ. από τον Βόλο και είναι σχεδόν δίπλα στην Πορταριά. Εχει δε υπέροχη θέα τόσο στη μεγαλούπολη της Μαγνησίας όσο και στον Παγασητικό Κόλπο που την αγκαλιάζει. Η Μακρινίτσα είναι χτισμένη κλιμακωτά στην πλαγιά του βουνού με το χαμηλότερο σημείο της να είναι σε 350 υψόμετρο και το υψηλότερο σε 700. Ιδανικό το περπάτημα στα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού ανάμεσα σε παραδοσιακά σπίτια και αρχοντικά, χαρακτηριστικά δείγματα παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, αλλά και στην κεντρική πλατεία του Αη Γιάννη με τα αιωνόβια πλατάνια. Εδώ θα δείτε το εκκλησάκι του Αη Γιάννη του Προδρόμου (1806) με την περίφημη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές, την αποκαλούμενη «Αθάνατο Νερό» που χρονολογείται από το 1809. Επισκεφθείτε, επίσης, το Αρχοντικό Τοπάλη (1844), όπου στεγάζεται το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας της Μακρινίτσας, καθώς και τις εκκλησίες της Παναγίας (1767), του Αγίου Αθανασίου (1792), του Αγίου Νικολάου (1787) και του Αγίου Γεωργίου (1795). Στην Κουκουράβα, που είναι η κάτω συνοικία της Μακρινίτσας, θα δείτε τον Μεσαιωνικό Πύργο του Σκοτεινιώτη, παλιά υδροτριβεία και βυρσοδεψεία θαμμένα μέσα στην καταπράσινη ρεματιά.

Χάνια

Από τη Μακρινίτσα, επιστροφή στην Πορταριά, με επόμενο προορισμό τα Χάνια (26 χλμ. από τον Βόλο και 13 χλμ. από την Πορταριά), σε 1.200 υψόμετρο. Από εδώ γίνεται το πέρασμα από το ανατολικό στο δυτικό Πήλιο. Οφείλουν δε το όνομά τους στους παλιούς ξενώνες (χάνια) του χωριού για τη φιλοξενία των ταξιδιωτών και των εμπόρων που διανυκτέρευσαν εκεί. Αν είστε φίλοι των χειμερινών σπορ και ιδίως του σκι, τα Χάνια απέχουν μόλις 2 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο και ως εκ τούτου διαθέτουν πολλά καταλύματα.

Ζαγορά

Στη Ζαγορά, λοιπόν, αξίζει να επισκεφθείτε το Ελληνομουσείο ή Σχολή του Ρήγα, όπως καθιερώθηκε να λέγεται, τις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής, της Αγίας Κυριακής, του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Νικολάου, αλλά και την τρίκλιτη βασιλική του Αγίου Γεωργίου, όπου θα θαυμάσετε το επίχρυσο τέμπλο και τον περίτεχνο άμβωνα.Κινούμενοι -στη συνέχεια- ανατολικά, φτάσαμε στην ξακουστή Ζαγορά των 3.500(!) κατοίκων που βρίσκεται 47 χλμ. βορειοανατολικά του Βόλου και είναι δίχως άλλο το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου. Η Ζαγορά χτίστηκε γύρω από το ιστορικό Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που ιδρύθηκε το 1160 και έφτασε στο απόγειο της ακμής της τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Οι κάτοικοι της εποχής ασχολούνταν με τις μεταξοκαλλιέργειες και την παραγωγή υφασμάτων, τα οποία διακινούσαν σε πολλά μέρη του τότε γνωστού κόσμου. Σημαντικό εμπορικό και πνευματικό κέντρο της εποχής, το πρώτο σχολείο της Ζαγοράς λειτούργησε στο Μοναστήρι του Σωτήρος και ακολούθησε αυτό στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Αργότερα, το σχολείο αυτό, γνωστό σήμερα ως Ελληνομουσείο, αναβαθμίστηκε σε Ανώτερη Σχολή. Εδώ, σπούδασαν και δίδαξαν μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους, ανάμεσά τους και ο Ρήγας Βελεστινλής.

Κισσός

Βλέπει και βουνό και θάλασσα, είναι ορεινός και κυριολεκτικά κρυμμένος εξαιτίας της πυκνής βλάστησης. Θα το συναντήσετε κάνοντας μια παράκαμψη 2 χλμ. περίπου από τον κεντρικό δρόμο. Ενας λόγος για τον οποίο αξίζει να κάνετε τούτη την παράκαμψη είναι οπωσδήποτε η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (αρκεί να είναι ανοιχτή) που θα τη συναντήσετε στη λιθόστρωτη πλατεία του χωριού. Η Αγία Μαρίνα είναι τρίκλιτη βασιλική και θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο αντιπροσωπευτικά στο είδος της εκκλησιαστικά μνημεία του Πηλίου, με ιδιαίτερη αγιογράφηση. Εδώ υπάρχει μέχρι και μια αγιογραφία που απεικονίζει τον ίδιο τον... Θεό, με μορφή γέροντα.

Τσαγκαράδα

Επιστροφή στον κεντρικό δρόμο και άφιξη στην Τσαγκαράδα. Απέχει 55 χλμ. από τον Βόλο και είναι εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικά, με υπέροχη Φύση, πλατείες, ιστορικά κτίρια, εκκλησίες και γραφικά μονοπάτια, πάντοτε με θέα... θάλασσα. Στην κεντρική πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών (1745) θα συναντήσετε τον γερο-πλάτανο ηλικίας χιλίων και πλέον ετών, με διάμετρο κορμού 14 μ. Αξίζει να δείτε και το κτίριο της αναστηλωμένης Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής, όπου σήμερα στεγάζει το γυμνάσιο και το λύκειο του χωριού, καθώς και τη Νανοπούλειο Σχολή, ήτοι το σημερινό Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας. Στην Τσαγκαράδα, ένα καλντερίμι που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αυτό που συνδέει τους Ταξιάρχες με την Αγία Παρασκευή.

Μηλιές

Από την πλατεία ξεκινάει μονοπάτι που οδηγεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μηλεών που τερματίζει το τρενάκι του Πηλίου. Πρόκειται για μια ωραιότατη σιδηροδρομική γραμμή, μήκους 29 χλμ., η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 1895 από τον Ιταλό μηχανικό Εβάριστο Ντε Κίρικο, πατέρα του διάσημου ζωγράφου Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσετε από την πλατεία συνεχίζεται και κατά μήκος των γραμμών του τρένου, για να σας οδηγήσει ύστερα από λίγο στη σιδερένια γέφυρα του Ντε Κίρικο, πάνω από τον χείμαρρο Ταξιάρχη· ένα έργο «τέχνης» που δεν πρέπει να χάσετε!Ορεινό σχετικά χωριό (400 μ.), με το θαλασσινό αεράκι ωστόσο να φτάνει ώς εδώ, οι Μηλιές απέχουν περίπου 28 χλμ. από τον Βόλο και είναι γνωστές τόσο ως η ιδιαίτερη πατρίδα των Ελλήνων διαφωτιστών Ανθίμου Γαζή και Γρηγορίου Κωνσταντά (εδώ μάλιστα κηρύχθηκε τον Μάιο του 1821 η επανάσταση της Θεσσαλίας κατά των Τούρκων), αλλά και ως ο τερματικός σταθμός του περίφημου Μουτζούρη! Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία του χωριού, που χρονολογείται από το 1741, και την παλιά βιβλιοθήκη με σπάνια έγγραφα και ντοκουμέντα της Ελληνικής Επανάστασης.

Βυζίτσα

Σε πολύ μικρή απόσταση από τις Μηλιές, η Βυζίτσα είναι ένα ιδιαίτερο χωριό του Πηλίου. Ίσως αυτό να οφείλεται και στα πολυάριθμα αρχοντικά που διαθέτει, τα περισσότερα εκ των οποίων λειτουργούν ως ξενώνες. Είναι γεγονός ότι σε σχέση με τις Μηλιές, η Βυζίτσα δεν έχει και τόσο πολλά πράγματα να κάνετε, η απόσταση ωστόσο μεταξύ των δύο χωριών είναι τόσο μικρή που αυτό λίγο θα σας απασχολήσει... Στη Βυζίτσα, λοιπόν, μπορείτε να περπατήσετε στην κεντρική πλατεία με τη σκεπαστή βρύση, αλλά και να επισκεφθείτε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (1725) και του Ιωάννη του Προδρόμου (1797).

Χειμωνιάτικες εξορμήσεις στο Πήλιο

Από τους πλέον ευνοημένους νομούς της Ελλάδας η Μαγνησία -για να μη φθάσουμε στο σημείο να της αποδώσουμε ανθρώπινους χαρακτηρισμούς όπως χαρισματική! Και το ευλογημένο βουνό της, το Πήλιο, κάνει τα λόγια να μοιάζουν φτωχά...

Το Πήλιο, με τα 24 χωριά του, είναι ο καλύτερος προορισμός του νομού Μαγνησίας για χειμερινές εξορμήσεις: πεζοπορίες, ποδηλασία και φυσικά σκι με... θέα τη θάλασσα (www.skipilio.gr). Μια θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου που δίχως άλλο είναι και το μεγάλο ατού αυτού του βουνού. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, ούτε οι διαδρομές που θα ακολουθήσετε πηγαίνοντας από το ένα χωριό στο άλλο ούτε και τα ίδια τα γραφικά χωριά του, με υπέροχα αρχοντικά του προηγούμενου και του προ-προηγούμενου αιώνα και όλη την αισθητική που «αρμόζει» στον ορεινό χαρακτήρα τους.

Μοναδική παραφωνία, φετινής κοπής, η καμένη πλαγιά του βουνού, που είδαμε πηγαίνοντας από την Τσαγκαράδα στις Μηλιές, αλλά και η μεγάλη καταστροφή που έγινε στο νότιο Πήλιο.

Πορταριά

Με έντονη τουριστική ανάπτυξη, αλλά ευτυχώς με σεβασμό στο παραδοσιακό οικιστικό περιβάλλον, η Πορταριά μάς πρόσφερε μια πρώτη «δυνατή» γεύση από τα χωριά του Πηλίου. Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη ήταν τα καλντερίμια του χωριού, τα οποία περπατήσαμε και δη το σηματοδοτημένο μονοπάτι των Κενταύρων, μεγάλο μέρος του οποίου ακολουθήσαμε. Τυπική πηλιορείτικη και αρκετά γραφική η κεντρική πλατεία, επιβάλλεται οπωσδήποτε να την περπατήσετε, ενώ μην παραλείψετε να περάσετε και από το εκκλησάκι της Παναγίας της Πορταρέας (11ος αιώνας), στο οποίο -κατά μια εκδοχή- οφείλει και το όνομά του το χωριό. Η πηγή Μάνας, ο καταρράκτης Κάραβος και οι πλατείες Αδάμαινας και Ταξιαρχών είναι σημεία που αξίζουν λίγο ή περισσότερο από το χρόνο σας, όπως και το Αθανασάκειο Νηπιαγωγείο, από τα πρώτα στην Ελλάδα, το Αρχοντικό Ζούλια, το Τσοπότειο Σχολαρχείο όπου στεγάζεται το σημερινό σχολείο και η Ιερά Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας σε κοντινή απόσταση από το χωριό.

Μακρινίτσα

Απέχει μόλις 16 χλμ. από τον Βόλο και είναι σχεδόν δίπλα στην Πορταριά. Εχει δε υπέροχη θέα τόσο στη μεγαλούπολη της Μαγνησίας όσο και στον Παγασητικό Κόλπο που την αγκαλιάζει. Η Μακρινίτσα είναι χτισμένη κλιμακωτά στην πλαγιά του βουνού με το χαμηλότερο σημείο της να είναι σε 350 υψόμετρο και το υψηλότερο σε 700. Ιδανικό το περπάτημα στα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού ανάμεσα σε παραδοσιακά σπίτια και αρχοντικά, χαρακτηριστικά δείγματα παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, αλλά και στην κεντρική πλατεία του Αη Γιάννη με τα αιωνόβια πλατάνια. Εδώ θα δείτε το εκκλησάκι του Αη Γιάννη του Προδρόμου (1806) με την περίφημη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές, την αποκαλούμενη «Αθάνατο Νερό» που χρονολογείται από το 1809. Επισκεφθείτε, επίσης, το Αρχοντικό Τοπάλη (1844), όπου στεγάζεται το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας της Μακρινίτσας, καθώς και τις εκκλησίες της Παναγίας (1767), του Αγίου Αθανασίου (1792), του Αγίου Νικολάου (1787) και του Αγίου Γεωργίου (1795). Στην Κουκουράβα, που είναι η κάτω συνοικία της Μακρινίτσας, θα δείτε τον Μεσαιωνικό Πύργο του Σκοτεινιώτη, παλιά υδροτριβεία και βυρσοδεψεία θαμμένα μέσα στην καταπράσινη ρεματιά.

Χάνια

Από τη Μακρινίτσα, επιστροφή στην Πορταριά, με επόμενο προορισμό τα Χάνια (26 χλμ. από τον Βόλο και 13 χλμ. από την Πορταριά), σε 1.200 υψόμετρο. Από εδώ γίνεται το πέρασμα από το ανατολικό στο δυτικό Πήλιο. Οφείλουν δε το όνομά τους στους παλιούς ξενώνες (χάνια) του χωριού για τη φιλοξενία των ταξιδιωτών και των εμπόρων που διανυκτέρευαν εκεί. Αν είστε φίλοι των χειμερινών σπορ και ιδίως του σκι, τα Χάνια απέχουν μόλις 2 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο και ως εκ τούτου διαθέτουν πολλά καταλύματα.

Ζαγορά

Στη Ζαγορά, λοιπόν, αξίζει να επισκεφθείτε το Ελληνομουσείο ή Σχολή του Ρήγα, όπως καθιερώθηκε να λέγεται, τις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής, της Αγίας Κυριακής, του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Νικολάου, αλλά και την τρίκλιτη βασιλική του Αγίου Γεωργίου, όπου θα θαυμάσετε το επίχρυσο τέμπλο και τον περίτεχνο άμβωνα.Κινούμενοι -στη συνέχεια- ανατολικά, φτάσαμε στην ξακουστή Ζαγορά των 3.500(!) κατοίκων που βρίσκεται 47 χλμ. βορειοανατολικά του Βόλου και είναι δίχως άλλο το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου. Η Ζαγορά χτίστηκε γύρω από το ιστορικό Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που ιδρύθηκε το 1160 και έφτασε στο απόγειο της ακμής της τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Οι κάτοικοι της εποχής ασχολούνταν με τις μεταξοκαλλιέργειες και την παραγωγή υφασμάτων, τα οποία διακινούσαν σε πολλά μέρη του τότε γνωστού κόσμου. Σημαντικό εμπορικό και πνευματικό κέντρο της εποχής, το πρώτο σχολείο της Ζαγοράς λειτούργησε στο Μοναστήρι του Σωτήρος και ακολούθησε αυτό στον Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Αργότερα, το σχολείο αυτό, γνωστό σήμερα ως Ελληνομουσείο, αναβαθμίστηκε σε Ανώτερη Σχολή. Εδώ, σπούδασαν και δίδαξαν μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους, ανάμεσά τους και ο Ρήγας Βελεστινλής.

Κισσός

Βλέπει και βουνό και θάλασσα, είναι ορεινός και κυριολεκτικά κρυμμένος εξαιτίας της πυκνής βλάστησης. Θα το συναντήσετε κάνοντας μια παράκαμψη 2 χλμ. περίπου από τον κεντρικό δρόμο. Ενας λόγος για τον οποίο αξίζει να κάνετε τούτη την παράκαμψη είναι οπωσδήποτε η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (αρκεί να είναι ανοιχτή) που θα τη συναντήσετε στη λιθόστρωτη πλατεία του χωριού. Η Αγία Μαρίνα είναι τρίκλιτη βασιλική και θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο αντιπροσωπευτικά στο είδος της εκκλησιαστικά μνημεία του Πηλίου, με ιδιαίτερη αγιογράφηση. Εδώ υπάρχει μέχρι και μια αγιογραφία που απεικονίζει τον ίδιο τον... Θεό, με μορφή γέροντα.

Τσαγκαράδα

Επιστροφή στον κεντρικό δρόμο και άφιξη στην Τσαγκαράδα. Απέχει 55 χλμ. από τον Βόλο και είναι εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικά, με υπέροχη Φύση, πλατείες, ιστορικά κτίρια, εκκλησίες και γραφικά μονοπάτια, πάντοτε με θέα... θάλασσα. Στην κεντρική πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών (1745) θα συναντήσετε τον γερο-πλάτανο ηλικίας χιλίων και πλέον ετών, με διάμετρο κορμού 14 μ. Αξίζει να δείτε και το κτίριο της αναστηλωμένης Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής, όπου σήμερα στεγάζει το γυμνάσιο και το λύκειο του χωριού, καθώς και τη Νανοπούλειο Σχολή, ήτοι το σημερινό Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας. Στην Τσαγκαράδα, ένα καλντερίμι που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αυτό που συνδέει τους Ταξιάρχες με την Αγία Παρασκευή.

Μηλιές

Από την πλατεία ξεκινάει μονοπάτι που οδηγεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μηλεών όπου τερματίζει το τρενάκι του Πηλίου. Πρόκειται για μια ωραιότατη σιδηροδρομική γραμμή, μήκους 29 χλμ., η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 1895 από τον Ιταλό μηχανικό Εβάριστο Ντε Κίρικο, πατέρα του διάσημου ζωγράφου Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσετε από την πλατεία συνεχίζεται και κατά μήκος των γραμμών του τρένου, για να σας οδηγήσει ύστερα από λίγο στη σιδερένια γέφυρα του Ντε Κίρικο, πάνω από τον χείμαρρο Ταξιάρχη· ένα έργο «τέχνης» που δεν πρέπει να χάσετε!Ορεινό σχετικά χωριό (400 μ.), με το θαλασσινό αεράκι ωστόσο να φτάνει ώς εδώ, οι Μηλιές απέχουν περίπου 28 χλμ. από τον Βόλο και είναι γνωστές τόσο ως η ιδιαίτερη πατρίδα των Ελλήνων διαφωτιστών Ανθιμου Γαζή και Γρηγορίου Κωνσταντά (εδώ μάλιστα κηρύχθηκε τον Μάιο του 1821 η επανάσταση της Θεσσαλίας κατά των Τούρκων), αλλά και ως ο τερματικός σταθμός του περίφημου Μουτζούρη! Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία του χωριού, που χρονολογείται από το 1741, και την παλιά βιβλιοθήκη με σπάνια έγγραφα και ντοκουμέντα της Ελληνικής Επανάστασης.

Βυζίτσα

Σε πολύ μικρή απόσταση από τις Μηλιές, η Βυζίτσα είναι ένα ιδιαίτερο χωριό του Πηλίου. Ισως αυτό να οφείλεται και στα πολυάριθμα αρχοντικά που διαθέτει, τα περισσότερα εκ των οποίων λειτουργούν ως ξενώνες. Είναι γεγονός ότι σε σχέση με τις Μηλιές, η Βυζίτσα δεν έχει και τόσο πολλά πράγματα να κάνετε, η απόσταση ωστόσο μεταξύ των δύο χωριών είναι τόσο μικρή που αυτό λίγο θα σας απασχολήσει... Στη Βυζίτσα, λοιπόν, μπορείτε να περπατήσετε στην κεντρική πλατεία με τη σκεπαστή βρύση, αλλά και να επισκεφθείτε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (1725) και του Ιωάννη του Προδρόμου (1797).

 

Οργανωμένες εκδρομές στο Πηλιο απο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Διαμονή σε πολυ ωραία καταλύματα, παραδοσιακά και οικονομικά ξενοδοχεία στο Πήλιο. 

Θελετε εκδρομη στο πηλιο το Πασχα;

Μηπως θελετε εκδρομη στο πηλιο το καλοκαιρι;

ή μηπως η εκδρομη στο πηλιο τα χριστουγεννα ειναι καλυτερο για εσας;

Εχετε την δυνατοτητα να κλεισετε αμεσα με μερικα κλικς.

Οτι και αν θελήσετε, Σκι, Βόλτα, ξεκούραση, εδω θα τα βρείτε ολα.









Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 




Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία Δεδομένων



Πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-6D63C3A3 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης