Η αιγυπτιακή κουζίνα έχει καταβολές από την εποχή των Φαραώ, με έντονες επιρροές από τη γαστρονομική παράδοση του Λιβάνου, της Τουρκίας και της Περσίας. Αγαπημένο σνακ αλλά και κυρίως πιάτο στα γεύματα των κατοίκων είναι τα falafel, τηγανητά κεφτεδάκια από ξερά κουκιά και mix μπαχαρικών. Στο street food του Καΐρου κυριαρχούν οι λεπτές πίτες παραγεμισμένες με πουρέ φασολιών, αλλά και τα λαχανικά, γεμιστά με κιμά, ρύζι και μυρωδικά.
Στα ξενοδοχεία σερβίρουν ως επί το πλείστον ευρωπαϊκό και αμερικανικό μενού. Στις νυχτερινές κρουαζιέρες μες τα ολόφωτα ποταμόπλοια κατά μήκος του Νείλου, το δείπνο συνοδεύεται συχνά από σόου του χορού της κοιλιάς. Αναζητήστε την αυθεντική ατμόσφαιρα στις αραβικές βεγγέρες στα ξενυχτάδικα του Καΐρου, με πολύ ντέρτι και τσιφτετέλι. Κλείστε θέση για να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση στον ανοιχτό χώρο της Όπερας, ακούγοντας μουσική ξαπλωμένοι στις μαξιλάρες.