Εξερευνήστε τη διεθνούς φήμης "κουίνα καταλάνα" που συνδυάζει στις γεύσεις της Μεσόγειο και Πυρηναία. Κατηφορίζοντας προς το λιμάνι, στο ύψος της μέσης της Rambla, λοξοδρομήστε στην Boqueria, την κεντρική αγορά τροφίμων και θαυμάστε την παρέλαση των ψαρικών στους πάγκους, βαρύ πυροβολικό της καταλανικής γαστρονομίας. Εδώ προμηθεύονται τις πρώτες ύλες τους οι καλύτεροι σεφ της πόλης. Χταποδάκια μινιόν, μπακαλιάροι, επαρντέγιας, θαλασσινά που μοιάζουν με μακαρόνια αλλά και βουνά από φασόλια και ρεβύθια, πυραμίδες με κόκκινες πιπεριές που έφερε ο Κολόμβος από την Αμερική. Γύρω από την αγορά, θα βρείτε τα καλύτερα τάπας για παρέλαση από μεζεδάκια στην μπάρα, που θα συνοδέψετε με μπύρα (θερβέθα) ή αφρώδες κρασί cava.
Στα εστιατόρια της Μπαρθελονέτα και της συνοικίας Ριμπέρα δοκιμάστε κανελόνια, μαρισκάδα, ζωμό ψαρικών, φιλετάκια μπακαλιάρου, αρός νέγκρε, χαρακτηριστικό πιάτο της Καταλονίας από ρύζι μαγειρεμένο με μελάνι σουπιάς, με επιδόρπιο θεϊκή κρέμα καταλάνα.
Mόλις πέσει η νύχτα, η Βαρκελώνη παραδίνεται στη φιέστα του κλάμπινγκ που κι αυτό, όπως όλα εδώ, είναι τέχνη. Ζήστε τη μακριά καταλανική νύχτα με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα, φλαμένκο που ανακατεύεται με το χιπ χοπ και ρούμπα catalana σε πιο funky εκδοχή, αλλά κι αγαπημένα τραγούδια του Βαρκελωνέζου Μανού Τσάου στα νυχτερινά στέκια της Plaza Real, της Rambla, της El Born.