Ινουδιστικά Βασίλεια της Ιάβα - Μπαλί 12 ημ

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Ινουδιστικά Βασίλεια της Ιάβα - Μπαλί 12 ημ

Ινουδιστικά Βασίλεια της Ιάβα - Μπαλί 12 ημ

Η γοητεία ενός ταξιδιού στην Ινδία συνδέεται με την ανακάλυψη του ανθρώπινου στοιχείου. Οι Ινδοί φημίζονται για την ηρεμία και την γλυκύτητά τους. Εκείνο που με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι η απουσία της ψυχρότητας και της εχθρικής ανωνυμίας που χαρακτηρίζει τα πλήθη της Δύσης. Αυτή η απέραντη υποήπειρος, η γεμάτη μυστήριο και σαγήνη, που αποτέλεσε χωνευτήρι λαών και θρησκειών, προκαλεί τα πιο έντονα και ακραία συναισθήματα στον επισκέπτη. 

Από 2.330,00 €

Καλέστε τώρα στην Αθήνα στο τηλέφωνο 210-6927000 η στην Θεσσαλονίκη στο 2310-238025 η στείλτε e-mail στο [email protected]

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Τζακάρτα (2), Τζογκτζακάρτα (2), Ουμπούντ (2), Λοβίνα (1), Μπαλί (3)
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
 

Gallery

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Τζακάρτα μέσω Ντόχα. Άφιξη αυθημερόν στην πολύβουη μητρόπολη, την Τζακάρτα, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, που αποτελεί το πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Η Τζακάρτα αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια και εξαπλώθηκε με γοργούς ρυθμούς στα περίχωρα. Τα γύρω χωριά απορροφήθηκαν και είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της πρωτεύσας, που σήμερα φιλοξενεί περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους, αριθμός που αυξάνεται αισθητά κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν την επισκέπτονται οι εργαζόμενοι και κατ’ επέκταση μειώνεται αργά το απόγευμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη των αντιθέσεων, που συνυπάρχουν αρμονικά χρόνια τώρα, και των κρυμμένων μυστικών, εκεί που οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι που ενώνουν τη μητρόπολη με τα περίχωρα, χωρίς προειδοποίηση, δίνουν απότομα τη θέση τους στα στενά δρομάκια και ακριβώς εκεί που συμβιώνουν οι πολύ πλούσιοι με τους πολύ φτωχούς, με τις ανησυχίες που διακατέχουν τον καθένα, για τη διατήρηση του είδους της ζωής του. Θα γνωρίσουμε τις συνήθειες του σήμερα, που συνδέονται άρρηκτα με το χθες, μέσα από τις ζωντανές παραδόσεις, άψογα διατηρημένες, τόσο στους ανοιχτούς χώρους, όσο και στα μουσεία. Πρώτος σταθμός μας το Εθνικό Μουσείο, πραγματικό κόσμημα της πόλης, στο οποίο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εντρυφήσει, τόσο στην μακρά ιστορία όσο και στην πολιτιστική κληρονομιά, από την προϊστορία έως το σήμερα. Θα συνεχίσουμε με το γραφικό λιμάνι των ψαράδων, όπου θα δούμε τα γραφικά και ανθεκτικά σε κάθε καιρό ξύλινα ψαροκάικα, που έθρεψαν την πόλη επί σειρά ετών για να κατευθυνθούμε στην πορεία στην πλατεία Φαταχιλά, στην παλιά πόλη, τη Μπατάβια, όπως λεγόταν επί κυριαρχίας των Ολλανδών και όπως τη μνημόνευε στους στοίχους του ο Καββαδίας. Πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στα καλοδιατηρημένα κτήρια που διατηρούν τον αποικιοκρατικό ευρωπαϊκό αέρα, κατέχει το παλιό δημαρχείο, πραγματικό κόσμημα της πλατείας. Θα καταλήξουμε στην πολύχρωμη και γεμάτη ζωή υπαίθρια αγορά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα επιβιβαστούμε στο τουριστικό, κλιματιζόμενο βαγόνι για να μεταφερθούμε στην Τζογκτζακάρτα.
Η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι φημισμένη κι έτσι, η διαδρομή διάρκειας 8.30’ ωρών περίπου, περνάει ευχάριστα. Φτάνοντας θα γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της «Φλωρεντίας» της Ινδονησίας, όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Έδρα των πανίσχυρων σουλτάνων και ψυχή της Ιάβας, κατέχει ηγετικό ρόλο και δρα ως πυρήνας της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Είναι μία πόλη γεμάτη ζωή και εικόνες που ενώ κατακλύζεται από εμπορικά κέντρα, πολυάριθμα εστιατόρια μπαρ, κήπους που δημιουργούν αίσθηση χαλάρωσης και ψυχικής ευεξίας, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την τοπική γλώσσα στην αγνότερη διάλεκτο ενώ διαφυλάττει πιστά τα έθιμά της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Η σημερινή μας επίσκεψη είναι αφιερωμένη στο πάλαι ποτέ λίκνο της Ινδουιστικής παράδοσης της Ιάβα, το μυθικό Πραμπανάν. Ο αρχαιολογικός χώρος της Κοιλάδας των Βασιλέων είναι διάσπαρτος από ινδουιστικούς ναούς αφιερωμένους στη θεϊκή τριάδα Βίσνου, Βράχμα και Σίβα, ενώ η αρχιτεκτονική και η περίτεχνη διακόσμησή τους «ταξιδεύει» τον επισκέπτη στα τελειότερα μνημεία της ίδιας της Ινδίας. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μπορομπουντούρ, το οποίο μαζί με το Ανγκόρ στη Καμπότζη και το Παγκάν στη Βιρμανία, έχει τον τίτλο του κορυφαίου μνημείου της Ασιατικής βουδιστικής παράδοσης. Εκεί με δέος θα αντικρίσουμε τη μεγαλύτερη βουδιστική στούπα του κόσμου, που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα. Ένα φαινόμενο, έξω από τα ανθρώπινα μέτρα, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Αργότερα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο με προορισμό την πρωτεύουσα του Μπαλί, Ντενπασάρ. Αυτό το ταξίδι έχει ως στόχο να γνωρίσει στον επισκέπτη ένα διαφορετικό Μπαλί από αυτό που γνωρίζουν οι τουρίστες, δηλαδή τις γνωστές παραλίες. Εμείς θα σας δείξουμε τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού! Μεταφορά στην πιο όμορφη και πιο γραφική πόλη του νησιού, το Ουμπούντ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Το Ουμπούντ με τις συνεχείς θεατρικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, παραμένει η πιο πολιτιστική περιοχή, ακόμα σχετικά αλώβητη από τις «καταστροφές» του μαζικού τουρισμού των παραλιών. Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Μπατουμπουλάν για να απολαύσουμε την παράσταση χορού Barong & Keris. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Σελούκ, το οποίο είναι γνωστό για τα χειροποίητα χρυσά και ασημένια χειροτεχνήματα και το κεντρικό χωριό Μας, με τα καλύτερα έργα τέχνης χειροτεχνίας – ξυλογλυπτικής. Αργότερα, μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο, μας περιμένει ο ιερός ναός Τιρτά Εμπούλ (Αγία Άνοιξη στα Μπαλινέζικα). Η λίμνη του ναού είναι διάσημη για τις ιερές πηγές της, τις οποίες οι Μπαλινέζοι Ινδουιστές επισκέπτονται για τελετουργικό καθαρισμό και θα ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη του σπηλαίου – Ναού Γκόα Λάβα ή Σπηλαίου των Ελεφάντων, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, το σπίτι για χιλιάδες νυχτερίδες. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ουμπούντ. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γραφική Λοβίνα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, μέσα από διαδρομές που αποκαλύπτουν αξιοθέατα και κρυμμένους θησαυρούς που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε. Άφιξη και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για βόλτες στην εντυπωσιακή παραλία, με τους γαλήνιους κυματισμούς που βρέχει την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ξύπνημα νωρίς το πρωί, για να παρακολουθήσουμε τα παιχνιδίσματα της παροικίας των δελφινιών, που παρεπιδημούν στον κόλπο της Λοβίνα και αργότερα επίσκεψη των θεαματικών καταρρακτών Γκιτ Γκιτ, ύψους 40 μέτρων, με τα κρυστάλλινα νερά, που περιστοιχίζονται από πυκνή βλάστηση και που τους ακολουθεί ο δυσοίωνος μύθος, ότι αν ζευγάρι κολυμπήσει στα νερά του μαζί, θα χωρίσει σύντομα! Συνεχίζουμε για το Μπεντουγκούλ, απ’ όπου θα έχουμε μια πανοραμική άποψη της περιοχής, με τη λίμνη Μπερατάν να καθρεφτίζει στα γαλήνια βαθυγάλανα νερά της τον πιο πολυφωτογραφημένο ναό του νησιού, το Ουλούν Ντανού. Μετά το μεσημεριανό μας και καθοδόν για την επιστροφή μας στη Νούσα Ντούα θα οδηγηθούμε στη «Jatiluwih». Η περιοχή φιλοξενεί περισσότερες από 600 φυτείες ρυζιού, που δημιουργήθηκαν από τοπικούς συνεταιρισμούς, μετά την αλλαγή της διαχείρισης του νερού. Το φαντασμαγορικό, καταπράσινο τοπίο, που ξεκινά από το βουνό για να καταλήξει στη θάλασσα, κόβει την ανάσα και προκαλεί εντυπωσιασμό και δέος με την ομορφιά του, κάνοντας το τοπίο ιδανικό για φωτογραφίσεις, ενώ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Η ημέρας μας είναι ελεύθερη για να εξερευνήσουμε την εξωτική ομορφιά της Νούσα Ντούα, το αποκλειστικό παραθαλάσσιο θέρετρο στο Μπαλί. Βόλτες στις παραλίες με τη λευκή άμμο ή ψώνια στην αξιόλογη τοπική αγορά είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις μας.

Μετά το πρωινό ξεκινά η γνωριμία μας με την πόλη. Θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα σημεία μεταξύ των οποίων και το μουσείο του Μπαλί, αντιπροσωπευτικό δείγμα της μπαλινέζικης αρχιτεκτονικής, αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό. Στους κόλπους του φιλοξενούνται αντικείμενα από την προϊστορία έως σήμερα που δίνουν ενδελεχείς πληροφορίες για την ανθρώπινη ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα συναντήσουμε στο κέντρο της πλατείας Πουπουτάν Ρενόν το μνημείο – ορόσημο της πόλης, το Bajra Sandhi, κτήριο με στιβαρή δομή, που θυμίζει έντονα καμπάνα προσευχής των ινδουιστών μοναχών και κατασκευάστηκε για να διατηρήσει αθάνατο στις μνήμες των νεότερων το πνεύμα και την ψυχή των μπαλινέζων αγωνιστών για τα ιδανικά της ελευθερίας. Θα καταλήξουμε στην παραθαλάσσια γραφική αγορά της περιοχής Κούτα, γνωστή για την ποικιλοχρωμία της, όπου θα έχουμε ευκαιρία να αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα και χειροτεχνήματα πριν επιστρέψουμε πλημμυρισμένοι από εικόνες και χρώματα στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Όλη η μέρα στη διάθεσή μας για τελευταίες βόλτες στις παραλίες ή ψώνια στα πολυκαταστήματα και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Άφιξη στην Αθήνα αυθημερόν, μέσω Ντόχα.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με την Qatar Airways.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά, εκτός της 11ης μέρας (πρωινό) & τέσσερα (4) γεύματα επιπλέον.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
 • Πτήσεις με Qatar Airways/Etihad Airways/Turkish Airlines
 • Διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία 5* με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές που αρμόζουν για άνετη και ασφαλή διαμονή σε χώρες όπως η Ινδία. Τα δείπνα μας είναι μέσα στα ξενοδοχεία.
 • Επίσκεψη ενός από τα επιβλητικότερα μνημεία της περιοχής της Τζαϊπούρ, το διάσημο κεχριμπαρένιο κάστρο «Αμπέρ Φορτ» έδρα του «γενάρχη» Τζάι Σινχ που έδωσε το όνομά του στην πόλη.
 • Επίσκεψη στην αίθουσα Sheesh Mahal (αίθουσα των κατόπτρων), στο καινούργιο Παλάτι της Πόλης «Σίτι Πάλας», το μεγαλύτερο υπαίθριο αστεροσκοπείο στην Ασία, Ζαντάρ Μαντάρ και φυσικά το πασίγνωστο και πολυφωτογραφημένο «Χαβά Μαχάλ».
 • Παρακολούθηση τελετής «Αάρτι» στην Τζαϊπούρ.
 • Ξενάγηση στο εντυπωσιακό Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, στο Φρούριο της Άγκρα και επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ιτιμάντ Ουντ Ντάουλα.
 • Επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί και στο χωριό Αμπανέρι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε ένα υπέροχο «Μπαολί», δηλαδή μία δεξαμενή νερού χτισμένη με την παραδοσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική που άνθισε στη Βόρεια Ινδία.
 • Επίσκεψη στην Ματούρα, τη γενέτειρα του Κρίσνα και στον Μπαχαϊστικό Ναό του Λωτού
 • Βόλτα με παραδοσιακά τρίκυκλα (Rickshaw) στο Τσάντλι Τσοκ στο Δελχί. Θα δούμε την περίφημη Πύλη της Ινδίαςτο Κοινοβούλιο και φυσικά το Ραζγκάτ, το μέρος όπου έγινε η καύση της σορού του Μαχάτμα Γκάντι. Συνεχίζουμε με την επιβλητική Σαχτζαχανμπάντ, με το Κόκκινο Φρούριο, έδρα κάποτε των Μουγκάλ Αυτοκρατόρων, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο τζαμί της Ινδίας το διάσημο Τζαμά Μασίντ (Τζαμί της Παρασκευής) και φυσικά το υπέροχο Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Χουμαγιούν.
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός, γνώστης της ινδικής κουλτούρας.

Για αναχωρήσεις απο την Θεσσαλονίκη περιλαμβάνονται οι ενδιάμεσες πτήσεις

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads


 (0,00) Αριθμός χρηστών που βαθμολόγησαν (0)Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-A9B7D06B 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης