Οδική Εκδρομή Βουκουρέστι - Μπρασόβ - Σίναια 4 ημέρες

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Οδική Εκδρομή Βουκουρέστι - Μπρασόβ - Σίναια 4 ημέρες

Εκδρομή Βουκουρέστι - Μπρασόβ - Σίναια 4 ημ

Η πρώτη αναφορά στο Βουκουρέστι γίνεται το 1459, όταν τη διεκδίκησε ο Βλαντ ο Παλουκωτής. Αρχικά γνωστό ως «ακρόπολη Dambovita», το Βουκουρέστι κοσμήθηκε με μεγάλο αριθμό παλατιών, πολλά από τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα.

Τέσσερις γραμμές μετρό και ένα σύγχρονο λεωφορειακό δίκτυο μεταφέρουν τους επισκέπτες και τους κατοίκους. Η κομψή αρχιτεκτονική του πρώιμου 20ου αιώνα στο Βουκουρέστι έχει εμφανείς γαλλικές επιρροές, γι’ αυτό στην πόλη δόθηκε το προσωνύμιο «μικρό Παρίσι». Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το μουσείο Village, το ρουμάνικο Αθήναιον και το μουσείο Peasant. Μην παραλείψετε τα ανάκτορα της Βουλής, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο (μετά το Πεντάγωνο).

Από 179,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Βουκουρέστι, Σόφια
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας . Διέλευση από σύνορα Προμαχώνα, Σόφια. Γεύμα εξ ιδίων, και συνεχίζουμε για Λόβετς, Ρούσε, άφιξη το βράδυ στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ-Νουβώ ,«ναό της μουσικής» το Ατενέουμ Ρομαν , το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας το παλάτι του βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου , το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Επίσης θα γνωρίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμένη οδό Λιπσκάνη και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής .όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες , του γνωστότερου Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την Κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε τη Σινάια, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών σπορ. Στολίδι της πόλης το μοναστήρι της περιοχής, κτισμένο το 1685. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη Μπρασόφ (ιδρύθηκε το 1211 από Τεύτονες Ιππότες). Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο, την πλατεία Δημαρχείου και την πασίγνωστη Μαύρη Εκκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αφού πρώτα περάσουμε και δούμε το κάστρο του Δράκουλα. Προαιρετική διασκέδαση σε τοπικό εστιατόριο.

Αναχώρηση το πρωί για Ρούσε, Σόφια. Γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε για σύνορα Προμαχώνα, άφιξη νωρίς το βράδυ στην πόλη μας.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 

 Επικοινωνήστε μαζί μας και δώστε μας τις επιθυμητές ημερομηνίες - Αναχωρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Πλατεία της Επανάστασης (Piata Revolutiei): Τον Δεκέμβριο του 1989 χιλιάδες Ρουμάνων συγκεντρώθηκαν εδώ για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τον πάλαι ποτέ ηγέτη της κουμουνιστικής Ρουμανίας. Το όνομα της πλατείας αντικατοπτρίζει αυτή την ιστορική στιγμή, ωστόσο για τους Ρουμάνους έχει και πολιτιστικούς συμβολισμούς καθώς γύρω της βρίσκονται τα πρώην ανάκτορα, και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης.

Αψίδα του Θριάμβου: Χτίστηκε το 1922 για να τιμήσει τη γενναιότητα των Ρουμάνων στρατιωτών που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι έργο του αρχιτέκτονα Πέτρ Αντονέσκου και αποτελεί αντίγραφο της Αψίδας που βρίσκεται στο Ιλίσια Πεδία στο Παρίσι. 

Μέγαρο του Κοινοβουλίου: Το πρώην «Παλάτι του Λαού», ένα αμφιλεγόμενο γιγάντιο κτίσμα που καταλαμβάνει 330.000 τ.μ., ξεκίνησε να χτίζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, εφόσον κατέρρευσε το καθεστώς Τσαουσέσκου. Πρόκειται για το 2ο μεγαλύτερο κτίριο σε έκταση στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Διαθέτει 3.100 δωμάτια που σήμερα στεγάζουν τις υπηρεσίες της Βουλής, της Γερουσίας ενώ είναι ανοιχτό για επισκέψεις με οργανωμένη ξενάγηση. Διεύθυνση: Calea 13 Septembrie 1, Intrarea A3, Τ +40 (0) 21 311 36 11

Παλάτι Κατακουζινού: Από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης, συνδυάζει νεοκλασικά και art nouveau στοιχεία και χτίστηκε το 1900 ως κατοικία του τότε πρωθυπουργού, Γκριγκόρ Κατακουζινού. Σήμερα στεγάζει το μουσείο George Enescu, που είναι αφιερωμένο στον μεγαλύτερο Ρουμάνο βιολονίστα και συνθέτη, δημιουργό του πασίγνωστου έργου Ρουμάνικες Ραψωδίες. 
Διεύθυνση: Calea Victoriei 141, τηλ.: +40 (0) 21 318 14 50

Εθνικό Μουσείο Τέχνης: Το μεγαλύτερο μουσείο της Ρουμανίας ιδρύθηκε το 1948 για να φιλοξενήσει τη βασιλική συλλογή που περιλάμβανε έργα Ρουμάνικης και Ευρωπαϊκής τέχνης από τον 15ο μέχρι τον 20 αιώνα. Στεγάζεται στο τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο του Βασιλικού Παλατιού και στις αίθουσες του μπορείτε να δείτε πάνω από 100.000 έργα μεγάλων καλλιτεχνών όπως Γκριγκορέσκου, Αντρεέσκου, Θεοτοκόπουλου, Ρέμπραντ, Μπρέγκελ, Σεζάν, Ρούμπενς. 
Διεύθυνση: Calea Victoriei 49-53, τηλ.: +40 (0) 21 313 30 30, www.mnar.arts.ro

Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης: Στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του παλατιού Sutu (1834) και φιλοξενεί πλούσια συλλογή από 300.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία ένα έγγραφο του 1459 που αναφέρει για πρώτη φορά επίσημα το όνομα της πόλης και είναι υπογεγραμμένο από τον πρίγκιπα της Βλαχίας, Βλαντ Τσέπες, τον γνωστό Δράκουλα. Διεύθυνση: Blvd. I. C. Bratianu 2, T +40 (0) 21 315 6858

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: Το εντυπωσιακό πρώην Μέγαρο Ταχυδρομείων (1899) φιλοξενεί 600.000 εκθέματα που αποκαλύπτουν την ιστορία της Ρουμανίας από την προϊστορική εποχή μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Αξίζει να επισκεφθείτε το θησαυροφυλάκιο για να δείτε τα χρυσά αντικείμενα του γοτθικού θησαυρού του 4ου αιώνα που ανακαλύφθηκε στο Πιετροασέλε. 
Διεύθυνση: Calea Victoriei 12, T +40 (0) 21 315 82 07

Μουσείο του Ρουμάνου Χωρικού: Περισσότερα από 100.000 εκθέματα από γεωργικά εργαλεία, κεραμικά, φορεσιές και σκεύη καθημερινής χρήσης παρουσιάζουν την παράδοση και τον πολιτισμό της ρουμανικής υπαίθρου. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης το μουσείο υπέστη σημαντικές ζημιές, το 1996 όμως κέρδισε τον τίτλο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς. 
Διεύθυνση: Şoseaua Kiseleff 3, Sector 1, τηλ.: +40 21 317 96 60, www.muzeultaranuluiroman.ro

Εκκλησία Σταυροπόλεως: Μια κουκλίστικη όσο και παράξενη εκκλησία που συνδυάζει μοναδικά στοιχεία βυζαντινής και ρουμανικής αρχιτεκτονικής, χτίστηκε το 1724 από έλληνα μοναχό Ιωάννη, επίσκοπο της Σταυρούπολης. 
Διεύθυνση: Stavropoleos 4, T +40 (0) 21 313 47 47, www.stavropoleos.ro

Μητρόπολη: Χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, η Μητρόπολη του Βουκουρεστίου ήταν το κέντρο της Ρουμανικής Ορθοδοξίας μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα. Ο κατάλευκος ναός που είναι αφιερωμένους στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη χτίσθηκε κατά το 1656-1658 από τον Κωνσταντίνο Σέρμπαν Βσαραβ, ηγεμόνα της Βλαχίας. Ο περίτεχνος βυζαντινός διάκοσμος, το εντυπωσιακό τέμπλο αλλά και οι σκαλιστοί άμβωνες καθιστούν απαραίτητη μια επίσκεψη σε αυτό το επιβλητικό μνημείο της πίστης. Διεύθυνση: Aleea Dealul Mitropoliei 

Romanian Athenaeum: Κέντρο μουσικών εκδηλώσεων, στέγη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας George Enescu, το εντυπωσιακό μέγαρο που μοιάζει με αρχαίο ελληνικό ναό, παραδόθηκε στο κοινό της πόλης το 1888. Κατασκευασμένο από μάρμαρο, με κυκλικό σχήμα και εξωτερική κιονοστοιχία, πλούσια frescoes και απαράμιλλη ακουστική, είναι από τα σημαντικότερα και πιο εντυπωσιακά κτίρια του Βουκουρεστίου. Προσέξτε το ταβάνι στο λόμπι του, που είναι διακοσμημένο με αληθινά φύλλα χρυσού! 
Διεύθυνση:. Franklin 1-3, sector 1, τηλ.: +40 21 315 2567, http://fge.org.ro/ro.html

Λιπσκάνι: To γραφικό, ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου είναι ένα πολύβουο, αστικό «χωριό» που βρίσκεται ανάμεσα στην Calea Victoriei, τα βουλεβάρτα Bratianu και Regina Elisabeta και τον ποταμό Νταμποβίτ. Κατά τον 15ο αιώνα ήταν η κεντρική αγορά της πόλης με μαγαζιά και εργαστήρια από πλήθος Ρουμάνων, Ελλήνων, Αυστριακών, Εβραίων, Βουλγάρων, Αρμένιων και Σέρβων τεχνιτών. Σήμερα η περιοχή σφύζει από ζωή με ωραία εστιατόρια και μπαράκια και ενδιαφέρουσες γκαλερί.

Πάρκο Herestrau: Σε μια έκταση 4000 στρεμμάτων απλώνεται το… Central Park του Βουκουρεστίου. Ένα δάσος στην καρδιά της πόλης, γοητεύει με τη μεγάλη ομώνυμη λίμνη την οποία μπορείτε να γυρίσετε με βάρκα ή καραβάκι. Στο καταπράσινο πάρκο θα συναντήσετε γήπεδα τένις, παραλίμνια εστιατόρια, το όμορφο Μουσείο Χωριού και το Ενυδρείο καθώς και μια υπαίθρια γλυπτοθήκη με πλήθος αγαλμάτων διάσημων καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο… συμπεριλαμβανομένου και του Μάικλ Τζάκσον! 

 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-B5EF864D 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης