Κάιρο Αλεξάνδρεια 5ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Κάιρο Αλεξάνδρεια 5ημ.

 Εκδρομή στο Κάιρο-Αλεξάνδρεια 5ημ.

Η Αίγυπτος ή επίσημα η αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου βρίσκεται στη βόρεια Αφρική και συνδέεται με την Ασία μέσω της χερσονήσου του Σινά.

Μοιράζεται σύνορα με τη Λιβύη, το Σουδάν, τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ και περιβάλλεται από τη Μεσόγειο στο Βορρά και την Ερυθρά θάλασσα στην ανατολή. Ο ποταμός Νείλος αποτελεί τη φλέβα ζωής για ολόκληρη τη χώρα και για αυτό λέγεται "μητέρα της Αιγύπτου".

Από 780,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον χρόνο. Κάθε Τρίτη & Παρασκευή 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Κάιρο, Αλεξάνδρεια
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery


Σας καλωσορίζουμε στο...Αλ Καχίρα ή αλλιώς στο Κάιρο, την πόλη των χιλίων μιναρέδων και πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Μετά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο του Καΐρου, μεταφερόμαστε και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας. Τον ελεύθερο χρόνο μέχρι την διανυκτέρευση, σας προτείνουμε να τον εκμεταλλευτείτε κάνοντας μία πρώτη γνωριμία με το Κάιρο, με μία δίωρη κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας παρακολουθώντας εντυπωσιακό φολκλορικό σόου. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.


Η σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο θα ξεκινήσει με το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, το οποίο χτίστηκε το 1900 και στεγάζει πάνω από 120.000 εκθέματα. Μπορείτε να θαυμάσετε τα μοναδικής αξίας ευρήματα από τους τάφους της Κοιλάδας των Βασιλέων και των Βασιλισσών καθώς και τα απαράμιλλης ομορφιάς κτερίσματα από τον μόνο τάφο που βρέθηκε ασύλητος, τον τάφο του Φαραώ Τουτ Ανκ Αμόν. Από το Αρχαιολογικό Μουσείο θα μεταφερθούμε στις επιβλητικές πυραμίδες της Γκίζας, που αποτελούν ένα από τα Επτά Θαύματα του κόσμου. Εκεί, εκτός από τις πυραμίδες, θα θαυμάσουμε το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού και πρόσωπο που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε εστιατόριο του Καΐρου. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με το πολύβουο και γεμάτο χρώματα παζάρι, το Χαν Ελ Χαλίλ, γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για περιπάτους και ψώνια. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 
Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος, η οποία απέχει από το Κάιρο 242 χλμ. Στην περιήγησή μας εκεί, θα δούμε την Ελληνική Παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη και το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του φάρου της Αλεξάνδρειας. Θα επισκεφθούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, καθώς και το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος έλληνας ποιητής Καβάφης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στους πανέμορφους κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ και θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Η εκδρομή μας ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία αποτελεί μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη στο Κάιρο για να την διαθέσετε όπως επιθυμείτε ή για προαιρετικές εκδρομές. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καΐρου απ΄ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 • Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • 3 ή 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* της επιλογής στο Κάιρο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε Κάιρο & Αλεξάνδρεια
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Επαγγελματίες ελληνόφωνοι αρχηγοί / συνοδοί
  • Επαγγελματίες διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί
  • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια (Ενημερωθείτε για τις παροχές)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

  Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων 200€  
  • Βίζα Αιγύπτου 25€ (πληρωτέα εκεί)
  • Φιλοδωρήματα 15€ (πληρωτέα εκεί)
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
  • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Πυραμίδες της Γκίζας: σύμβολα της Αιγύπτου, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας και τα πλέον διάσημα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο. Εκεί που τελειώνουν τα σπίτια της πόλης, υψώνονται οι τρεις τάφοι των Χέοπα, Χεφρήνου και Μυκερίνου μέσα στην έρημο. Αιώνιος φρουρός μπροστά στα μνημειώδη οικοδομήματα, η θρυλική Σφίγγα αποσβολώνει τους επισκέπτες με το κολοσσιαίο της μέγεθος. Μπορείτε να επισκεφθείτε το εσωτερικό μιας από τις Πυραμίδες και να ανεβείτε σε καμήλα με φόντο τα αινιγματικά μνημεία της Γκίζας. 
Διεύθυνση: Οδός των Πυραμίδων Al Ahram, www.sca-egypt.org/eng/SITE_GIZA_MP.htm

Αρχαιολογικό Μουσείο: αν το Κάιρο αποκαλείται Umm al-Dunya δηλαδή η μητέρα του κόσμου, τότε το Αρχαιολογικό του Μουσείο είναι αναμφισβήτητα η μητέρα όλων των μουσείων. Το ροζ κτίριο του 19ου αιώνα στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ αποδεικνύεται μικρό για να στεγάσει την σημαντικότερη συλλογή στον κόσμο από αιγυπτιακές αρχαιότητες, αμύθητης αξίας, ασφυκτικά σωρευμένες στους χώρους του. 
Στην Αίθουσα με τις Βασιλικές Μούμιες, θα έρθετε τετ α τετ με το Ραμσή το Μέγα, τον Φαραώ που διαφέντεψε σε Άνω και Κάτω Αίγυπτο και τώρα αναπαύεται στο παχύ βελούδο. Απόλυτο must οι θησαυροί του Τουταγχαμών, στον πάνω όροφο. Εκθαμβωτική είναι η λάμψη του χρυσού στα αντικείμενα που συνόδευαν το 18χρονο βασιλιά στο ταξίδι του στην αιωνιότητα.
Διεύθυνση: πλατεία Ταχρίρ, 0020 2 5794596  www.sca-egypt.org/eng/MUS_Egyptian_Museum.htm

Τζαμί Αλ Άζχαρ: κορυφαίος τόπος λατρείας και διδασκαλίας, το τζαμί-πανεπιστήμιο ισλαμικής θεολογίας με τη χιλιόχρονη ιστορία, εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του. Έργο του 10ου αιώνα, το Αλ Άζχαρ με τους τρεις κύριους μιναρέδες και το κομψό εσωτερικό προαύλιο, είναι ένα αρμονικό σύμπλεγμα με πολλές προσθήκες ανά περιόδους, καθώς σουλτάνοι κι εμίρηδες πρόσθεταν ο καθένας το στίγμα του στο πέρασμα των αιώνων. Μπορείτε να επισκεφθείτε τους εσωτερικούς χώρους του όπως το προσευχητάριο με τον γυάλινο ψηφιδωτό διάκοσμο και την αίθουσα προσευχής στρωμένη με χαλί. 
Διεύθυνση: Gama' al-Azhar. 

Κάστρο του Σαλαντίν: στην ανατολική άκρη της πόλης ορθώνεται το Citadel, εκπληκτικό μεσαιωνικό φρούριο του12ου αιώνα που υπήρξε έδρα των Αιγυπτίων ηγεμόνων για περισσότερα από 700 χρόνια. Για να χτιστούν τα τείχη του, ο στρατηγός Σαλαντίν χρησιμοποίησε μέχρι και ογκόλιθους από τις Πυραμίδες της Γκίζας. Εντός της οχύρωσης θα δείτε τρία τζαμιά, πύργους, κήπους, το Μουσείο Αστυνομίας, το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο ενώ από τους εξώστες του θα απολαύστε το πανόραμα της αχανούς μητρόπολης του Νείλου.
Διεύθυνση: Al Abageyah, Qesm Al Khalifah,  0020 2 25121735
 
Παζάρι Χαν Αλ Χαλίλι: αποθέωση του φολκλόρ, το διάσημο παζάρι του Καΐρου μοιάζει να ξεπήδησε από τα παραμύθια με τον Αλί Μπαμπά και τον Αλαντίν. Λαβύρινθος από σοκάκια και μικρομάγαζα όπου μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα: υφάσματα,  μουσικά όργανα, μπαχάρια και έλαια, κοσμήματα και πέπλα, μπακίρια και ναργιλέδες. Κάντε και μια στάση στο καφέ Fishawi, το παμπάλαιο καφενείο με τον καθρέφτες όπου σύχναζε ο Νομπελίστας συγγραφέας Ναγκίμπ Μαχφούζ και η αιγυπτιακή διανόηση τον 19ο αιώνα.  
Διεύθυνση: πλατεία Al-Hussein

Nησάκι Γκεζίρα: όαση πρασίνου στη μέση του Νείλου, το νησάκι Γκεζίρα μοιάζει περισσότερο κομμάτι της δυτικής Ευρώπης παρά της βόρειας Αφρικής. Από την πλατεία Ταχρίρ, η κομψή γέφυρα Κασρ αλ-Νιλ οδηγεί στο νησάκι με τις βίλες, τις πρεσβείες, την Όπερα, το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακής Σύγχρονης Τέχνης και το υπερπολυτελές ξενοδοχείο που ήταν κάποτε το ανάκτορο της δυναστείας του Μοχάμεντ Άλι. Ανεβείτε στον ύψους 187 μέτρων Πύργο του Καΐρου για να αγναντέψετε την πόλη και τις Πυραμίδες. 

Κρουαζιέρα στο Νείλο: ατενίστε το Κάιρο από την οπτική γωνιά του Νείλου κάνοντας την παρόχθια διαδρομή με το καραβάκι, μέρα ή νύχτα, με δείπνο και οριεντάλ μουσική ή μπείτε σε μια φελούκα για μια βόλτα στο ποτάμι. Κρατήσεις για κρουαζιέρες γίνονται στα ξενοδοχεία καθώς και τα ταξιδιωτικά γραφεία. 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

H Aίγυπτος είναι η χώρα με τον παλαιότερο ίσως πολιτισμό στον πλανήτη. Oι πυραμίδες, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, κρατούν ακόμα και σήμερα κρυμμένα τα μυστικά τους. Zωοδότης ποταμός ο Nείλος που στις όχθες τους οι Φαραώ έχτισαν περίλαμπρους ναούς και νεκρικές κατοικίες για βασιλείς και βασίλισσες που ευτύχισαν να ζήσουν εκεί. Tο ταξίδι στην Aίγυπτο, είναι κατάδυση στον πολιτισμό της ανθρωπότητας. H Aίγυπτος της ιστορίας, του θρύλου και του χθες, συναντά το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας σε παζάρια και αγορές που τραβούν τον επισκέπτη όχι μόνο για την ποικιλία των ειδών τους αλλά για τη μαεστρία και την φινέτσα των εμπόρων τους.
Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας (όσα και ότι θέλετε) και ζητήστε την προσφορά μας για το ταξίδι που θέλετε. Εμείς, αφού επεξεργαστούμε την ζήτησή σας, θα σας καλέσουμε τηλεφωνικά και θα σας στείλουμε με e-mail την προσφορά μας. Ευχαριστούμε.

Τουριστικός Οδηγός για την Αλεξάνδρεια.
Τουριστικός οδηγός Καιρου

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-73B5BDFE 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης