Βουκουρέστι 5 ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Βουκουρέστι 5 ημ.

Εκδρομή στο Βουκουρέστι 5 ημ.

Η πρώτη αναφορά στο Βουκουρέστι γίνεται το 1459, όταν τη διεκδίκησε ο Βλαντ ο Παλουκωτής. Αρχικά γνωστό ως «ακρόπολη Dambovita», το Βουκουρέστι κοσμήθηκε με μεγάλο αριθμό παλατιών, πολλά από τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα.

Τέσσερις γραμμές μετρό και ένα σύγχρονο λεωφορειακό δίκτυο μεταφέρουν τους επισκέπτες και τους κατοίκους. Η κομψή αρχιτεκτονική του πρώιμου 20ου αιώνα στο Βουκουρέστι έχει εμφανείς γαλλικές επιρροές, γι’ αυτό στην πόλη δόθηκε το προσωνύμιο «μικρό Παρίσι». Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το μουσείο Village, το ρουμάνικο Αθήναιον και το μουσείο Peasant. Μην παραλείψετε τα ανάκτορα της Βουλής, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο (μετά το Πεντάγωνο).

Από 299,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Βουκουρέστι, Μπράν, Μπρασόφ, Σινάϊα, Πύργος Δράκουλα, Παλάτι Πέλες
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, έλεγχος και απευθείας πτήση για το Βουκουρέστι. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο φωταγωγημένο Βουκουρέστι.

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το “μαργαριτάρι των Καρπαθίων”, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε, και από το οποίο πήρε την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρόυριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασόφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.

Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη ή να κάνετε μια βόλτα με το καραβάκι στο πάρκο Χερεστρόου, που βρίσκεται δίπλα στο μουσείο του χωριού. Θα μας εντυπωσιάσει το μαγευτικό τοπίο και η καταπράσινη πεδιάδα.

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

Περιλαβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια 
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου, είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πλατεία της Επανάστασης (Piata Revolutiei): Τον Δεκέμβριο του 1989 χιλιάδες Ρουμάνων συγκεντρώθηκαν εδώ για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τον πάλαι ποτέ ηγέτη της κουμουνιστικής Ρουμανίας. Το όνομα της πλατείας αντικατοπτρίζει αυτή την ιστορική στιγμή, ωστόσο για τους Ρουμάνους έχει και πολιτιστικούς συμβολισμούς καθώς γύρω της βρίσκονται τα πρώην ανάκτορα, και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης.

Αψίδα του Θριάμβου: Χτίστηκε το 1922 για να τιμήσει τη γενναιότητα των Ρουμάνων στρατιωτών που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι έργο του αρχιτέκτονα Πέτρ Αντονέσκου και αποτελεί αντίγραφο της Αψίδας που βρίσκεται στο Ιλίσια Πεδία στο Παρίσι. 

Μέγαρο του Κοινοβουλίου: Το πρώην «Παλάτι του Λαού», ένα αμφιλεγόμενο γιγάντιο κτίσμα που καταλαμβάνει 330.000 τ.μ., ξεκίνησε να χτίζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, εφόσον κατέρρευσε το καθεστώς Τσαουσέσκου. Πρόκειται για το 2ο μεγαλύτερο κτίριο σε έκταση στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Διαθέτει 3.100 δωμάτια που σήμερα στεγάζουν τις υπηρεσίες της Βουλής, της Γερουσίας ενώ είναι ανοιχτό για επισκέψεις με οργανωμένη ξενάγηση. Διεύθυνση: Calea 13 Septembrie 1, Intrarea A3, Τ +40 (0) 21 311 36 11

Παλάτι Κατακουζινού: Από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης, συνδυάζει νεοκλασικά και art nouveau στοιχεία και χτίστηκε το 1900 ως κατοικία του τότε πρωθυπουργού, Γκριγκόρ Κατακουζινού. Σήμερα στεγάζει το μουσείο George Enescu, που είναι αφιερωμένο στον μεγαλύτερο Ρουμάνο βιολονίστα και συνθέτη, δημιουργό του πασίγνωστου έργου Ρουμάνικες Ραψωδίες. 
Διεύθυνση: Calea Victoriei 141, τηλ.: +40 (0) 21 318 14 50

Εθνικό Μουσείο Τέχνης: Το μεγαλύτερο μουσείο της Ρουμανίας ιδρύθηκε το 1948 για να φιλοξενήσει τη βασιλική συλλογή που περιλάμβανε έργα Ρουμάνικης και Ευρωπαϊκής τέχνης από τον 15ο μέχρι τον 20 αιώνα. Στεγάζεται στο τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο του Βασιλικού Παλατιού και στις αίθουσες του μπορείτε να δείτε πάνω από 100.000 έργα μεγάλων καλλιτεχνών όπως Γκριγκορέσκου, Αντρεέσκου, Θεοτοκόπουλου, Ρέμπραντ, Μπρέγκελ, Σεζάν, Ρούμπενς. 
Διεύθυνση: Calea Victoriei 49-53, τηλ.: +40 (0) 21 313 30 30, www.mnar.arts.ro

Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης: Στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του παλατιού Sutu (1834) και φιλοξενεί πλούσια συλλογή από 300.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία ένα έγγραφο του 1459 που αναφέρει για πρώτη φορά επίσημα το όνομα της πόλης και είναι υπογεγραμμένο από τον πρίγκιπα της Βλαχίας, Βλαντ Τσέπες, τον γνωστό Δράκουλα. Διεύθυνση: Blvd. I. C. Bratianu 2, T +40 (0) 21 315 6858

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: Το εντυπωσιακό πρώην Μέγαρο Ταχυδρομείων (1899) φιλοξενεί 600.000 εκθέματα που αποκαλύπτουν την ιστορία της Ρουμανίας από την προϊστορική εποχή μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Αξίζει να επισκεφθείτε το θησαυροφυλάκιο για να δείτε τα χρυσά αντικείμενα του γοτθικού θησαυρού του 4ου αιώνα που ανακαλύφθηκε στο Πιετροασέλε. 
Διεύθυνση: Calea Victoriei 12, T +40 (0) 21 315 82 07

Μουσείο του Ρουμάνου Χωρικού: Περισσότερα από 100.000 εκθέματα από γεωργικά εργαλεία, κεραμικά, φορεσιές και σκεύη καθημερινής χρήσης παρουσιάζουν την παράδοση και τον πολιτισμό της ρουμανικής υπαίθρου. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης το μουσείο υπέστη σημαντικές ζημιές, το 1996 όμως κέρδισε τον τίτλο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς. 
Διεύθυνση: Şoseaua Kiseleff 3, Sector 1, τηλ.: +40 21 317 96 60, www.muzeultaranuluiroman.ro

Εκκλησία Σταυροπόλεως: Μια κουκλίστικη όσο και παράξενη εκκλησία που συνδυάζει μοναδικά στοιχεία βυζαντινής και ρουμανικής αρχιτεκτονικής, χτίστηκε το 1724 από έλληνα μοναχό Ιωάννη, επίσκοπο της Σταυρούπολης. 
Διεύθυνση: Stavropoleos 4, T +40 (0) 21 313 47 47, www.stavropoleos.ro

Μητρόπολη: Χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, η Μητρόπολη του Βουκουρεστίου ήταν το κέντρο της Ρουμανικής Ορθοδοξίας μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα. Ο κατάλευκος ναός που είναι αφιερωμένους στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη χτίσθηκε κατά το 1656-1658 από τον Κωνσταντίνο Σέρμπαν Βσαραβ, ηγεμόνα της Βλαχίας. Ο περίτεχνος βυζαντινός διάκοσμος, το εντυπωσιακό τέμπλο αλλά και οι σκαλιστοί άμβωνες καθιστούν απαραίτητη μια επίσκεψη σε αυτό το επιβλητικό μνημείο της πίστης. Διεύθυνση: Aleea Dealul Mitropoliei 

Romanian Athenaeum: Κέντρο μουσικών εκδηλώσεων, στέγη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας George Enescu, το εντυπωσιακό μέγαρο που μοιάζει με αρχαίο ελληνικό ναό, παραδόθηκε στο κοινό της πόλης το 1888. Κατασκευασμένο από μάρμαρο, με κυκλικό σχήμα και εξωτερική κιονοστοιχία, πλούσια frescoes και απαράμιλλη ακουστική, είναι από τα σημαντικότερα και πιο εντυπωσιακά κτίρια του Βουκουρεστίου. Προσέξτε το ταβάνι στο λόμπι του, που είναι διακοσμημένο με αληθινά φύλλα χρυσού! 
Διεύθυνση:. Franklin 1-3, sector 1, τηλ.: +40 21 315 2567, http://fge.org.ro/ro.html

Λιπσκάνι: To γραφικό, ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου είναι ένα πολύβουο, αστικό «χωριό» που βρίσκεται ανάμεσα στην Calea Victoriei, τα βουλεβάρτα Bratianu και Regina Elisabeta και τον ποταμό Νταμποβίτ. Κατά τον 15ο αιώνα ήταν η κεντρική αγορά της πόλης με μαγαζιά και εργαστήρια από πλήθος Ρουμάνων, Ελλήνων, Αυστριακών, Εβραίων, Βουλγάρων, Αρμένιων και Σέρβων τεχνιτών. Σήμερα η περιοχή σφύζει από ζωή με ωραία εστιατόρια και μπαράκια και ενδιαφέρουσες γκαλερί.

Πάρκο Herestrau: Σε μια έκταση 4000 στρεμμάτων απλώνεται το… Central Park του Βουκουρεστίου. Ένα δάσος στην καρδιά της πόλης, γοητεύει με τη μεγάλη ομώνυμη λίμνη την οποία μπορείτε να γυρίσετε με βάρκα ή καραβάκι. Στο καταπράσινο πάρκο θα συναντήσετε γήπεδα τένις, παραλίμνια εστιατόρια, το όμορφο Μουσείο Χωριού και το Ενυδρείο καθώς και μια υπαίθρια γλυπτοθήκη με πλήθος αγαλμάτων διάσημων καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο… συμπεριλαμβανομένου και του Μάικλ Τζάκσον! 

 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Τουριστικός οδηγός για το Βουκουρέστι


 (0,00) Αριθμός χρηστών που βαθμολόγησαν (0)Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-E05F96C2 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης