Ο Ροδανός ποταμός και η χριστουγεννιάτικη Λυών 5 ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Ο Ροδανός ποταμός και η χριστουγεννιάτικη Λυών 5 ημ.

Ο Ροδανός ποταμός και η χριστουγεννιάτικη Λυών 5ημ.

Ταξιδέψτε μαζί μας στη Χριστουγεννιάτικη Λυών, σε μια από τις πιο όμορφες και φημισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο! Σε πέντε ημέρες λοιπόν στη Λυών θα σεργιανίσουμε ανάμεσα στα πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια της αγοράς και θα ανακαλύψουμε σπιθαμή προς σπιθαμή το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το ταξίδι μας ξεκινάει από τη Λυών. Θα μεταβούμε στην πλατεία Φουρβιέρ, με τη βασιλική εκκλησία και τη θέα στην κοιλάδα του Ροδανού. Πολύ κοντά βρίσκεται το Γάλλο-Ρωμαϊκό Μουσείο στο οποίο θα ξεναγηθούμε. Στη βόλτα μας θα περάσουμε και από τα περίφημα «μυστικά περάσματα» με τις στοές και τις αλλεπάλληλες σκάλες, μία αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα της Λυών που έχει καταγραφεί στον κατάλογο μνημείων της UNESCO. Ακολουθεί εκδρομή στο μεσαιωνικό χωριό Περούζ, στην κορυφή ενός λόφου από όπου θα εποπτεύσουμε ολόκληρη την κοιλάδα του Ροδανού. Επόμενη εκδρομή η ρωμαϊκή πόλη Βιέν, στην αριστερή όχθη, όπου θα δούμε τον ναό του Αυγούστου, το αρχαίο θέατρο και τον αρχαιολογικό χώρο. Και μετά σειρά έχουν τα γραφικά οινοχώρια. Πρώτη στάση το Ονγκτ, ένα μεσαιωνικό χωριό που σήμερα φιγουράρει στον κατάλογο με «Τα Ωραιότερα Χωριά της Γαλλίας». Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην περιοχή Μπωζολέ, όπου στο Chateau de Courcelles θα δοκιμάσουμε κρασί από την τοπική παραγωγή. Επόμενη στάση μας, το Αββαείο του Κλινύ, η έδρα του μεγαλύτερου μεσαιωνικού μοναστικού τάγματος στη Δυτική Ευρώπη.

Από 649,00 €

Πόλεις που επισκεπόμαστε :  Λυών, Περούζ, Βιέν, Μπωζολε

Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.

 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας για τη Γενεύη. Άφιξη στην ελβετική πόλη και άμεση μεταφορά οδικώς στο Περούζ (Perouge), ένα γοητευτικό μεσαιωνικό χωριό, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου από όπου εποπτεύει ολόκληρη την κοιλάδα του ποταμού Ροδανού. Η ιστορία του χωριού ξεκινά στα τέλη του 14ου αι. ως μέρος του βασιλείου της Σαβοΐας. Για περίπου τρεις αιώνες το Περούζ γνώρισε μέρες ακμής, κυρίως χάρη στο γεγονός πως βρισκόταν πάνω στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Λυών και Γενεύης. Ο 19ος αι. έφερε δύσκολες μέρες για το χωριό, στις αρχές μάλιστα του 1900 δεν είχε απομείνει παρά μία μόνο οικογένεια στο Περούζ! Η συνέχεια πάντως ήταν καλύτερη, το Περούζ ανακαινίστηκε, πολλές φορές αποτέλεσε σκηνικό κινηματογραφικών παραγωγών που αναζητούσαν το ιδανικό μεσαιωνικό φόντο, χάρη στα προστατευόμενα μνημεία του και τη… μεσαιωνική μαγεία που πλανάται στην ατμόσφαιρά του, σαγηνεύοντας τους πάντες. Θα περιηγηθούμε στο χωριό και κατόπιν συνεχίζουμε για τη Λυών. Άφιξη στη γαλλική πόλη και σύντομη πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, όπου θα δούμε ορισμένα από τα πλέον εμβληματικά αξιοθέατα της Λυών, και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Σήμερα είναι η καλύτερη ημέρα για να ζήσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Λυών: ετοιμαστείτε για έναν περίπατο ανάμεσα σε 140 ξύλινα σπιτάκια στολισμένα με χαρούμενα λαμπιόνια και «φορτωμένα» με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα δώρα για μικρούς και μεγάλους. Για περίπου είκοσι χρόνια τώρα η χριστουγεννιάτικη αγορά της Λυών συγκεντρώνει όλους τους επισκέπτες της πόλης στην πλατεία Carnot, και όλη η πόλη ευωδιάζει πραλίνα, τζίντζερμπρεντ και mulled wine. Όχι τυχαία, η χριστουγεννιάτικη αγορά της Λυών θεωρείται (και είναι!) από τις πιο «ζεστές» και δημοφιλείς στην Ευρώπη. Ο τέλειος τρόπος για να μας υποδεχθεί η Γαλλία, δε νομίζετε; Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Σήμερα θα αφιερώσουμε ολόκληρη την ημέρα στην πόλη της Λυών, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας (πίσω μόνο από το Παρίσι και τη Μασσαλία), που έχει τόσα πολλά να μας αποκαλύψει, από τα μουσεία και τις γραφικές της πλατείες, μέχρι τα λιθόστρωτα καλντερίμια της και τα εξαιρετικά εστιατόρια και wine bars. Θα πάρουμε το τοπικό τελεφερίκ (δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο) για να φτάσουμε στην πλατεία Φουρβιέρ,  και να δούμε την βασιλική της Notre Dame de la Fourviere, ένα κόσμημα του 19ου αι. που απολαμβάνει μάλιστα και ωραία θέα στην κοιλάδα του Ροδανού ποταμού. Πολύ κοντά βρίσκεται το Μουσείο Lugdunum, το Γαλλο-Ρωμαϊκό Μουσείο που θα μας αποκαλύψει πολλά για την αρχαία ιστορία της Λυών, πόλη που υπήρξε σημαντικός ρωμαϊκός οικισμός. Στη συνοικία όπου βρισκόμαστε, γύρω από τη Φουρβιέρ, εντοπίζονται μάλιστα και αρχαία θέατρα, πολύ καλά διατηρημένα μέχρι τις μέρες μας. Στη βόλτα μας θα περάσουμε από τα περίφημα traboules της Λυών, τα «μυστικά περάσματα» με τις στοές και τις αλλεπάλληλες σκάλες, μία αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα της Λυών που έχει καταγραφεί στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μία εκδρομή στην πόλη της Βιέν (Vienne), στην αριστερή όχθη του Ροδανού, όπου θα δούμε τον ναό του Αυγούστου και το αρχαίο θέατρο, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο στο Saint-Romain en Gal, στην απέναντι όχθη του ποταμού, όπου εντοπίστηκαν ρωμαϊκές θέρμες, ψηφιδωτά και πολλά ακόμα υπέροχα ευρήματα που παρουσιάζονται στο τοπικό μουσείο. Επιστροφή στη Λυών, υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσουμε και παράλληλα να μυηθούμε στην ιδιοσυγκρασία της περιοχής, από το να εντρυφήσουμε στην πλούσια οινοπαραγωγή της. Ξεκινάμε λοιπόν ακολουθώντας λοιπόν μία διαδρομή που μας οδηγεί σε γραφικά χωριά, κάνοντας στάση στο Ονγκτ (Oingt), ένα μεσαιωνικό χωριό που είδε πολλά από τα παμπάλαια κτίριά του να ανακαινίζονται και σήμερα φιγουράρει στον κατάλογο με «Τα Ωραιότερα Χωριά της Γαλλίας». Ολόκληρη η γύρω περιοχή ονομάζεται Κοιλάδα Ονγκτ, με δεκάδες μικρά γραφικά χωριουδάκια και τοπία σαν βγαλμένα από πίνακες ζωγραφικής.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην περιοχή Μπωζολέ (Beaujolais), λίγο βορειότερα της Λυών, όπου σε ένα chateau (Chateau de Courcelles) θα γευτούμε κρασί από την τοπική παραγωγή δοκιμάζοντας διάφορες ποικιλίες.  

Επόμενη στάση μας, στο αββαείο του Cluny, για να ανακαλύψουμε τα απομεινάρια ενός κέντρου πνευματισμού και την έδρα του μεγαλύτερου μεσαιωνικού μοναστικού τάγματος στη Δυτική Ευρώπη! Ο ναός υπήρξε μάλιστα ο μεγαλύτερος στη δυτική Ευρώπη μέχρι που η βασιλική του Αγίου Πέτρου απέσπασε τα πρωτεία.

Επιστροφή στη Λυών και διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της πόλης, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής για Ελλάδα.

Credits to :Cities in 4K

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Radisson Blu 4* sup.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Οινογνωσία στο Chateau de Corcelles.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός με εμπειρία στην περιοχή.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας. 
 • Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι όπως είσοδος στο Μουσείο Λουνγκντουνούμ, είσοδος στο Αβαείο Cluny.

είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο του Saint-Roman-en-Gal και στο αρχαίο θέατρο της Βιέν αλλά και σε άλλα αξιοθέατα

 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-0BD89745 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης