Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας - Χριστούγεννα  8ημ

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας - Χριστούγεννα 8ημ

Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας - Χριστούγεννα 8ημ

Η Ιορδανία είναι ίσως η ομορφότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου. Απλωμένη πάνω στην κοιλάδα του Ιορδάνη ποταμού (από τον οποίο πήρε και το όνομά της) μετράει 500 εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας, όσα δηλαδή χρειάστηκαν για να χωνέψουν τα χώματά της τα ιζήματα της κάμβριας περιόδου και ο αέρας και η βροχή για να διαβρώσουν τις καινοζωικές βραχώδεις πτυχές στις υφάλμυρες κοίτες των χειμάρρων που την αυλακώνουν. Η Ιορδανία είναι η ίδια η ιστορία της ανθρωπότητας και σε αυτό το πανέμορφο οδοιπορικό θα σας ταξιδέψουμε στο χρόνο μέσα από τις ενδιαφέρουσες ιστορίες των λαών που φιλοξένησε αυτή η γη αλλά και των τοπίων μιας ανυπέρβλητης ομορφιάς! Ένας τόπος κοσμικής εξουσίας που αγκαλιάζει τις θρησκευτικές αντιθέσεις και τις ενσωματώνει σε μια πορεία χιλιάδων ετών, ειρηνικά και δημιουργικά.

Από 980,00 €

 
Πόλεις που επισκεπόμαστε :Αμμάν (3), Κάμπινγκ (1), Άκαμπα (1), Νεκρά Θάλασσα (2), Κεράκ
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery


Αναχώρηση αεροπορικώς για το Αμμάν την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιπλάνησή μας σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν την συναντάμε ως πρωτεύουσα των Αμμονιτών, όπως αναφέρεται και στην Βίβλο, αργότερα γίνεται Φιλαδέλφεια, προς τιμήν των Πτολεμαίων και αποτελεί τμήμα της ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης και τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Λίγος χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στο Αμμάν, αναχωρούμε για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η «Πομπηϊα της Ανατολής». Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.


Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο, κατευθυνόμαστε προς την πόλη Κεράκ, την παλιά πρωτεύουσα του βιβλικού βασιλείου Μοάμπ. Γι’ αυτό το λόγο, το κάστρο της περιοχής είναι γνωστό ως το κάστρο των Μοαβιτών. Κτίστηκε το 1142 στα ερείπια των τειχών που χρονολογούνται από τα χρόνια των Ναβαταίων. Δέχθηκε διαδοχικά επιθέσεις από ομάδες των Σαλαντίν το 1183 και 1184 έως την τελική του πολιορκία το 1188. Στη συνέχεια ανακατασκευάστηκαν τμήματά του στη διάρκεια των χρόνων από τους Άραβες και προστέθηκαν κομμάτια από σκούρα ηφαιστειακή τούφα. Άφιξη στην θρυλική Πέτρα για δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της μοναδικής Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό ξεκινάμε με την επίσκεψη της μικρής Πέτρας ή αλλιώς Μπέιντα, σημαντικό προάστιο της Πέτρας για τους εμπορικούς δρόμους στο Βορρά όπου και εκεί θα δούμε εντυπωσιακά κτίρια και κανάλια νερού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την έρημο όπου με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα 4Χ4 (με καρότσα) θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μ.Χ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Άκαμπα, το λιμάνι της χώρας πάνω στην Ερυθρά θάλασσα, σύντομη περιήγηση της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Η Άκαμπα είναι μια γραφική πόλη στον ομώνυμο κόλπο στην ερυθρά θάλασσα. Απολαύστε λοιπόν το πρωινό σας στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια κάντε μια βόλτα στην όμορφη promenade με τα καφέ. Το μεσημεράκι αναχωρούμε για την Νεκρά θάλασσα μια βιβλική περιοχή στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ που πήρε το όνομά της από την μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι. Το ηλιοβασίλεμα σε αυτή την περιοχή είναι πραγματικά μαγεία! Απολαύστε το!

Η Νεκρά θάλασσα είναι μια ιδιαίτερη περιοχή του πλανήτη. Στην ουσία πρόκειται για ένα «αλμυρό» βαθύπεδο τριγυρισμένο από άνυδρους λόφους που δημιουργήθηκε από ένα ρήγμα στον φλοιό της γης. Είναι το χαμηλότερο σημείο στον πλανήτη στα -423 μ. και 8 φορές πιο αλμυρή από τους ωκεανούς! Πραγματικά αφιλόξενη για κάθε μορφή ζωής αλλά εξαιτίας των μεταλλικών της αλάτων ευεργετική και ιαματική για τον άνθρωπο! Η μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι και η άνωση κάνουν το σώμα να επιπλέει χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια και η εμπειρία είναι πραγματικά μοναδική. Μέρα ελεύθερη λοιπόν η σημερινή για να κολυμπήσετε και να χαλαρώσετε. Φυσικά το ξενοδοχείο μας διαθέτει spa & χαμάμ! Ζήστε λοιπόν αυτή την εμπειρία και ξεκουράστε σώμα και πνεύμα!

Μετά το πρωινό μας, ξεκούραστοι και γεμάτοι απίστευτες εικόνες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση μας πίσω στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-ED5370DE 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης