Η εύφορη γη της εξοχής της Πίζας δίνει άριστες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν σε υψηλή τέχνη τη γαστρονομία της Τοσκάνης. Ονομαστή για τη νοστιμιά της η αγκινάρα του San Miniato, η τοπική ποικιλία πατάτας «Τόσκα», το εξαιρετικής ποιότητας κρέας της αγελάδας της Πίζας, αλλαντικά όπως το πατέ χοιρινού και το μπέικον ωρίμανσης rigatino ενώ το άρμεγμα των προβάτων δίνει το γάλα για την παρασκευή του ντόπιου τυριού pecorino.
Ελάτε για γνωριμία με το βασιλιά Ταρτούφο, το σπάνιο λευκό μανιτάρι που φυτρώνει στους δασώδεις λόφους στα περίχωρα της Πίζας. Την ιδιαίτερη γεύση του θα δοκιμάσετε σε εκλεκτές τρατορίες.
Βρίσκεστε σε έναν από τους σημαντικότερους ιταλικούς Δρόμους του Κρασιού, στην πατρίδα των εκλεκτών κρασιών που κατακτούν όλο τον κόσμο με ορμητήριο τους αμπελώνες της Τοσκάνης. Συνοδέψτε τα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, pasta fresca σπιτικά λαζάνια και κανελόνι, πέννε αλ αραμπιάτα, με τα διάσημα λευκά και κόκκινα κρασιά ονομασίας προέλευσης και κλείστε το γεύμα σας με μια φέτα κέικ ricciarelli από αμυγδαλόψιχα κι ένα ποτήρι γλυκόπιοτο Vin Santo.
Η νυχτερινή δράση της πόλης επικεντρώνεται στα νεανικά στέκια, γεμάτα φοιτητόκοσμο, γύρω από το Borgo Stretto και την Piazza Vettovaglie. Εδώ θα βρείτε ήσυχα καφέ, wine bars και παμπ μέχρι κλαμπ με δυνατά beats κοντά στο Ponte di Mezzo.