Η μεσογειακή εκδοχή της γαλλικής κουζίνας στη Νίκαια βασίζεται στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά της Κυανής Ακτής, στο αρνί και το κατσικάκι, στα μυρωδικά και βότανα από τις εξοχές της Προβηγκίας. Βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, δυόσμος, δεντρολίβανο που οι σεφ της πόλης αγοράζουν από την υπαίθρια αγορά της Cours Saleya και ξεραίνουν σε ματσάκι για να αρωματίσουν τις ντόπιες σπεσιαλιτέ.
Ελάτε να δοκιμάσετε τη σαλάτα νισουάζ στην αυθεντική βερσιόν, όπως την ετοίμαζαν οι ιερωμένοι του 1850, με ντομάτα, αγγούρι, φρέσκια κουκιά, πιπεριά, κρεμμυδάκι, τόνο στο λάδι ή φιλέτα αντζούγιας, σφιχτά αβγά, ντόπιες μαύρες ελιές, νοστιμισμένη με σκόρδο και του βασιλικό.
Στα ραφινάτα μπιστρό και ρεστοράν της παλιάς πόλης, στην cours Saleya και στην πλατεία Rossetti, γευτείτε παραδοσιακά raïoles, τα ραβιόλια της Προβηγκίας, τη σούπα bourride, παραλλαγή της μασσαλιώτικης μπουγιαμπέσας αλλά και την pissaladière, φοκάτσια με κρεμμύδια, σκόρδο, μαύρες ελιές, φιλέτο αντζούγιας και θυμάρι που θυμίζει ιταλική πίτσα α λα νισουάζ.
Συνοδεύστε το γεύμα σας με το εξαιρετικό ροζέ κρασί της περιοχής και δροσιστείτε με παγωτό σε γεύσεις Προβηγκίας, τριαντάφυλλο, βιολέτα, βασιλικό, λεβάντα!
Συνεχίστε τη νύχτα σας με τζαζ sessions και γαλλική μουσική στα μπαράκια της παλιάς πόλης, ανοιχτά ως τα ξημερώματα και στα trendy κλαμπ της παραλιακής Promenade des Anglais.