Η χριστουγεννιάτικη Ρουμανία 7ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Η χριστουγεννιάτικη Ρουμανία 7ημ.

Η χριστουγεννιάτικη Ρουμανία 7ημ.

Η Ρουμανία δεν είναι ένας απλός προορισμός στα Βαλκάνια, είναι μια διαφορετική χώρα με πλούσια ιστορία, πολλά αξιοθέατα και φύση που δημιουργούν μια ωραία αίσθηση στον τουρίστα. Η Ρουμανία αποτελεί δραστήρια πόλη λόγω των πλούσιων παραδόσεων που κυριαρχούν με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σημαντικό πολιτιστικό ρόλο στην Ευρώπη και όχι μόνο!

Από 659,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Βουκουρέστι , Σινάια, Μπραν, Μπρασόβ, Σίμπιου, Σιγκισσάρα
 
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το άλλοτε «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης». Το Βουκουρέστι είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον μύθο, πήρε το όνομά του από έναν βοσκό, ο οποίος ονομαζόταν «Bucur», που σημαίνει «χαρά». Ο ίδιος, «όνομα και πράμα», ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους ντόπιους εμπόρους, τους οποίους διασκέδαζε με τις μελωδίες του αυλού του, ενώ τους κερνούσε μεθυστικό κρασί από τους κοντινούς αμπελώνες της περιοχής. Για να τον τιμήσουν του έδωσαν το όνομά του στην πόλη. Το Βουκουρέστι είναι μια πόλη που μαγεύει τον επισκέπτη με τις αμέτρητες αντιθέσεις του. Από τη μια η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου (παλάτια, θέατρα, όπερες κ.λπ.) και από την άλλη η επίδραση του καθεστώτος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τα γιγαντιαία σοβιετικού τύπου κτίρια. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη του Βουκουρεστίου  στην οποία συνυπάρχουν κτίρια της μπελ επόκ, της αρ ντεκό, της αναγέννησης και του μπαρόκ με κτίρια που μαρτυρούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τσαουσέσκου. Υπάρχουν επίσης περισσότερες από 100 εκκλησίες διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης των αντιθέσεων, μεταξύ των οποίων το λαμπρό Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα οικοδομημάτων, που αποτελείται από το Παλάτι του Πατριαρχείου, την κατοικία του πατριάρχη και τον Καθεδρικό Πατριαρχικό Ναό και το οποίο βρίσκεται στη θέση ενός παλιού μοναστηριού. Διασχίζοντας τις φαρδιές λεωφόρους, τις τεράστιες πλατείες, τα εντυπωσιακά ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια θα περάσουμε από την Πλατεία της Επανάστασης, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς του Τσαουσέσκου.Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο.Διανυκτέρευση.

Αναχωρούμε από το Βουκουρέστι με τελικό μας προορισμό το Σίμπιου. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε στάση στην πόλη Κουρτέα Ντε Άρτζες, μία από τις πιο παλιές πόλεις της Ρουμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Arges, όπου ρέει μέσα από την κοιλάδα των ΚαρπαθίωνΣτην πανέμορφη αυτή πόλη θα επισκεφτούμε το αξιόλογο Μοναστήρι και την Εκκλησία  του 16ου αι., όπου βρίσκονται οι τάφοι διαφόρων βασιλέων της Ρουμανίας. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι Κόζια, (14ος αιώνας), ένα από τα σημαντικότερα μνημεία μεσαιωνικής περιβάλλον που το περιβάλλει. Στο νάρθηκα του κεντρικού ναού και σε αιγυπτιακού τύπου σαρκοφάγο βρίσκονται τα λείψανα του Μίρτσεα (απεβίωσε το 1418) και της μητέρας του. Εδώ συναντάμε επίσης αυθεντικές αγιογραφίες του 1390 Υπάρχουν ακόμα ένας πύργος και ένα παρεκκλήσι, κατασκευασμένα από τον Κονσταντίν Μπρανκοβεάνου (ηγεμόνας, κτήτορας εκκλησιών και ευεργέτης) το1707, τα οποία λειτουργούσαν ως παρατηρητήρια. Καθώς κατευθυνόμαστε προς το Σίμπιου, απολαμβάνουμε την καταπληκτική διαδρομή στην κοιλάδα Οlt, όπου η φύση έχει καταφέρει να μείνει ανέγγιχτη από τον πολιτισμό. Άφιξη στο θρυλικό Σίμπιου, από τις ομορφότερες πόλεις της Ρουμανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας, θα περιηγηθούμε στο Σίμπιου. Ιδρύθηκε το 12 αιώνα και έχει καταφέρει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της μακράς ιστορίας του, που αντικατοπτρίζεται σε μια πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνει πολυάριθμα διατηρητέα κτίρια. Το μεσαιωνικό της φρούριο χωρίζεται σε δύο μέρη, στην Πάνω και την Κάτω Πόλη, και επέζησε στους δύο παγκόσμιους πολέμους αλλά και στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, γεωγραφικής και πολιτισμικής αξίας, όπως το ορεινό θέρετρο Paltinis, τα βουνά Fagaras και τα γύρω χωριά, όπως και δύο μεγάλα μουσεία. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και την κεντρική της θέση στη χώρα, την καθιστούν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό. Το 2007 το Σιμπίου ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μαζί με το Λουξεμβούργο και η χρονιά αυτή έκανε την πόλη γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε την Πλατεία Γκρίβιτσα -τον πυρήνα της παλιάς μεσαιωνικής πόλης-, θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών και θα θαυμάσουμε την Καθολική Εκκλησία, τον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό και την Πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη από πέντε πύργους αλλά και το Παλιό Δημαρχείο. Η πόλη διαθέτει και το Υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο Astra, το οποίο θα επισκεφτούμε. Περιλαμβάνει 340 κτίρια αναμεσά τους ανεμόμυλους, νερόμυλους και ελαιοτριβεία.Στη συνέχεια αναχωρούμε για το το τυπικό χωριό Σιμπιέλ. Ιδανικό μέρος για να περάσετε χρόνο για χαλάρωση, αλλά και για να απολαύσετε και περιηγήσεις είτε με αυτοκίνητο είτε με άλογο με άμαξα ή και εύκολους περιπάτους στη γύρω περιοχή. Είναι σχετικά απομονωμένο αλλά με έντονη τη διατήρηση των παραδόσεων σε έθιμα και γεύσεις. Εδώ θα μπορέσετε να απολαύσετε μια βόλτα με καροτσάκι ή βόλτα με άλογο. Παράλληλα θα μπορέσετε να ζήσετε την εμπειρία του εθίμου του καλωσορίσματος από τους ντόπιους με «Ψωμί με αλάτι». Ένα παραδοσιακό καλωσόρισμα, μέρος της εθνικής τους κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα έθιμο σλαβικών κρατών με το οποίο εκφράζεται η φιλοξενία και το ζεστό καλωσόρισμα στους επισκέπτες οι οποίοι θωρούνται σημαντικοί και σεβαστοί. Σύμφωνα με την παράδοση οι ντόπιοι προσφέρουν μια «κουλούρα», την οποία εμείς συναντάμε σε γάμους, που στο κέντρο της έχει μια τρύπα όπου είναι τοποθετημένο ένα μικρό δοχείο με αλάτι. Ακολουθεί παραδοσιακό  δείπνο με μπράντι και ντόπιο κρασί. Επιστροφή στο Σίμπιου. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με πρώτο μας σταθμό την πανέμορφη Σιγκισοάρα, μια όαση αρχιτεκτονικής και ιστορίας, γενέτειρα του Βλατ Τέπες, του περίφημου Δράκουλα των Καρπαθίων. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η ακρόπολή της παραμένει επιβλητική και άθικτη από το 12ο αι. έως και σήμερα. Χτισμένη από Σάξονες εμπόρους, αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης που διαδραμάτισε σημαντικό στρατηγικό και εμπορικό ρόλο για αρκετούς αιώνες. Άφιξη και βόλτα στην παλιά πόλη, κατά τη διλαρκεια της οποίας θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του Λόφου, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Δράκουλας κ.α. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Μπρασόβ, μία πόλη του 18ου αιώνα, από τις σημαντικότερες της Τρανσυλβανίας, της ιστορικής ορεινής περιοχής της χώρας, που το όνομά της σημαίνει «πέρα από το δάσος».Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Δείπνο .Διανυκτέρευση

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το Μπραν και τον περίφημο Πύργο (κάστρο) Μπραν. Το κάστρο αυτό με τη δαιδαλώδη αρχιτεκτονική κατασκευάστηκε το 14ο αι. ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Βρίσκεται κουρνιασμένο στην κορυφή ενός λόφου, στα σύνορα Τρανσυλβανίας - Βλαχίας και από το 1947 λειτουργεί ως μουσείο. Είναι γνωστό ως «Πύργος του Δράκουλα», προς τιμήν του χαρακτήρα του Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ. Υπάρχει πάντως σύγχυση μεταξύ του Δράκουλα και του Βλαντ Γ’ Τσέπες (Παλουκωτή), ηγεμόνα της Βλαχίας, δεδομένου ότι τα δύο πρόσωπα δεν ταυτίζονται. Το πρώτο είναι ένας μυθικός χαρακτήρας και το δεύτερο δεν έχει να κάνει με το Δράκουλα. Το Κάστρο Μπραν ονομάστηκε «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα» πριν από περίπου 3 δεκαετίες, όταν οι τουρίστες που έφταναν στην Τρανσυλβανία, ψάχνοντας ίχνη του Δράκουλα, είδαν το κάστρο αυτό και φαντάστηκαν ότι έμοιαζε με το κάστρο που περιγράφεται στο βιβλίο του Στόκερ ως «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα». Κατόπιν συνεχίζουμε για το Μπρασόβ, μία πόλη του 18ου αιώνα, από τις σημαντικότερες της Τρανσυλβανίας, της ιστορικής ορεινής περιοχής της χώρας, που το όνομά της σημαίνει «πέρα από το δάσος». Tο Μπρασόβ, που περιβάλλεται  από τα Καρπάθια Όρη και είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Πόλη πλούσια, ζωντανή, υπήρξε εμπορικό πέρασμα των Τευτόνων στην επαρχία της Τρανσυλβανίας, δεσπόζει στο κέντρο της Ρουμανίας και διατηρεί ακόμη την τευτονική της παράδοση. Το Μπρασόβ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πάντα: δυναμική σύγχρονη ζωή, γοητεία που έρχεται από τα παλιά και συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την Παλιά Πόλη και τη γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία (εξωτερική επίσκεψη καθώς λόγω Χριστουγέννων παραμένει κλειστή), που είναι η μεγαλύτερη της Ρουμανίας αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, χτισμένη μεταξύ των ετών 1363 και 1480. Η ονομασία οφείλεται στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς του 1689. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 

 

Πρωινό και οδική αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Σινάια, στην καρδιά της Ρουμανίας. Η ορεινή αυτή πόλη - θέρετρο αποκαλείται -όχι άδικα- το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων» και είναι πράγματι μία από τις πιο όμορφες γωνιές της ρουμανικής γης. Χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της, την πλούσια ιστορία της -όντας η πατρίδα πολλών βασιλιάδων της χώρας- και τις πολλές εναλλακτικές προτάσεις για μια «απόδραση» από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, η Σινάια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς ντόπιων και ξένων τουριστών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κάστρο Πέλες, ένα αναγεννησιακό στολίδι, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου βασιλιά της Ρουμανίας, αλλά και κατοικία διαφόρων ρουμανικών μοναρχικών οικογενειών. Βρίσκεται κοντά στη Σινάια, στη μεσαιωνική οδό που συνδέει την Τρανσυλβανία και τη Βλαχία και κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1873 και 1883. Το κάστρο αυτό έχει περισσότερα από 160 δωμάτια και είναι χτισμένο από ξύλο, πέτρα, τούβλα και μάρμαρα. Οι 7 βεράντες του είναι διακοσμημένες με αγάλματα, μάρμαρα και πέτρινες βρύσες. Το πολυτελές εσωτερικό του είναι επίσης πλούσια διακοσμημένο με έργα ζωγραφικής, αγάλματα, κεραμικά, κρύσταλλα, βιτρό κ.λπ. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος στη ρουμανική πρωτεύουσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ενώ το βράδυ θα απολαύσουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο «Caru cu Bere» στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στο «Παλάτι του λαού», δηλαδή το «Παλάτι του Τσαουσέσκου με τα χιλιάδες δωμάτια», το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο. Θα έχουμε στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο για περίπατο ή για ψώνια στο κέντρο της πόλης και στην πολυσύχναστη οδό Stavropoleos. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4, 5* (στο Μπρασόβ σπάνια διαμονή για τα Χριστούγεννα στο κεντρικό Aro Palace 5*, λόγω του ότι είναι χειμερινό θέρετρο).
 • Επίσκεψη στην πόλη Σινάια στη μαγευτική περιοχή της Τρανσυλβανίας.
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι, 2 στο Μπρασόβ στην καρδιά της Τρανσυλβανίας, και 2 στο Σιμπίου, μία από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας.
 • Επίσκεψη στη Σιγκισοάρα, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, σύμφωνα με την UNESCO.
 • Βόλτα με άλογο ή με καρότσι.
 • Συμμετοχή στο τοπικό έθιμο καλωσορίσματος «Ψωμί και αλάτι» στη Σιμπιέλ.
 • Παραδοσιακό δείπνο στο Σιμπιέλ με μπράντι και ντόπιο κρασί.
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Βουκουρέστι, σε εστιατόριο στην παλιά πόλη.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Τέλη εισόδων.
 • Αχθοφορικά.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-8B0506B1 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης