Πανόραμα Μαυριτανίας Σενεγάλη Κάμπο Βέρντε 17 ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Πανόραμα Μαυριτανίας Σενεγάλη Κάμπο Βέρντε 17 ημ.

Από 4.330,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε :  Νουακσότ (3), Ατάρ (2), Τσινγκετί (1), Ντακάρ (3), Σεν Λούι (2), Πράια (3), Σάλι (2)
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Νουακσότ, την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας. Άφιξη στο Νουακσότ και μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Το Νουακσότ είναι μια πόλη που χτίστηκε πριν 65 περίπου χρόνια με τη μορφή του… “κατεπείγοντος”, όταν αποφασίστηκε η δημιουργία Μαυριτανικού κράτους των αραβόφωνων Βέρβερων της Δυτικής Σαχάρας. Μέχρι τότε δεν υπήρχε πόλη και η τότε κυβέρνηση έπρεπε να τη δημιουργήσει από το μηδέν για να στεγάσει τους κατοίκους του νεοσύστατου κράτους που στην πλειοψηφία τους ήταν νομάδες και ζούσαν σε σκηνές!!!. Η γνωριμία μας λοιπόν με τη Νουακσότ περιλαμβάνει το κεντρικό Τζαμί (επίσκεψη μόνο εξωτερικά μια που δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αλλόθρησκους), τη Λαϊκή Αγορά, το κέντρο χειροτεχνίας, το ψαρολίμανο στις ακτές του Ατλαντικού λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης και φυσικά το Εθνικό Μουσείο.

 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την αινιγματική έρημο και τελικό προορισμό το Ατάρ. Μία πορεία περίπου 500 χλμ μέσα στη Μαυριτανική ενδοχώρα. Ένα τοπίο γοητευτικό γεμάτο ακακίες και αραιά και πού κάποιες καλύβες να υποδηλώνουν υποτυπώδεις οικισμούς. Καθοδόν θα έχουμε στάση στο χωριό Αζουγί που διετέλεσε πρωτεύουσα του κινήματος των Αλ Μοραβιδών και στη συνέχεια μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Ατάρ, μία πόλη 25.000 κατοίκων και πρωτεύουσα της επαρχίας Αντράρ στη βορειοδυτική άκρη της χώρας. Άφιξη αργά το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Ουαντανέ. Μια πόλη που συνέδεσε το όνομά της με το εμπόριο του αλατιού μια που ήδη από την εποχή των Πορτογάλων, καραβάνια μετέφεραν πλάκες αλατιού από το Ιτζιλ. Περιδιαβαίνοντας τα χωμάτινα δρομάκια της θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την ιδιότυπη αρχιτεκτονική της, για την οποία και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Τσινγκετί. Το υπόλοιπο της μέρας είναι αφιερωμένο στη μεσαιωνική πόλη Τσινγκετί χαμένη μέσα στην άμμο της Σαχάρας και έβδομη ιερή πόλη του Ισλάμ. Το 1980 μια ομάδα Γάλλων επισκεπτών διαπίστωσε με έκπληξη πως οι φτωχοί κάτοικοι της χαμένης στην έρημο πόλης, είχαν ανάμεσα στα λιγοστά αντικείμενα της οικοσκευής τους σπάνια χειρόγραφα και περγαμηνές του 11ου αιώνα. Η UNESCO κινητοποιήθηκε γρήγορα και εφοδίασε τους κατόχους με κουτιά… παπουτσιών να προστατεύσουν τα χειρόγραφα. Σήμερα αρκετά απ’ αυτά φυλάσσονται στα σπίτια των κατοίκων σε μεταλλικές ντουλάπες μια και είναι κληρονομιά των παππούδων τους. Εμείς θα περπατήσουμε στα δρομάκια της πόλης με τη χαρακτηριστική μαυριτανική αρχιτεκτονική, θα δούμε το χαρακτηριστικό τζαμί και θα φτάσουμε μέχρι τους απειλητικούς αμμόλοφους.

 

Μετά το πρωινό διασχίζοντας τους ορεινούς όγκους της οροσειράς Ζάγκρα, φθάνουμε στην όαση Χαριέτ, ανάσα δροσιάς στο άνυδρο και τραχύ τοπίο της κεντρικής Μαυριτανίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη του Ατάρ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από μια απογευματινή βόλτα που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο τοπικό μουσείο.

 

Σήμερα αφήνουμε την ενδοχώρα και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής επισκεπτόμενοι καθοδόν την όαση Τεργίτ, έναν παράδεισο με τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση που κάποτε θα δρόσιζε τα καραβάνια της ερήμου. Εμείς θα σταματήσουμε να περπατήσουμε κάτω από τους πυκνούς φοίνικες, και γιατί όχι να κολυμπήσουμε στα δροσερά και καθαρά νερά του ποταμού που διασχίζει το Ουάντι. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα Νουακσότ για διανυκτέρευση.

 

Αφήνοντας πίσω μας την απέραντη έρημο της Μαυριτανίας κατηφορίζουμε προς την Σενεγάλη. Θα διασχίσουμε τον ομώνυμο ποταμό, θα περάσουμε από την τελευταία πόλη της χώρας το Ροσσο και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο Σεν Λουί, τη βορειότερη πόλη της Σενεγάλης.

 

Το Εθνικό Πάρκο Τζούντι, είναι ένας από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Δυτικής Αφρικής. Ακριβώς στο Δέλτα του ποταμού Σενεγάλη συγκεντρώνει μια τεράστια ποικιλία αποδημητικών πουλιών. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και να φωτογραφήσουμε την άγρια πανίδα της περιοχής και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το Σεν Λούι όπου θα δούμε το κυβερνητικό Μέγαρο, την ζωντανή αγορά της πόλης και φυσικά τα αποικιακά κτίρια που κοσμούν την πόλη.

 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σενεγάλης το Ντακάρ. Μια διαδρομή μέσα από χωριά και επαρχιακές πόλεις πόλεις γεμάτες ζωή και χρώματα. Νωρίς το απόγευμα θα προσεγγίσουμε την πρωτεύουσα ένα κράμα αφρικανικής μεγαλούπολης με έντονα όμως αποικιοκρατικά στοιχεία και γαλλικές πινελιές. Η αύρα του ωκεανού θα μας συντροφεύσει λίγο πριν το βραδινό μας φαγητό.

 

Σήμερα θα επισκεφθούμε με πλοίο το νησί Γκορέ. Μετά την κινηματογραφική παραγωγή “Ρίζες” που είχε τρομερή απήχηση, το Νησί Γκορέ κατατάχθηκε στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το κακόφημο κέντρο δουλεμπορίου του 18ου και 19ου αιώνα, σήμερα είναι ένας τόπος ήρεμος, διάστικτος με κατοικίες αποικιακού ρυθμού, γραφικά καλντερίμια και μοναδικά ιστορικά μνημεία. Από τη θέση του παλιού φρουρίου, θα εκτιμήσουμε το νησί πανοραμικά και θα εστιάσουμε την περιήγησή μας στον Οίκο των Σκλάβων. Χτίστηκε στα 1776 από τους Ολλανδούς και λειτούργησε -μέχρι την οριστική κατάργηση της δουλείας- ως το κέντρο όπου στοιβάζονταν δούλοι επί τριμήνου αναμένοντας τη μεταφορά τους στις φυτείες του Νέου Κόσμου. Εδώ, οι δούλοι περνούσαν από την αρχική σωματική εξέταση και ανάλογα με την ευρωστία τους, αξιολογούνταν τιμολογιακά και …σφραγίζονταν με τη στάμπα της ναυτιλιακής εταιρίας, πριν “πακεταριστούν” για το μακρύ υπερατλαντικό ταξίδι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ντακάρ.

 

Σήμερα η μέρα μας θα είναι εντυπωσιακή, αφού το πρώτο αξιοθέατο είναι η «Ρόζ Λίμνη». Πρόκειται για την Λίμνη Ρέτμπα, η οποία προστατεύεται από την UNESCO. Η περιεκτικότητά της σε ένα είδος άλγης που ονομάζεται Dunaliella salina της χαρίζει αυτό το ιδιαίτερο ροζ χρώμα, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά της σε αλάτι λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα και της υψηλής εξάτμισης, έχει κάνει τη ζωή να προσαρμοστεί κατάλληλα. Τα ψάρια που ζουν στο νερό έχουν αναπτύξει ένα ιδιαίτερο σύστημα «φιλτραρίσματος» έτσι ώστε να αφαλατώνουν το νερό που καταναλώνουν ενώ είναι πιο μεγαλόσωμα από τα συγγενικά τους είδη που ζουν στη θάλασσα. Η συλλογή του αλατιού είναι μία ετήσια εργασία και οι εργάτες στις όχθες της, σίγουρα θα μας χαρίσουν αρκετές φωτογραφικές ευκαιρίες. Στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση του Ντακάρ όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, την παραδοσιακή αγορά και το μουσείο της πόλης.

 

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Μπάντια όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπέροχο σαφάρι. Αντιλόπες, Γαζέλες, καμηλοπαρδάλεις και ρινόκεροι, νεροβούβαλοι, ζέβρες και κροκόδειλοι θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Μια φύση τόσο διαφορετική μετά τη ατέλειωτη έρημο της Μαυριτανίας και την αύρα του ατλαντικού στο κάμπο Βέρντε. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Σάλι το τουριστικό Θέρετρο της Σενεγάλης που θα μας φιλοξενήσει για απόψε.

 

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε χωριά της φυλής Πεούλ και Σερέ. Φυλετικά ανήκουν στην ίδια οικογένεια με του Φουλάνι που ζουν σε διάφορες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία. Η μέρα μας περιλαμβάνει επίσκεψη σε σχολείο της περιοχής ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τοπικό σενεγαλέζικο γεύμα.

 

Το πρωί θα απολαύσουμε μία τελευταία βουτιά στη θάλασσα και στη συνέχεια από το αεροδρόμιο του Ντακάρ θα πετάξουμε για το Νησί Σαντιάγκο το μεγαλύτερο του συμπλέγματος του Κάμπο Βέρντε, έναν πραγματικό παράδεισο στον Ατλαντικό, απομονωμένο και δυσπρόσιτο από τον μαζικό τουρισμό. Άφιξη αργά το απόγευμα κα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην πρωτεύουσα Πράια.

 

Το Σαντιάγκο είναι το πιο «αφρικανικό» απ’ όλα τα νησιά του Αρχιπελάγους μια που οι κάτοικοί του έχουν πιο σκούρο δέρμα και αντιμετωπίζουν τη ζωή με χαλαρότητα και «ξεγνοιασιά». Σήμερα θα εξορμήσουμε στην ενδοχώρα του νησιού Σαντιάγκο περνώντας από γραφικά χωριά όπως το Σάο Ντομίνγκο και η Ασσομάδα με πρόσχαρους κατοίκους και όμορφες αγορές. Θα διατρέξουμε ορεινά τοπία και καταπράσινες ριμπέϊρα (ρεματιές) και θα φτάσουμε μέχρι το βορειότερο σημείο του νησιού που βρίσκεται η κωμόπολη Ταρραφάλ χτισμένη σ’ έναν εντυπωσιακό κόλπο με απότομες ηφαιστειογενείς πλαγιές. Εκεί θ έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, να φάμε σε τοπική ταβέρνα και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Πράια.

 

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της πρωτεύουσας Πράιας, η παλιά πόλη της οποίας είναι στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 2009. Στο ψηλότερο σημείο, με πανοραμική θέα στη πόλη, δεσπόζει το Κάστρο, που χρονολογείται από το 1587 όταν χτίστηκε για να προστατευτεί το νησί από τον τρομερό Κουρσάρο Φράνσις Ντέικ. Άλλα αξιοθέατα της σημερινής μέρας είναι η ίδια η πόλη και το λιμάνι της, τα ερείπια του Καθεδρικού, η εκκλησία Νόσα Σενόρα ντο Ροσάριο, το Φραγκισκανικό μοναστήρι, η πλατεία Πιλορί και το σπίτι του Μεντόζα.

 

Η Αφρική είναι σίγουρα η πιο «σκληρή» ήπειρος, η λιγότερο ανεπτυγμένη τουριστικά και η πιο δύσκολη στην υλοποίηση «κλασικών» τουριστικών προγραμμάτων. Οι αποφασισμένοι όμως ταξιδιώτες, αυτοί που ονειρεύονται το διαφορετικό και ξέρουν να βλέπουν πίσω και πέρα από την σκληρή εικόνα, είναι σίγουρο πως θα έχουν αντλήσει ένα μεγάλο κομμάτι πλούσιας ταξιδιωτικής εμπειρίας και απόλαυσης. Με αυτές τις αποσκευές νωρίς το πρωί επιστρέφουμε στην Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Περιλαμβάνεται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Royal Air Maroc.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads


 (0,00) Αριθμός χρηστών που βαθμολόγησαν (0)Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-7A800E22 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης